Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک متخصص مغز و اعصاب درباره تاثیر دیابت بر سیستم عصبی گفت: دیابت می‌تواند بر اعصاب تاثیر بگذارد و باعث تکرر ادرار، بی‌اختیاری و یا احتباس ادرار شود.

به گزارش ایسنا، دکتر محبوبه آقایی در همایش روز جهانی دیابت که توسط مرکز فوق تخصصی دیابت یاس وابسته به پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شده گفت: سیستم عصبی ما شامل  قسمت مغز، نخاع، اعصابی که نخاع را به اندام‌ها وصل می‌کند، اعصابی که مغز را به ناحیه سر و گردن وصل می‌کند و اعصابی که اندام‌های داخلی را به نخاع متصل می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طی مراحل مختلف دیابت هر کدام از قسمت‌های ذکر شده احتمال آسیب دارند.

وی افزود: در افرادی که سن بالایی دارند و به دیابت مبتلا هستند و فشار خون‌ و چربی بالایی دارند و همچنین از سیگار، مواد مخدر و مشروبات الکی استفاده می‌کنند احتمال آسیب به اعصاب بیشتر است.

این‌ متخصص مغز و اعصاب با بیان‌ این که طی دیابت ممکن است به اعصابی که به اعضای داخلی بدن عصب‌دهی می‌کنند آسیب وارد شود گفت: مثلا اگر به اعصابی که به مثانه متصل هستند آسیب وارد شود ممکن است فرد دچار تکرر ادرار، بی‌اختیاری و یا احتباس ادرار شود.

آقایی ادامه داد: اگر رگ‌های خون‌رسانی‌کننده به مغز تنگ شوند ممکن است سکته مغزی رخ دهد و یا باعث دمانس و فراموشی شود. مغز ما برای این که خوب کار کند نیاز به قند خون دارد. اگر این‌ میزان بین ۸۰‌ تا ۲۷۰ باشد مغز خوب کار می‌کند. اگر قند خون بالاتر یا پایین‌تر از مقدار ذکر شده باشد مغز آسیب می‌بیند. عوارض دیابت قابل پیشگیری است به شرط آن که قند خون، چربی و وزن کنترل شود و افراد مبتلا به دیابت ورزش مناسب داشته باشند.

وی در پایان، با اشاره به لزوم توجه بیماران دیابتی به افت قند خون گفت: افت قند ممکن است گاهی علائمی مانند سکته مغزی داشته باشد اگر با بیمار دیابتی دارای علائم افت هوشیاری مواجه شدید یک ماده شیرین مثل عسل یا خرما به وی بدهید.

در ادامه این برنامه، سید محمود سجادی، فوق تخصص غدد نیز گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد، سال ۲۰۴۵ بالای ۸۰ میلیون در خاورمیانه دیابت خواهند داشت. در ایران، هشت میلیون نفر پیش دیابت و حدود شش میلیون نفر دیابتی دارند و به طور کلی حدود ۱۴ میلیون نفر از  جمعیت ۸۰ میلیونی درگیر دیابت هستند.

وی افزود: افراد مبتلا به دیابت، برای کنترل قند هفته‌ای ۱۵۰ دقیقه ورزش هوازی مثل پیاده روی سریع داشته باشند، مصرف دخانیات را کنار بگذارند و به تغذیه خود توجه کنند. برای هر فرد دیابتی در خصوص تغذیه باید برنامه‌ای جداگانه داده شود. قندهای ساده باید حذف شوند و در کنارش مصرف موادی چون برنج، سیب‌زمینی، ماکارونی و نان کم شود.

سجادی با تاکید بر این که دیابتی‌ها باید دستگاه کنترل قند داشته باشند و قند خود را مرتب چک کنند گفت: از آن جایی که انسولین باعث افت قند می‌شود، افراد دچار افت قند ممکن است نشانه‌هایی چون احساس گرسنگی، سردرد، اضطراب و لرزش دست داشته باشند. هر فردی که دیابت دارد اگر این علائم را داشت باید قند خود را چک کند، مواد شیرین مصرف کند و سپس ده یا بیست دقیقه بعد مجددا قند خود را چک کند. اگر افت قند شدید باشد ممکن است کاهش سطح هوشیاری رخ دهد، در این موقعیت، تا زمان حضور اورژانس می‌شود می‌توان مقداری عسل در دهان فرد قرار داد.

وی افزود: برای بیمارات دیابتی، سالی یک بار آزمایش‌های مربوط به کلیه مثل کراتینین و دفع پروتئین داده می‌شود. به همه بیماران دیابتی توصیه می‌کنیم پای خود را در خانه معاینه کنند و اگر زخمی ایجاد شد بلافاصله به پزشک مراجعه کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دیابت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۹۷۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با خیال جمع به چای و قهوه‌تان شکر بزنید

به گزارش خبرآنلاین،نتایج تحقیق جدید روی جمعیتی از مردان دانمارکی نشان داد که استفاده از شکر در قهوه و یا چای به‌طور قابل توجهی با افزایش خطر مرگ‌ومیر یا ابتلا به دیابت مرتبط نیست.

