Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس‌جمهور موقت بولیوی اعلام کرد رئیس‌جمهور سابق این کشور که به تازگی از مقامش کناره‌گیری کرده است، اجازه نخواهد داشت که بار دیگر برای انتخابات ریاست‌جمهوری نامزد شود. ۲۳ آبان ۱۳۹۸ - ۲۳:۰۶ بین الملل آمریکا نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، «ژیانین آنِز» نایب‌رئیس دوم مجلس سنای بولیوی که پس از کناره‌گیری اجباری «اوو مورالس» از سمت ریاست جمهوری این کشور، به‌طور موقت رئیس‌جمهور بولیوی شده است روز پنج‌شنبه اعلام کرد اجازه نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری آینده به مورالس داده نخواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ژیانین آنِز که روز سه‌شنبه با وجود به حدنصاب نرسیدن نشست مجلس سنای بولیوی، خود را رئیس‌جمهور بولیوی اعلام کرد، در خصوص احتمال نامزدی مورالس برای انتخابات آینده گفت: «اوو مورالس صلاحیت اینکه برای چهارمین دوره نامزد انتخابات شود را ندارد. این آشوب‌هایی که امروز شاهدش هستیم، به دلیل عملکرد اوست. به همین خاطر است که بسیاری از مردم بولیوی در خیابان‌ها دست به تظاهرات زده‌اند. اعضای حزب جنبش سوسیالیسم [حزب مورالس] باید به دنبال گزینه دیگری باشند.»

مورالس، نخستین رئیس جمهوری بومی بولیوی به شمار می‌آید که همزمان با موج پیروزی چپگرایان آمریکای لاتین در اوایل قرن بیست و یکم به قدرت رسید. بسیاری از مردم بولیوی مورالس شصت ساله را قهرمان فقرا می‌دانند که باعث شد اقتصاد کشور رشد مناسبی داشته باشد.

پس از انتخابات ریاست جمهوری بیستم اکتبر (28 مهر)، اپوزیسیون مدعی تقلب در انتخابات شد و درگیری‌های خشونت‌آمیزی رخ داد. پس از آنکه «سازمان کشورهای آمریکایی» (OAS) روز یکشنبه گزارشی درباره تقلب در جریان انتخابات ارائه کرد، ارتش بولیوی خواستار کناره‌گیری مورالس شد و در نهایت، وی استعفایش را اعلام کرد.

یک سناتور خود را رئیس جمهور موقت بولیوی معرفی کردرمزگشایی از کودتای اخیر در بولیوی/ وحشت ترامپ از «اتحاد پنج ضلعی» در آمریکای لاتینسفیر بولیوی: آمریکا از مورالس کینه‌ دارد/ استراتژی ناآرام‌سازی ونزوئلا در بولیوی اجرا شد

اوو مورالس که  به مکزیک پناه برده است، پس از اعلام ریاست جمهوری ژیانین آنز که یک سیاستمدار راستگرا است، در توئیتر نوشت: «هوشمندانه‌ترین و فجیع‌ترین کودتای تاریخ رقم خورده است.»

وی تاکید کرد که ارتش و پلیس که مردم را سرکوب می‌کنند در این کودتا نقش داشتند و آنز توسط گروهی از همدستانش احاطه شده است.

مورالس روز سه‌شنبه 21 آبان پس از یک سفر 16 ساعته و به محض پیاده شدن از هواپیمای متعلق به نیروی هوایی ارتش مکزیک نیز گفته بود: «مبارزه ادامه دارد» و تاکید کرده بود: «تا زمانی که زنده‌ام دست از سیاست نمی‌کشم.» وی همچنین از مکزیک به‌خاطر نجات جانش تشکر کرد.

مورالس در توئیت دیگر که روز دوشنبه منتشر کرده بود نوشت اینکه کشورش را به‌دلایل سیاسی ترک می‌کند ناراحتش می‌کند اما تاکید کرد که «به زودی با انرژی و قدرت بیشتری» برمی‌گردد.

انتهای پیام/.

R1535/P/S8,1128/CT10 واژه های کاربردی مرتبط آمریکا

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آمریکا آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۹۸۱۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تماشای مناظره از شبکه تهران

