Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@11:25:25 GMT

اهمیت آشنایی مردم اسلواکی با هنر ایران

تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۰۷۷۵۴

اهمیت آشنایی مردم اسلواکی با هنر ایران

به گزارش روابط عمومی معاونت امور هنری، سید مجتبی حسینی که به دعوت وزارت فرهنگ اسلواکی به این کشور سفر کرده، با معاون وزیر فرهنگ اسلواکی دیدار کرد. در این دیدار، حسینی با ارایه آماری از میزان فعالیت‌های هنری در ایران گفت: سال گذشته در فضای هنری ایران پنج هزار کنسرت موسیقی و چهار هزار و ۱۰۰ نمایشگاه تجسمی برگزار شده و بیش از هفت هزار و ۲۰۰ عنوان تئاتر با بیش از ۸۵ هزار اجرا شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروز از نزدیک بخشی و مستوره‌ای از نمای هنری ایران را مشاهده کردید ولی جای دارد که مردم اسلواکی با هنر ایران بیشتر آشنا شوند.

وی ادامه داد: سرزمین ما از نظر جغرافیا سرزمین پهناوری است و قدمتی تاریخی دارد و مردمانی که شاهد چنین هنری هستند قطعا مردمانی لطیف و خواهان صلح هستند و که علاوه بر دیپلمات های توانمدی که در کشورهای دیگر داریم هنرمندان ما هم می‌توانند سفیر فرهنگی خوبی برای ایران باشند. از این دعوت تشکر می‌کنم و امیدوارم سرآغازی برای همکاری‌های بیشتر شود.

کونراد ریگور در ادامه این دیدار با بیان اینکه با شما برای ادامه همکاری های فرهنگی موافقم در خصوص ساختار وزارت فرهنگی اسلواکی توضیح داد: ما در وزارت فرهنگ دو بخش مهم داریم که یک بخش هنر و یک بخش هم میراث فرهنگی است، حفظ میراث برای ما اهمیت دارد که حوزه اختیارات این بخش کتابخانه ملی، کتابخانه دانشگاهی، موزه‌ها و مراکز حفظ آثار تاریخی است. از شما تشکر می‌کنم فرصتی که در سفر من به تهران برای بازدید از گنجینه کتابخانه ملی ایران به وجود آمد و وارد آرشیو نسخ خطی شدم، ارزشمند بود، و امیداورم در این سفر ما هم میزبان شما برای معرفی مجموعه نسخ خطی کتابخانه ملی براتیسلاوا باشیم.

وی ادامه داد: همانطور که ملاحظه می‌کنید این همکاری برای ما بسیار حایز اهمیت است و امیدوارم موفق شده همکاری‌ها را اجرایی کنیم و بزودی ثمر بدهد. آماری که از اجراهای تئاتر و موسیقی در ایران دادید، قابل توجه است.

سید مجتبی حسینی  در ادامه ادامه این دیدار اظهار داشت: ایران سرزمین پرداستانی است که  در قالب نمایش می‌توانند بروز خوبی داشته باشند، ظرفیت دانشجویان تئاتر ما هم بیش از اینهاست. از سویی تئاتر در چند سال اخیر در ایران رشد پرجهشی داشته است. در زمینه موسیقی نیز در ایران علاوه بر دانشگاه های هنر بیش از دو هزار آموزشگاه موسیقی فعالیت دارد.

ریگو در پاسخ به آمار ارایه شده از فعالیت های هنری در ایران گفت: در اسلواکی هشت استان و سه صندوق مستقل داریم که فعالیت‌های فرهنگی به صورت غیرمستقیم از طریق این صندوق‌ها توسط دولت حمایت می‌شوند. باید از فرهنگ و هنر در زندگی روزمره مردم حمایت کرد در این مساله نقطه مشترک فکری داریم.

