Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، افسردگی فصلی (Seasonal Affective Disorder) یکی از انواع اختلالات خلقی است که به صورت دوره‌ای در فصول سرد سال و بیشتر در افرادی که زمینه کم‌تحرکی یا بیماری‌های روانی و عصبی دارند، بروز می‌یابد. افسردگی فصلی تقریبا شبیه همان افسردگی (Depression) است. با این تفاوت که در برخی از فصول سال رخ می‌دهد و با تغییر فصل برطرف می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر شما هم از آن دسته افراد هستید که هر سال در فصل پاییز دچار افسردگی می‌شوید، وقت و بی وقت دلتان می‌گیرد، دلشوره و اضطراب دارید، حوصله هیچ کاری را ندارید و درکل غم‌زده و گرفته‌اید، مطلب زیر را بخوانید. چون حال بد ما خیلی وقت‌ها از ندانستن و ناآگاهی هم نشأت می‌گیرد.

مقابله با افسردگی فصلی 

برای پیشگیری از بروز افسردگی فصلی یا افسردگی پاییزی توصیه می‌شود از آنجا که نور درمانی، اساس درمان افسردگی فصلی است، بنابراین تقریبا هر روز در فضای باز کمی پیاده‌روی کنید. البته این موضوع بستگی به این دارد که هوا آلوده نباشد. وگرنه پیاده‌روی در هوای آلوده علاوه بر تشدید افسردگی موجب بروز بیماری‌های دیگر نیز می‌شود.

یکی از دلایل افسردگی فصلی در پاییز، روزهای کوتاه و ابری است. بنابراین بهره‌گیری بیشتر از نور طبیعی یا مصنوعی برای کاهش این نوع افسردگی خالی از فایده نیست.

از ویتامین‌هایی مانند ویتامین D و ریزمغذی‌هایی مثل زینک استفاده کنید، تعاملات اجتماعی خود را بالا ببرید و از تنها نشستن در خانه بپرهیزید. تنها ماندن به مدت طولانی خود عامل ایجاد و پیشرفت افسردگی است. پس با دوستان‌تان معاشرت داشته باشید.

حتما برنامه‌ای برای حفظ سلامت جسمی خود مثل شنا و پیاده‌روی و برنامه‌ای برای ارتقای سلامت روانی مثل یادگرفتن چیزهای جدید داشته باشید.

مصرف غذاهای دریایی و سبزیجات را در رژیم غذایی خود افزایش دهید و مصرف غذاهای دارای چربی زیاد و مواد افزودنی و نوشابه و فست‌فود را کم کنید. از خوردن غذاهای شور، ترش و تند هم خودداری کنید. آب و مایعات را هم خیلی سرد ننوشید.

برنامه خواب ثابت داشته باشید و از پرخوابی یا کم‌خوابی بپرهیزید.

اگر می‌توانید، سفرهای کوتاه زمستانی به مناطق آفتابی داشته باشید.

تغییرات و برنامه‌ریزی‌های مفید را از اهداف کوچک مثل خواندن یک کتاب کم‌حجم یا روزانه ۱۰ دقیقه پیاده‌روی شروع کنید و به تدریج آن را افزایش دهید.

گل بکارید یا خاک گلدان را عوض کنید. رسیدگی به گل‌ها و گیاهان و نگه داشتن آنها در خانه در بهبود حال افسرده بسیار موثر است.

به رنگ‌های گرم زیاد نگاه کنید. روانشناسان، استفاده از روش «رنگ‌درمانی» را برای مبارزه با افسردگی توصیه می‌کنند. رنگ های روشن و گرم باعث تقویت روحیه و احساس شادی می‌شوند.

اگر با راهکارهای گفته‌شده در شرایط روانی‌تان تغییری ایجاد نشد، نشان می‌دهد که افسردگی شما شدیدتر از این حرف‌هاست و باید حتما به روانپزشک یا تراپیست مراجعه کنید. رواندرمانگرها از طریق دارو یا روان‌درمانی کمک موثرتری به شما خواهند کرد.

کد خبر 463125 برچسب‌ها بیماری افسردگی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: بیماری افسردگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۰۶۴۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان افسردگی مقاوم به دارو با ایمپلنتی به اندازه نخود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، محققان دانشگاه رایس یک محرک مغز ابداع کرده اند که به طور خلاصهDOT نام دارد. DOT جایگزینی درمانی برای شرایطی مانند افسردگی مقاوم نسبت به دارو و دیگر اختلالات روانی است.

این دستگاه در مقایسه با فناوری های دیگر روشی ساده تر و کم خطر تر برای تحریک عصبی در بیماران فراهم می کند. جیکوب رابینسون پروفسور دانشگاه رایس در این باره می گوید: ما نشان دادیم دستگاه ابداعی مان که به اندازه یک دانه نخود است می تواند موتور کورتکس را فعال کند و همین امر به حرکت دست بیمار منجر می شود.

DOT برخلاف دیگر فناوری های رابط مغز نیازمند باتری های بزرگ و سیم های طولانی نیست و به همین دلیل کم تهاجمی تر است و بیماران راحت تر می توانند به آن دسترس یابند.

دستگاه قابل نصب زیست پزشکی مذکور روی قدرت مگنتوالکتریک متکی است که میدان های مغناطیسی را به پالس های الکتریکی تبدیل می کند. این فناوری سبب می شود محرک طی فرایند تحریک مغز به طور بی سیم، نیرو دریافت کند.

به عبارت دیگر با کمک یک فرستنده خارجی، نیروی مورد نیاز دستگاه به طور بی سیم و بدون نیاز به باتری تامین می شود. ایمپلنت مذکور با عرض ۹ میلیمتر می تواند با ۱۴.۵ ولت الکتریسیته یک منطقه خاص از مغز را تحریک کند.

نصب این ایمپلنت کم تهاجمی در مغز فقط ۳۰ دقیقه طول می کشد. پزشکان طی مدت کوتاهی دستگاه کوچک را در استخوان بالای مغز قرار می دهند. همچنین می توان این ایمپلنت را در دورا (dura) یک غشای محافظ پایه جمجمه نصب کرد. طبق پژوهش ایمپلنت و محل برش روی سر نامحسوس هستند و بیمار پس از نصب ایمپلنت و درهمان روز می تواند به خانه خود برود.

محققان برای ارزیابی تاثیرگذاری دستگاه آن را در مغز یک بیمار انسانی نصب کردند. آنها از ایمپلنت برای تحریک یک منطقه خاص از مغز یعنی موتور کورتکس استفاده کردند که حرکات اختیاری را کنترل می کند.

علاوه برآن محققان عملکرد طولانی مدت دستگاه را روی خوک ها نیز آزمایش کردند. این ایمپلنت تا ۳۰ روز در بدن این حیوانات دوام آورد.

کد خبر 6079774 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • یک عادت مهم برای کاهش تاثیر استرس بر قلب
  • مبارزه با جوندگان شهری با راهکارهای جدید شهرداری مشهد
  • حواستان به افسردگی دوران سالمندی باشد
  • درمان افسردگی با ایمپلنتی به اندازه یک نخود
  • ورزش می تواند با آرام کردن مغز سلامت قلب را حفظ کند
  • آموزش راهکارهای بیماری پارکینسون در برنامه نفس دوم
  • درمان افسردگی مقاوم به دارو با ایمپلنتی به اندازه نخود
  • علایم افسردگی در سن یائسگی به چه شکل است؟
  • کشاورزان راهکارهای مقابله با خشکسالی را در دستور کار قرار دهند
  • حقیقت جالب درباره تاثیر کار کردن بر سلامت روان که احتمالاً نمی‌دانید