ایسنا در خبری نوشت:چای و قهوه از پرمصرف‌ترین نوشیدنی‌های گرم غیرالکلی در سراسر جهان هستند. افزودن شکر به چای یا قهوه یک عمل رایج است، با این حال، ارتباط واضحی بین استفاده از شکر در قهوه یا چای و عوارض جانبی آن وجود ندارد.

یوهان کلاوزن وابسته به مرکز دیابت کپنهاگ دانمارک و همکارانش تصمیم گرفتند ارتباط بین افزودن قند به چای یا قهوه و خطر مرگ‌ومیر ناشی از همه علل، مرگ‌ومیر ناشی از سرطان، مرگ‌ومیر قلبی عروقی و ابتلا به دیابت ملیتوس را بررسی کنند.

برای این منظور، محققان شرکت‌کنندگانی را از تحقیق آینده‌نگر مردان کپنهاگ از سال ۱۹۸۵ تا ۱۹۸۶، بدون سرطان، بیماری‌های قلبی عروقی یا دیابت در نظر گرفتند که مصرف منظم چای یا قهوه را گزارش کردند. آنان با استفاده از پرسشنامه‌های تحقیق، تعداد فنجان‌های چای، قهوه و مصرف شکر را گزارش کردند اما مقدار شکر مصرفی گزارش نشده باقی ماند.

نتیجه اولیه این تحقیق آمار مرگ‌ومیر ناشی از همه علل، مرگ‌ومیر ناشی از سرطان، مرگ‌ومیر قلبی عروقی و رخداد دیابت بود. در این تحقیق از تجزیه و تحلیل رگرسیون کاکس برای تجزیه و تحلیل ارتباط بین افزودن شکر و مرگ‌ومیر ناشی از همه علل استفاده شد. سن، وضعیت سیگار کشیدن، مصرف روزانه الکل، فشار خون سیستولیک، شاخص توده بدنی، تعداد فنجان قهوه و یا چای مصرف شده در روز و وضعیت اجتماعی-اقتصادی به‌عنوان متغیرهای کمکی در نظر گرفته شدند سپس وضعیت حیاتی بیماران بررسی شد.

در این تحقیق شرکت‌کنندگان می‌توانستند شکر را به قهوه، چای یا هر دو اضافه کرد.

محققان گزارش کردند که در مجموع ۲۹۲۳ مرد (میانگین سنی در تحقیق: ۵±۶۳ سال) مشمول شدند که ۳۴.۵ درصد آنان شکر مصرف کردند. در ۳۲ سال پیگیری، ۸۸.۳ درصد از شرکت‌کنندگان؛ ۸۷.۵ درصد در گروه بدون قند در مقابل ۸۹.۹ درصد در گروه قند، فوت کردند. میزان خطر گروه قند نسبت به گروه بدون قند ۱.۰۶ برای مرگ‌ومیر ناشی از همه علل بود.

شرط تعامل بین تعداد فنجان قهوه و یا چای در روز و میزان شکر ۰.۹۹ بود. تجزیه و تحلیل زیر گروهی از مصرف‌کنندگان قهوه، نسبت خطر ۱.۱۱ با شرط تعامل ۰.۹۸ بود. میزان خطر برای گروه قند در مقایسه با گروه بدون قند ۱.۱۱ برای مرگ‌ومیر بیماری قلبی عروقی، ۱.۰۱ برای مرگ‌ومیر ناشی از سرطان و ۱.۰۴ برای دیابت ملیتوس بود.

در پایان محققان نتیجه گرفتند: در جمعیت فعلی مردان دانمارکی، افزودن شکر به چای و یا قهوه به‌طور قابل توجهی با افزایش خطر ابتلا به دیابت یا مرگ‌ومیر مرتبط نیست.

یافته‌های این تحقیق به‌صورت آنلاین در PLoS ONE منتشر شد.

۴۷۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898382

دیگر خبرها

  • شناسایی بیش از ۲۲هزار بیمار دیابتی در نیشابور
  • پیش‌بینی های ایلان ماسک در مورد هوش مصنوعی
  • پیش‌بینی نگران‌کننده ایلان ماسک در مورد هوش مصنوعی
  • هوش مصنوعی آریتمی قلب را از ۳۰ دقیقه قبل پیش‌بینی می‌کند
  • این روغن ناجی دیابتی ها، قندخون را بطور کامل شفا میدهد
  • پیش دیابتی ها چه کارهایی انجام دهند؟ | راهکارهایی برای کاهش سطح قند خون
  • کوچک‌ترین ایمپلنتی که با تحریک مغز اختلالات عصبی را درمان می‌کند
  • با خیال جمع به چای و قهوه‌تان شکر بزنید
  • ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
  • ۳ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