Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-25@08:24:28 GMT

۸۴ معدن در منطقه ترشیز فعال هستند

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۹۸۰۷۹

۸۴ معدن در منطقه ترشیز فعال هستند

به گزارش خبرنگار مهر، حبیب‎الله ترشیزیان در نخستین همایش یک‌روزه بررسی مشکلات و چالش‎های بخش معدن و صنعت منطقه ترشیز بزرگ که با محوریت معرفی طرح احیاء و فعال‌سازی معادن کوچک و متوسط مقیاس به‌منظور اشتغال‌زایی که عصر امروز در سالن اجتماعات دانشگاه پیام‌نور کاشمر برگزار شد، اظهار کرد: بخش معدن و صنایع می‎تواند در ایجاد فرصت‌های شغلی نقش مهمی را ایفا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه استفاده از این ظرفیت عظیم برای رشد و توسعه اقتصادی کشور مستلزم پرداختن با نگاهی تخصصی به مسائل فراروی این عرصه خواهد بود، افزود: امیدواریم این همایش با موضوع بررسی مسائل بخش معدن و صنایع معدنی در منطقه ترشیز با هدف اشتغال‌زایی بتواند نقشی مؤثر در بهبود و توسعه اقتصاد بخش معدن کشور داشته باشد.

رئیس نظام‌مهندسی معدن خراسان رضوی تصریح کرد: ایران در رتبه پنجم کشورهای دارای منابع طبیعی ارزشمند دنیا قرار دارد؛ همچنین در جهان سالیانه حدود ۱۷ میلیارد ماده معدنی برداشت می‎شود و ایران به لحاظ ذخایر معدنی، جزو ۱۰ کشور نخست جهان و اولین کشور خاورمیانه است. زون درونه و تکنار در بردسکن جزء مناطق متالوژینی بسیار ارزشمند ایران هستند که معادن طلا، مس و خام‎های صنعتی در این مناطق قرار دارد.

وی ادامه داد: در حال حاضر ۸۴ معدن در منطقه ترشیز شامل شهرستان‌ها‎ی کاشمر، خلیل‎آباد و بردسکن فعال‌ هستند که شامل ۱۵ معدن مس، دو معدن طلا و دیگر معادن می‌شود.

ترشیزیان در ادامه از مسئولان مراکز آموزش عالی خواست که در زمینه تربیت تکنسین معدن و فرآوری در این منطقه به خصوص بردسکن اقدام کنند و بیان کرد: باید آمایش سرزمین داشته و براساس نیاز منطقه طرح‎ها را انجام دهیم؛ بدون شک آینده منطقه، صنعتی و معدنی خواهد بود و حتی کشاورزی باید صنعتی شود، به همین خاطر باید برنامه‎ریزی‎های لازم صورت گیرد.

رئیس نظام مهندسی معدن خراسان رضوی از زیاد بودن تنوع مواد معدنی در منطقه کاشمر، خلیل‎آباد و بردسکن خبر داده و گفت: اگرچه پتانسیل اصلی سنگان خواف فقط سنگ آهن است ولی در منطقه ترشیز تنوعی از تمام مواد معدنی داریم.

وی اضافه کرد: سطح مساحت معادن استان خراسان از کل کشور یک دهم درصد است؛ از سویی برای اینکه هر کسی به موضوع معدن ورود نکند، ابتدا باید صلاحیت فنی و مالی افراد تائید شود.

در ادامه مسئول کمیته تأمین منابع مالی استانداری خراسان رضوی گفت: براساس سامانه‎ای که در سطح استان راه‎اندازی شده و اکنون در تمامی فرمانداری‎ها وجود دارد، کسانی که متقاضی تسهیلات باشند از جمله در بخش معدن می‎توانند با مراجعه به فرمانداری همان شهرستان پس از تکمیل پرسشنامه‎ و ارسال فرم توسط کاربران به استان و انجام بررسی‎های لازم در کمیته‌ مربوطه اقدامات لازم برای دریافت تسهیلات را انجام دهند.

حمید صفایی در خصوص تأمین منابع بخش معدن افزود: کل تسهیلاتی که سیستم بانکی می‎تواند در این حوزه پرداخت کند، به سرمایه گذاری ثابت و سرمایه در گردش تقسیم می‎شود.

وی اظهار کرد: سرمایه‎گذاری ثابتی که اغلب بانک‎ها ورود می‎کنند، مربوط به ماشین آلات و ادواتی است که در حوزه استخراج وجود دارد، همچنین وسائل نقلیه‎ای در خصوص حمل و نقل مواد اولیه مشمول اعطای تسهیلات می‎شوند.

معاون اعتبارات بانک ملی استان خراسان رضوی تصریح کرد: در بخش سرمایه در گردش اگر تنخواهی لازم باشد برای حقوق و دستمزد و ملزومات مصرفی، بانک‎ها آمادگی دارند به عنوان سرمایه در گردشگر یک ساله کمک کنند.

وی افزود: کسانی که متقاضی یارانه بخش تبصره ۱۸ هستند، ابتدا باید از سازمان صمت تقاضا داشته باشند و اگر اعتباری در این خصوص آمد، پرداختی خواهیم داشت.

صفایی در خصوص وثیقه‎ای که به خاطر آن تسهیلات پرداخت می‎شود، عنوان کرد: این وثیقه به آن گرید شرکت و شخصی که متقاضی تسهیلات است بر می‎گردد.

