Web Analytics Made Easy - Statcounter

امام جمعه شهرکرد گفت: مسئولان باید در کارها سیره پیامبر اکرم(ص) و اخلاق نبوی را در پیش بگیرند و مردم را از خود دور نکنند. ۲۴ آبان ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۶ استانها چهارمحال و بختیاری نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازشهرکرد، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدعلی نکونام در خطبه‌های نماز جمعه این هفته با اشاره به میلاد حضرت محمد مصطفی(ص) اظهار داشت: خداوند برای هدایت انسان‌ها پیامبرانی از جنس خودشان فرستاده تا مردم را هدایت کنند‌ و پیامبر اکرم(ص) برای همه مسلمانان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به حضور دانشمندان ایمانی در جامعه افزود: دانشمندان و نخبگان مومن و دارای بصیرت و بینش‌ ایمانی که در جامعه جهاد می‌کنند بیشتر مورد توجه و تکریم قرار گیرند.

 امام جمعه شهرکرد بیان کرد: نخستین ویژگی برای مسلمانان‌ این است که در برابر دشمن و کفار‌ سفت‌ و سخت‌ هستند‌ و امروز آمریکا و دشمنان‌ تلاش‌گر در برابر دین خدا و مسلمانان اما مردم مقاومت می‌کنند.

نکونام ادامه داد: یکی دیگر از ویژگی مسلمان این است که همان مقدار که در برابر دشمن سفت و سخت هستند در برابر مومن نرم و مهربان هستند بنابراین یک مومن باید هم سفت و سخت و هم گرم و مهربان باشد.

وی با بیان اینکه پیامبر(ص) و امت‌ پیامبر(ص)، امت اهل نماز هستند، گفت:  اهل نماز هستند چون دل به غیر از خدا نمی‌بندد‌ و همه رضایت و خشنودی‌ و فضل را از خدا طلب می‌کند و به دنبال لبخند و رضایت خدا است.

امام جمعه شهرکرد با بیان اینکه مومن همه فضلیت‌ها را از خدا می‌خواهد، تصریح کرد: دشمنان خدا نمی‌توانند آخرت ما را آباد کنند، اون‌ها تفرقه‌‌انداز‌ و خون‌خوار هستند‌ و دشمن خونین شما هستند.

نکونام افزود: آنقدر‌ مومنان‌ زندگی خدا می‌کنند‌ که از جامعه آن‌ها رنگ خدا مشخص و خدا را معرفی می‌کنند‌ و همه آنچه از این جامعه اشکار است اثر خدا است‌ یک جامعه توحیدی دارند.

وی با اشاره به ولادت امام جعفر صادق(ع) بیان کرد: دانشگاهی شکل‌ می‌گیرد که دانشجویان‌ و حوزه  علمیه به برکت امام صادق(ع) سر سفره اهل بیت(ع) هستند و برای بشریت علم به ارمغان‌ آورده است‌.

انتشار پوستر «تربیت الهی پیامبر اعظم(ص)» مبتنی بر بیان رهبر انقلابواکنش آیت‌الله علم‌الهدی به اظهارات رئیس جمهور‌ /‌ سند ارائه کنید‌ 2 بار مذاکر‌ه کجای زندگی پیامبر (ص) بوده است؟امرودی: پیامبر اکرم(ص) آموزگار حقوق بشر و ایستادگی در مقابل ظلم است

امام جمعه شهرکرد با اشاره به روز اخلاق و مهرورزی گفت: اخلاق نبوی یکی از مهم‌ترین‌ اخلاق مومنین‌ است و پیامبر‌اکرم‌(ص) نیز اخلاق خوبی داشتند و کسی را تحقیر نمی‌کرد، نعمت‌های ناچیز خداوند را شکر‌گذار بودند‌ و اهل تفرقه نبودند و سخن‌ غیرلازم نمی‌گفتند.

