Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@17:58:53 GMT

روال عرضه سوخت در جایگاه‌های قزوین عادی است

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۰۵۴۳۸

روال عرضه سوخت در جایگاه‌های قزوین عادی است

با توجه به مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی از بامداد امروز /جمعه ۲۴ آبان ماه) سهمیه‌بندی وسایل نقلیه بنزین سوز آغاز شد.

استفاده از سهمیه سوخت تنها با استفاده از کارت سوخت هوشمند امکان پذیر بوده و برهمین اساس قیمت بنزین معمولی هر لیتر ۱۵۰۰ تومان، بنزین معمولی غیرسهمیه‌ای لیتری سه هزار تومان و بنزین سوپر به ازای هر لیتر ۳۵۰۰ تومان تعیین شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون سیاسی امنیتی استان قزوین عصر جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این استان دارای ۸۴ جایگاه فعال عرضه سوخت بنزین بوده که در حال حاضر نیز سوخت به اندازه کافی و برای حداقل ۷۲ ساعت در مخازن تمامی جایگاه‌ها ذخیره‌سازی شده است.

منوچهر حبیبی با اشاره به اینکه هیچ کمبود سوختی در حوزه بنزین و سایر فرآورده‌های نفتی در سطح استان وجود ندارد، افزود: با توجه به اینکه ۹۵ درصد از ناوگان حمل و نقل عمومی استان دوگانه سوز بوده، هیچ افزایش کرایه‌ای نخواهیم داشت و در عین حال نیز از ۶۰ جایگاه سوخت سی ان جی استان، ۵۷ جایگاه فعال و سه جایگاه دیگر نیز از فردا آغاز به کار خواهند کرد.

وی به تشکیل ستاد تنظیم بازار استان در روز جمعه اشاره و یادآور شد: با توجه به اینکه قیمت گازوئیل هیچ افزایشی نخواهد داشت لذا افزایش قیمت در کرایه‌های حمل بار نیز صورت نمی‌گیرد و این مساله به شرکت‌های حمل و نقل نیز انتقال داده شده است.

معاون سیاسی امنیتی استان قزوین منفعت اجرای طرح ملی سهمیه‌بندی بنزین را در نهایت مربوط به مردم دانست و افزود: با توجه به اینکه قیمت بنزین در کشور ما نسبت به سایر کشورهای دنیا ارزان‌تر بوده همین مساله طی سال‌های گذشته باعث قاچاق این فرآورده به کشورهای همسایه شده بود و مصرف بی رویه آن نیز آلودگی‌های زیست محیطی را به همراه داشته است.

به گفته وی، براساس مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی، منافع حاصل از افزایش سهمیه بنزین به ۱۸ میلیون خانوار ایرانی با جمعیتی بالغ بر ۶۰ میلیون نفر خواهد رسید.

حبیبی به شیطنت‌های برخی از شبکه‌ها و فضاهای مجازی در رابطه با این طرح ملی اشاره و تصریح کرد: تمامی موضوعات مطرح شده ساختگی بوده تا جایی که هیچ گزارشی مبنی بر وجود اعتراضات در سطح این استان، همزمان با آغاز این طرح ارسال نشده است.

وی از گردانمدگان شبکه و فضاهای مجازی در استان خواست تا دولت را در این طرح ملی همراهی کنند.

رییس اتحادیه صنف جایگاه‌داران سوخت استان قزوین نیز به خبرنگار ایرنا گفت: با توجه به مصوبه هیات دولت نسبت به افزایش و سهمیه‌بندی بنزین، به دلیل هماهنگی‌های به عمل آمده از قبل، تمامی تمهیدات لازم برای جلوگیری از ایجاد صف‌های طولانی به عمل آمده بود و هیچ مشکلی نیز در این رابطه در سطح جایگاه‌های استان نداشتیم.

رضا یعقوبی افزود: خوشبختانه به اندازه کافی تمامی ذخایر جایگاه‌های عرضه سوخت استان تکمیل شده و هیچ نگرانی در این رابطه وجود ندارد.

به گفته وی، تمامی ۸۴ جایگاه عرضه سوخت در سطح استان قزوین به صورت شبانه‌روزی خدمات خود را به شهروندان ارایه می‌دهند و در همین رابطه نیز مدیریت ستاد سوخت در سطح استان تشکیل شده تا در صورت هرگونه مشکلی نسبت به رفع آن اقدام به عمل آید.

فرمانده انتظامی استان قزوین نیز اظهار داشت: در پی اعلام سهمیه‌بندی سوخت از سوی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی کشور، در بازدید از جایگاه‌های عرضه سوخت هیچ مشکلی تاکنون مشاهده نشده و روند سوختگیری خودروها عادی است.

