Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-19@03:49:39 GMT

سیره رفتاری پیامبر(ص)، الگوی تمام بشریت

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۹۹۱۷۲

سیره رفتاری پیامبر(ص)، الگوی تمام بشریت

ایسنا/قم یک استاد اخلاق و تربیت با بیان اینکه پیامبراسلام(ص) اسوه حسنه برای تمام عالم است و سیره رفتاری ایشان ذاتا نیکوست، گفت: پیامبر با سیره رفتاری خود وحدت را معنا کرد و مردم را به صراط مستقیم رهنمود کرد.

حجت الاسلام و المسلمین رضا محمدی در گفت‌وگو با ایسنا ضمن اشاره به تاثیر شگرف شخصیت پیامبر در پیروی مردم از دین مبین اسلام عنوان کرد: قرآن به صراحت پیامبر را به عنوان الگوی رفتاری ما معرفی می‌کند و در عبارت "لَقَدْ کَانَ لَکُمْ فِی رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ" می فرماید پیامبر اسلام اسوه حسنه و تابلوی زندگی برای همه بشریت است که اختصاص به قومیت خاصی ندارد و همه ملت ها می‌توانند از سیره بابرکت ایشان استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در تاریخ و قرآن بخش اعظم موفقیت پیامبر مرهون حسن خلق و خوشرویی ایشان بود همانطور که در قرآن آمده است "فَبِما رَحْمَةٍ مِنَ اللَّهِ لِنْتَ لَهُمْ وَ لَوْ کُنْتَ فَظًّا غَلیظَ الْقَلْبِ لاَنْفَضُّوا مِنْ حَوْلِکَ" این از لطف و رحمت خداوند است که تو خوشرو و ملایم بودی و اگر بداخلاق بودی مردم از اطرافت پراکنده می‌شدند و چه بسا از تو اطاعت و پیروی نمی‌کردند.

این کارشناس اخلاق و تربیت بااشاره به اینکه خوبی‌ها و بدی‌ها همیشه یکسان هستند و ماهیت آنها ذاتا متغیر نخواهد بود بیان کرد: اینکه عدالت و امانت‌داری و راستگویی خوب است و ناعدالتی و ظلم و دروغگویی بد است به جهت ذات این صفات است و ماهیتشان هرگز دستخوش تغییر و تحول نخواهد شد و این اصل چه در زمان پیامبر چه در جامعه امروز به طور کامل صدق میکند؛ بدی همیشه دارای قبح ذاتی است وخوبی هم به همین منوال ذاتا خوب و نیکوست.

حجت الاسلام محمدی یکی از موثرترین روش حل مشکلات و عداوت و دشمنی‌ها در زمان پیامبر را اخلاق و منش حسنه و سیره رفتاری ایشان قلمداد کرد و گفت: مردم تحت تاثیر رفتار و گفتار فصیح و شیوای پیامبر خاتم (ص) به صراط مستقیم رهنمود شدند بطوریکه الگوی یک امت بودن به درستی تنها برازنده و شایسته ایشان است.

این مدرس حوزه خاطرنشان کرد: همه ابعاد شخصیتی پیامبر الگو واسوه بشریت بود منتها در جامعه‌ای که قتل و غارت و کشتار نماد بزرگی مردم بود وعدالت و امانت معنایی نداشت و توحش و تجاوز مصداق بارز عظمت مردم قلمداد میشد  فردی که خصوصیاتی خلاف خصوصیات بارز جامعه داشت بسیار برجسته و بارز می‌شد و نمود پیدا میکرد بطوریکه حتی دشمنان پیامبر هم به وجود این صفات حسنه در ایشان همچون عدالت وامانت‌داری اذعان میکردند.

حجت الاسلام محمدی در پایان یادآور شد: در جامعه متوحش قبل از اسلام پیامبر با سیره رفتاری خود وحدت را معنا کرد و مردم را به صراط مستقیم رهنمود کرد.

