Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-25@11:59:16 GMT

مجلس اصرار دارد یارانه 25میلیون نفر قطع شود

تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۰۷۴۰۸

محمدباقر نوبخت با اشاره به اینکه مجلس مصر است شما حدود ٢۴-٢۵ میلیون نفر را از یارانه حذف کنید، ادامه داد: ١٨ تا ١٩ میلیون خانوار را باید تحت حمایت قرار دهیم و ما کف آن را در نظر گرفته‌ایم، اگر مشخص شد کسی باید یارانه دریافت می‌کرد و نکرده است از همین زمان شروع برای او مبلغ یارانه محاسبه می‌شود. ناطقان: محمدباقر نوبخت معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه امشب ۲۴ آبان ماه با حضور در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری به بررسی طرح حمایت معیشتی دولت و جزئیات طرح افزایش بنزین پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



آقای نوبخت با اشاره به جزئیات طرح حمایتی دولت برای جبران افزایش قیمت بنزین، گفت: شرط رئیس‌جمهوری برای اجرای طرح حمایت معیشتی و اصلاح قیمت بنزین، این بود که حتماً همه منابع حاصل از اصلاح قیمت بنزین عیناً به مردم بازگردد.

او ادامه داد: طرح حمایت معیشتی و اصلاح قیمت و سهمیه‌بندی بنزین در راستای اجرایی شدن مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سه قوه صادر شد.

معاون رئیس جمهور افزود: دولت با وجود داشتن مجوز قانونی، در شش سال گذشته تنها دو بار اصلاح قیمت بنزین را انجام داد و منابع حاصل ازآن نیز عمدتاً صرف حمایت از مددجویان تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی شد.

نوبخت با اشاره به اینکه دولت دوازدهم در همه اسناد موجود، ۲ سیاست را در رابطه با جامعه در پیش گرفته است، افزود: در سیاست اول دولت در راستای فقر مطلق تلاش کرد و در سیاست دوم به دنبال بهبود معیشت خانوارها است که دولت اولین گام را برای افزایش یارانه خانوارهای کم‌درآمد مانند کسانی که تحت پوشش کمیته حضرت امام(ره) و بهزیستی هستند برداشت لذا دولت به عهد خود وفا کرد و سه تا پنج برابر یارانه آنها را افزایش داد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه ما ١٠ درصد افزایش حقوق را به ٢٠ درصد برگرداندیم، گفت: با همین منابع بودجه سعی کردیم پاداش بازنشستگان را بدهیم لذا ما باید منابع جدیدی را شناسایی می‌کردیم، به طوری که احکام قانونی به ما اجازه می‌داد از یارانه‌های سوخت استفاده کنیم.

او با اشاره به اینکه ما باید قیمت سوخت را با قیمت سایر کالاها مقایسه کنیم، افزود: یک گام به سمت قیمت واقعی سوخت حرکت کردیم، به طوری که مهم این است که ما منابع حاصل از این درآمد را چه کنیم.

نوبخت با اشاره به اینکه ابلاغیه‌ای از دفتر مقام معظم رهبری به سازمان برنامه بودجه برای اصلاح ساختار بودجه ارسال شده است، خاطرنشان کرد: ١٣٠٠هزار میلیارد یارانه پنهان داشتیم اما اکنون درباره ٣٠هزار میلیارد تصمیم می‌گیریم.

معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه در جهت عدالت از بخشی از منابع یارانه‌ای استفاده کردیم تا بتوانیم این اقدام را انجام دهیم گفت: در گام دوم آنهایی که در نوبت بودند مشمول پرداخت شدند تا در راستای کاهش فقر مطلق، دولت بتواند اقدام خود را انجام دهد.

نوبخت با اشاره به بهبود وضعیت معیشت خانوارها اظهار داشت: دولت به دنبال کاهش نرخ تورم است تا قدرت خانوارها را بیشتر کند، در سال‌های گذشته تلاش دولت موفقیت‌آمیز بود و به گواهی همه نهادهای بین‌المللی دولت توانست نرخ تورم را کاهش دهد و در طی دو سال متوالی آن را یک رقمی کند، تحریم ظالمانه و ناخواسته قدرت خرید مردم را کاهش داد.

