۲۴ آبان ۱۳۹۸
بازگشایی سه کتابخانه جدید در استان همدان
به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان،عاطفه زارعی، مدیر کل کتابخانه های عمومی استان همدان گفت:کتابخانههای شهید مظاهری در مریانج، توسعه کتابخانه شهید رجایی در اسدآباد و کتابخانه شهدای گمنام رزن در حال ساخت است که تا پایان سال به بهره برداری میرسند.
او افزود: در استان همدان دارای ۱۱۵ باب کتابخانه عمومی است که ۷۰ کتابخانه در شهرها و ۴۵ کتابخانه در روستاها فعالیت دارند، زارعی با
زارعی اضافه کرد: در کتابخانههای عمومی استان ۸۲ هزار عضو فعال داریم که ۴.
۸ درصد جمعیت استان را شامل میشود.او گفت: طبق چشم انداز نهضت مطالعه مفید این رقم باید به ۳۵ درصد برسد و برای این مهم تلاش میکنیم.
مدیرکل کتابخانههای عمومی از وجود یک میلیون و ۳۳ هزار منابع اطلاعاتی در سراسر استان خبر داد و گفت: طبق استانداردهای موجود باید برای هر نفر چهار کتاب داشته باشیم که این سهمیه در همدان هفت دهم درصد است.
انتهای پیام/ا
توسعه کتابخانه های عمومی استان همدانمنبع: باشگاه خبرنگاران
فیلم| مجادله یک دانشجو با رئیسی درباره رهبر انقلاب
فیلم| دفاع روحانی از قطع اینترنت جهانی و راهاندازی شبکه ملی اطلاعات!
منبع این خبر، وبسایت www.yjc.ir است و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه این خبر را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ۲۵۷۹۹۲۱۹ را به همراه موضوع به آدرس info@porsyar.com ارسال فرمایید.
با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع مطلب و کاربران است.
کلیدواژه: اخبار فرهنگی کتابخانه های عمومی
خبر بعدی:
قراخانلو: انتقال آرشیو اسناد ورزشی به معنای تعطیلی نیست
«رضا قراخانلو» روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا درباره ضرورت و مبنای انتقال کتابخانه و مرکز اسناد ورزشی از آکادمی به کمیته ملی المپیک افزود: مبنای این تصمیمگیری از چند منظر قابل توجه است که نخست ضرورت تغییر ماهیت این کتابخانه از حالت عمومی به تخصصی است و از این پس آرشیو مرکز اسناد ورزشی با رویکرد تخصصیتر به فعالیت خود ادامه میدهد.
وی ادامه داد: از گذشته این کتابخانه مرکز اسناد ورزشی هم بوده است که تقویت آن ضرورت دارد. چندی پیش دپارتمان تدوین تاریخ شفاهی ورزش ایران را ایجاد کردیم که این دپارتمان در این مرکز، اسناد ورزشی دایر و در آینده قرار است بر اساس آن چیزی که در کمیته بینالمللی المپیک موسوم به آی.او.سی توصیه شده است، این بخش توسعه یابد. در واقع مرکز مطالعات المپیک با دارا بودن دپارتمان تاریخ شفاهی گسترش میباید.
رییس آکادمی ملی المپیک این هم را گفت که انتقال کتابخانه و مرکز اسناد ورزشی به کمیته ملی المپیک به معنای تعطیلی آن نیست بلکه با ماهیت تخصصیتر فعالیت خود را دنبال میکند.
انتقال مرکز اسناد ورزشی به کمیته المپیک به معنای جدایی از آکادمی نیست
قراخانلو از دیگر موارد ضرورت انتقال این مرکز را راهاندازی موزه ملی ورزش، المپیک و پارالمپیک و قرار گرفتن در کنار موزه عنوان کرد و افزود: در ارزیابی کلی از انتقال کتابخانه به کمیته المپیک میتوان گفت که ماهیت کار بیشتر به سمت موزه ملی ورزش نزدیک میشود تا آکادمی. اما این جدایی فیزیکی از نظر اداری و ساختاری اتفاق نیفتاده و کتابخانه و مرکز اسناد مانند گذشته زیر مجموعه آکادمی قرار دارد.
استاد دانشگاه تربیت مدرس تهران دسترسی بهتر به مرکز اسناد ورزشی را یکی از محاسن این انتقال میداند و میگوید: از دیر باز و زمانی که رییس وقت کمیته ملی المپیک بودم، این کتابخانه از محلی کوچک در خیابان گاندی به آکادمی ملی المپیک انتقال یافت و اکنون باتوجه به دسترسی سخت علاقهمندان به کتابخانه در آکادمی ملی المپیک به دلیل دارا بودن ۲ گیت در مجموعه ورزشی انقلاب به کمیته ملی المپیک انتقال یافت تا افراد راحتتر به این مکان مراجعه کنند.
