Web Analytics Made Easy - Statcounter

«علی قناتی» روز جمعه در گفت و گو با ایرنا افزود: این عملیات  ایجاد چاله‌های فصلی و سطوح هلالی، احداث ۱۰ عدد آبشخور دام‌ها، مرمت سه چشمه و حفاظت و قرق اراضی را شامل می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: افزایش رطوبت خاک، اقتصادی کردن طرح‌های مرتعداری، افزایش زادآوری گیاهان دارویی، افزایش تنوع زیستی، ارتقاء کمی و کیفی پوشش گیاهی، جلوگیری از فرسایش خاک، افزایش تولید علوفه، بهبود وضعیت خاک و افزایش نفوذ پذیری آب از جمله اهداف اجرای این طرح در اراضی هفتاد قله این شهرستان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قناتی افزود: این طرح با بالغ بر چهار میلیارد و ۱۰۰ میلیون ریال از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی آغاز شده و بهره برداری از آن تا ۱۵ روز آینده آغاز می شود.

استان مرکزی با ۲۹ هزار و ۵۳۰ کیلومتر مربع وسعت، حدود یک و ۸۲ صدم درصد از مساحت کشور را به خود اختصاص داده که ۷۰ درصد آن را عرصه‌های منابع طبیعی تشکیل می‌دهند.
۱۲ و ۲۵ صدم درصد از مساحت استان مرکزی در قالب ۱۱ منطقه تحت مدیریت زیست محیطی به ثبت رسیده که این مناطق از بهترین زیستگاه ها و پناهگاه‌های حیات وحش کشور محسوب می‌شوند.
مناطق تحت حمایت استان مرکزی شامل ۲ منطقه حفاظت شده ۷۰ قله اراک و الوند خمین، ۲ پناهگاه حیات وحش راسوند شازند و جاسب دلیجان، مناطق شکار ممنوع بازرجان تفرش، کلاهه آشتیان، چال خاتون شازند، پلنگاب خنداب، خرقان زرندیه و تالاب میقان و اثر طبیعی ملی غار نخجیر است.
منطقه حفاظت شده ۷۰ قله اراک دارای حدود ۹۷ هزار هکتار وسعت است.
استان مرکزی دارای رتبه سوم کشور در حوزه تنوع زیستی است.

برچسب‌ها هفتاد قله اراک اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی آبخیزداری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: هفتاد قله اراک آبخیزداری هفتاد قله اراک آبخیزداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۹۹۳۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سایت زلزله نگاری مرکزی تا ۲ ماه آتی در دانشگاه اراک افتتاح می‌شود

حامد صفی خانی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه سال گذشته در حوزه پژوهش‌های بنیادین دانشگاه اراک اقدامات مناسبی انجام شده است، گفت: سیاست‌های تشویقی برنامه وزارت علوم و تحقیقات بر این است که رقم تخصیصی که سالانه به اعضای هیئت علمی پرداخت می‌شود، به طور قابل توجهی رشد پیدا کند که بر اساس آمار موثق با پیاده سازی این سیاست، تغییرات مثبتی در این حوزه انجام شده است.

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه اراک گفت: صنایع و اعضای هیأت علمی این مرکز علمی در حوزه ارتباط دانشگاه و صنعت نیز کارنامه موفقی دارند و در این راستا مکاتبات زیادی با حدود ۱۰۰۰ شرکت انجام و همایش‌های مختلفی برگزار شده است و خروجی این اقدامات سبب شده دانشگاه اراک، بر اساس اعلام گزارش وزارت علوم در برخی شاخص‌ها رتبه سوم را در سطح کشور کسب کند.

وی گفت: در شاخص تخصیص اعتبار طرح‌ها این دانشگاه رتبه سوم و در شاخص پایان نامه‌های تقاضا محور رتبه نهم را کسب کرده است و باید اذعان کرد که سال گذشته از مجموع ۱۳ کتاب برتر استان، ۱۱ کتاب متعلق به انتشارات دانشگاه اراک بوده است.

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه اراک تصریح کرد: همچنین در حوزه کرسی‌های نظریه پردازی، سیاستی از ۲ سال گذشته مبنی بر خلأ گفتمانی ویژه رشته‌های علوم انسانی در دست پیگیری است و مباحث گفتمانی و مناظره به عنوان اولویت نخست مدنظر قرار دارد که در این خصوص سال گذشته ماهانه یک کرسی نظریه پردازی با کیفیت بالا در زوایای مختلف در این دانشگاه برگزار شد.

