Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا -
تاثير دود عنبرنسارا بر روي جنين
شايد شما هم يکي از افرادي باشيد که در مورد تاثير دود عنبر نسارا در آلرژي شنيده‌ايد و حالا که باردار هستيد و در مصرف داروهاي خوراکي محدوديت داريد، به فکر استفاده از عنبر نسارا افتاده‌ايد. از سوي ديگر ممکن است برخي افراد بگويند عنبر نسارا خود ميکروب و عفونت است چطور مي‌تواند روي عفونت موثر باشد؟ ممکن است شما دچار سرگرداني شده ‌باشيد و بخواهيد بدانيد آيا واقعا موثر است يا خير و اينکه چه کاربردهايي دارد و آيا در دوران بارداري مي‌توانيد از آن استفاده کنيد؟ با توجه به اين سوالات ديدگاه منابع و متون طب سنتي ايران و همچنين تحقيقات جديد را بررسي کرديم که نتيجه را در اين مقاله مي‌خوانيد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عنبرنسارا چيست؟
امروزه استفاده از دود عنبرنسارا تحت عنوان پشکل ماده الاغ در بين مردم شيوع بالايي پيدا کرده است. عمدتا از دود حاصله از اين ترکيب طبيعي حيواني در درمان برخي از بيماريهاي ويروسي و ميکروبي، زخم‌هاي عفوني از جمله زخم پاي ديابتي، بيماري‌هاي آلرژيک، تسکين علائم سرماخوردگي و درمان بعضي از تومورها و کيست‌هاي خوش‌خيم خصوصا کيست‌هاي تخمدان و عفونت واژن استفاده مي‌شود. برخي از اين اثرات در منابع طب گذشته نيز ذکر شده و تعدادي از آنها تنها در طب افواهي مردم نقاط مختلف ايران سينه به سينه منتقل شده است.
کاربردهاي عنبرنسارا کدام است؟
عنبر نسارا در متون طب سنتي ايران با کليد واژه‌هاي زبل، سرگين، سرجين، بعر و روث الحمار يا الات و در بسياري از متون اين خواص براي پشکل الاغ به طور کلي مطرح شده است.
طبيعت عنبر نسارا گرم است و داراي خاصيت تحليل و خشک کنندگي است. روش‌هاي درماني مختلفي از جمله دود دادن، عصاره‌گيري و تهيه روغن از سرگين الاغ بيان شده است. از جمله کاربردهاي ذکر شده مي‌توان به ورم چشم، درد و عفونت گوش، سرگيجه ناشي از اختلال در مجراي شنوايي، چکاندن عصاره آن در بيني در درمان خون دماغ مقاوم به درمان، دفع سنگ، قولنج و اسهال شديد و گزش عقرب اشاره کرد.
اثرات سمي عنبرنسارا بر سلول هاي سرطاني:
در يک مطالعه آزمايشگاهي که روي تاثير دود عنبر نسارا روي سلول انجام شده بود، ديده شد که اگر با دوز بالا و از فاصله نزديک دود داده شود، مي‌تواند اثر سمي روي سلول داشته باشد.
اين مطالعه براي بررسي تاثير دود عنبر نسارا بر سلول‌هاي سرطاني و مقايسه آن با تاثير بر سلول‌هاي بافت سالم انجام شده بود. اين نشان مي‌دهد اين کار نبايد در فضاي محدود از جمله زير چادر با دوز بالا و دفعات خيلي زياد انجام شود. در صورتي که بتوان ترکيبات موثري را که تنها روي سلول‌هاي سرطاني موثر باشند بدون اثر بر سلول‌هاي طبيعي شناسايي کرد، مي‌توان از اثر احتمالي دارويي اين ترکيب در مهار رشد سلول‌هاي سرطاني استفاده بيشتري کرد.
طبيعت عنبر نسارا گرم است
اثرات ضدميکروبي عنبرنسارا، آري يا خير؟
امروزه استفاده از دود عنبر نسارا در سينوزيت کاربرد زيادي پيدا کرده است. در برخي مطالعات خاصيت آنتي اکسيدان و ضد ميکروبي عنبر نسارا مورد تاييد قرار گرفته است که مطرح کننده کاربرد وسيع آن در انواع عفونت‌هاي ميکروبي و ويروسي است. طبق مطالعات انجام شده، مواد موثره موجود در عصاره عنبر نسارا بر اساس نوع ماده غذايي خورده شده و فلور ميکروبي و پروبيوتيک‌هاي موجود در دستگاه گوارش الاغ متفاوت است. از جمله مواد موجود در عنبر نسارا ليگنين است که هيدروليز آن موجب تشکيل سه گروه اسيدهاي ضعيف، ترکيبات فوران و ترکيبات فنلي مي‌شود که احتمال مي‌رود اثرات ضد ميکروبي دود و عصاره عنبر نسارا به يکي از اين 3 گروه مواد مربوط باشد. همچنين موادي مانند فرمالدئيد، استالدئيد و .. شناسايي شده است که خاصيت ضد ميکروبي دارند. با وجود اين مواد سمي از جمله مواد ارگانيک و ازت موجود در دود جزو موارد احتياط در نظر گرفته شده است.
عنبرنسارا عامل سقط جنين؟
در متون طب سنتي از دود عنبر نسارا به عنوان عامل سقط جنين زنده و مرده ياد شده است. از آنجا که اين ماده موجب جاري شدن خون حيض مي‌شود، پس در دوران بارداري نبايد مورد استفاده قرار بگيرد. درباره علت سقط جنين در اثر مصرف عنبرنسارا هنوز تحقيقات کافي نشده اما اين احتمال وجود دارد که مقدار خاصي از سميت براي سلول داشته باشد و به اصطلاح سيتوتوکسيک باشد.
منبع: ninisite.com

