Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی علیزاده - تحریریه پارسینه| دولت حسن روحانی که با شعار تدبیر و امید پا بر عرصه سیاست ایران گذاشت، بسیاری از مردم تصور داشتند که «ممکن» است اینبار دولتی بر سر کار آمده باشد جدای از حاشیه های دولتهای قبل! دولتهای احمدی نژاد، خاتمی و هاشمی رفسنجانی هر کدام به اندازه ای برای مردم و نظام دردسر آفریدند که گویی این رشته هم در دولت روحانی گسست ناپذیر شده و می توان حدس زد در پایان دولت دوازدهم هم شاهد ناکامی های اساسی در دست آوردهای کابینه روحانی برای ملت ایران باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از زمانی که ماشین تروریسم اقتصادی آمریکا علیه مردم و نظام با سرعت بیشتری به حرکت درآمد، پیش بینی می شد که وضعیت اقتصادی کشور رو به وخامت گذارد. دُول اروپایی و حتی روسیه و چین هم نتوانستند بر خلاق وعده هایی که به ایران داده بودند، در مقابل قدرت اقتصادی آمریکا مقاومت کرده و اقتصاد ایران را حیات دوباره ای ببخشند.

البته بسیاری از تحلیل گران هم معتقدند که با توجه به حلقه ضخیم تحریم اقتصادی ایران از سوی آمریکا و شدتی که در این مورد بر علیه منافع بین المللی و منطقه ای ایران و رفاه ملت اتخاذ کرده، کمترین کشوری دوام آورده و از این رو، مقاومت نظام و مردم در برابر تحریم های اقتصادی غرب ستودنی است.

اما در اینجا آنچه مهمه عدم لحاظ کردن صداقت و شفافیت با مردم است. نمی توان به سادگی از اتفاقاتی که در این چند ماه بر اقتصاد ایران و مخصوصاً وضعیت معیشت مردم گذشته به آسانی گذر کرد.

شکی نیست لاشخورهای سیاسی و برخی از جناح های معلوم الحال از شرایط فعلیِ موقعیت برجام و حال و هوای فعلی دولت بهترین استفاده را کرده و به سیاه نمایی و عربده کشی روی آورده و موازی با آن، کاسبان تحریم هم زیر سایه تصمیمات خزانه داری آمریکا با ابزار فساد «خرد و کلان» به جان مردم و نظام افتاده اند.

همزمان با افزایش فشار آمریکا به اقتصاد ایران و تبعیت کشورهای غربی و حتی سنتی ترین شرکای تجاری آسیایی با فرمان خزانه داری آمریکا، دولت حسن روحانی هم تصمیم گرفت با رایزنی با سایر سران قوا و همکاری اعضای کابینه، کسری بودجه و شرایط بحرانی خزانه را به نحوی مطلوب و منطقی پایدار نگه دارد.

قوه قضاییه آستین ها را بالا زد و با مفاسد اقتصادی کلان که همچون موریانه بر پایه های اقتصاد ایران نفوذ کرده و میل نابودی آنرا حتی بیشتر از صهیونیستها و آمریکا دارد، به مبارزه و مقابله پرداخت. رسوایی عناصر فاسد که متاسفانه بیشتر آنها به نوعی دستی بر قدرت داشته و دارند، از مزایای عملکرد قوه قضاییه تحت ریاست رئیسی است که بسیاری امید دارند این روند به همین شکل و بدون ملاحظه در کلیه مراتب حکومت لحاظ و انجام گردد.

از جمله رسوایی فساد آقازاده ها، افراد فاسد درون سیستم بانکی و وزارت خانه ها و همچنین خودروسازانی که خون مردم را درون شیشه کرده اند، از جمله برخوردهایی بود که از قوه قضاییه انتظار می رفت و همچنان این توقع بیشتر از قبل توسط مردم از رئیسی و همکارانش باقی خواهد ماند.