تابستان، مرکز رشد دانشگاه اراک با حضور وزیر علوم افتتاح می‌شود

صفی خانی با اشاره به حوزه فعالیت مرکز رشد و شرکت دانش بنیان در این دانشگاه گفت: تجهیز مرکز رشد جدید دانشگاه اراک در اولویت اقدامات است و منابع جذب شده این مرکز حدود ۹۰ درصد رشد داشته و تا اوایل تابستان در دانشگاه اراک با حضور وزیر افتتاح خواهد شد.

وی ادامه داد: از سال گذشته عملیات اجرایی تنها سایت زلزله نگاری استان مرکزی نیز در این دانشگاه کلید خورد که اعتبار مورد نظر این طرح از مؤسسه ژئوفیزیک تهران جذب شده و مقرر است این مهم تا ۲ ماه آتی افتتاح شود.

افتتاح رصدخانه دانشگاه تا ۴ ماه آتی

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اراک گفت: همچنین عملیات اجرایی رصد خانه دانشگاه از ۲ سال گذشته آغاز شده و به طور حتم تا ۴ ماه آینده به بهره برداری خواهد رسید.

وی با اشاره به فعالیت شرکت‌های دانش بنیان و چالش‌های مراکز رشد افزود: مباحث گفتمان‌های دانش بنیان حدود ۱۰ سال است که با نظر مقام معظم رهبری در کشور مورد توجه ویژه قرار گرفته است.

وی با اشاره به راه اندازی شورای بهبود رنکینگ دانشگاه‌ها در کشور گفت: این شورا حدود ۳۵ عضو دارد و این اعضا تلاش می‌کنند که جایگاه دانشگاه‌ها را طی ۳ سال آینده بیش از گذشته تقویت و ارتقا دهند، همچنین در حوزه ارتباط صنعت با دانشگاه، تلاش بر استمرار فرایند فعلی است و مکاتبات با سایر صنایع نیز با جدیت دنبال شود.

تزریق ۱۰۰ میلیون یورو اعتبار از صندوق توسعه ملی برای تجهیز دانشگاه‌های کشور

صفی خانی اضافه کرد: ثبات فرآیندها و تصمیمات در تمامی حوزه در سال جاری هدفگذاری شده و مقرر است که هر ماه در دانشگاه اراک یک کرسی نظریه پردازی با کیفیت برگزار شود.

وی با اشاره به اینکه در حوزه تجهیزات آزمایشگاهی در دانشگاه اراک همچنین در سطح کشور اتفاق بزرگی رقم خورده است، گفت: با موافقت رهبر معظم انقلاب، اجازه برداشت ۱۰۰ میلیون یورو از صندوق توسعه ملی برای تزریق به دانشگاه‌های کشور برای حل مشکلات تجهیزات دانشگاه‌های کشور داده شد.

صفی خانی گفت: این میزان اعتبار تزریق شده به دانشگاه اراک در چند حوزه از جمله تعمیرات تجهیزات نیازمند صرف شد و حدود ۴ میلیارد تومان از این مبلغ هزینه تعمیر ۷۵ تجهیز شاخص در دانشگاه اراک شد.

کد خبر 6084928

دیگر خبرها

  • آغاز مرحله سوم طرح انتقال آب سد کمال صالح اراک
  • عملیات اجرایی کمربند جنوبی خط انتقال آب به اراک
  • کشف ۱۴۰ اصله قنداق جنگلی در اردبیل
  • توقیف ۳ نیسان حامل چوب آلات قاچاق جنگلی در محور نیر
  • آغاز عملیات اجرایی فاز ‌سوم طرح آبرسانی رینگ جنوبی اراک
  • کشف و توقیف بیش از ۲ هزار کیلوگرم چوب قاچاق در ارزوئیه
  • آبگیری ۱۵ میلیون متر مکعبی سازه‌های آبخیزداری بندرلنگه
  • افتتاح سایت زلزله نگاری مرکزی تا ۲ ماه آتی در دانشگاه اراک
  • سایت زلزله نگاری مرکزی تا ۲ ماه آتی در دانشگاه اراک افتتاح می‌شود
  • نشست بین المللی شورای حکام مدیریت جامع حوزه‌های آبخیزداری