نوبخت با بیان اینکه این ٣٠هزار میلیارد تومان در شورای عالی اقتصادی که به دستور مقام معظم رهبری تشکیل شد به بحث گذاشته شد گفت: ما در راستای تقویت معیشت خانوارها این اقدام را انجام دادیم لذا تمامی این وجوه در یک حساب خاص که برای همین کار تعریف شده است جمع می‌شود بدون اینکه به بودجه عمومی وارد شود.

او با اشاره به اینکه مجلس مصر است شما حدود ٢۴-٢۵ میلیون نفر را از یارانه حذف کنید، ادامه داد: ١٨ تا ١٩ میلیون خانوار را باید تحت حمایت قرار دهیم و ما کف آن را در نظر گرفته‌ایم، اگر مشخص شد کسی باید یارانه دریافت می‌کرد و نکرده است از همین زمان شروع برای او مبلغ یارانه محاسبه می‌شود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه حدود ۶٣-۶۴ میلیون لیتر در روز بنزین سهمیه‌ای می‌دهیم، ادامه داد: شاید ۲۰-۳۰ میلیون لیتر هم برای بنزین سوپر و به صورت آزاد تعرفه دهیم، از حدود ٩٠ میلیون لیتر در روز عمده آن سهمیه‌ای توزیع می‌شود. ما ٢٩ تا ٣٠هزار میلیارد تومان درآمد از این طرح خواهیم داشت.

نوبخت با اشاره به اینکه ٣ تا ۴ هزار میلیارد نیز برای صادرات پیش بینی کرده‌ایم خاطرنشان کرد: تبصره ۱۴ مکانیزم خود را دارد و الان در حال استمرار است و به همین جهت ما همچنان تا دو روز آینده آنچه را در خصوص تبصره ۱۴ و افزایش قیمت حامل‌های انرژی بوده است به حساب مردم واریز خواهیم کرد، آیا یک روز از دولت ما، مردم به خاطر دارند ما وفای به عهد نکرده و رقم یارانه را به حسابشان واریز نکرده باشیم، ما در قانون هدفمندی یارانه‌ها حدود ١۴٠هزار میلیارد تومان منابع داشتیم که چیزی حدود ٨-٩ هزار میلیارد تومان به مردم تعلق می‌گرفت.

معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه این اولین باری نیست که در کشور اصلاح قیمت حامل‌ها انجام می‌شود، این بار فقط بنزین گران شده است افزود: من افکار عمومی را به قضاوت می‌طلبم، آیا دولت تلاش نکرد زمینه حمل‌ونقل عمومی را بیشتر کند؟ استان کرمانشاه، گیلان، آذربایجان شرقی و.... ما همه اینها را به راه آهن متصل کردیم، دولت در خصوص حمل و نقل عمومی را اضافه کند بر روی عهدش مانده است.

او تصریح کرد: از متروی تهران سوال کنید، مترو برای سرمایه گذاری نیاز به اوراق مشارکت دارد که ۵٠درصد آن را دولت می دهد، چه کسی می‌گوید دولت به مترو کمک نکرده است، در اولین فرصت از آقای حناچی سوال کنید آیا دولت ۵٠ درصد اوراق مشارکت را داده است یا نه؟ اینکه یارانه بلیت مترو پرداخت شده یا نه بسیار جزئی است، انتظار به حق جامعه این است که دولت زیرساخت ها را در جهت توسعه حمل و نقل عمومی فراهم کند ، ما منابع کافی را برای توسعه شهری و بین شهری اختصاص داده ایم، آن چیزی که می تواند به غایت میزان مصرف حامل های انرژی زا کاهش دهد همین سیستم ریلی است.