چرا به مردم دروغ می گوییم ؟

اما اینکه اتفاقی برای وضعیت مردم و شرایط معیشتی آنها رخ دهد و بگوییم خبر نداشتیم و یا یکهو تصمیم گرفته شد، دروغ محضی بیش نیست و بنظر می رسد در این میان هم دولت و هم قوه مجریه صداقت قابل انتظار با مردم نداشته و ندارند.

ماجرای حذف صدها هزار نفر از لیست دریافت یارانه و سهمیه بندی بنزین و گران شدن آن، در یکسال گذشته بارها مطرح و به دفعات تکذیب شد.

با فرض اینکه حکومت قبل از عملی کردن تصمیمی مهم مرتبط با رفاه مردم چه از لحاظ امکان سنجی استراتژیک و موقعیت سنجی اجتماعی، یک شایعه را مصلحتی با کمک رسانه ها در کف جامعه رواج دهد، انکار آن توسط نمایندگان و وزرا و معاونین و مسئولان، عملی بسیار منزجر کننده است و معلوم نیست چرا صادقانه با مردم صحبت نمی کنیم؟

اینکه پشت تریبون های رسمی به دروغ می گوییم شرایط اقتصادی مناسب است و از گردنه تحریمها عبور کرده ایم و وضعیت بازار ارز ثبات دارد، حقیقتی نیست که مردم آنرا باور کنند و دست آوردی جز بی اعتباری و از بین رفتن بیش از پیش اعتماد مردم به مسئولان به بار نخواهد آورد. بازاری که سکون دارد و از تحرک افتاده، چگونه می توان به آن بالید و صحبت از ثبات ارز به میان آورد؟

ماجرای افزایش بهای و سهمیه بندی بنزین به بهانه ارزان قیمت بودن آن و وضعیت قاچاق سوخت از دو سال قبل و حتی قبل از تحریمها مطرح شده بود و تا هفته گذشته به شکل متناوب توسط نمایندگان مردم و شخص وزیر و مسئولان شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، بارها تکذیب شد و معلوم نیست چرا یکباره این تصمیم عملی و ابلاغ گردید؟

البته چند روزی بود که نیروی انتظامی و یگانهای امنیتی در سطح برخی شهرها و مخصوصاً کلان شهرها حضور پر رنگی داشتند و قطعاً یکی از دلایل این مورد، به تصمیم سران قوا مربوط به افزایش پنجاه درصدی نرخ بنزین و سهمیه بندی آن بی ربط نبوده است.

ماجرای قطع پرداخت یارانه  بیش از یک میلیون نفر و صدها هزار سرپرست خانوار هم از این شرایط مستثنا نبود. چقدر شعار داده شد که در حال و احوال خصوصی مردم و شرایط اقتصادی و دارایی و تراکنش های مالی مردم تجسس نخواهیم کرد و عاقبت و به یکباره از شهریور و مهرماه سال جاری، شاهد قطع مقرری چندصد هزار نفر از سوی دولت بودیم که ادعا شده همگی این افراد زیر سایه رفاه اجتماعی مناسب در حال گذران زندگی هستند! اما اینکه این اطلاعات و مخصوصاً بررسی تراکنش های مالی و مونیتورینگ دارایی مردم، چگونه و با چه مصلحتی انجام شده، مخدوش است.

جالب اینجاست بسیاری از مسئولان اقتصادی و مخصوصاً ستاد اجرایی تبصره ۱۴قانون بودجه، افتخار هم می کنند که با چه وسواسی دارایی و تراکنش های مالی سرپرست خانوارها را کنترل کرده اند تا حذف یارانه بگیران با دقت انجام شود.

