Web Analytics Made Easy - Statcounter

دو مقام وزارت دفاع آمریکا در جلسه استماع کنگره گزارش دادند که تقریبا برای تمام قطعات اف-۳۵ که در ترکیه تولید می‌شود، جایگزین پیدا کرده‌اند و به زودی کنار گذاشته‌شدن آنکارا از این برنامه تکمیل می‌شود.

به گزارش مشرق، از زمان کنار گذاشته شدن ترکیه از برنامه تولید مشترک جنگنده‌های «اف-۳۵» به دلیل خرید سامانه‌های پدافند موشکی «اس-۴۰۰»، دولت آمریکا قطعه‌سازان مختلفی برای جایگزینی آنکارا پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: داستان نفت و تکرار تاریخ  چرا ارتش آمریکا در تأسیسات نفتی سوریه مستقر شده‌ است؟

علی‌رغم اینکه «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه روز گذشته (چهارشنبه)‌ برای برطرف کردن برخی اختلافات با «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا به واشنگتن سفر کرد، اما به نظر می‌رسد هنوز هم مسائل زیادی در روابط دو کشور وجود دارد که حل نشده و موضوع کنار گذاشتن آنکارا از تولید این جنگنده، یکی از آن موضوعات است.

ژنرال «اریک فیک» مدیر برنامه تولید اف-۳۵ شامگاه گذشته (چهارشنبه) همزمان با دیدار اردوغان و ترامپ در کاخ سفید، در جلسه استماعی در کنگره آمریکا بود و توضیح داد که ترکیه طبق برنامه در مارس ۲۰۲۰ به‌طور کامل از این برنامه کنار گذاشته می‌شود، زیرا پیشرفت‌های چشمگیری در پیدا کردن تامین‌کنندگان جایگزین حاصل شده است.

به نوشته وبگاه «دیفنس‌نیوز» فیک به اعضای کمیته استماع گفت: «ما یک سال قبل آگاهانه و با سرعت اقداماتی را برای یافتن منابع جایگزین [تولید] قطعاتی [که در ترکیه ساخته می‌شود] انجام دادیم. ما هنوز به نقطه مطلوب نرسیده‌ایم».

بر این اساس، ایالات متحده تعداد قطعاتی از جنگنده اف-۳۵ را که در ترکیه تولید می‌شود، از ۱۰۰۰ قطعه به فقط ۱۲ قطعه کاهش داده و برای تمام آنها تولیدکننده جایگزین پیدا کرده است.

«اِلن لورد» معاون وزارت دفاع آمریکا در امور خرید و نگهداری نیز در همان جلسه گفت به دلیل اینکه ترکیه تا کنون قطعاتی را که باید، بسیار خوب و به اندازه تولید کرده است، تصور نمی‌شود کنار گذاشتن این کشور از برنامه تولید اف-۳۵ در این فرآیند خللی ایجاد کند.

واشنگتن می‌گوید که اقدام آنکارا در خرید اس-۴۰۰ با ناتو سازگاری ندارد و تهدیدی برای جنگنده های آمریکایی «اف-۳۵» محسوب می‌شود و نگران است که ترکیه به قیمت نادیده گرفتن آمریکا، روابط با مسکو را تقویت کند.

با این وجود، ترکیه بدون توجه به تهدیدات آمریکا به تحریم‌، دریافت اولین محموله اس-۴۰۰ روسیه را در ماه ژوئن آغاز کرد و آمریکا نیز در اقدامی تلافی‌جویانه، فروش اف-۳۵ به آنکارا را ممنوع اعلام کرد و این کشور را از پروژه تولید این جنگنده‌ها خارج کرد.

خبرگزاری «رویترز» نیز در یادداشتی درباره دیدار اردوغان با ترامپ نوشت علی‌رغم اینکه این دو گفتند دیدار «فوق‌العاده‌ای» داشتند اما موفق به حل اختلافات خود نشدند. 

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار سکه و ارز تحولات عراق روح الله زم تحولات لبنان پنتاگون سوریه ترکیه ارتش ترکیه تحولات ترکیه عملیات ترکیه تحولات منطقه مسکو دونالد ترامپ کنگره امریکا واشنگتن ژنرال امریکا دولت آمریکا کاخ سفید اف 35 رجب طیب اردوغان خبرگزاری رویترز آنکارا ناتو کنگره آمریکا آمریکا اردوغان ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۹۵۱۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقابل هوش مصنوعی و انسان در نبرد هوایی ارتش آمریکا!