نکونام ادامه داد: مسئولان شیوه  پیامبر را در پیش‌ بگیرند و مردم را از خود نرانید و به مشکلات مردم رسیدگی و با مردم مانوس باشید و احترامشان‌ کنید و کسی را تحقیر نکنید‌.

وی افزود: از جریان‌های اجتماعی غافل نباشید و در برابر حق افراط و تفریط‌ نکنید‌ و سیره پیامبر(ص) را در پیش‌ بگیرید و اخلاق نبوی و ائمه هدی‌ در جامعه حاکم تا جامعه زیبا شود‌. جامعه امروز تلخ است بنابراین‌ بکوشیم براساس اخلاق پیش‌ برویم‌.

امام جمعه شهرکرد گفت: خطر احساس بی‌هویتی در مدارس وجود دارد پس باید مراقب باشیم‌.

نکونام با اشاره به هفته بسیج و کتاب و کتاب خوانی افزود: باید به هفته بسیج  و در هفته کتاب و کتابخوانی بیشتر به این موضوع پرداخته و کتاب به عنوان یک کالای‌ اصلی در سبد خانوار قرار گیرد‌.

وی با اشاره به کمک به زلزله‌زدگان آذربایجان شرقی گفت: همه مردم همدردی دارند و کمک‌ نقدی و غیر نقدی را امروز جمع‌آوری کنید و برای مردم ارسال کنید. 

انتهای پیام/ح

R41350/P/S6,54/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۰۱۹۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سینما تصویر فردای جامعه است/ آوینی اول منتقد خود بود

به گزارش خبرنگار مهر، سومین نشست از مجموعه نشست های هفته هنر انقلاب اسلامی با محوریت سیر تحول اجتماعی هنر انقلاب اسلامی با حضور جمعی از اساتید، دانشجویان و کارشناسان همچون مجید شاه حسینی، علی اصغر فهیمی فر و احمدرضا معتمدی در دانشکده هنر دانشگاه سوره برگزار شد.

پس از قرائت آیاتی چند از قرآن کریم و پخش سرود ملی، مجید شاه حسینی رییس فرهنگستان هنر، مطرح کرد: شهید مرتضی آوینی انسان سالکی بود که تجربه زیسته خود را به گونه ای با مهارت های از قبل آموخته خود در هم آمیخته و مجموعه ای جذاب از جنس محضریت ایجاد کرد که تا امروز دانشجویان و هنردوستان آن را دنبال می‌کنند؛ مسیر طی شده آوینی یک سلوک بود. مسیر هنرمند همین است و در منشور هنرمندان امام خمینی (ره) هنرمند در قیاس با شهید معرفی می‌شود و هنر نفسی می‌خواهد از استاد به شاگرد جاری شود و جهانی از استاد به شاگرد منتقل شود.

وی در ادامه با یادآوری تعبیر آوینی مبنی بر تشبیه سالن سینما به اتاق عمل، گفت: مخاطب همچون فرد بیهوش در اتاق عمل، بیهوش در جهان مجاز فیلم است و از خود اختیاری ندارد لذا به تعبیر آوینی سینما «محضر» است و جایی که جراحی روح در ابعاد صد نفر یا چند میلیون نفر اتفاق می افتد؛ مبدعان سینما هم این را می دانستند که مخاطب برای آن‌که در جهان مجازی غرق شود هر آنچه او را به جهان واقعی متصل می‌کند از خود زایل خواهد کرد.

رییس فرهنگستان هنر با اشاره به اعتقاد آوینی به فضای محضریت، عنوان کرد: این جهانی است که آوینی داشت و در کتاب «آیینه جادو» و «سینمای اشراقی» به آن اشاره کرده است و این نگاه در اساتید همین دانشگاه نظیر دکتر زرشناس نیز تبلور دارد و معتقد به فضای محضریت در سینما هستند؛ ما در تماشای فیلم، خرد خودآگاه را به اراده خود خاموش می‌کنیم تا فیلم ببینیم و دیگر نمی‌گوییم این روابط فیلم اعتباری است.