نوبخت با اشاره به اینکه عمده حمل‌ونقل‌های مسافت طولانی با گازوئیل انجام می‌شود، گفت: همیشه بحث می‌شود که آیا برای محدود کردن مصرف، راهی جز افزایش قیمت‌ها و اصلاح آن نداریم و بهتر است مردم از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: از سوی دولت به ویژه از طرف وزارت صنعت بر روی واحدهای تولید خودرو باید نظارت کافی و وافی داشته باشیم که هر یک از مدل‌های ماشینی که می‌دهند نسبت به گذشته میزان سوخت و مصرف انرژی کمتری داشته باشد و حتی قیمت‌ها هم نیز تقلیل پیدا کند، دولت کاملاً این موضوع را دنبال می‌کند.

او عنوان کرد: سال ٩۵ میزان مصرف بنزین ماهانه ٧٠ و خورده‌ای میلیون لیتر بود که امسال به ٩٠میلیون لیتر رسیده است، یعنی حدود ١۴/٢ درصد رشد داشته‌ایم.

معاون رئیس جمهور ادامه داد: رییس جمهور مطلقا اجازه نداد، پول حاصل از افزایش قیمت بنزین را به بودجه تزریق کنیم، این کار را می تواند وزارت کار و یا شرکت ملی نفت انجام دهد اما سازمان برنامه بودجه به میان آمد چون پرداخت این رقم ها بر عهده سازمان است.

نوبخت با اشاره به اینکه کمتر از ١٠روز مبلغ حمایتی دولت به حساب خانوارها واریز خواهد شد تصریح کرد: خانواده‌ها حق دارند متقاضی پرداخت باشند، ما بسیار صمیمانه با مردم برخورد می‌کنیم، این پول مال خود مردم است، اینکه فکر کنیم اگر پول یارانه بیشتر شود خانواده ها شروع به تولید مثل می کنند درست نیست. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: نوبخت ، مجلس ، قطع یارانه ، حذف

منبع: ناطقان

کلیدواژه: نوبخت مجلس قطع یارانه حذف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۰۷۴۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منابع و مصارف هدفمندی در بودجه ۱۴۰۳/ پیشنهاد پرداخت یارانه تشویقی کالابرگ الکترونیکی

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، دفتر مطالعات بخش عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، در گزارشی با عنوان «بررسی بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور (۵): منابع و مصارف هدفمندی» مطرح می‌کند که در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ موضوع هدفمندی یارانه‌ها و مصارف آن در تبصره (۸) قرار داده‌شده‌است. تبصره (۸) لایحه، محل مصارف حمایتی منابع ناشی از هدفمندی یارانه‌ها را، یارانه بیمه ملوانان، یارانه نقدی و معیشتی و کالابرگ الکترونیک، پرداخت مستمری خانوار‌های تحت پوشش نهاد‌های حمایتی، یارانه نان، یارانه دارو و شیرخشک و ملزومات مصرف پزشکی و مصارف سازمان هدفمندی یارانه‌ها تعیین کرده است.

 سقف منابع هدفمندی یارانه‌ها

این گزارش بیان می‌کند که سقف منابع هدفمندی یارانه‌ها در این تبصره ۷۵۸.۸ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده که ۷۹ درصد از کل مصارف، یعنی ۵۹۹.۶ هزار میلیارد تومان برای اهداف حمایتی در نظر گرفته شده‌است. این رقم در مقایسه با اعتبار ۴۸۵ هزار میلیارد تومانی مصارف حمایتی قانون سال ۱۴۰۲ حدود ۲۳ درصد رشد داشته است. اعتبارات یارانه نان، پرداخت مستمری خانوار‌های تحت پوشش سازمان بهزیستی و پرداخت مستمری خانوار‌های تحت پوشش کمیته‌امداد، به‌ترتیب بیشترین رشد اعتبارات را در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ نسبت به سال گذشته داشته‌اند.

این گزارش ادامه می‌دهد که در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ یارانه بیمه ملوانان و مصارف سازمان هدفمندی برای اولین بار در قسمت مصارف جدول هدفمندی یارانه‌ها قرار گرفته‌اند، هرچند اعتبار اندکی برای آنها پیش بینی شده، اما می‌توان ادعا کرد که ماهیت حمایتی ندارند.