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۹۸۵۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زرد، آبی، بی‌خوابی/ چگونه تلفن هوشمند چرخه زیستی را مختل می‌کند؟

ورود گوشی‌های هوشمند به زندگی انسان و سروکار داشتن با آن در تمام روز برای امور گوناگون گریزناپذیر شده است و در عین حال برای عده زیادی به عادتی تبدیل شده که حتی تلفن همراه خود را به تختخواب می‌برند. مدت‌هاست که می‌دانیم انعکاس نور آبی از صفحه نمایش گوشی تلفن همراه تأثیراتی منفی در خواب انسان دارد و آن را مختل می‌کند، اما یک مطالعه علمی جدید به تأثیرات نور زرد بر ریتم شبانه‌روزی و خواب پرداخته است که در گزارش پیش رو با نتایج آن آشنا می‌شوید.

روند اثرگذاری نور آبی بر سلول‌های بینایی

نور خورشید نقش مهمی در زندگی ما دارد و انسان برای چندین فرآیند مهم از جمله تنظیم ریتم شبانه‌روزی و خواب، سنتز ویتامین دی و به طور کلی برای تندرستی به نور خورشید متکی است. ریتم شبانه‌روزی یک فرآیند داخلی تطبیقی است که بر اساس محیط و محرک‌های خارجی به تنظیم چرخه خواب و بیداری کمک می‌کند. ریتم شبانه‌روزی بدن انسان بر اساس ساعت زیستی یا ساعت شبانه‌روزی هر ۲۴ ساعت تکرار می‌شود.

ریتم شبانه‌روزی نوسانات روزانه بین بیداری و خواب را هماهنگ می‌کند و این به بهینه‌سازی هوشیاری و عملکرد شناختی در طول روز کمک می‌کند و باعث خواب آرام در شب می‌شود. نور‌ها چه طبیعی باشند و چه از دستگاه‌های الکترونیکی منعکس شوند بر وضعیت خواب و بیداری اثرگذارند. نور آبی که از بیشتر وسایل الکترونیکی ساطع می‌شود، با تأثیر بر تولید یا سرکوب ملاتونین، بر ریتم شبانه‌روزی بدن انسان تأثیر می‌گذارد. این فرآیند از طریق سلول‌هایی به نام گانگلیون (سلول‌های گره عصبی) در شبکیه اتفاق می‌افتد.

سلول‌های استوانه‌ای و مخروطی چشم و چینش سلول‌های شبکیه در برش عرضی

متهم جدید اختلال خواب: نور زرد

در سال ۲۰۱۹ مطالعه‌ای که روی موش‌ها انجام شد نشان داد که نور زرد نسبت به نور آبی تأثیر قوی‌تری بر ریتم شبانه‌روزی موش‌ها دارد و این در حالی است که «حالت شب» در دستگاه‌های الکترونیکی در طیف رنگ زرد است و بر اساس این مطالعه می‌تواند وضعیت خواب انسان را تحت تأثیر قرار دهد. اما آیا این موضوع در مورد انسان‌ها هم صدق می‌کند؟ گروهی از دانشمندان سوئیسی و آلمانی این موضوع را در انسان بررسی کردند و نتایج آن در مجله نیچر هیومن بیهیویر (Nature Human Behaviour) به چاپ رساندند. اما قبل از اینکه به جزئیات این مطالعه بپردازیم، بهتر است با مسیر‌های دقیق چگونگی تأثیر نور بر ریتم شبانه‌روزی و تولید ملاتونین آشنا شویم.