سردار حاجیان با تاکید بر هوشیاری و آمادگی همه رده‌های انتظامی استان در راستای مقابله با هرگونه سوء استفاده افراد معاند در چنین شرایطی، افزود: به منظور جلوگیری از هرگونه سوء استفاده برخی افراد سودجو باید تمامی فرماندهان با هوشیاری کامل و رصد حوزه استحفاظی خود از آمادگی بالایی برخوردار باشند.

برچسب‌ها نرخ سوخت سهمیه بندی بنزین استان قزوین پروندهٔ خبری سهمیه‌بندی و نرخ جدید بنزین

منبع: ایرنا

کلیدواژه: نرخ سوخت سهمیه بندی بنزین استان قزوین نرخ سوخت سهمیه بندی بنزین استان قزوین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۰۵۴۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودروسازان؛ متهم ردیف اول ناترازی بنزین

  هرساله تلاش زیادی برای افزایش تولید بنزین در کشور می‌شود و به‌واسطه سرمایه‌گذاری‌های گسترده و به‌کارگیری پالایشگاه‌های بیشتر در کشور تولید بنزین افزایش می‌یابد، اما از آنجا که سرانه مصرف بنزین در کشور ایران بالاتر از حد متوسط در دنیاست، همه بنزین‌های تولیدی در کشور می‌سوزد و حتی در برخی از برهه‌های زمانی، دولت‌ها مجبور به واردات بنزین شده‌اند. به گفته کاظم عزیزی، معاون صنایع و انرژی ستاد مدیریت حمل‌ونقل و سوخت، یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های حال حاضر کشور مصرف بی‌رویه انرژی است که این مسأله از یک‌سو به ازدست‌رفتن منابع محدود زیرزمینی کشور منجر شده و از سوی دیگر خروج ارز از کشور را در پی دارد.براساس آمار، مصرف بی‌رویه بنزین در کشور بیشتر از سایر حامل‌های انرژی است، به‌طوری‌که بیش از ۴۰درصد به میزان مصرف این سوخت افزوده شده و هم‌اکنون ۸۵ درصد از سبد سوخت بخش حمل‌ونقل سبک کشور را به خود اختصاص داده است. درحالی‌که سال ۱۳۹۸ مصرف بنزین میانگین ۹۵میلیون لیتر در روز بود، اما امروز این رقم به میانگین ۱۱۵ تا ۱۲۰ میلیون لیتر رسیده است؛ یعنی در چهار سال، مصرف بنزین ۲۵میلیون لیتر بیشتر شده است. به بیان دیگر، هر سال ۶ ــ ۵میلیون لیتر به مصرف روزانه بنزین افزوده شده است.
 
بنزین؛ به نام ایران و به کام کشورهای همسایه
قاچاق بنزین اولین و ساده‌ترین مسأله برای افزایش مصرف سوخت است؛ درحالی‌که در دولت نهم و دهم سهمیه‌بندی بنزین اجرا شد و تا حد زیادی جلوی پدیده قاچاق بنزین در کشور را گرفت، دولت یازدهم و دوازدهم سهمیه‌بندی بنزین را حذف کرد؛ به‌این‌ترتیب بنزین ۳۰۰تومانی تبدیل به سودده‌ترین کالای قاچاق شد، چراکه قیمت بنزین در منطقه در آن روزها رقمی بالای ۲۰هزار تومان داشت. این درحالی‌بود که پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس وارد مدار شده بود و ایران را از واردات بنزین بی‌نیاز کرد اما نبود برنامه‌ریزی در زمینه مدیریت مصرف باعث شد شاهد رشد مصرف باشیم. 
 
سبد تک‌محصولی حامل‌های انرژی  در کشور
با بازگشت سهمیه‌بندی بنزین و کاهش سهمیه‌ها، انتظار می‌رفت که مصرف بنزین کاهش پیدا کند اما این کاهش به اندازه‌ای نبود که ناترازی سوخت در کشور برطرف شود. به اعتقاد کارشناسان، یکی دیگر از دلایل مهم افزایش مصرف بنزین، متنوع نبودن سبد سوخت مصرفی و افزایش سهم بنزین در این سبد است. نسبت خودروهایی با سوخت گاز یا CNG در کشور بسیار کم است. از طرف دیگر علی‌رغم وجود گاز مایع فراوان در کشور، از این سوخت در سبد مصرفی حامل‌های انرژی خودروها تقریبا استفاده نمی‌شود. خودروهای برقی هم که سال‌هاست چشم‌انتظار توجه مسئولان هستند و علاوه‌براین، تقریبا جایگاه سوخت برای این نوع از خودرو در کشور وجود ندارد یا بسیار اندک است.
 