تصویر بر پرده سینما تصویر امروز جامعه نیست بلکه تصویر فردای جامعه است و جهان آینده را خلق می‌کند. سینما نقشه فردا استوی افزود: کسی که می‌خواهد جهان مجاز خود را خلق کند باید ویژگی هایی داشته باشد و بتواند آن جهان را به شما بقبولاند، مجازنمایی سینما نه خوب است نه بد بلکه مهم است که از آن چه بهره ای می‌گیریم؛ تصویر بر پرده سینما تصویر امروز جامعه نیست بلکه تصویر فردای جامعه است و جهان آینده را خلق می‌کند. سینما نقشه فردا است نه صرفا، هنر، رسانه و تجارت. به نقشه بالای سر بافنده قالی شبیه است که در نهایت به قالی تبدیل می‌شود، از همین رو خوب است مفهوم حقوق معنوی مخاطب دنبال و نظام حقوق معنوی مخاطب شکل گیرد.

پس از این علی اصغر فهیمی فر با تاکید بر این‌که سینمای ما یک روند نزولی را دنبال می‌کند، عنوان کرد: وضعیت فعلی سینما با سینمای ملتی که ادعای جهانی دارد خیلی فاصله دارد اما باید بررسی کنیم با توجه به این‌که سایر هنرها مسیر رشد و کمال داشته اند چرا سینما به این حال و روز افتاده است. با توجه به موضوع این جلسه باید بررسی کنیم نسبت هنر و اجتماع چیست و نسبت هنر با انقلاب چیست؟ باید فرهنگی در راستای انقلاب شکل گرفته و این فرهنگ منجر به تحول اجتماعی شود و هنر هم از این امر وام گرفته و به خلق اثر بپردازد.

وقتی تفکر نیست، هنر نازل می‌شود و به دست افراد سودجو برای تولید آثار سخیف و پر کردن جیب های خود می افتد و متاسفانه سینما امروز ما گرفتار این وضعیت شده است، رابطه هنر و اخلاق یک رابطه همیشگی استوی با اشاره به اتحاد هنر و اخلاق، افزود: فرم و ابداعات در خلا به وجود نمی آید، زمانی که تفکر باشد هنر بروز می‌کند و وقتی تفکر نیست، هنر نازل می‌شود و به دست افراد سودجو برای تولید آثار سخیف و پر کردن جیب های خود می افتد و متاسفانه سینمای امروز ما گرفتار این وضعیت شده است. رابطه هنر و اخلاق یک رابطه همیشگی است، اخلاق و هنر اتحاد دارند و اخلاق ضمیمه فرم نمی‌شود بلکه یک فرم اخلاقی داریم.

این استاد دانشگاه با انتقاد از بزرگان منتقد سینما مطرح کرد: دریغ از یک نقد سینمایی که ریشه و تئوری را هدف گیرد. همه نقدها معطوف به فرم شده حال آنکه فرم ترجمه تئوری است در حالی که ما امروز با یک جهان مولتی مدیا مواجه هستیم.

وی در پایان در رابطه با حقوق معنوی مخاطب یادآور شد: اینکه یک مخاطب چقدر حق دارد در فرآیند شکل بخشی به هنر شرکت داشته باشد موضوع بحث حقوق معنوی مخاطب است.

شاه حسینی در پاسخ به این سوال که چرا آوینی تکثیر نشد، مطرح کرد: چون او یک اندیشمند بود و معمولا اندیشمندان به راحتی تکثیر نمی‌شوند. انسان ها محصول عزم و اراده و سلوکی که طی می‌کنند، هستند. آوینی نقد نشد، چرا که مثل جلال آل احمد خود اول منتقد خویش بود. او اول کسی است که بخشی از آثار خود را سوزاند و از کامران آوینی به مرتضی آوینی تبدیل شد. از سوی دیگر عموما آوینی را بعد از شهادت او شناختند و امروز نیز امثال آوینی هستند، اما ممکن است شناخته شده نباشند؛ انسان هایی که جهان درونی و ارتفاع روحی دارند هر کدام بالقوه می‌توانند در این عرصه بدرخشند.