دولت با تغییر رویکرد هر ساله تغییرات شکلی و محتوایی بسیاری در این تبصره به‌منظور بهبود کارایی حمایت‌ها اعمال می‌کند تا مطابق با فلسفه اولیه هدفمندی، در راستای بهبود عملکرد مصارف یارانه در مبارزه با فقر در کشور باشد

بهبود کارایی حمایت‌ها

در این گزارش آمده است که تبصره هدفمندی یارانه‌ها در قوانین بودجه‌های سنواتی محل تقاطع منابع قابل توجه حوزه انرژی و مهمترین تبصره در حوزه مقابله با فقر درآمد در اسناد بودجه دولت است. در همین راستا دولت با تغییر رویکرد هر ساله تغییرات شکلی و محتوایی بسیاری در این تبصره به‌منظور بهبود کارایی حمایت‌ها اعمال می‌کند تا مطابق با فلسفه اولیه هدفمندی، در راستای بهبود عملکرد مصارف یارانه در مبارزه با فقر در کشور باشد. اما گره زدن مستقیم سیاست گذاری انرژی و درآمد‌ها و هزینه‌های شرکت‌های دولتی حوزه انرژی به سیاست‌های رفاهی و حمایتی منشأ مشکلات فراوانی شده‌است.

این گزارش توضیح می‌دهد که پیش بینی می‌شود اوضاع نابسامان هدفمندی یارانه‌ها در سال ۱۴۰۳ نه‌تن‌ها ادامه یافته بلکه تشدید شد. زیر تمام روند‌های مبنایی مخرب مانند ناترازی تولید و مصرف فرآورده‌های نفتی و فقدان هرگونه برنامه جامع جهت اصلاح آن، بی انضباطی مالی، بیش برآوردی منابع و کم برآوردی مصارف و سایر عوامل همچنان مانند گذشته با قوت پابرجا هستند.

مصارف حمایتی هدفمندی یارانه‌ها

این گزارش بیان می‌کند که فلسفه غیرقابل تغییر مصارف حمایتی هدفمندی یارانه‌ها، مقابله با فقر ناشی از کژ کارکرد‌های عملکرد اقتصادی است. به‌نوعی بخش قابل توجه منابع حقیقی شدن قیمت‌های انرژی‌بر مبنای قانون صرف جبران رفاهی برای گروه‌های کم‌درآمد می‌شود. در واقع بنا به فلسفه اولیه هدفمندی یارانه‌ها هرگونه تغییری در مصارف حمایتی، الزاماً باید با کارایی بیشتر در جهت مقابله با فقر عمل کند.

در این گزارش مطرح می‌شود که در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ به‌جهت شفافیت بیشتر، رقم «ناخالص» صادرات فرآورده‌ها در منابع هدفمندی درج شده و مابه ازای ریالی مورد نیاز واردات به‌عنوان مصارف هدفمندی در سمت هزینه‌ها لحاظ شده‌است. از این منظر لایحه به‌سمت بهبود شفافیت گام برداشته‌است.

این گزارش ادامه می‌دهد که مستمری نهاد‌های حمایتی و یارانه نقدی باوجود اینکه سهم بزرگی از مصارف هدفمندی یارانه‌ها را به خود اختصاص داده با فرض ادامه شرایط تورمی، از کفایت لازم برخوردار نخواهد بود و به‌مرور منجر به کاهش توان پوشش سبد مصرفی خانوار به‌ویژه برای دهک‌های پایین درآمدی می‌شود. همچنین اعتبار در نظر گرفته شده برای یارانه بیمه ملوانان نیز برخلاف یارانه بیمه‌ای سایر اقشار در ردیف‌های مصارف تبصره هدفمندی یارانه‌ها قرار گرفته است که با رویکرد گذشته دولت در خصوص این یارانه‌ها در تضاد است. شایان‌ذکر است لایحه ضمانت اجرایی مناسبی برای تخصیص یارانه دارو ارائه نداده‌است.

