Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@13:30:55 GMT

دوران امام صادق(ع) اوج شکوفایی معارف اهل بیت است

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۹۸۸۲۹

دوران امام صادق(ع) اوج شکوفایی معارف اهل بیت است

ایسنا/گیلان رئیس تبلیغات اسلامی صومعه‌سرا دوران ۳۴ ساله امامت امام صادق(ع) را اوج شکوفایی معارف اهل بیت دانست و گفت: امام ششم(ع) اسلام نام محمدی(ص) را از زیر حجاب تیره و تار اسلام بنی‌امیه و بنی‌عباس بیرون آورد.

حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی اسدی در گفت‌وگو با ایسنا، مکتب امام جعفر صادق(ع) را مکتب امامت، خلافت الهی و هدایت انسان‌ها دانست و اظهار کرد: درس‌آموزی برای کسب روزی حلال از جمله ویژگی‌های مکتب امام صادق(ع) است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه ایشان خود پیوسته کار و تلاش می‌کرد و دیگران را هم به این امر سفارش می‌کرد و نمی‌خواست فردی در جامعه از کوشش برای کسب روزی حلال باز بماند، افزود: امام صادق(ع) کار و تلاش برای کسب روزی حلال را وسیله حفظ آبرو تلقی کرده و فرموده «آدمی باید در پی کسب و کار برای حفظ آبروی خود باشد».

رئیس اداره تبلیغات اسلامی صومعه‌سرا دوران ۳۴ ساله امامت امام صادق(ع) را اوج شکوفایی معارف اهل بیت دانست و تصریح کرد: آن حضرت در این دوران از درگیری بنی‌امیه و بنی‌عباس بر سر قدرت استفاده کرد و با توجه به نیاز شدید جامعه آن زمان به آموزه‌های معنوی و آماده بودن زمینه اجتماعی، با ایجاد یک حوزه وسیع علمی و دینی به تربیت شاگردان بسیار در عرصه‌های مختلف علمی و معرفتی و دینی پرداخت.

اسدی با بیان اینکه امام ششم(ع) با تربیت هزاران شاگرد نامدار ضمن مبارزه با شبهات مسموم بدعتگذاران، اسلام نام محمدی(ص) را از زیر حجاب تیره و تار اسلام بنی‌امیه و بنی‌عباس بیرون آورد، گفت: عصر امام صادق(ع) عصر شکوفایی دانش، فقه، کلام، مناظره، حدیث و روایت در مقابل عصر بدعت، گمراهی و گسترش مذاهب خرافی بود لذا آن حضرت با توجه به نیاز جامعه آن روز و در پرتو شرایط مناسب به وجود آمده برای بنی‌هاشم به واسطه درگیری حکومت‌های بنی‌امیه و بنی‌عباس با برپایی مجالس درس و تاسیس مراکز علمی به تربیت شاگردان بسیار همت کرد.

وی متذکر شد:‌ امام صادق(ع) با شرکت در مناظرات و مباحثات علمی و مذهبی علاوه بر آشکار ساختن چهره راستین اسلام و فقه آل محمد(ص)، شبهات دروغ‌سازان و نیرنگ‌بازان اموی و عباسی را نیز پاسخ می‌گفت و توطئه‌های آنان را باطل می‌ساخت.

رئیس تبلیعات اسلامی صومعه‌سرا ساده‌زیستی را مهمترین شاخصه شخصیتی در زندگی و سیره امام صادق(ع) دانست و یادآور شد: ایشان در همه مراحل زندگی، سیره، روش و منش پیامبر(ص) را الگوی رفتار و گفتار خویش قرار داده بود.. صبر و شکیبایی و آرامش و حلم از دیگر ویژگی‌های شخصیتی امام صادق(ع) بود.

وی با بیان اینکه امام صادق(ع) علاوه بر فعالیت در زمینه‌های علمی و مذهبی در عرصه سیاست نیز حضوری فعال و گسترده داشت، خاطرنشان کرد: ایشان مبارزات سیاسی خود را با تکیه بر امامت و رهبری اهل بیت(ع) آغاز کرد و در زمان‌های مناسب همچون عرفه و حج حکومت را از آن اهل بیت پیامبر(ص) می‌دانست.

اسدی با اشاره به نقش‌آفرینی امام صادق(ع) در قیام‌های شیعی، تصریح کرد: آن حضرت به دنبال فعالیت‌های سیاسی، به منظور تبلیغ جریان اصیل امامت و ولایت، نمایندگانی به مناطق مختلف می‌فرستاد و با تایید و تشویق قیام‌های اسلامی نقش مهمی در پیشرفت و گسترش اسلام و مکتب اهل بیت ایفا می‌کرد.

رئیس تبلیغات اسلامی صومعه‌سرا امام صادق(ع) رئیس مذهب جعفری و پرچمدار شیعه دانست و یادآور شد: با توجه به طول مدت زیاد امامت ایشان، فرصت خوبی فراهم شد تا امام ششم در ادامه فعالیت‌های امام محمدباقر(ع) برای افزایش سطح علمی مسلمانان، بتوانند علوم اسلامی را آشکارا تبلیغ و ترویج کند و با آشکار ساختن حقیقت دین، ریشه گرایش‌ها و مذاهب باطل را بخشکاند.

اسدی همچنین هفته وحدت را فرصتی مغتنم در راستای همسویی و همگرایی اهل تشیع و تسنن برشمرد و گفت: مقام معظم رهبری به عنوان ولی فقیه بی‌حرمتی و توهین به علما و رهبران اهل سنت را جایز نمی‌دانند و لذا همه موظفیم این امر را سرلوحه امور خود قرار دهیم.

