Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-25@21:56:46 GMT

همه چیز درباره پماد سوختگی

تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۰۷۴۲۸

همه چیز درباره پماد سوختگی

خبرگزاری آریا -
پماد کالاندولا به عنوان یکی از پرکاردبرد ترین پمادهای سوختگی به حساب می آید
پماد سوختگی:
برای درمان آثار سوختگی بر روی پوست، می توان از بهترین پمادهای سوختگی نظیر: کالاندولا، تتراسایکلین و آلفا استفاده کرد. در کنار این پماد ها، می توان از روش های طبیعی نظیر عسل و آلوئه ورا نیز استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


برای این که بدانید بهترین پماد سوختگی، چه پمادی است، باید تعریف دقیقی از کاربرد پماد داشته باشید. معیارها برای بهترین بودن شامل کاهش درد، کاهش سوزش، کاهش تیرگی و جای اثر، کاهش عفونت و... .
معمولا هر پمادی یک یا چند عملکرد خوب دارد اما پمادی که همه عملکردهایش خوب باشد، کدام پماد است؟ در این مطلب ما را همراهی کنید تا اطلاعات بیشتری درباره پماد سوختگی و درمان های طبیعی سوختگی به شما عزیزان ارائه کنیم.
بهترین پماد های سوختگی :
پمادهای بسیار متنوعی در داروخانه ها به فروش می رسد که همگی آن ها در کاهش درد و محو آثار سوختگی عملکرد بسیار خوبی دارند. در ادامه به چند نمونه از محبوب ترین پمادهای سوختگی اشاره می کنیم:
پماد کالاندولا :
این پماد به عنوان یکی از پرکاردبرد ترین پمادهای سوختگی به حساب می آید. با این که این پماد بیشتر برای سوختگی پای نوزاد در اثر پوشک استفاده می شود اما باز هم در سایر سوختگی ها اثر زیادی دارد. این پماد التهاب های خفیف را به سرعت بهبود می بخشد. همچنین خارش های شدید یا سوزش را به سرعت رفع می کند.
پماد تتراسایکلین :
این پماد دارای خاصیت ضد باکتریایی است و از عفونت های باکتریایی به شدت جلوگیری می کند. این پماد می تواند زخم های پوستی را که در اثر سوختگی ایجاد شده اند، نیز رفع کند. شایان ذکر است از این پماد نمی توان برای عفونت های عمیق یا رد سوختگی استفاده کرد و انتظار بهبود داشت.
انواع سوختگی ها :
هنگامی که صحبت از سوختگی و آثار آن به میان می آید، مشخص کردن سطح یا شدت سوختگی، اهمیت زیادی دارد.
آلوئه ورا می تواند سرعت بهبود و ترمیم پوست را به شدت افزایش دهد
سوختگی درجه یک:
این سوختگی ها که جزئی و خفیف به شمار می آیند، کمی قرمز و درناک هستند و ممکن است با کمی تورم همراه باشند و زمانی که پوست را فشار می دهید به رنگ سفید در می آیند.
سوختگی درجه دوم:
این سوختگی ها معمولا با تاول همراه هستند. این سوختگی ها طبعا شدیدتر از درج یک بوده و دردناک تر هستند، تورم و قرمزی بیشتری نیز دارند.
سوختگی درجه سه تمام لایه های پوست را درگیر می کند
سوختگی درجه سه:
این سوختگی تمام لایه های پوست را درگیر می کند. این سوختگی همان سوختگی است که برای همیشه روی پوست خواهد ماند و اثرش از بین نمی رود. از آنجا که احتمال رسیدن سوختگی درجه سه به عصب وجود دارد، فرد ممکن است در ناحیه سوختگی برای همیشه هیچ حسی نداشته باشد. در صورت وقوع چنین سوختگی هایی حتما باید به پزشک متخصص مراجعه کرد.
تهیه پماد سوختگی با مواد طبیعی در منزل :
بعضی مواد طبیعی به بهبود سوختگی های درجه یک و دو کمک می کنند. در ادامه به برخی از آن ها اشاره می کنیم.
آلوئه ورا :
مطابق بررسی هایی که در سال 2007 بر روی این گیاه انجام شد، مشخص گردید که این گیاه می تواند سرعت بهبود و ترمیم پوست را به شدت افزایش دهد. شما می توانید به طور مستقیم از ژل آلوئه ورا استفاده کرده و تمامی قرمزی ها، تاول ها و زخم های ناشی از سوختگی را درمان کنید.
عسل :
مطالعات زیاد در این زمینه ثابت کرده که عسل می تواند در درمان سوختگی ها بسیار موثر باشد. عسل می تواند به درمان سوختگی های درجه یک، دو و سایر بریدگی هایی که نیاز به ترمیم دارند، بسیار کمک کنند.
البته باید توجه داشته باشید که تاکنون در زمینه درمان های طبیعی تحقیقات زیادی صورت نگرفته و این روش ها هنوز روش های قطعی برای درمان سوختگی نیستند.
گردآوری:بخش سلامت بیتوته