حسینی نیز تاکید کرد: ما علاقه مند به توسعه همکاری‌های فرهنگی هستیم تا تصویر درست و واقعی از کشور ما شکل بگیرد، هنر مردم ایران صرفا متعلق به ایران نیست و می تواند الهام سایر ملل باشد. در فرهنگ متنوع اقوام ایران، ٦٠٠ گونه عروسک محلی داریم مثلا مردم شمال با وسایل چوبی آشپزخانه که عروسک باران نام دارند قصه هایی را بیان می کنند.

وی با دعوت از اسلواکی برای حضور در جشنواره‌های هنری فجر گفت: ما می توانیم رویدادهای مشترک هنری تعریف کنیم، همچنین در چند ماه آینده جشنواره های فجر را در ایران داریم و در بهمن‌ماه تقریبا همه جا مملو از رویدادهای هنری است و برای بازدید از این رویدادها از شما دعوت می‌کنیم.

ریگو نیز ادامه داد: امروز روز خوبی داریم برای اینکه در بسیاری از مسایل همفکر هستیم، جشنواره  فرصت خوبی برای حضور هنرمندان ایرانی است که در دوره امسال نیز یک ایرانی برنده جایزه آن شد. همچنین زمینه را برای همکاری در حوزه موسیقی خوب می بینم و از نمایندگان صندوق‌های حمایتی می خواهم که در جشنواره فجر برای بررسی همکاری‌ها شرکت کنند.

وی همچنین در خصوص حضور یک فیلم اسلواکی در جشنواره آینده فیلم فجر گفت: ما در حوزه فیلم در ١٠ سال گذشته جهش بزرگی داشتیم و حمایت از صنعت فیلم به پیدایش فیلم های جدید کمک کرده است، فیلم امانولا در جشنواره فجر آتی از طریق حمایت صندوق‌های ما شرکت خواهد کرد.

وی تاکید کرد: خوشحالم که شاهد ادامه همکاری‌های فرهنگی هستیم و این همکاری مورد حمایت کامل وزارت فرهنگ اسلواکی است.

در ادامه این ملاقات رسمی مهدی افضلی مدیرعامل بنیاد رودکی نیز با اشاره به اینکه امروز مطلع شدیم تاکنون چهار رویداد از سوی هنرمندان ایرانی در اسلواکی مستقلا برگزار شده است، افزود: ظرفیت ارکسترهای سمفونیک و ملی برای همکاری‌های بیشتر آماده است و البته تولیدات هنری را داریم که می‌توانیم در اسلواکی ارایه کنیم مثلا اپرای عروسکی که تاکنون چندین بار در اروپا اجرا شده، فرصتی است تا در اسلواکی اسطوره‌های ایرانی را به نمایش بگذارد. همچنین متقابلا از هنرمندان اسلواکی دعوت می‌کنم که با ارکستر برای اجرا در جشنواره فجر همکاری داشته باشند.

وی ادامه داد: همچنین گروه‌های تئاتری از دو کشور می‌توانند برنامه مشترک اجرا کنند. همچنین تنوع موسیقی نواحی ایران فرصت خوبی است تا بتوان برای اجرای این گروه‌ها و همچنین اجراهای مشترک برنامه‌ریزی کرد.

در این دیدار حمیدرضا مدد کاردار سفارت کشورمان در وین گارچا راوا رییس اداره موزه پیتر مسیار، مسوول دفتر وزیر فرهنگ اسلواکی و ولانتوویج ریاست مرکز موسیقی اسلواکی حضور داشتند.

ارکستر سازهای ملی ایران نیز که به اسلواکی سفر کرده است، به رهبری علی اکبر قربانی و آواز محمد معتمدی در تالار آیینه کاخ شهرداری براتیسلاوا به روی صحنه رفت.

در این اجرا به دعوت سید مجتبی حسینی معاون امور هنری و مهدی افضلی مدیرعامل بنیاد رودکی، کونراد ریگو معاون بین الملل و میراث فرهنگی وزارت فرهنگ اسلواکی حضور داشت.