به گزارش نشریه TheVerge / ترجمه در گروه استان‌های‌ ‌ایسکانیوز از اصفهان، آژانس پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی آمریکا موسوم به «دارپا» (DARPA) در راستای «برنامه تکامل نبرد هوایی» (Air Combat Evolution) از دسامبر ۲۰۲۲ میلادی در حال آزمایش و توسعه هوش مصنوعی بوده است. این آژانس در تلاش بوده که فناوری هوش مصنوعی را به‌گونه‌ای توسعه دهد که نه تنها بتواند به‌صورت خودران یک جت جنگنده را هدایت کند، بلکه پروتکل‌های ایمنی نیروی هوایی ایالات متحده را نیز رعایت شود.

پس از تکمیل شبیه‌سازی عملیات داگ‌فایت [Dogfight به نبرد هوایی گفته می‌شود که دو هواپیمای جنگنده در فاصله نزدیک به‌هم، درگیر می‌شوند]، دو جنگنده با استفاده از هوش مصنوعی به‌عنوان خلبانِ خودران (Autopilot) طراحی شدند. سپس DARPA کار خود را با نصب این سامانه بر روی دو جنگنده X-62A ادامه داد. این جنگنده‌ها، هواپیمای تمرینی خلبانان نیروی هوایی ارتش آمریکا محسوب می‌شوند.

این اقدام به DARPA اجازه داد تا جنگنده‌های خودران با هوش مصنوعی را در پایگاه هوایی ادواردز کالیفرنیا پرواز دهد؛ جایی که این آژانس مدعی شده «اولین آزمایش موفقیت‌آمیز داگ‌فایت هوش مصنوعی علیه انسان» را انجام داده است!

خلبانانِ انسانی که در کنار سامانه خودران هوش مصنوعی درون کابین X-26A قرار گرفتند، قابلیت غیرفعال‌سازی هوش‌مصنوعی در هر لحظه‌ای را داشتند؛ اما DARPA ادعا کرده که در این آزمایش نیازی به این‌کار نبوده است.

این هواپیمای آزمایشی در برابر دو جت جنگنده F-16 قرار گرفتند که کاملاً توسط انسان کنترل می‌شد، تا ارتفاع ۶۰۹ متری اوج گرفته و به سرعت ۲ هزار کیلومتر در ساعت رسیدند. آژانس پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی آمریکا البته جزییاتی از «پیروز این نبرد» ارائه نکرده است.

بیل گری، خلبان آزمایشی ارشد در دانشکده خلبانی آزمایشی نیروی هوایی، درباره نبرد نزدیک این جنگنده‌ها گفت: عملیات داگ‌فایت (Dogfighting)، چالش اصلی آموزشی ما برای خلبانانِ تحت تعلیم بود که با ورود سامانه‌های هوش مصنوعی، خوش‌بختانه این چالش حل شده است.

بنابر اعلام DARPA جنگنده‌های خودران هوش مصنوعی تاکنون در مجموع ۲۱ پرواز آزمایشی انجام داده و این آزمایش‌ها در سال جاری میلادی نیز ادامه خواهد داشت.

هرچند پیشرفت‌های سریع علمی در حوزه هوش مصنوعی، نگرانی‌هایی را در مورد نحوه استفاده نظامی از این فناوری ایجاد کرده است. در همین رابطه، سال گذشته روزنامه وال استریت ژورنال گزارش داده بود که پنتاگون برای تقویت قابلیت‌های نظامی و افزایش شمار هواپیماهای بدون سرنشینِ خود، توسعه سیستم‌های هوش مصنوعی را دنبال می‌کند.

خبرنگار: علی سمیرمی پوده

انتهای خبر/

کد خبر: 1228103 برچسب‌ها آمریکا هوش مصنوعی نیروی هوایی ارتش

دیگر خبرها

  • افشاگری سی‌ان‌ان از فاجعه فرودگاه کابل هنگام خروج نظامی آمریکا
  • بانک‌هایی که همچنان نرخ سود ممنوعه روی میز دارند/ با بهره بانکی ۴۰ درصد، دلالی جایگزین تولید می‌شود!
  • «تتر» جایگزین دلار می شود؟
  • درخواست پنتاگون از دولت عراق درباره نیروهای آمریکایی
  • هشدار پنتاگون به عراق درباره ادامه حملات علیه نیروهای آمریکا
  • توسعه گردشگری نیازمند توجه به آموزش اصولی است/نبود برنامه ریزی چالش بزرگ گردشگری
  • پنتاگون: آمریکا مذاکرات با نیجر را آغاز کرد 
  • پنتاگون: مذاکرات بر سر خروج نظامی از نیجر آغاز شد
  • تقابل هوش مصنوعی و انسان در نبرد هوایی ارتش آمریکا!
  • اولین نبرد هوایی بین یک جنگنده تحت کنترل هوش مصنوعی و انسان انجام شد