Web Analytics Made Easy - Statcounter

اصحاب رسانه هرمزگان به همراه استاندار و تنی چند از مسئولان و نمایندگان جامعه صیادی استان در قالب تور گردشگری دریایی از صیدگاه میگو در خلیج فارس به صورت میدانی بازدید کردند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، هرساله با پایان زمان « دریا بست »، صیادان استان هرمزگان با شناورهای صیادی دل به دریا می زنند تا روزی خود را از دریای پربرکت به دست آورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

فصل صید میگو در هرمزگان از مهرماه آغاز و تا اوایل آذر به مدت 40 روز ادامه دارد و مناطق صید در این استان به دو قسمت، نخست از بندر کوهستک در شهرستان سیریک تا شرق جزیره هرمز و صیدگاه دوم از شرق جزیره هرمز تا روستای تولا در جزیره قشم است.

 

صیادان هرمزگانی سالانه حدود هزار و 600 تن میگو از صیدگاه های استان صید می کنند که عمدتا در بازار خود استان به فروش می رسد و بخشی از آن نیز به سایر استان های کشور ارسال می شود.

 

پیش از ظهر امروز پنجشنبه(23 آبان) به ابتکار روابط عمومی شیلات هرمزگان، اصحاب رسانه استان به همراه استاندار و جمعی از مدیران و نمایندگان جامعه صیادی بوسیله یک فروند شناور ماهیگیری عازم صیدگاه میگو در خلیج فارس شدند.

 

در این تور گردشگری که رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی هرمزگان، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، رئیسز سازمان جهاد کشاورزی استان، مدیرکل و معاونان شیلات، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس، مدیرکل روابط عمومی استانداری، مدیرکل اموربانوان و خانواده استانداری، دکتر همتی  استاندار و خبرنگاران را همراهی می کردند، شرکت کنندگان با حضور در کنار لنج صیادی در نزدیکی جزیره هزار رنگ هرمز با نحوه صید میگو آشنا شدند.

 

درصدی از صید میگو کاهش یافته است

 

« اسحق تندرو »، رئیس هیئت مدیره اتحادیه صیادان کشور و مدیرعامل اتحادیه صیادان استان هرمزگان ضمن قدردانی از شیلات استان به جهت برگزاری این تور گردشگری، گفت: صید میگو در سال جاری نسبت به پارسال درصدی کمتر شده است.

 

وی از خشکسالی های مستمر، صید بی رویه و غیرمجاز، استفاده از تورهای غیرمجاز برای صید، آلودگی دریا به مواد سوختی به عنوان عوامل موثر در کاهش صید یاد کرد و افزود: رهاسازی لارو در دریا، برگزاری دوره های آموزشی مستمر برای صیادان جهت استفاده از تورهای مجاز و استاندارد و همچنین برخورد با صید غیرمجاز و شناسایی و برخورد با آلوده کنندگان دریا ازجمله راهکارهای حفظ ذخایر آبریان است.

 

 

مدیرعامل اتحادیه صیادان استان هرمزگان عنوان کرد: هم اکنون چهار هزار فروند شناور صیادی شامل هزار و 500 لنج و مابقی قایق و بیش از 15 هزار صیاد عضو این اتحادیه می باشند.

 

تندرو خواستار تقویت اتحادیه صیادان استان شد و افزود: با اعطای تسهیلات با سود مناسب به اعضا می توان از اتحادیه حمایت کرد.

 

شرکت نفت در اختصاص سهمیه سوخت به صیادان عینک بدبینی را بردارد

 

وی در ادامه با بیان اینکه شرکت نفت با معیارهای خودش به صیادان سوخت می دهد در حالی که باید عینک بدبینی نسبت به قشر زحمت کش صیاد کنار گذاشته شود و به اندازه نیاز سوخت در اختیار جامعه صیادان قرار گیرد.

 

کاهش ۵۰ درصدی صید میگو نسبت به سال قبل

 

« محمد صالحی زاده »، مدیر تعاونی صیادی سورو نیز به خبرنگار شبستان گفت: میزان صید میگو در سال جاری نسبت به پارسال 50 درصد کاهش یافته است.

 

وی با اشاره به اینکه 7 هزار فروند قایق غیر مجاز و سه هزار فروند قایق مجاز در هرمزگان مشغول صید میگو هستند، افزود: 50 درصد صید را شناورهای غیر مجاز انجام می دهند و مسئولان باید برای صید غیرمجاز چاره اندیشی کنند.