در این اجرا قطعات: سه سوییت از ابن سینا اثر فرهاد فخرالدینی، خوش آمدی، دگر چه خواهی، شکنم ساغر، بهار دلکش، بهار من، ریتم رقص آذربایجان، خاک مهرآیین اجرا شد و در قطعه پایانی، ای ایران در این سالن با همراهی هموطنان ایرانی طنین‌انداز شد.

اعضای ارکستر سازهای ملی ایران  را که به دعوت وزارت فرهنگ اسلواکی به روی صحنه رفتند قاسم رحیم زاده و کوروش دانایی نوازنده تار، حبیب جدیری و مهرداد مسعودی فرید  نوازنده کمانچه، شیما شاه محمدی نوازنده قیچک آلتو و مسعود فیروزی‌نژاد نوازنده قیچک باس،  علی عابدین نوازنده سنتور، وفا مصباحی  نوازنده نی، مریم خدابخش و امین حیدری نوازندگان عود، فروغ فضلی نوازنده پیانو، وحید اسدالهی ناقاره و تمبک و مریم ملا نوازنده تمبک تشکیل می‌دادند.

اسلواکی صبح خود را با موسیقی ایران آغاز کرد

ارکستر سازهای ملی در برنامه زنده صبحگاهی تلویزیون Markiza  اسلواکی قطعاتی از موسیقی ایران را نواخت و بازتاب حضور ارکستر ایران در براتیسلاوا و اجرای کنسرت، با حضور در برنامه زنده تلویزیون این کشور سراسری شد.

در این برنامه ارکستر سازهای ملی به رهبری علی اکبر قربانی و خوانندگی محمد معتمدی دو قطعه سوییت ابن سینا از فرهاد فخرالدینی و خوش‌آمدی اثر رضا نارون را اجرا کرد. این اولین بار بود که موسیقی ایرانی از تلویزین این کشور پخش می شد.

  

بازدید از مجموعه نسخ اسلامی باشاگیچ

سید مجتبی حسینی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از مجموعه نسخ خطی اسلامی باشاگیج در کتابخانه ملی براتیسلاوا دیدن کرد.

در این بازدید مجموعه فارسی این نسخ شامل ۵۰ نسخه برای بازدید هیات ایرانی از گنجینه کتابخانه ملی اسلواکی خارج شده بود. نسخه ای از شاهنامه ، هفت پیکر نظامی، پندنامه و ... از نسخی بودند که توسط خانواده باشاگیچ برای حفظ این نسخ به کتابخانه ملی اسلواکی فروخته شدند. این بازدید به دعوت سیلویا استاسلوا رییس کتابخانه ملی براتیسلاوا انجام شد.

سال گذشته در ادامه نمایش کپی آثار مجموعه نسخ اسلامی باشاگیج تفاهم‌نامه ای نیز بین کتابخانه ملی براتیسلاوا و کتابخانه ملی ایران امضا شد.

نمایشگاه عکس ایران؛ فرهنگ و طبیعت در براتیسلاوا به نمایش درآمد

مجموعه ۴۰ عکس از افشین بختیار و بابک موسوی از معرفی معماری، فرهنگ و طبیعت ایران به همراه فیلمی از تصاویر هوایی ایران در قالب نمایشگاهی با عنوان ایران؛ طبیعت و فرهنگ به نمایش درآمد.

این نمایشگاه که با حضور سید مجتبی حسینی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مهدی افضلی مدیرعامل بنیاد رودکی، حمیدرضا مدد کاردار سفارت ایران در وین و کونراد ریگو معاون وزارت فرهنگ اسلواکی در سالن کتابخانه ملی براتیسلاوا افتتاح شد به مدت یکماه برپا خواهد بود.

در این مجموعه بخشی از معماری مناطق مختلف ایران، طبیعت و پوشش گیاهی و فرهنگ اقوام ایرانی را در قالب عکس و فیلم به نمایش گذاشته شده است.