چشم چگونه نور را درک می‌کند؟

چشم پنجره‌ای است برای درک اینکه چگونه انواع مختلف نور (آبی، زرد و غیره) بر ریتم شبانه‌روزی تأثیر می‌گذارد. شبکیه (صفحه نمایش چشم) حاوی سلول‌هایی به دو شکل میله‌ای و مخروطی است. سلول‌های مخروطی مسئول دیدن رنگ هستند و سلول‌های میله‌ای به سطوح نور حساس‌تر هستند و نقش مهمی هنگام دید در شب دارند. سلول‌های مخروطی در انواع مختلف طول موج‌های نور را دریافت می‌کنند و سلول‌های مخروطی اس (s) مسئول دریافت نور با طول موج کوتاه هستند. در ریتم شبانه‌روزی، مهم‌ترین سلول‌های گانگلیون در شبکیه، سلول‌های حساس به نور هستند. سلول‌های گانگلیون اطلاعات بصری را دریافت کرده و به مغز می‌فرستند. این سلول‌ها دارای فتوپیگمان ملانوپسین هستند که یک پروتئین حساس به نور و بسیار مهم است. ملانوپسین به نور آبی حساس است و با تشکیل یک مجرا بین شبکیه و هیپوتالاموس نقشی محوری در چرخه زیستی بدن در شبانه‌روز ایفا می‌کند. این مجرا مستقیماً به هسته سوپراکیاسماتیک در هیپوتالاموس می‌رود، یعنی جایی که ساعت اصلی ریتم شبانه‌روزی را تنظیم می‌کند. با دریافت این سیگنال، غده صنوبری فعالیتش را برای تولید ملاتونین آغاز می‌کند.

ملاتونین هورمون مهمی است که بر ریتم شبانه‌روزی تأثیر می‌گذارد و قرار گرفتن در معرض نور آبی تولید ملاتونین را سرکوب می‌کند و شما را بیدار نگه می‌دارد. نقش مرکزی سلول‌های گانگلبون مدت‌هاست ثابت شده، اما بنا بر دلایلی دیگر، رنگ نور که توسط سلول‌های مخروطی رمزگذاری می‌شود می‌تواند با ساعت داخلی بدن مرتبط باشد.

تولید ملاتونین در چرخه ۲۴ ساعته

کانال‌های نوری و تقابل آنها

درک ما از رنگ وابسته به سلول‌های مخروطی است. با این حال، توانایی تشخیص رنگ‌ها متکی به فرآیندی به نام «فرآیند تقابل» است. این فرآیند از طریق سه کانال مقابل هم عمل می‌کند: قرمز در مقابل سبز، آبی در مقابل زرد و سیاه در مقابل سفید (کانال روشنایی). فعال‌سازی هر کانال به ما این امکان را می‌دهد که رنگ‌ها را در آن کانال درک و تفکیک کنیم.

با یک مثال می‌توانیم نحوه عملکرد این کانال‌ها را درک کنیم. هنگامی که چشم در معرض نور قرمز قرار می‌گیرد، کانال مقابل قرمز یعنی سبز فعال می‌شود. این فعال‌سازی منجر به افزایش پاسخ عصبی به محرک‌های قرمز و سرکوب پاسخ به رنگ سبز می‌شود. کانال‌های رنگی مقابل با ورودی سلول‌های مخروطی فعال می‌شوند. با این حال، هنوز گواهی بر این وجود ندارد که ثابت کند سلول‌های مخروطیِ حساس به رنگ در کنار سلول‌های گانگلیون آزادکننده ملانوپسین بر ریتم شبانه‌روزی انسان اثرگذار هستند.

تأثیر طیف نور زرد بر انسان

مطالعه سال ۲۰۱۹ که در مقدمه به آن پرداختیم، نشان داد که به‌کارگیری محرک نور زرد در امتداد کانال زرد مقابل آبی در موش‌ها باعث ایجاد تغییر فاز شبانه‌روزی قوی‌تری در مقایسه با نور آبی می‌شود. این نتیجه با آنچه ما در مورد تأثیر نور آبی بر ریتم شبانه‌روزی انسان می‌دانستیم در تضاد است و محققان را بر آن داشت تا تأثیرات آن را در انسان مطالعه کنند. پروفسور مانوئل اسپیتشان (Manuel Spitschan)، استاد دانشگاه مونیخ، می‌گوید: «بر خلاف آنچه در رسانه‌ها تبلیغ می‌شود، «حالت شب» در بسیاری از دستگاه‌ها می‌تواند خواب انسان را مختل کند، زیرا در طیف رنگ زرد است.»