تولد حضرت محمد (ص) بنابر بسیاری از روایات در ۱۷ ربیع الاول عام‌الفیل ( ۵۷۰ م)، یا به روایتی ۱۲ همان ماه در تقویم عربی روی داد، پدر پیامبر‌(ص) ‌، عبدالله فرزند عبدالمطلب و مادرش آمنه دختر وهب و هر دو از قبیلة بزرگ قریش بودند؛ قبیله‌ای که بزرگان آن از نفوذ فراوانی در مکه برخوردار بودند و بیشتر به بازرگانی اشتغال داشتند.

شهرت محمد (ص) به راستگویی و درستکاری چنان زبانزد همگان شده بود که « امین » لقب گرفت.

در وصف رفتار و صفات پیامبر (ص) گفته‌اند که اغلب خاموش بود و جز در حد نیاز سخن نمی‌گفت، هرگز تمام دهان را نمی‌گشود، بیشتر تبسم داشت و هیچ گاه به صدای بلند نمی‌خندید، چون به سوی کسی می خواست روی کند، با تمام تن خویش بر می‌گشت.

 به پاکیزگی و خوشبویی بسیار علاقه‌مند بود، چندانکه چون از جایی گذر می‌کرد، رهگذران پس از او، از اثر بوی خوش، حضورش را در می‌یافتند، در کمال سادگی می‌زیست، بر زمین می‌نشست و بر زمین خوراک می‌خورد و هرگز تکبر نداشت.

هیچ گاه تا حد سیری غذا نمی‌خورد و در بسیاری موارد، به ویژه آنگاه که تازه به مدینه در آمده بود، گرسنگی را پذیرا بود، با اینهمه چون راهبان نمی‌زیست و خود می‌فرمود که از نعمتهای دنیا به حد، بهره گرفته، هم روزه داشته، و هم عبادت کرده است.

 رفتار او با مسلمانان و حتی با متدینان به دیگر ادیان‌، روشی مبنتی بر شفقت و بزرگواری و گذشت و مهربانی بود،   سیرت و زندگی او چنان مطبوع دل مسلمانان بود که تا جزئی‌ترین گوشه‌های آن را سینه به سینه نقل می کردند و آن را امروز هم سرمشق زندگی و دین خود قرار می‌دهند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری پيامبر اكرم ص اخلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۹۹۱۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکمیل بیش‌از ۷۰ هزار طرح نیمه تمام در اولویت کاری دولت

به‌گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، مهدی جمالی‌نژاد در اولین نشست تخصصی معاونان هماهنگی امور عمرانی استانداری‌های سراسر کشور که به میزبانی استانداری بوشهر برگزار شد، افزود: طرح نهضت ملی مسکن یکی از طرح‌هاست که اجرای آن در استان‌های مختلف کشور سرعت گرفته و در بیشتر استان‌ها در حال بهره‌برداری است.

وی ادامه داد: همچنین شماری از طرح‌های زیرساختی که از مصوبات سفر رئیس جمهور و نیمه تمام هستند را به پایان می‌رسانیم و به تازگی پیشرفت این طرح‌ها که بناست تا پایان دولت به بهره‌برداری برسد را از طریق سامانه منتاک یا سامانه مدیریت و نظارت برتوسعه استان‌های کشور رصد می‌کنیم که این طرح‌ها ملی، استانی، محلی، شهری و روستایی هستند.

معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور اظهار کرد: امکان به پایان رساندن همه ۷۰ هزار طرح نیمه تمام تا پایان دولت مقدور نیست پس طرح‌ها را اولویت‌بندی کرده‌ایم که اخیرا هم طرحی به نام ایران یار شروع شده که نیاز سنجی مردم را به عنوان پشتوانه خود دارد و اولویت اول مردم هم اتمام طرح‌های نیمه تمام است که اعتبار آنها هم با توجه به شرایط اقتصادی کشور بسیار زیاد است، اما شماری که در هر شهری اولویت‌بندی دارد تا پایان دولت به اتمام می‌رسد.

وی گفت: در دولت سیزدهم موضوع مولدسازی با جدید دنبال و در در همین راستا برخی املاک دولت به بخش غیردولتی و خصوصی واگذار می‌شود.