 

بیش از هزار و 300 تن میگو در آب های هرمزگان صید شده است

 

« محمد جوانمرد »، معاون صید و بنادر ماهیگیری شیلات هرمزگان در این بازدید در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهار کرد: همه ساله پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان پس از انجام گشت های تحقیقاتی، نظر کارشناسی و علمی خود را در رابطه با زمان فصل صید به شیلات هرمزگان اعلام می کند.

 

وی افزود: سپس کمیته مدیریت صید استان با حضور روسای ادارات شهرستان های میگوگیر ازجمله سیریک، میناب، بندرعباس و قشم، مدیران تعاون های صیادی میگوگیر به عنوان نماینده جامعه صیادان هرمزگان و همچنین کارشناسان پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریایی عمان تشکیل می شود.

 

معاون صید و بنادر ماهیگیری شیلات هرمزگان ادامه داد: در این کمیته پس از بحث و بررسی، زمان شروع فصل صید مشخص، مصوب و اعلام می شود.

 

وی خاطرنشان کرد: هرساله فصل صید میگو از اوایل مهرماه شروع و تا اواخر آبان ماه و یا اوایل آذر به مدت 40 روز ادامه دارد.

 

جوانمرد با بیان اینکه پارسال هزار و 889 تن میگو در هرمزگان صید شد، عنوان کرد: امسال از ابتدای فصل صید تا کنون بیش از هزار و 300 تن میگو در آب های این استان صید شده است.

 

وی اضافه کرد: در استان هرمزگان179 فروند شناور با بیش از هزار و 800 نفر صیاد به صورت مستقیم در فصل صید میگوی سال 98 فعالیت دارند.

 

 

معاون صید و بنادر ماهیگیری شیلات هرمزگان در ادامه به اقدامات شیلات در جهت حفظ و تقویت ذخایر آبزیان بویژه میگو اشاره کرد و گفت: اعلام ممنوعیت صید در زمان تخم ریزی گونه های حساس و در حال انقراض، رها سازی لارو در خوریات در راستای کمک به بهسازی ذخایر، کنترل و برخورد با صید غیرمجاز و روش های مخرب صید ازجمله این اقدامات است.

 

جوانمرد، از ذخایر آبزیان به عنوان موهبتی الهی و سرمایه ملی برای جامعه صیادی، مردم استان هرمزگان و کشور نام برد و اذعان کرد: متاسفانه شناورهای غیرمجاز از هرمزگان و استان های همجوار خارج از فصل و در محدوده ممنوعه و با روش مخرب اقدام به صید می کنند.

 

وی تصریح کرد: شیلات با توجه به وسعت صیدگاه های استان و همچنین عدم تناسب نیرو با این وسعت صیدگاه و شمار زیاد شناورهای غیرمجاز نیازمند حمایت و پشتیبانی دریابانی و سپاه در امر مدیریت صید است.

 

تشریح عوامل موثر در به چالش کسیدن ذخایر آبزیان

 

« محمد مومنی »، عضو هیئت علمی و مجری پروژه ارزیابی ذخایر میگوی پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان نیز گفت: صید میگو همواره مورد توجه ساحل نشینان بوده است.

 

وی افزود: چون تقاضای بازار در گذشته اندک بوده است میزان صید نیز به گونه ای انجام می شد که فشار چندانی بر ذخایر وارد نشود اما امروز با توجه به حجم بالای تقاضا، صید آبزیان باید مدیریت شده باشد تا آسیبی به ذخایر وارد نشود.

 

عضو هیئت علمی و مجری پروژه ارزیابی ذخایر میگوی پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان به تشریح عواملی که در به چالش کشیدن پایداری ذخایر آبزیان بویژه میگو موثرند پرداخت و عنوان کرد: یکی از مهمترین این عوامل، تغییرات اقلیم است.

 

وی از کاهش بارندگی، ورود آلودگی های احتمالی به نوار ساحلی، صید خارج از فصل و صید به روش مخرب به عنوان دیگر عوامل موثر در به چالش کشیدن پایداری ذخایر آبزیان یاد کرد و گفت: این گونه آسیب ها، به صورت کاهش صید خود را نشان می دهد.