مخزن مرکز اسناد ورزشی نباید در معرض نور باشند
قراخانلو در باره فضای فیزیکی محل جدید کتابخانه آکادمی ملی المپیک خاطر نشان کرد: این کتابخانه از سمت جنوبی در مرکز همکف و از سمت دیگر در طبقه منهای همکف قرار دارد. همچنین کتابخانه حالت مخزن خواهد داشت نه قرائت خوانی. زیرا با توجه به سابقه حضور رییس کمیته ملی المپیک در زمانی که رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی بود و مسایلی را از قول کارشناسان مطرح کرد که بخش مخزن نباید در محیط نور قرار بگیرید و بهتر است ایمن باشد، این بخش از کمیته به کتابخانه اختصاص یافت.
حدود یک هزار و 500 کتب عمومی اهدا میشود
وی اظهار داشت: با توجه به نظر افراد متخصص «وجین کردن کتب» در دستور کار قرار گرفت، زیرا تعداد قابل توجهی حدود یک هزار ۵۰۰ کتب عمومی در قفسههای این کتابخانه قرار داشت که برای اوقات فراغت ورزشکاران استفاده میشد، اکنونی در هماهنگی به نهاد کتابخانههای عمومی اهداء میشود.زیرا این کتابها برای این مرکز کاربرد ندارد.
رییس آکادمی ملی المپیک این را هم اضافه کرد: کتابهای تخصصی بروزرسانی میشود و کتب تخصصی ما که بیش از یکی هست به عنوان نمونه در بخش سنجش، روانشناسی و پزشکی نسخه های دوم و سوم به آنها داده می شود. همچنین علاوه بر داشتن کتابخانه تخصصی، مدیریت های ما از این کتابخانه تخصصی کوچک بهره مند می شوند.
کتابخانه آکادمی جنبه عمومی نخواهد داشت
وی درباره اینکه چه کسانی میتواند از این کتابخانه تخصصی استفاده کنند، توضیح داد: مربیان، دانشجویان، ورزشکاران و افراد متخصص ورزش در تمام گرایش ها می توانند استفاده کنند و این کتابخانه جنبه عمومی ندارد.
قراخانلو در عین حال اطلاعرسانی نادرست و غیر موثق برخی رسانهها را اقدامی شتابزده و فضاسازی دانست و گفت: انتشار اخبار نادرست و بدون تحقیق شیوه مناسبی نیست و این کار نشان از رفتار غیر حرفه ای است.
حدود 10 هزار کتاب تخصصی در مرکز اسناد
وی درباره آمار کتب تخصصی این کتابخانه اعلام کرد که حدود ۱۰ هزار کتب تخصصی در این مرکز قرار دارد و در زمینه اسناد هم مجلها و نشریات قدیمی زیادی که به منزله سند تلقی میشود از مرحوم تختی گرفته تا قهرمانان قدیمی در این مخزن وجود دارد. همچنین بیش از چهار هزار قطعه عکس از مرحود استاد «ابوالقاسم فارسی» پدر عکاسی ورزشی ایران در مرکز اسناد گردآوری و در اختیار کمیته ملی المپیک قرار دارد.
قدمت اسناد به قبل از انقلاب باز میگردد
رییس آکادمی ملی المپیک درباره قدمت اسناد در کتابخانه و مرکز اسناد گفت: این اسناد به قبل از پیروزی انقلاب اسلامی باز میگردد. البته در زمانی که رییس کمیته ملی المپیک بودم از «داود نصیری» ورزشکار، مربی، داور، نویسنده و استاد پیشین ورزش ایران خواهش کردم اسناد مربوط به ورزش ایران را در اختیار کمیته قرار دهد که البته در زمان مدیریت من نشد.
وی قدیمیترین اسناد موجود در این مرکز را مربوط به سال 1325 درباره آییننامهها و قوانین مقررات سازمان تربیت بدنی و کتابهای قدیمی و بازیهای آسیایی و المپیکی عنوان کرد.
قراخانلو همچنین یادآور شد: از همه عزیزان در سراسر کشور و خارج از کشور خواهش میکنیم که اگر سندی در حیطه ورزشی دارند به مرکز اسناد و موزه ملی ارائه دهند که اینها برای این ملت و سرزمین است تا جوانان و مردم و محققین از آن در کار پژوهشی و تحقیقاتی استفاده کنند.
دیجیتالی شدن کتابخانه و مرکز اسناد
رییس آکادمی ملی المپیک راهبرد مهم این کتابخانه را دیجیتالی شدن آن عنوان کرد و افزود: از ۲ سال گذشته در حال پیگیری آن هستیم که مانند تمام کتابخانههای دنیا این مرکز هم دیجیتالی شود تا هر فردی مراجعه کرد بتوان کتاب را در قالب پی.دی.اف، اسکن از طریق فلش و سی.دی در اختیار مراجعه کنندگان قرار داد. امیدواریم در سه آینده آینده این امر محقق شود.
برچسبها آکادمی ملی المپیک کتابخانه