وی در رابطه با صحبت‌های انجام شده با محوریت اخلاق، بیان کرد: ژان ژاک روسو به عنوان خالق کتاب، قراردادهای اجتماعی و وضع کننده نظام حقوق بشر در قرن هجدهم و فیلسوف اخلاق غرب شناخته می‌شود در حالی که باید کتاب «اعترافات» او را بخوانیم تا بفهمیم این واعض اخلاق، خود چه اخلاقی داشته است و در کتاب «اعترافات» چه می‌گوید اما در دوره ما حتی تعریف اخلاق و فلسفه آن مورد تعدی قرار گرفته و اخلاق در حد قراردادهای اجتماعی تنزل پیدا کرده است به عنوان مثال در قرن ۱۸ همجنسگرایی جرم بوده و الان چون به نحوی دیگر قرارداد شده مورد توجه قرار گرفته است؛ اخلاق از امر معنوی، اعتقادی و عرشی به قرارداد اجتماعی تنزل پیدا کرده است از همین رو باید در تعلیم هنر به جای تدریس مباحث تکنیکی از مبانی و فلسفه هنر شروع کنیم.

در تربیت متعلمان هنر، فضا از مباحث آموزشی مهم تر است و باید فضای پاکیزه در آموزش هنر شکل گیرد. جای این جنس از آموزش مبتنی بر فضای درست اندیشه ورزی خالی بوده است.این مدرس دانشگاه با اشاره به اینکه مدیریت فضا ساز گمشده ای است که سال ها دنبال آن هستیم، ادامه داد: در تربیت متعلمان هنر، فضا از مباحث آموزشی مهم تر است و باید فضای پاکیزه در آموزش هنر شکل گیرد. جای این جنس از آموزش مبتنی بر فضای درست اندیشه ورزی خالی بوده است چون ما تنها تکنیک یاد گرفته ایم؛ فضای درست در آموزش هنر به این معنا است که خود فضا نظیر یک آهنربا برای براده های آهن موثر باشد.

شاه حسینی در پایان، گفت: اگر دهه ۶۰ را دهه خوبی می‌دانیم به این دلیل است که به‌واسطه مواردی نظیر دفاع مقدس این فضا وجود داشت و امروزه فضای اربعین به این صورت است؛ درد هنرمند و جهان هنرمند به عنوان شخصی که مخاطب را در جهان مجاز خود شریک می‌کند می‌تواند نظیر یک موکب بر مخاطب نور بتاباند و یا زشتی و پلشتی خلق کند.

در ادامه احمدرضا معتمدی با اشاره به اینکه ۱۲ سال در کنار آوینی بوده و تاکنون در مراسم آوینی صحبت نکرده است، گفت: علاقه نداشتم بحث ها و جدل های ما با آوینی عمومی شود، در این بین عده ای خود را نماینده آوینی معرفی کردند، آوینی از عرفای عصر حاضر است و در این دوره عرفان، به سبک چله نشنیی و خانقاه محقق نمی‌شود، اسلام آوینی، سنتی و خانوادگی نبود. او اسلام را عمیقا در زندگی خود انتخاب کرد و در این انتخاب مثل آینه صادق و شفاف بود.

وی با بیان این که، آوینی بنیان گذار سینمای مستند در سطح جهانی است، عنوان کرد: نگاه آوینی مهم بود؛ اندیشه ای که به حقیقت هستی خطور کند و جوانه های لطیفی را که در دل خشونت می‌روید به ما نشان دهد. نریشن های بی‌نظیر او، آوینی را به عنوان شاعر زندگی و شاعر سینما معرفی می‌کند. معتقدم اگر آوینی طبق نظریه آرنهایم تکیه بر صدا نداشت یقینا کیفیت تصاویر او خیلی بالاتر بود.