جمالی‌نژاد بیان کرد: یکی از موارد مهم این است که توجهی که به شهر‌های بزرگ می‌شود به شهر‌های کوچک و میانی نمی‌شود که این موضوع موجب مهاجرت از سمت شهر‌های میانی به سمت کلان شهر‌ها خواهد شد که باید با توجه به ظرفیت شهر‌های کوچک آن را به تعادل رساند.

وی اظهار کرد: با توجه به اینکه شعار امسال جهش تولید با مشارکت مردم است یکی از موارد تاثیرگذار اجرای طرح نهضت ملی مسکن است، زیرا وقتی مسکن توسعه یابد مشاغل بیشتری را با خود به همراه دارد که در این حوزه نهاد‌هایی عمومی و غیردولتی، چون شهرداری‌ها و دهیاری‌ها به‌خوبی عمل کرده‌اند.

معاون وزیر کشور گفت: یکی از مشکلات در بسیاری از حوزه‌های عمرانی کمرنگ بودن بخش خصوصی در اجرای طرح‌های در این حوزه است که با توجه به این‌که ظرفیت بازرگانی آنها از سازمان‌های دولتی بیشتر است، حضور و فعالیت آنها به اتمام هر چه سریع‌تر طرح‌ها کمک می‌کند.

وی بیان کرد: شهرداری‌ها سال گذشته بیش از ۳۰۰ هزار میلیارد تومان از بودجه و اعتبار خود را محقق کردند، اما در طرح‌های عمرانی که دولتی هستند تخصیص‌ها گاهی کمتر است.

آیت‌الله صفایی بوشهری نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر نیز در این نشست گفت: تا سال ۱۴۲۰ باید الگوی سرزمینی ساحلی در ایران و خلیج فارس از بوشهر طراحی شده و به آن دست پیدا کنیم.

استاندار بوشهر هم گفت: در استان بوشهر طرح‌های متنوع عمرانی در سطوح ملی و استانی داریم که اولویت ما تکمیل طرح‌های نیمه تمام است و در ۲.۵ سال گذشته هم این‌طور عمل کردیم به‌ویژه طرح‌های عمرانی، چون آب، راه، مسکن و درمان که مردم از مزایای آن استفاده می‌کنند و نیمه تمام دسته‌بندی شده، امسال هم برنامه‌ریزی شده بخش قابل توجهی از آنها را به اتمام برسانیم.

احمدمحمدی زاده افزود: منابع مهمی را برای تکمیل طرح‌ها برنامه‌ریزی کردیم که بخشی از آن منابع تملک دارایی استانی، بخشی مسئولیت‌های اجتماعی نفت و بخشی از منابع دستگاه‌های اجرایی بزرگی، چون سازمان بنادر و دریانوردی و بخش دیگر از منابع ملی است.

وی با اشاره به این‌که استان بوشهر پیشینه تاریخی غنی دارد، گفت: نمای ساختمان‌ها و ترکیب داخلی واحد‌های مسکونی از جغرافیا و اقلیم استان بهره می‌گیرد و مردم نیز خود به این جمع بندی رسیده‌اند که به این سمت و سو بروند؛ البته شهرداری‌ها هم بر این موارد نظارت دارند تا حتی ساختمان‌های اداری با نمای بومی منطقه منطبق باشد.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • بشریت به حقانیت موضع ایران در دفاع از فلسطین پی برده است
  • ویسی: دو بار فولاد بیمار را به من دادند
  • استادان دانشگاه عنصر مهمی برای حل مشکلات فرهنگی هستند
  • پایان کار داعش در افغانستان
  • استانداردسازی راه‌ها در بلوچستان با سرعت پیگیری شود
  • تکمیل بیش‌از ۷۰ هزار طرح نیمه تمام در اولویت کاری دولت
  • الگوی حکمرانی تولید تدوین شود/ اگر به مردم میدان داده شود جهش تولید اتفاق می‌افتد
  • هیچ رفتاری را که سبب خدشه به تعامل ما با آژانس شود نمی‌پذیریم/ مدیرکل بین برجام و پامان تفکیک قائل شود
  • هنر هنرمند باید در خدمت بشریت باشد/ نمایش ۴ تابلو درباره فجایع غزه در ونیز
  • وعده صادق به الگوی مبارزه با ظلم و استکبار تبدیل شد