آزمایش محرک‌های نور در اختلال خواب

محققان برای آزمایش تأثیر محرک‌های کانال زرد-آبی بر روی خواب، ۱۶ شرکت‌کننده (هشت مرد و هشت زن) و سه محرک را انتخاب کردند: نور ثابت، نور چشمک‌زن آبی کم‌رنگ و نور چشمک‌زن زرد روشن. برای تمرکز روی اثرات مخروط‌ها، محققان از نور پس‌زمینۀ مشابه نور روز استفاده کردند تا فعال‌سازی ملانوپسین را ثابت نگه دارند. شرکت‌کنندگان به مدت یک ساعت و ۳۰ دقیقه پس از زمان خواب معمول خود تحت محرک‌های مختلف قرار گرفتند. سپس، محققان تغییر فاز شبانه‌روزی را از طریق میزان ملاتونین در بزاق شرکت‌کنندگان اندازه‌گیری کردند.

نتایج نشان داد که قوی‌ترین تأثیر بر هورمون‌های خواب ناشی از نور ثابت یا پس‌زمینه بود که آغاز تولید هورمون خواب را ۵۲ دقیقه به تأخیر انداخت. میزان این تأخیر در اثر نور آبی کم‌رنگ و نور زرد روشن به ترتیب ۴۲ و ۳۴ دقیقه بود. پژوهشگران غلظت ملاتونین و خواب‌آلودگی ذهنی و عینی را در هر سه شرایط آزمایشی مورد مطالعه قرار دادند و هیچ گونه شواهد قطعی مبنی بر اثر تأخیر فاز بر ریتم شبانه‌روزی انسان در بین سه شرایط آزمایش پیدا نکردند.

کریستین بلوم (Christine Blume) استاد دانشگاه بازل سوییس و یکی از محققان این آزمایش اظهار داشت: ما هیچ مدرکی پیدا نکردیم که نشان دهد تغییر رنگ روشن در امتداد طیف آبی-زرد که توسط سلول‌های مخروطی رمزگذاری می‌شود، نقش مرتبطی در ساعت یا خواب درونی انسان بازی می‌کند. در عوض، نتایج ما تأیید کرد که سلول‌های گانگلیونِ حساس به نور برای ساعت داخلی انسان مهم‌ترین نقش را دارند.

حفظ ساعت شبانه‌روزی

یافته‌های این مطالعه با دانش اولیه ما در مورد تأثیرات نور آبی بر خواب و ساعت داخلی بدن، به ویژه توصیه بر کاهش قرار گرفتن در معرض نور با طول موج کوتاه (حدود ۴۹۰ نانومتر)، مطابقت داشت. این مطالعه همچنین نشان داد که سلول‌های مخروطی و رنگ خالص نور نقش مهمی در ساعت زیستی دارند. این امر به‌ویژه هنگام برنامه‌ریزی و طراحی دستگاه‌های روشنایی مهم است.

این پژوهش یک پیام ساده و روشن دارد: ساده‌ترین کار برای حفظ ساعت درونی بدن و داشتن خواب خوب، حفظ ریتم ساعت شبانه‌روزی است.

منبع: آنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی در شناسایی منشاء سرطان‌‌‌ بهتر از انسان است
  • زرد، آبی، بی‌خوابی/ چگونه تلفن هوشمند چرخه زیستی را مختل می‌کند؟
  • بیش از یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در جشن گلریزان عنبرآباد جمع آوری شد
  • ۱۰ خاصیت شگفت انگیز اسفناج در بارداری
  • درمان MS با کمک نانومواد ممکن شد
  • زرد، آبی، بی‌خوابی/ تلفن هوشمند چگونه چرخه زیستی را مختل می‌کند؟
  • خطر ناباروری با این نوع از رژیم‌های لاغری
  • ساخت بزرگ‌ترین سلول سوخت هیدروژنی جهان در ژاپن
  • درمان با سلول‌های بنیادی برای آسیب نخاعی با نتایج مثبت فاز اول
  • آیا تهوع و استفراغ شدید در دوران بارداری مضر است؟