قیمت امروز بلیط هواپیما به هرکجای ایران
رزروهتلهای داخلی وخارجی/تضمین کمترین قیمت
تور استانبول را گران نخرید!!
بلیط کیش را دربهترین فصل سفر به آن خریدکن
درخواست وکیل ملکی با مشاوره رایگان
رزرو مهیج ترین تورهای گردشگری داخلی/ تماس
دلت سفردلچسب پاییزی نخواست؟همین حالارزروکن
طراحی اپلیکیشن موبایل بدون برنامه نویسی
معجزه ی درمان وتوانبخشی بیماران فلج مغزی
برس حرارتی را با25% تخفیف ازاینجابخر
قیمت استثنایی سفرهای پاییزه را ازدست ندهید
دسترسی به فرآیندهای کسب وکارهرزمان وهرمکان

تازه ترین مطالب سلامت(بیماری ها، پیشگیری، داروها، تغذیه، پزشکی آنلاین و...) سایر مطالب سلامت
راههای درمان خانگی سنگهای لوزه

ورم بی دلیل لب ، علل و راههای درمان ورم لب

تزریق چربی به سینه چیست و چگونه انجام می شود؟

7 آزمایش پزشکی که هر بزرگسال باید انجام دهد

جراحی همورویید بواسیر با لیزر مزایا و معایب

باورهای غلط و درست در مورد سرماخوردگی

چربی احشایی چیست و چرا کاهش آن مهم است؟

توده ی هیپو‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اکو چیست؟ درمان توده ی هیپو‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اکو

همه چیز درباره کامپوزیت دندان

همه چیز درباره پماد سوختگی

7 علامت کم خونی که ممکن است ندانید و 7 درمان طبیعی کم خونی

اشکال مختلف واژن (+ عکس)
سایر مطالب سلامت

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۰۷۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراقب باشید/ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند

الهه جعفرزاده: ترومبوسیتوپنی به اختلال در پلاکت خون گفته می‌شود و شرایطی است که در آن تعداد پلاکت‌های خون بیمار کاهش یافته و سلول‌های خونی قادر نخواهند بود فعالیت‌های اساسی بدن را انجام دهند.

پلاکت چیست؟

پلاکت به کوچکترین ذرات خونی گفته می‌شود که آنزیم‌های لازم برای انعقاد خون را در خود دارند. پلاکت‌ها بسیار کوچکند و با چشم غیرمسلح قابل دیدن نیستند. این اجزای کوچک مسئول بازسازی بافت‌های آسیب‌دیده هستند و نقش مهمی در انعقاد خون دارند. میانگین عمر هر پلاکت ۱۰ روز است و محل تولید آن در مغز استخوان است.

نحوه عملکرد پلاکت خون

کار اصلی پلاکت جلوگیری از خونریزی است. تجمع پلاکت‌ها در محل خونریزی، موجب لخته شدن خون و آغاز روند بهبودی می‌شود. پلاکت‌های فعال حاوی پروتئین چسبنده‌ای به نام فیبرین هستند که این پروتئین‌ها در تشکیل لخته خونی نقش مهمی ایفا می‌کنند.