خودروهایی که اسقاط نمی‌شوند
روند تولید خودروهای داخلی روزبه‌روز بیشتر می‌شود اما به میزان تولید خودرو، اسقاط انجام نمی‌پذیرد. طبیعتا سالانه هزاران خودرو با مصرف بالاتر از نرخ جهانی در کشور تولید می‌شوند که روزبه‌روز به‌خاطر مشکلاتی که برای آنها به‌وجود می‌آید، مصرف بنزین‌شان افزایش پیدا می‌کند. در همین راستا سالاری معتقد است: روند خروج خودروهای فرسوده از ناوگان در کشور متوقف شده. لازم است سیاست‌های بهینه‌سازی مصرف در بخش حمل‌ونقل و خودرو هرچه سریع‌تر اجرایی شود و در صورت پیاده‌سازی این سیاست‌ها روزانه ۱۶میلیون لیتر سوخت صرفه‌جویی خواهد شد.به اعتقاد کارشناسان، خودروهای فرسوده نیز سهم پررنگ‌تری در ناترازی بنزین دارند. آن‌طور که ایرج حشمتی، معاون محیط‌زیست انسانی سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور گفته بود، از ۲۵میلیون خودروی در حال تردد در کشور، ۶.۵میلیون خودرو فرسوده هستند، یعنی تقریبا به ازای هر چهار خودرو، یک خودرو فرسوده است که هم مصرف بنزین بالایی دارد و هم آلایندگی آن از خودروهای دیگر بیشتر است.به‌طور خلاصه می‌توان خاطرنشان کرد که از رده خارج‌کردن خودرو‌های فرسوده، توسعه ناوگان حمل‌ونقل همگانی، بهینه‌سازی تقاضای حمل‌ونقل مبتنی بر کاهش ترافیک و کاهش سفر، متنوع‌سازی سبد سوخت با حمایت از سوخت‌های جایگزین ازجمله CNG، ورود خودرو‌های برقی به چرخه ناوگان حمل‌و‌نقل، توسعه شبکه حمل‌ونقل ریلی، آموزش و فرهنگ‌سازی مدیریت مصرف سوخت، ارتقای استاندارد تولید خودرو و موتوسیکلت را ازجمله راهکار‌ها برای کاهش مصرف سرانه سوخت در کشور هستند که اجرایی‌شدن آنها نیازمند نظارت کامل بر روند اجرای آنهاست.

خودروهای پرمصرفی که جیب ملت و دولت را خالی می‌کنند
یکی از مهم‌ترین مشکلات مصرف بالای بنزین در کشور، خودروهای پرمصرف در کشور است؛ اکثر خودروهای تولید داخلی مصرف بالاتری نسبت به استانداردهای جهانی دارند و حتی گاهی میزان مصرف آنها به دوبرابر نرخ جهانی هم می‌رسد. در همین راستا جلیل سالاری، معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی معتقد است که مصرف بنزین خودروهای داخلی به‌طور میانگین دوبرابر متوسط جهانی است. به‌عنوان‌مثال درحالی‌که مصرف خودروهای خارجی در هر صد کیلومتر ۴ لیتر است، مصرف بنزین خودروهای صفر داخلی در هر صد کیلومتر در بهترین حالت بین ۹ تا ۱۰ لیتر است. به گفته سالاری، در شرایطی که هیچ توجهی به موضوع بهینه‌سازی نمی‌شود و مصرف بنزین خودروهای داخلی به‌طور میانگین دوبرابر متوسط جهانی است، نمی‌توان با ساخت پتروپالایشگاه و افزایش تولید بنزین به تقاضا پاسخ داد. 

دیگر خبرها

  • ۱۳ میلیون خودروی فرسوده روزانه ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می‌کنند
  • خودروسازان؛ متهم ردیف اول ناترازی بنزین
  • بیش از پنج هزار خودرو در استان اردبیل دو گانه سوز شد
  • گام اساسی دولت سیزدهم برای اجرای طرح‌های کیفی‌سازی سوخت در پالایشگاه‌ها
  • در هنگام سوخت گیری از کارت سوخت شخصی استفاده کنید
  • فعالیت ۳۷ جایگاه عرضه سوخت مایع در کهگیلویه و بویراحمد
  • ۱۴ جایگاه عرضه سوخت مایع در منطقه فارس به بهره‌برداری رسید
  • افزایش تعداد جایگاه پمپ بنزین در کهیگلویه و بویراحمد
  • افتتاح جایگاه پمپ بنزین در جاده دهدشت به پاتاوه
  • ماجرای تخلف و درگیری جایگاه سوخت در اراک چه بود؟