وی با اشاره به اینکه اهل تشیع و تسنن مشترکات زیادی با هم دارند، اضافه کرد: در سایه این مشترکات که مهمترین آنها قرآن و پیامبر اکرم(ص) است، برگزاری بحث‌های علمی می‌تواند امت اسلام را از هجمه‌های دشمنان درباره ایجاد شکاف و اختلاف بین مسلمانان دور سازد.

این کارشناس دینی با بیان اینکه علمای زیادی از اهل سنت جزو شاگردان امام صادق(ع) بودند، تاکید کرد: از معروف‌ترین این شخصیت‌ها ابوحنیفه است که ارادت خاصی به امام صادق(ع) داشت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: امام جعفر صادق هفته وحدت صومعه سرا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۹۸۸۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علم الهدی: دشمنان اسلام چشم به ولایت معصوم دارند

نماینده، ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: جامعه المصطفی بازوی صادرکننده گفتمان انقلاب اسلامی است، از این جهت تلاش مسوولان و طلاب این مجموعه آموزشی در تقابل مستقیم با اراده شیطانی استکبار قرار دارد و مورد عنایت خاص امام زمان (عج) خواهد بود.

به گزارش ایرنا، سید احمد علم الهدی روز چهارشنبه در دیدار با هیات علما و رؤسای مدارس علمیه هندوستان با جمعی از طلاب جامعة المصطفی خراسان افزود: جامعة المصطفی العالمیه یکی از شجره‌های طیبه‌ای است که به برکت انقلاب اسلامی شکل گرفت تا همراه با مبانی دینی و ارزش‌های تشیع، گفتمان انقلاب اسلامی نیز به کشور‌های عالم تسری پیدا کند، بنابراین نباید این مولود مبارک را صرفاً یک نمایندگی آموزشی و یک جریان تعلیمی دانست.

وی بیان کرد: امروزه نه فقط دوستان و دلسوزان بلکه حتی دشمنان اسلام نیز از مسائل سیاسی عبور کرده و چشم به ولایت معصوم دارند، این منطقی است که به برکت انقلاب اسلامی جهانی شد تا هرکس در هر گوشه از این عالم، چشم به ظهور داشته باشد و امام زمان (عج) را در کانون توجه و تحلیل خود قرار دهد.

 

نماینده، ولی فقیه در خراسان رضوی با بیان اینکه فرصت مدیریت مدارس و حوزه‌های علمیه در خطه‌ای همچون سرزمین هندوستان با گستره جمعیتی و فرصت‌های تبلیغی را غنیمت بدانید، افزود: همه این تلاش‌هایی که در عرصه تبلیغ دین در سرزمین هندوستان دارید، باید در استخدام پیروی از خط ولایت مداری امام زمان (عج) باشد.

وی گفت: اقتضای نوکری کردن در این آستان نیز به میدان‌داری در عرصه‌ای است که پرچم ولایت اهل‌بیت (ع) و معارف دینی را در عصر حاضر بلند کرده و اینجاست که اهمیت صیانت از انقلاب اسلامی موضوعیت پیدا می‌کند.

آیت الله علم‌الهدی اظهار کرد: بر طبق توصیف و تحلیل استادان برجسته، شیعه همچون پرنده‌ای با ۲ بال نهضت حسینی و قیام مهدوی است، بنابراین هرکس در جهت ترویج ارزش‌هایی مبتنی بر این اصول بکوشد، بیش از سایرین سربازی کرده و مورد عنایت امام زمان (عج) خواهد بود.

وی اظهار کرد: در موقعیتی که شما قرار دارید، هر مدرسه علمیه به مثابه اردوگاه بقیة الله (عج) است، بنابراین طوری عمل کنید که گویا از طرف امام زمان (عج) به این مسئولیت منصوب شده‌اید.

امام جمعه مشهد گفت: اگر امروز طلبه از فقه و اصول و کلام بهره‌مند باشد و سطوح عالی حوزه را یکی پس از دیگری پشت سر بگذارد، اما از بینش سیاسی و تقید به انقلاب اسلامی بی‌بهره باشد، تلاش و مجاهدت او برای کسب علوم حوزوی راه به جایی نخواهد برد.

جامعة المصطفی العالمیة، نهاد علمی و بین‌المللی با هویت حوزوی است که با هدف گسترش علوم اسلامی و تربیت طلاب غیر ایرانی تشکیل شده است.

دیگر خبرها

  • عملیات وعده صادق قلب مستضعفان جهان را شاد کرد
  • عملیات «وعده صادق» سربلندی جهان اسلام
  • عملیات وعده صادق سربلندی جهان اسلام
  • علم الهدی: دشمنان اسلام چشم به ولایت معصوم دارند
  • جهان اسلام بعد از عملیات وعده صادق مورد تکریم واقع شد
  • دوران تهدید ملت ها به پایان رسیده است/روح تازه در رزمندگان مقاومت
  • عقلانیت، معنویت و عدالت، سه ضلع تفکر شیعی هستند که برخاسته از معارف اهل‌بیت(ع) است
  • وعده صادق اخلاقی‌ترین عملیات تاریخ نظامی جهان بود
  • «وعده صادق» اخلاقی‌ترین عملیات تاریخ نظامی جهان بود
  • هم‌افزایی جلوی بسیاری از موازی‌کاری‌ها را می‌گیرد