چندی پیش هم صحبت از اخذ مالیات بر سپرده بانکی مطرح شد و احتمال می رود، این تصمیم هم بزودی عملی شود. در همین رابطه گفته شده بود سازمان امور مالیاتی کشور و وزارت امور اقتصادی و دارایی در پیش نویس اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم درصدد اخذ مالیات از سود سپرده بانکی و سود سهام بر آمده اند. اما دقیقا مثل ماجرای تکذیب افزایش بهای بنزین، دژپسند درباره ادعای مطرح شده در برخی رسانه‌ها مبنی بر برنامه وزارت اقتصاد برای اخذ مالیات از سپرده‌های بانکی و سود آنها مدعی شده: در طرح قانون مالیات‌های مستقیم نیز تاکنون چنین موضوعی مطرح و بررسی نشده است.

اما اگر بخواهیم مسیر حرکت دولت را با دقت نگاه کنیم، اگر روحانی و کابینه اش با همین دست فرمان حرکت کند، بزودی باید شاهد دریافت مالیات بر سپرده بانکی، افزایش نرخ مالیات بر دارایی ها و تنگتر شدن عرصه بر مردم باشیم تا دارایی ها و ثروت هم بیش از گذشته به خارج از کشور منتقل گردد.

 

 

 

منبع: پارسینه

کلیدواژه: سهمیه بندی بنزین مالیات مالیات بر ارزش افزوده بودجه 98 علی علیزاده گرانی تورم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۰۰۴۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت، یارانه حمل‌ونقل عمومی را افزایش دهد/ آموزش حفظ محیط زیست باید از دوران کودکی آغاز شود

شهرام دبیری در نشست مشترک با علی سلاجقه معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور، گفت: در برخی شهر‌ها تعداد خودرو‌ها نسبت به ظرفیت آن بسیار بیشتر است و باید توسعه حمل و نقل عمومی جدی گرفته شود و کیفت نیز ارتقاء یابد و لازم است دولت در این زمینه یارانه توسعه کمی و کیفی حمل و نقل عمومی را افزایش دهد.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، شهرام دبیری، رئیس شورای عالی استان‌ها امروز در نشست مشترک با معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور، گفت: برگزاری این جلسه گام بلندی در جهت ارتقای تعاملات شورا‌ها و سازمان محیط زیست است.

وی افزود: دنیا در حال توسعه است که اگر جوانب محیط زیستی در توسعه لحاظ نشود، ممکن است خطراتی برای انسان و نسل آینده داشته باشد. از این رو، توسعه پایدار باید مد نظر باشد. ضمن تلاش برای رفع نیاز‌های جامعه، مراقب باشیم محیط زیست به خطر نیفتد و ضرری به نسل‌های آینده نرسد.

رئیس شورای عالی استان‌ها بیان کرد: امروزه تعریف باسواد نسبت به چند سال گذشته تغییر کرده است، زمانی فردی خواندن و نوشتن بلد بود باسواد بود، اما امروزه اینطور نیست. چند سال پیش در تعریف سواد ١٢ مهارت تعریف شده بود که یکی از مهمترین آن‌ها محیط‌زیست است چند سال بعد پا را فراتر گذاشتند و بحث عملیاتی شدن به تعریف باسواد اضافه شد یعنی هر کسی باید از آموخته‌های خود استفاده کرده تا تغییری ایجاد کند حالا آیا سیستم آموزشی ما با این تعریف همخوانی دارد؟

دبیری تأکید کرد: مجموعه شورا‌های کشور و شورای عالی استان‌ها با بیش از ۱۲۶ هزار عضو، ظرفیت بالایی برای تعامل با سازمان محیط زیست دارد. شوراها، نارسایی‌های جامعه را شناسایی می‌کنند و در ارتباط مستقیم با مردم هستند.

وی اضافه کرد: باید تغییرات اساسی اتفاق بیفتد به ویژه در زمینه محیط زیست، باید مسایل محیط زیستی از کودکی آموزش داده شود، چون در سن بزرگسالی تاثیری ندارد. فرهنگ سازی باید در رفتار نمود پیدا کند تا تاثیرگذار باشد. آموزش و پرورش، شورا‌ها و سازمان محیط زیست می‌توانند قدم‌های خوبی برای آموزش، فرهنگ سازی و ترویج حفظ حراست از محیط زیست بردارند.