 پرداخت یارانه تشویقی کالابرگ الکترونیکی

مرکز پژوهش‌های مجلس در این گزارش پیشنهاداتی نیز مطرح کرده و آورده است که در صورت تمایل دولت و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به پرداخت یارانه تشویقی کالابرگ الکترونیکی، محدود کردن جامعه هدف می‌تواند کارایی بیشتری از طریق کاهش هزینه‌ها و بهبود اثرگذاری داشته‌باشد. جایگزینی پرداخت یارانه تشویقی به تعداد فرزندان زیر ۱۸ سال به‌جای هفت دهک درآمدی می‌تواند به میزان قابل توجهی جامعه هدف را محدود کند ضمن آنکه تناسب بیشتری با نهاد‌های فرهنگی و اجتماعی حاکم بر جامعه و سیاست‌های جمعیتی کشور دارد. در چنین حالتی دولت ضمن افزایش اثرگذاری بیشتر بر جامعه هدف، هزینه‌های کمتری را نیز متحمل می‌شود.

در ادامه این گزارش آمده است که برآورد می‌شود در صورتی که دولت بخواهد سیاست تشویقی کالابرگ الکترونیکی را ادامه دهد، تخصیص یارانه مذکور به کودکان زیر ۱۸ سال نسبت به تخصیص یارانه به هفت دهک درآمدی علاوه بر مزایای ذکر شده و کاهش اتکا به دهک بندی که همواره محل مناقشه بوده است، دست کم ۳۰ هزار میلیارد تومان صرفه‌جویی در مصارف ایجاد می‌کند.

این گزارش خاطر نشان می‌کند که با توجه به ناترازی منابع و مصارف هدفمندی در قوانین مصوب مجلس، اصلاحات قابل توجهی در خصوص اصلاح موضعی قیمت‌های حامل انرژی در خصوص صنایع و مصارف غیر خانگی وجود دارد که اگر به آنها عمل شود، منابع هدفمندی تقویت خواهد شد. چنانچه دولت تکالیف قانونی خود در برنامه هفتم مصوب صحن مجلس و سایر اصلاحات قیمتی و غیر قیمتی را اجرایی کند، می‌توان انتظار داشت صادرات فرآورده‌های نفتی افزایش یافته و همچنین رقم ۱۲۰ هزار میلیارد تومانی لایحه بودجه ۱۴۰۳ از محل فروش داخلی فرآورده‌های نفتی به‌طور کامل محقق شود که از کسری هدفمندی جلوگیری می‌کند.

متن کامل گزارش را اینجا بخوانید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بیژن زنگنه متهم ناترازی بنزین/ احیای پالایشگاه‌سازی در دولت سیزدهم
  • مبلغ یارانه اردیبهشت اعلام شد / یارانه نقدی این ماه همراه با سورپرایز
  • مبلغ یارانه اردیبهشت اعلام شد / یارانه نقدی اردیبهشت همراه با سورپرایز
  • گام اساسی دولت سیزدهم برای اجرای طرح‌های کیفی‌سازی سوخت در پالایشگاه‌ها
  • دولت یارانه حمل‌ و نقل عمومی را افزایش دهد
  • دولت یارانه حمل‌ونقل عمومی را افزایش دهد
  • منابع و مصارف هدفمندی در بودجه ۱۴۰۳/ پیشنهاد پرداخت یارانه تشویقی کالابرگ الکترونیکی
  • حسینی، نماینده مجلس: به جای تغییر در تیم اقتصادی دولت باید به دنبال بهبود سیاست‌ها بود/ اتفاقات بین‌المللی در قیمت ارز به شدت تاثیرگذار است
  • نوبخت سالروز تاسیس سپاه را تبریک گفت
  • چرا رهبر انقلاب اصرار بر مردمی سازی اقتصاد دارند؟ / مزایای واگذاری مدیریت به بخش خصوصی چیست؟