 

مومنی هدف شیلات هرمزگان و پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان که بخشی از وظایف آن تحقیقات بر روی ذخایر میگوست را حفظ پایداری ذخایر آبزیان با وجود این چالش ها ذکر کرد و افزود: برقراری فصل صید میگو یکی از اقدامات اصولی برای حفظ ذخایر است.

 

وی اضافه کرد: فصل صید از زمانی که میگو به رشد مناسب برسد شروع و در زمانی که ذخایر به حد مشخصی از برداشت برسد، متوقف می شود.

 

عضو هیئت علمی و مجری پروژه ارزیابی ذخایر میگوی پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان با اذعان به اینکه ذخایر امسال میگو در صیدگاه های هرمزگان مقداری نسبت به سال گذشته کاهش یافته است؛ البته باید به این نکته توجه شود که ذخیره گونه های مختلف آبزیان ازجمله میگو سالانه دچار نوسان می شود که این امر طبیعی است که در یک سال ذخایر زیاد و سال بعد با کاهش روبرو شود اما مهم این است که روند تغییرات ذخایر طی چندین سال روند کاهشی نداشته باشد.

 

صید میگو برای دو هزار نفر در هرمزگان اشتغال ایجاد کرده است

 

دکتر « فریدون همتی »، استاندار هرمزگان نیز از صیادی به عنوان کاری سخت یاد کرد و گفت: صید میگو در هرمزگان از اوایل مهر تا اول آذر انجام می‌شود که در سال جاری تاکنون بالغ بر هزار و ۲۵۰ تن میگو در استان صید شده است.

 

وی ادامه داد: ۱۷۶ شناور و لنج صیادی برای صید میگو در هرمزگان فعالیت دارند و صید میگو برای دو هزار نفر در استان اشتغال ایجاد کرده است.

 

استاندار هرمزگان توجه به اقتصاد دریا محور را یکی از برنامه های اصلی در هرمزگان در قالب سیاست های اقتصاد مقاومتی و برنامه ششم توسعه اعلام کرد و اظهار کرد: در این راستا با توجه به ظرفیت‌های استان، تمرکز ویژه ای بر روی توسعه پرورش ماهی و پرورش میگو در هرمزگان صورت گرفته است.

 

 

وی گفت: با اقداماتی که در این دو حوزه در حال انجام است، امیدواریم تا دو سال آینده به تولید ۵۰ هزار تن ماهی پرورشی و ۱۵۰ هزار تن میگوی پرورشی در هرمزگان برسیم.

 

استاندار هرمزگان خاطرنشان کرد: فعال سازی ظرفیت‌های حوزه پرورش میگو و ماهی در هرمزگان، درآمدزایی و اشتغال گسترده‌ای را برای مردم این استان به همراه دارد.

 

وی اضافه کرد: از قشرهای مختلف مردم استان به ویژه جوانان تحصیل کرده در حوزه های مرتبط با شیلات و همچنین تعاونی‌های صیادی در سراسر استان می‌خواهیم تا در راستای فعالیت در زمینه پرورش ماهی و میگو پیشگام باشند و به فعال شدن هرچه بیشتر ظرفیت ها در این حوزه کمک کنند.

 

گفتنی است؛ استان هرمزگان با توجه به طول نوار ساحلی، تنوع گونه ا و روش صید، 40 درصد صید آب های جنوب کشور را به خود اختصاص داده است.

 

 

پایان پیام/88

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد مسجد هفته وحدت هفته وحدت مسجد اصفهان هفته وحدت کانون های فرهنگی هنری مساجد کنفرانس وحدت اسلامی فصل صید تور گردشگری دریایی استاندار هرمزگان صید میگو شیلات اصحاب رسانه هرمزگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۹۷۰۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتشار بین المللی ۱۰ چارت جدید ناوبری الکترونیکی خلیج فارس

تین نیوز

مدیر آبنگاری و امور جزر و مدی سازمان نقشه برداری کشور از انتشار ۱۰ چارت جدید از آب های خلیج فارس خبر داد و گفت: چارت های قدیمی تهیه شده توسط انگلیس و روسیه حذف شده و چارت های به روز جمهوری اسلامی ایران، جایگزین می شود.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا​​​​​​، با تولید و انتشار بین المللی ۱۰ چارت جدید شامل پنج چارت فراساحلی خلیج فارس از منطقه مطاف تا سیری، چهار چارت دسترسی از مناطق جزیره خارک، بندر معلم، پل و کشتی سازی و یک چارت بندرگاهی از بندر دیر، امکان استفاده دریانوردان از این چارت ها به منظور تامین ایمنی دریانوردی در آب های کشور فراهم شد.