رئیس شورای عالی استان‌ها اظهار داشت: کار‌ها و اقدامات باید به گونه‌ای باشد که مردم آن را لمس کنند، مثلاً در زمینه مصرف کیسه‌های پلاستیکی باید فرهنگ سازی و کار‌های اجرایی صورت گیرد، در بسیاری از کشور‌ها مردم باید برای کیسه‌های پلاستیکی پول بدهند، چون هدفشان کاهش مصرف پلاستیک است در کشور ما هم باید همین گونه باشد.

دبیری خاطرنشان کرد: ایران در زمینه انرژی‌های پاک ظرفیت خوبی دارد و می‌توان با برنامه‌ریزی از خورشید و باد و دریا برای تولید انرژی پاک استفاده کرد.

وی در مورد صنایع آلاینده، بیان کرد: گاهی یک صنعت آلاینده دیر شناسایی می‌شود که در این مدت خسارات زیادی به محیط زیست آن منطقه وارد می‌شود، شهرداری‌ها باید از عوارض آلایندگی برای بهبود وضعیت استفاده کنند.

دبیری درباره تعداد خودرو‌ها و آلایندگی آن‌ها نیز، گفت: در برخی شهر‌ها تعداد خودرو‌ها نسبت به ظرفیت آن بسیار بیشتر است. در این شهر‌ها باید توسعه حمل و نقل عمومی جدی گرفته شود و کیفیت نیز باید ارتقاء یابد و لازم است دولت در این زمینه یارانه توسعه کمی و کیفی حمل و نقل عمومی را افزایش دهد.

رئیس شورای عالی استان‌ها تصریح کرد: شورا طبق قانون می‌تواند لایحه و طرح به مجلس ارائه دهد، بنابراین در این زمینه هم می‌توانیم به سازمان حفاظت محیط‌زیست کمک کنیم و از این ظرفیت در راستای مسائل محیط زیستی استفاده کنیم، همچنین می‌توانیم از شرکت‌های دانش‌بنیان کمک بگیریم.

وی درباره اهمیت ملموس بودن اقدامات گفت: دریاچه ارومیه یکی از مطالبات مردم است که می‌خواهند بدانند چه اقداماتی در آنجا انجام شده است بنابراین مسئولان سازمان محیط‌زیست باید در این زمینه اطلاع رسانی کنند تا مردم در جریان امور قرار گیرند.

دبیری در پایان اظهارداشت: امیدواریم نتایج این نشست در آینده نزدیک بررسی و اثربخشی آن مشخص شود.

دیگر خبرها

  • دولت توانسته بخش قابل توجهی از اهداف خود برای رفع ناترازی‌ها و مشکلات اقتصادی را محقق کند
  • ضرب‌الاجل مجلس برای دولت/منتظر مدیریت بازار ارز هستیم
  • روش جدید پرداخت مالیات بر ارث از سپرده متوفیان نزد بانک‌ها
  • مبلغ یارانه اردیبهشت اعلام شد / یارانه نقدی این ماه همراه با سورپرایز
  • مبلغ یارانه اردیبهشت اعلام شد / یارانه نقدی اردیبهشت همراه با سورپرایز
  • پرداخت مالیات بر ارث، الکترونیکی شد
  • بانک‌هایی که همچنان نرخ سود ممنوعه روی میز دارند/ با بهره بانکی ۴۰ درصد، دلالی جایگزین تولید می‌شود!
  • دولت، یارانه حمل‌ونقل عمومی را افزایش دهد/ آموزش حفظ محیط زیست باید از دوران کودکی آغاز شود
  • دولت یارانه حمل‌ و نقل عمومی را افزایش دهد
  • دولت یارانه حمل‌ونقل عمومی را افزایش دهد