وی ادامه داد: براساس این گریدبندی‎ها، بانک نوع وثیقه را مشخص می‎کند و بدون آن امکان‌پذیر نیست؛ اما یکی از مشکلاتی که صاحبان معادن در بحث وثیقه دارند، این است که معدن در جایی قرار گرفته که متعلق به منابع طبیعی است. این موجب می‏شود محل معدن چون به صورت اجاره‎ای است، به رهن بانک نرود، به همین خاطر می‎طلبد نمایندگان مجلس قانونی را وضع کنند که بانک‎ها به عنوان سیستم بانکی بتوانند معادنی که در محل منابع طبیعی و به شکل اجاره‎ای هستند هم به رهن بانک برود.

در این همایش همچنین رئیس اداره اکتشافات فلزی سازمان زمین‌شناسی شمال شرق گفت: سازمان زمین‌شناسی شمال شرق سه استان خراسان شمالی، رضوی و جنوبی را پوشش می‎دهد و برای اولین بار قبل از انقلاب اکتشاف ژئوشیمیایی که شروع شد از منطقه کاشمر بود.

حسن عزمی افزود: تاکنون معادن بسیار ارزشمندی شناسایی شده است؛ روستاهای کریز و کلاته‎تیمور، تجرود و خضربیگ در شمال شهر کاشمر با همت سازمان زمین‌شناسی مورد شناسایی قرار گرفته است.

وی بیان کرد: در کوهسرخ منطقه‎ای معروف به چشمه نقره وجود دارد که از قدیم در آن استخراج نقره می‎شده؛ همچنین در جنوب روستای تنورچه اقداماتی در دست انجام است.

رئیس اداره اکتشافات فلزی سازمان زمین‌شناسی شمال شرق اظهار کرد: امیدواریم با همت سرمایه‎گذاران بخش خصوصی به ذخایر بسیار بزرگی دست پیدا کنیم، متأسفانه باید گفت تاکنون در بخش معادن، کم کار شده است.

وی همچنین عنوان کرد: اگرچه متراژ حفاری‏ها در منطقه کاشمر و بردسکن به حد استاندارد نزدیک شده اما در حدود هشت سال قبل تمامی حفاری‎های استان به ۳۰ هزار متر هم نمی‎رسید.

عزمی ادامه داد: در منطقه کاشمر سه محدوده از جمله مناطق کلاته تیمور، چشمه نقره و تجرود هستند که اقدامات لازم برای واگذاری آن‌ها به بخش خصوصی در دست انجام است.

وی همچنین به مغفول ماندن کاربرد مواد معدنی در کشاورزی اشاره کرده و گفت: اگرچه در دنیا از گلوکونیک به عنوان کودهای طبیعی استفاده می‎کنند، اما هنوز در ایران از این نوع کود استفاده نمی‎شود.

کد خبر 4772540

منبع: مهر

کلیدواژه: شهر کاشمر معادن بوشهر یوم الله 13 آبان زلزله شهرکرد راهپيمايي 13 آبان ایلام گرگان تئاتر کودک و نوجوان بیرجند شیراز قزوین هفته وحدت سفر استانی یاسوج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۹۸۰۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات۶۰ هزارتن مواد معدنی از بندرخمیر

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خلیج فارس، مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان پیش‌بینی کرد: با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام شده در حوزه صادرات مواد معدنی از جمله تعیین نرم تخلیه و بارگیری و افزایش سرعت عملیات بندری تا پایان سال جاری، عملکرد صادرات در این بندر چندمنظوره حداقل به یک میلیون تن می رسد.

حسین عباس‌نژاد گفت: در حال حاضر سه شرکت فعال بخش خصوصی در حوزه صادرات مواد معدنی در بندرخمیر فعال است که با تدابیر انجام شده از سوی بنادر استان و برای استفاده حداکثری از مجتمع بندری خمیر در ماه‌های آینده تعداد شرکت‌های فعال در حوزه عملیات بندری به۱۰ شرکت افزایش می‌یابد.

بیشتر بخوانید: جابه‌جایی بیش از ۱۲ میلیون تن انواع کالا در بنادر غرب هرمزگان

وی با بیان اینکه تمرکز بندر چندمنظوره خمیر بر صادرات غیرنفتی بویژه مواد معدنی است، افزود: پارسال بیش از۴۰۰ هزار تن انواع مواد معدنی شامل سنگ گچ، کلینگر سیمان، بنتونیت و غیره از این بندر به کشورهای امارات و عمان صادر شد.

مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان گفت: توسعه بندر چندمنظوره خمیر نیز از طریق الحاق ۱۶۳ هکتار اراضی پشتیبانی درحال پیگیری بوده و مطالعات کار انجام شده است.

عباس نژاد افزود: طرح توسعه بندرخمیر بعد از تصویب در طرح جامع برای ساخت انبار نگهداشت کالای ملوانی، مرکز کنترل ترافیک دریایی و سایر بخش‌های مورد نیاز، امسال وارد مرحله اجرایی می‌شود.

حجم عملیات صادرات مواد معدنی در کل محدوده استان هرمزگان بالغ بر ۲۱ میلیون تن بوده که ۳.۶ میلیون تن در حوزه شهرستان خمیر است.

دیگر خبرها

  • ۷ واحد معدنی در زنجان احیا شد
  • افزایش فعالیت‌های اکتشاف معادن در آذربایجان‌شرقی
  • بررسی مسئولیت‌های اجتماعی صنایع و معادن بافق
  • بررسی مسئولیت‌های اجتماعی صنایع و معادن بافق در پیشبرد اهداف آموزش و پرورش
  • ذخیره کانسنگ منگنز معدن ونارچ قم به ۱۲ میلیون تُن رسید
  • صادرات۶۰ هزارتن مواد معدنی از بندرخمیر
  • ۴۰ درصد معادن نیشابور فعال است
  • ورزقان علی‌رغم تمام ظرفیت‌های معدنی همچنان محروم است
  • استخراج معدن نفرایت کابل واگذار شد
  • سال گذشته ۵ پروانه بهره‌برداری معدنی در قم صادر شد