با انتشار چارت های فراساحلی، چارت های آدمیرالیتی انگلیس از آب های تحت حاکمیت جمهوری اسلامی حذف می شود. با انتشار چارت های جدید، تعداد چارت های منتشر شده این سازمان در سطح بین الملل به ۷۶ چارت ناوبری افزایش یافت.

علی سلطانپور، با اعلام انتشار بین المللی چارت های جدید اعلام کرد: تولید این چارت های دریایی حاصل تلاش متخصصان هیدروگرافی و پردازش (کارتوگرافی) دریایی این سازمان بوده و در باندهای مختلف کاربری تولید شده اند که هم اینک پس از طی کنترل های نهایی بر اساس استانداردهای سازمان جهانی هیدروگرافی مورد تایید قرار گرفته و بصورت بین المللی منتشر شده و در اختیار دریانوردان قرار گرفته اند.

سلطانپور افزود: عملیات هیدروگرافی و تولید چارت های دریایی از چهار دهه پیش در سازمان نقشه برداری کشور آغاز شده و از سال ۱۳۹۴ چارت های دریایی به منظور تامین ایمنی تجارت دریایی بر اساس الزامات دریانوردی آغاز شد، بطوریکه تاکنون ۶۶ چارت از تولیدات این سازمان منتشر شده بود که با انتشار چارت های جدید این عدد به ۷۶ چارت افزایش یافت.

وی خاطر نشان کرد: انتشار چارت های دریایی از آب های حاکمیت کشور بر اساس الزامات بین المللی انجام شده و با انتشار چارت های تولید داخل، ضمن تامین ایمنی دریانوردی در آب های داخلی و تحت حاکمیت کشور، چارت های قدیمی تهیه شده توسط کشورهای بیگانه (انگلیس و روسیه) حذف شده و چارت های به روز جمهوری اسلامی ایران، جایگزین می شود.

مدیریت آبنگاری و امور جزر و مدی سازمان نقشه برداری کشور، با چهار دهه تجربه در زمینه هیدروگرافی و تهیه چارت های دریایی از آب های جنوب و شمال کشور تاکنون صدها چارت دریایی در مقیاس ها و باندهای کاربری مختلف تولید کرده است که شناورها به منظور حفظ ایمنی دریانوردی و بر اساس قوانین بین المللی ملزم به استفاده از آن هستند. چارت های دریایی امروزه بر اساس الزامات بین المللی در فرمت الکترونیک (ENC) تهیه و منتشر شده و استفاده از آن بر روی شناورها الزامی است.

به نقل از روابط عمومی سازمان نقشه برداری کشور، هماهنگی های لازم به منظور اولویت بندی و انتشار چارت های دریایی توسط کمیته ملی هیدروگرافی انجام شده و چارت های ناوبری دریایی پس از قرار گرفتن در اولویت های این کمیته و از طریق آن منتشر می شوند. چارت های ناوبری دریایی به منظور امکان انتشار در سطح بین الملل باید با توجه به آخرین استانداردهای سازمان جهانی هیدروگرافی تهیه شده و بطور مداوم به روز رسانی شوند. این چارت ها همچنین قبل از انتشار، توسط مراجع زیر نظر سازمان جهانی هیدروگرافی (IHO) تحت کنترل قرار گرفته و پس از اطمینان از صحت آنها، اجازه انتشار می یابند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • وزش باد شدید و افزایش ارتفاع موج در خلیج‌فارس
  • وزش باد شدید و افزایش ارتقاع موج در خلیج‌فارس
  • امدادرسانی به خدمه کشتی تانزانیایی در خلیج‌ فارس
  • بانک ذخایر دریایی ایران افتتاح می شود
  • تولید بیش از ۱۴ ساعت برنامه رادیویی در مرکز خلیج فارس
  • بانک ذخایر دریایی ایران افتتاح شد
  • افتتاح بانک ذخایر دریایی ایران توسط مرکز ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران
  • انتشار بین المللی ۱۰ چارت جدید ناوبری الکترونیکی خلیج فارس
  • صید ماهی مرکب در صیدگاه‌های استان بوشهر ممنوع است
  • تولید و انتشار ۱۰ چارت جدید از آب‌های خلیج فارس توسط ایران