علت پایین بودن پلاکت خون

پایین بودن پلاکت خون نوعی اختلال خونی است و معمولاً عوارض جدی ندارد اما در شرایط آسیب‌دیدگی می‌تواند روند انعقاد و لختگی خون را تحت‌تأثیر قرار دهد. تعداد پلاکت خون معمولاً به دلیل بیماری‌های زمینه‌ای و عوارض جانبی مصرف برخی داروها کاهش می‌یابد که در ادامه به شرح این موارد می‌پردازیم:

۱) داروها و خوراکی‌هایی که پلاکت خون را کاهش می‌دهند

مصرف الکل، ترکیبات سمی و نیز برخی داروهای حاوی کنین که جهت رفع گرفتگی عضلات تجویز می‌شوند اثرات منفی بر پلاکت خون دارند. استفاده از برخی نوشیدنی‌ها مانند آب تونیک (نوشابه گازدار حاوی کنین که برای پیشگیری از مالاریا مصرف می‌شود) می‌تواند در کاهش پلاکت خون مؤثر باشد.

این داروها خاصیت ضد انعقادی دارند و موجب کاهش پلاکت می‌شوند:

داروهای ضد انعقاد یا مهارکننده‌های گلیکوپروتئین مانند آبسیکسیماب (این دارو ضد تجمع پلاکت است و برای پیشگیری از عوارض اسکیمی قلبی تجویز می شود)

اپتیفیباتید (این دارو ضد انعقاد خون است و در درمان لخته‌های خونی و حملات قلبی مورد استفاده قرار می‌گیرد)

و تیروفیبان (برای درمان سندرم کرونر حاد)

هپارین، استامینوفن، ایبوپروفن، ناپروکسن، آمیودارون (برای درمان پرکاری تیروئید)، سایمتیدین (برای درمان زخم معده و گاستریت)، پیپراسیلین (نوعی آنتی بیوتیک)، داروهای ضد تشنج مانند کاربامازپین، سولفونامیدها مانند تری‌متوپریم-سولفامتوکسازول، وانکومایسین (نوعی آنتی بیوتیک).

۲) بیماری‌هایی که موجب پایین بودن پلاکت خون می‌شوند

برخی از بیماری‌ها بر تولید پلاکت خون اثر گذاشته و باعث ترومبوسیتوپنی می‌شوند که عبارتند از: سرطان مغز استخوان، لوسمی، HIV و هپاتیت C، عفونت‌های ویروسی، آنمی، سندرم دیستریس تنفسی حاد (ARDS)، سپسیس (نوعی عارضه عفونی)، بیماری های خود ایمنی مانند ITP (نوعی عفونت ویروسی مثل آبله مرغان)، سابقه ارثی و ژنتیکی، زیاده‌روی در مصرف حد الکل، برخورد با ترکیبات سمی، دوران بارداری و ...

کاهش پلاکت خون گاهی می‌تواند سبب بروز برخی اثرات فیزیکی مانند کبودی شود. درمان پایین بودن پلاکت خون شامل تجویز برخی داروها و تلاش برای رفع مشکلات زمینه‌ای است. در برخی موارد نیز برای درمان، از داروهایی که سیستم ایمنی بدن را سرکوب می‌کنند (مانند کوتیکواستروئیدها) استفاده می‌شود.

منبع: medicalnewstoday

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1578624

دیگر خبرها

  • این دارو‌ها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • مراقب باشید/ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • کاهش دمای هوا در استان
  • فواید شگفت‌انگیز کرفس برای سلامتی: هر آنچه باید بدانید
  • همه چیز درباره انگ اجتماعی
  • اوج فعالیت سامانه‌بارش‌زا در اصفهان طی امشب/دما ۵ درجه‌ کاهش دارد
  • کاهش قیمت تخم‌مرغ در میادین و بازارهای میوه و تره‌بار
  • هوای خنک در راه استان خراسان رضوی است
  • دمای هوای خراسان رضوی خنک می‌شود
  • یکی از معجزه‌آساترین خواص این گیاه تقویت دید چشم است