بازدید معاون امور هنری از اپرای ملی وین

هیات ایرانی که برای برگزاری روزهای فرهنگی ایران به اسلواکی سفر کرده همچنین در سفر خود به وین به دعوت معاون فرهنگی وزارت امور خارجه اتریش از اپرای ملی وین بازدید کرد.  در این بازدید که سید مجتبی حسینی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مهدی افضلی مدیرعامل بنیاد رودکی و اعضای ارکستر سازهای ملی ایران حضور داشتند  بخش‌های ماشینری، پشت صحنه، تجهیزات صحنه، سالن و تمامی بخش‌های اپرا مورد بازدید اعضای هیات قرار گرفت. در این بازدید خانم ترسا ایندجین معاون فرهنگی وزارت امور خارجه اتریش نیز حضور داشت.

دیدار معاون هنری و معاون وزارت خارجه اتریش

معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سفر خود به وین در ملاقات با معاون فرهنگی وزیر امور خارجه اتریش شرکت کرد. در این دیدار مهدی افضلی مدیرعامل بنیاد رودکی، حمیدرضا مدد کاردار سفارت ایران در وین و همچنین، مسئول بخش سیاسی وزارت خارجه اتریش، پیتر میکل رییس دپارتمان استراتژیهای فرهنگی، همکاری و بردجه فرهنگی، کریستین اوتنگروبر رییس واحد تفاهم نامه های فرهنگی و علمی اتریش حضور داشتند.

در این ابتدای این ملاقات خانم ایندجین، آمادگی این جلسه را برای طرح هرگونه جهت توسعه همکاری فرهنگی و گفتگوی میان ادیان‌ها اعلام کرد.

حمیدرضا مدد نیز با بیان اینکه زیر ساخت اصلی برای امضای تفاهم‌نامه MOU با تلاش دو طرف سرانجام نهایی شد، از اعلام آمادگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران برای امضای این سند خبر داد.

پیشنهاد برگزاری هفته فرهنگی ایران و اسلواکی

حسینی نیز در این دیدار دوجانبه، برگزاری هفته فرهنگی ایران را پیشنهاد داد و گفت: در این زمینه آمادگی داریم تا هفته‌ای فرهنگی که گونه های مختلف هنر را عرضه کند اجرا کنیم که اگر زمان این رویداد تعیین شود مقدمات اجرایی ان را می توان تعریف کرد.

ایدجبین معاون فرهنگی وزارت خارجه اتریش با استقبال از این پیشنهاد درخواست کرد تا موسساتی از سوی ایران معرفی شود که یک بسته قابل اجرا برای این هفته فرهنگی با یک کانسپت مشخص را مطرح و اجرایی کند. 

مسوول بخش سیاسی وزارت خارجه اتریش نیز در ادامه تاکید کرد: ما علاقه‌مند هستیم همکاری خود را با ایران تعمیق ببخشیم و به قطعه موسیقی که سال های سال نواخته ایم ادامه بدهیم، خوشحالیم از اینکه از امکان ارتباط چند بخشی با ایران برخورداریم.

در ادامه این ملاقات مهدی افضلی با قدردانی از میزبانی گرم و فراهم کردن امکان بازدید از اپرای وین برای هیات ایران گفت: در حوزه موسیقی می‌توانیم فعالیت های مشترک هنری داشته باشیم، همچنین حضور سولیست های اتریشی در ایران می تواند موجب انتقال تجربیاتی در حوزه موسیقی شود.

در ادامه این نشست معاون فرهنگی وزیر امور خارجه اتریش اعلام کرد به عنوان یک فرد عملیاتی موارد مطروحه را با بخش‌های مرتبط طرح و ارتباط لازم جهت اجرای این فعالیت‌ها را بین بخش‌های مربوطه ایجاد کند.