در این جلسه دکتر اعلمی، مدیر شبکه تهران سیما ضمن خداقوت و خسته نباشید به عوامل و دست‌اندرکاران امر انتخابات در رسانه‌ملی، مروری بر اقدامات رسانه‌ملی در دور اول انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری داشت و تاکید کرد: پس از شمارش آرا در دور اول، تهران ۱۴ نماینده جدید خود را شناخت و ۱۶ صندلی برای رقابت بین نامزد‌های حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس باقی ماند و همچنین انتخابات درحوزه انتخابیه ورامین، قرچک و پیشوا برای معرفی نماینده مردم شریف این حوزه به دور دوم کشیده شد؛ از این‌رو و مطابق قانون برای تعیین تکلیف حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس ۳۲ نامزد و در حوزه ورامین، قرچک و پیشوا دو نامزد به رقابت خواهند پرداخت. وی افزود: بنابراین در راستای عدالت رسانه‌ای در امر تبلیغات تلویزیونی، ۳۴ برنامه تلویزیونی ۲۰ دقیقه‌ای با عنوان نماینده مردم برای نامزد‌های دور دوم مجلس شورای اسلامی تعریف شده است. این برنامه‌ها کاملا به‌صورت رایگان ضبط و تولید شده است و از شبکه تهران سیما روی آنتن می‌رود و نسخه رادیویی آن نیز از رادیو تهران پخش خواهد شد. اعلمی افزود: جزئیات پخش هر برنامه در قرعه‌کشی امشب مشخص شد و نامزد‌های انتخابات پیش‌رو از نوبت، روز و ساعت پخش برنامه‌های خود مطلع هستند. مدیر شبکه تهران سیما از ضبط مناظره‌های تلویزیونی خبر داد و افزود: هشت مناظره برای نامزد‌های تهرانی (تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس) و سه مناظره برای نامزد‌های ورامین، قرچک و پیشوا پیش‌بینی شده است. برای ضبط برنامه مناظره نامزد‌های استان تهران، چهار گروه هشت نفره ایجاد شده است. مناظره‌ها هم مانند برنامه‌های تبلیغاتی تلویزیون، نماینده مردم به‌صورت رایگان تولید و پخش می‌شود. 

برگزاری انتخابات الکترونیک در تهران

 در ادامه عباس جوهری، رئیس ستاد انتخابات استان تهران به تفاوت مشهود این دوره از انتخابات اشاره کرد و افزود: به‌دلیل تعدد نامزدها، برگزاری انتخابات در استان تهران با سایر استان‌های بسیار متفاوت است. رئیس ستاد انتخابات افزود: از ۱۰ حوزه انتخاباتی، هشت حوزه به مجلس راه پیدا کردند و تکلیف نمایندگان دو حوزه تهران (تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر، پردیس) و ورامین، قرچک و پیشوا در دور دوم مشخص خواهد شد. وی از برگزاری انتخابات تمام الکترونیک خبر داد و افزود: در تهران، انتخابات کاملا به‌صورت الکترونیکی برگزار می‌شود و فیلم‌های آموزشی آن نیز از رسانه‌ملی پخش خواهد شد. وی تاکید کرد: در این دوره از انتخابات کسانی می‌توانند رای بدهند که در دور اول یا رای نداده باشند یا در استان تهران رای خود را به صندوق انداخته باشند. وی تبلیغات پیش از انتخابات را فرصت مغتنمی برای شناسایی هر چه بهتر نامزد‌های انتخابات برشمرد و تاکید کرد: از ۱۳ اردیبهشت تا ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ زمان تبلیغات نامزد‌های انتخابات پیش‌رو است، از این‌رو انتظار می‌رود خارج از این فاصله زمانی تبلیغات انجام نشود تا شاهد انتخابات سالم، پرشور‌و‌خروش باشیم. 

عرصه تبلیغات باید در سلامت کامل و مطابق قانون باشد

حجت الاسلام میراشرفی، رئیس هیأت نظارت بر انتخابات استان تهران به مراقبت از آرای مردم تاکید کرد و افزود: در پشت‌صحنه انتخابات گروه‌های مختلفی در کنار هم در حال فعالیت هستند تا تشویق و ترغیب برای حضور حداکثری و برگزاری انتخابات پر‌شور صورت گیرد. میراشرفی از تأثیر حضور نامزد‌ها در مناظره‌ها گفت و افزود: نسبت به رعایت قوانین تبلیغات انتخابات ساعی باشید. رقابت تنگاتنگ است و عرصه تبلیغات باید سلامت و مطابق با مُر قانون باشد. رئیس هیأت نظارت بر انتخابات استان تهران به اجرای صحیح قانون انتخابات اشاره کرد و افزود: از بد‌اخلاقی‌های تبلیغاتی پرهیز شود و طرفداران نامزد‌های انتخابات به معرفی فضائل و ویژگی‌های شخصی نامزد‌ها بپردازند.

دیگر خبرها

  • رئیس جمهور ونزوئلا : دوستی ما با ایران واقعی و راهبردی است و نه سیاسی و موقت/ آیت‌الله خامنه‌ای تحلیل دقیق و عمیقی از تحولات دنیا دارند
  • اعلام برنامه های صدا وسیمای خراسان رضوی برای دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی
  • الکترونیکی بودن دور دوم انتخابات مجلس در آبادان
  • آغاز ثبت درخواست نامزد‌های مرحله دوم انتخابات برای استفاده از امکانات تبلیغاتی
  • ویکتور اوربان: با شرایط خاصی جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۵ تمام می‌شود
  • ترامپ به فساد در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا متهم شد
  • آکسیوس: دیدار ترامپ و رئیس‌جمهور آرژانتین، کاخ سفید را خشمگین کرد
  • تماشای مناظره از شبکه تهران
  • پیشتازی اندک ترامپ نسبت به بایدن در جدیدترین نظرسنجی
  • قرعه‌کشی تبلیغات مرحله دوم انتخابات مجلس برگزار شد/ تماشای مناظره و برنامه‌های تبلیغاتی از شبکه تهران