Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@03:51:57 GMT

عبور مرال‌های آمل از خطر انقراض

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۹۷۸۳۹

عبور مرال‌های آمل از خطر انقراض

محمد غفاری شغلش گالشی است و به همین دلیل هم او را با نام " پیرطاهر " در منطقه می شناسند، شامگاه پنجشنبه در گردهمایی پویش نجات مرال‌ها در آمل افزود: بنا بر تازه‌ترین سرشماری  هیچ یک از مرال های منطقه حفاظت شده " چلاو " در یک سال اخیر کشته نشدند که نشانه ای خوب با این پیام است که مرال های ما از خط قرمز انقراض خارج شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی یکی از دلایل مهم نجات مرال در منطقه سنگچال آمل را مستقر شدن محافظان در طول سال به جای محافظت فصلی برشمرد و توضیح داد: در گذشته فقط در فصل گاوبانگی یا به زبان محلی "گوچمر" از زیستگاه مرال ها محافظت می شد ولی اکنون نگهبانی برای تمامی ۱۲ ماه سال شبانه روزی شده است.

مسئول پویش نجات مرال های شهرستان آمل همکاری مردمی در کنار محیط بانان را دیگر علت موفقیت اعلام کرد و گفت: در چند سال اخیر شاهد حضور دوستداران محیط زیست بخصوص از جمعیت دانشجویی و همچنین استان های دیگر هستیم که کمک خوبی چه از لحاظ مالی و چه از لحاظ برنامه ریزی و اجرایی برای حفاظت از مرال ها بودند. 

غفاری افزود: نتیجه محافظت شبانه روزی در تمامی ماههای سال و کمک های مردمی سبب شد تا امسال هیچ خبری از شکار در منطقه چلاو نباشد و هم اکنون بیش از ۵۰ راس مرال در این منطقه حفاظت شده زیست می کنند.

وی با اعلام این که جمعیت مرال در این منطقه در حال افزایش است، گفت: البته تا رسیدن به موقعیت ایده‌آل فاصله بسیار زیادی داریم و تازه توانستیم از انقراض مرال ها جلوگیری کنیم، اما برای احیای آنها زمان زیادی لازم است. 

پیرطاهر یکی از اقدامات قابل تحسین مردمی در حفاظت از مرال ها را مراجعه افراد آگاه و دوستدار محیط زیست به شکارچیان و اقناع آنان جهت کنار گذاشتن شکار توصیف کرد و افزود: تنها راه برون رفت از انقراض جانداران هیرکانی، آگاه کردن شکارچیان از خطر و همچنین فعالیت فرهنگی برای تغییر نگرش آنان است. 

گردهمایی نجات مرال ها از انقراض در سالن اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آمل برگزار شد و در آن دوستداران محیط زیست از استان های دیگر از جمله فارس، تهران و اصفهان حضور داشتند.

مرال یا همان گوزن قرمز خزری بزرگ ترین پستاندار جنگل های هیرکانی مازندران است که در چند دهه اخیر به دلیل شکار بی رویه در خطر انقراض قرار گرفت . 

این گونه جانوری در حال حاضر پس از حدود یک دهه حفاظت رو به افزایش گذاشته و در حال حاضر ۶۰۰ راس از آن در جنگل های مازندران تحت مراقبت زندگی می کنند.

برچسب‌ها محیط زیست گونه در خطر انقراض آمل

منبع: ایرنا

کلیدواژه: محیط زیست گونه در خطر انقراض آمل محیط زیست گونه در خطر انقراض آمل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۹۷۸۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف لاشه دو قوچ وحشی از شکارچیان غیرمجاز در قوچان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،رئیس اداره حفاظت محیط زیست قوچان گفت: همیاران محیط زیست در کنار نیرو‌های محیط‌بان در امر حراست و حفاظت از گونه‌های زیستی و جانوری نقش اساسی دارند که این مسئله در مناطق حفاظت شده نمود بیشتری پیدا می‌کند.
حسین اصلاحی با اشاره به گزارش‌های مردمی رسیده مبنی بر ورود یک گروه شکارچی غیرمجاز به منطقه حفاظت شده قره‌چغه منطقه مرزی باجگیران این شهرستان، افزود: بلافاصله یک تیم از محیط‌بانان به محل اعزام شدند که متأسفانه تنها یک نفر به همراه لاشه دو قوچ وحشی کشف و ضبط شد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست قوچان با تأکید بر این مطلب که طی هماهنگی انجام شده متهم دستگیر و تحویل دستگاه قضایی شده است، گفت: دیگر شکارچیان از محل متواری شدند که تمام اعضای این شبکه شناسایی و در حال حاضر تحت پیگرد قانونی قرار گرفتند.

دیگر خبرها

  • مشاهده گله گوزن قرمز در جنگل‌های هیرکانی لنگرود (فیلم)
  • زنده‌گیری دو قلاده گربه جنگلی در مرودشت
  • مشاهده یک گله مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان
  • مشاهده ۴ راس مرال در جنگل های هیرکانی گیلان
  • ثبت تصویر ۴ راس مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان + فیلم
  • مشاهده ۴ رأس مرال در ارتفاعات جنگلی لنگرود + فیلم
  • برای احیای خاک آلوده به پلاستیک، ۵۰۰ سال زمان لازم است
  • مناطق حفاظت شده در استان بوشهر افزایش می‌یابد
  • روزی جهانی برای پاسداشت محیط زیست
  • کشف لاشه دو قوچ وحشی از شکارچیان غیرمجاز در قوچان