همچنین دفتر فرهنگی صدراعظم اتریش در ادامه این دیدار آمادگی این نهاد را برای همکاری فرهنگی با ایران اعلام کرد و گفت: این دفتر به عنوان موسسه دولتی که فعالیت های موسسات و موزه‌ها را در سطح ملی به عهده دارد به لحاظ قانونی آزادی کامل را برای فعالیتهای بین المللی مستقل در هر کشوری دارد.

در پایان این نشست مقرر شد تا موارد طرح شده در خصوص همکاری‌های فرهنگی به صورت عملیاتی از سوی دو طرف پیگیری شود. همچنین اثر هنری ایرانی توسط سید مجتبی حسینی به معاون فرهنگی وزیر امور خارجه اتریش اهدا شد.

برچسب‌ها سید مجتبی حسینی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مدیر عامل بنیاد رودکی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سید مجتبی حسینی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مدیر عامل بنیاد رودکی سید مجتبی حسینی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مدیر عامل بنیاد رودکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۰۷۷۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به واسطه وجود بزرگانی مثل اقبال لاهوری با مردم کشور پاکستان احساس همدلی می‌کنیم

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب،  آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رییس جمهوری اسلامی ایران دوشنبه ۳ فروردین با همراه تعدادی از وزرا از جمله محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عازم پاکستان شد.

محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این سفر درباره مناسبات فرهنگی دو ملت ایران و پاکستان، گفت: شاید برای اثبات تقدم ارتباط و دیپلماسی فرهنگی با برخی کشورها نیاز به استدلال، بحث و گفت‌وگو داشته باشیم اما در مورد برخی از حوزه‌های فرهنگی و کشورهای حوزه تمدنی به هیچ استدلالی نیاز نداریم.

وی افزود: با پاکستان به دلیل همگرایی‌های تاریخی، فرهنگی و تمدنی گسترده‌ای که داریم چاره‌ای جز تقدم به تعامل فرهنگی نداریم؛ ما با تعامل فرهنگی با دوستان، برداران و خواهران پاکستانی در صف امت واحده قرار می‌گیریم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه توفیق داریم در شهر اقبال لاهوری قرار داریم و روح فرهنگ ایرانی حاکم است، گفت: به واسطه وجود بزرگانی مثل اقبال لاهوری با پاکستان و مردم این کشور احساس همدلی، همگرایی و وحدت می‌کنیم. اقبال لاهوری از غرب و دل مشغولی‌های تمدن مغرب زمین به ما هشدار و بیدار باش می‌دهد و ما را به بیداری از خواب و رخوت دعوت می‌کند؛ در همین راستا در شعری می‌گوید: از هند و سمرقند و عراق و همدان خیز / از خواب گران خواب گران خواب گران خیز، از خواب گران خیز

اسماعیلی در پایان گفت: با وجود بزرگان، شعرا و حکمایمان امروز بیشترین بستر همدلی و همگرایی را با مردم پاکستان داریم و انشاالله این سفر آغازی دوباره برای ارتباطات فرهنگی، هنری و رسانه‌ای میان دو کشور بزرگ و مهم در جهان اسلام خواهد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تجلیل از نامداران فرهنگ و هنر چهارمحال و بختیاری
  • تاثیر فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • تاثیر فرهنگ فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • جاده ریز به دژگاه و دوراهک در جنوب استان تکمیل می‌شود
  • زمینه‌های فرهنگ‌سازی حجاب؛ گرایش ذاتی به حیا و خانواده‌دوستی
  • همه پروژه‌های فرهنگی-هنری دارای شناسنامه ملی می‌شوند
  • به واسطه وجود بزرگانی مثل اقبال لاهوری با مردم کشور پاکستان احساس همدلی می‌کنیم
  • «نون - خ» برنده صفا و سادگی
  • سرپرست جدید اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آستارا معارفه شد
  • مدیرکل ارشاد سیستان و بلوچستان سکاندار کمیته آثار هنری در کنگره ملی شهدا شد