بحث این است که خود فیلم به مثابه فلسفه است، ممکن است فیلم کمدی، نوآر یا ... باشد اما فیلم می اندیشد و تفکر را منتقل می‌کنداین استاد دانشگاه در رابطه با فیلم دینی، گفت: از مجموع مباحثی که فیلسوفان دهه ۶۰ عنوان کرده اند، سینما به معنای فلسفه و اندیشه تعبیر می‌شود و بحث این است که خود فیلم به مثابه فلسفه است، ممکن است فیلم کمدی، نوآر یا ... باشد اما فیلم می اندیشد، تفکر را منتقل می‌کند، به تفکر وا می‌دارد، پرسش ایجاد می‌کند و انگیزه یافتن و جست و جو در مخاطب ایجاد می‌کند.

وی افزود: بحث سینمای دینی، گفتن یک آیه و بعضا غلط خواندن آن نیست، گام اول، فلسفه هنر است به این معنی که هنر چیست و چه کسی می‌ تواند راجع به هنر صحبت کند. گام دوم، فلسفه دین است و این‌که دین و رشته فلسفه دین که روی ماهیت دین کار می‌کند، چیست.

احمدرضا معتمدی در پایان با تاکید بر این‌که، سکته مغزی و قلبی همزمان او به دلیل این است که ۴۰ سال مواردی را عنوان کرده، اما کسی آن ها را قبول نمی‌کند، گفت: فیلم «نیاز» مصداق یک فیلم دینی و عصاره تفکر دینی است چرا که بدون حتی یک اشاره مستقیم، از نیاز به معنویت می گوید. همچنین فیلم «خانه دوست کجاست» نیز یک فیلم دینی است چرا که شریعت یعنی راه و اصل پیمودن مسیر است نه رسیدن به مقصد.

مجید شاه حسینی نیز در پایان این نشست گفت: این جلسه به مناسبت سال‌روز شهادت شهید آوینی برگزار شده است و آوینی نظرات جدی راجع به این ۲ فیلم داشت. نظر آوینی در رابطه با فیلم «نیاز» و «خانه دوست کجاست» کاملا متفاوت است، آوینی با «نیاز» همراه بود اما نگاهی نقادانه به کیارستمی داشت و به طور خاص «خانه دوست کجاست» کیارستمی را نقد کرده است. همچنین با «ایثار» تارکوفسکی زاویه جدی داشت؛ باید توجه کنیم مفاهیم مشترک است اما شاید در مصادیق اختلاف نظر وجود داشته باشد.

کد خبر 6079584

دیگر خبرها

  • امام جمعه موقت تهران: عملیات وعده صادق یک طوفان‌الاقصی ایرانی بود / هیچ‌چیز برای امروز ما، حیاتی‌تر از وحدت نیست
  • حجت الاسلام حاج علی اکبری: عملیات وعده صادق یک طوفان‌الاقصی ایرانی بود
  •  عملیات وعده صادق یک واکنش حداقلی به دشمن صهیونیستی بود
  • راهپیمایی مردم شهرکرد در حمایت از عملیات وعده صادق
  • آغاز راهپیمایی مردم شهرکرد در حمایت از عملیات وعده صادق
  • حبس بیت‌المال و توزیع با تأخیر آن، از زمان خلیفه دوم شروع شد/مقابله امام علی با ویژه‌دانی در بیت‌المال
  • «خط رو خط» با محوریت طنز جامعه شهری روایت می‌شود
  • اوج اخلاق اجتماعی غربی «دیگرخواهی» است
  • از شاخص‌های هنجاری علم تا ظهور اخلاق علمی
  • سینما تصویر فردای جامعه است/ آوینی اول منتقد خود بود