Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-18@11:12:59 GMT

درمان‌های دارویی و خانگی رفع شپش سر

تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۰۸۴۱۵

درمان‌های دارویی و خانگی رفع شپش سر

خبرگزاری آریا - یک متخصص پوست و مو درمان‌های دارویی و خانگی برای مقابله با شپش را تشریح کرد.
به گزارش خبرگزاری آریا ، دکتر حسین طباطبایی در گفتگو با ایسنا با تأکید بر اینکه در پیشگیری و درمان شپش سر، بهداشت فردی بسیار موثر است، در پاسخ به این پرسش که آیا کوتاه کردن مو راهکار مناسبی برای درمان شپش است؟ گفت: از آنجا که تخم‌های شپش به موی سر می‌چسبند؛ زدن مو روش موثری در درمان است، اما شاید این روش برای دختربچه‌ها ممکن است حس ناخوشایندی باشد و احساس نارضایتی در آنها ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای همین بهتر است از سایر روش‌های درمانی مثل شامپوها و کرم‌ها استفاده شود.
وی با بیان اینکه برای رفع شپش درمان‌های مختلف وجود دارد، تصریح کرد: ترکیبات بنزوات بنزیل، کرم پرمترین، مالاتیون و شامپوی لیندن یک درصد از جمله راه‌های درمانی شپش است، اما هر یک از اینها باید توسط پزشک تجویز شود. چون پزشک با در نظر گرفتن مسائل مختلف از جمله سن فرد مبتلا یا حساسیت‌های احتمالی او دارویی را تجویر می‌کند. ضمن اینکه اکثر این داروها تنها یک بار باید مصرف شوند و نهایتا در صورت صلاحدید پزشک یک هفته بعد از مصرف اول، درمان تکرار شود.
این متخصص پوست و مو تأکید کرد که درمان شپش باید زیر نظر پزشک متخصص باشد، چون مصرف دائم این داروها و شامپوها احتمال سمیت عصبی را ایجاد می‌کند. البته برای درمان شپش، شانه‌های مخصوصی هم وجود دارد که دندانه‌های آن نسبت به شانه‌های معمولی فاصله‌های کمتری دارند و رشک را به خود جذب می‌کنند.
به گفته طباطبایی، ممکن است با وجود درمان‌های دارویی، رشک یا تخم شپش در سر بماند؛ بنابراین توصیه می‌شود که بعد از هر بار حمام، در حالی که مو نم دار است، سرکه را با آب ولرم مخلوط کرده، سپس شانه را به این مخلوط آغشته و موهای فرد مبتلا با آن شانه شود.
درمان‌های سنتی برای رفع شپش
این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه با اشاره به اینکه درمان‌های سنتی و خانگی هم برای درمان شپش وجود دارد، گفت: برای مثال مالیدن روغن‌های نارگیل یا درخت چای باعث خفگی رشک می‌شود. همچنین مواد اسیدی مثل آبلیمو نیز در از بین بردن تخم شپش موثر است.
وی همچنین تأکید دارد که درمان‌های دارویی شپش به شرطی موثر است که لوازم شخصی فرد مبتلا مثل لباس‌ها و ملافه هم استریل شود. برای پاکسازی لباس‌ها و ملافه‌ها کافی است که اینها در ماشین لباسشویی با دمای آب 55 یا 60 درجه شستشو شود. اگر از خشک‌کن لباسشویی هم استفاده شود، تاثیر بهتری در از بین بردن شپش و رشک دارد. همچنین داغی اتو هم روش موثری برای از بین بردن دانه‌های رشک (تخم شپش) است. البته در برخی مناطق که از لحاف‌های بزرگ روی کرسی استفاده می‌کنند، امکان شستشو در برخی مواقع فراهم نیست. در این صورت توصیه می‌شود که لحاف بزرگ به مدت یک هفته تا 10 روز از خانه خارج کرده و در فضای آزاد در جایی پهن شود. چون شپش و تخم آن اگر با بدن و سر انسان در تماس نباشند، نهایتا تا 10 روز از بین می‌روند.
دچار فوبیای شپش نشوید
این متخصص پوست و مو در پایان با بیان اینکه برخی از والدین دچار وسواس بهداشتی و فکری در مورد ابتلای کودکان خود به شپش می‌شوند، گفت: والدین در مورد شپش حساس باشند و مراقبت کافی را برای پیشگیری کودکان خود از این بیماری داشته باشند، اما حواس‌شان باشد که دچار وسواس نشوند. چون در این صورت ممکن است فرزندان خود را تحت فشار قرار دهند. در این صورت این موضوع برای کودکان اثرات روانی به دنبال خواهد داشت. والدین نباید با وسواس کودک خود را به لحاظ روحی آزار دهند و نباید کودک را از بازی با همسالان بترسانند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۰۸۴۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گیاهان خوراکی، سوغات بهار در لرستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان، با شروع بهار، لرستان رنگ و بو و حال و هوای دیگری به خود می‌گیرد. بهار تنها نوید رویش و رقص برگ بر شاخه زندگی نیست، آغازی دوباره در دفتر روزگار و کارنامه گردش فصل هاست.
گیاهان با آمدن بهار سر از خاک بیرون می‌آورند تا دست‌چین شوند، گیاهان کوهی و خوراکی که سفره مردمان این دیار را رنگین می‌کند
لرستان یکی از استان‌های زاگرس نشین است که در کنار دیگر استان‌های همجوار خود با بهره مندی از طبیعتی چهار فصل و موقعیت جغرافیایی منحصر به فرد از تنوع زیستی بالایی برخوردار و به همین دلیل از گونه‌های گیاهی متنوعی بهره‌مند است به نحوی که یکهزار و ۷۵۰ گونه گیاهی، اهمیت تنوع زیستی این استان را نشان می‌دهد و این در حالی است که ۳۰۰ نوع از این گیاهان خاصیت غذایی و دارویی دارند.
اکنون که بهار زیبا جلوه دلگشای جذابیت و نعمت‌های خود را بر روی مردم این دیار گشوده و سراسر زیبایی و طراوات را در میان دشت‌ها و کوه‌های این سرزمین پراکنده است تنوع و خواص گیاهان خوراکی و دارویی نیز زبانزد است تا حدی که برخی گونه‌های گیاهی که در رشته کوه‌های این استان رشد می‌کنند از نمونه‌های نادر کشور به شمار می‌روند و مهمترین گیاهان دارویی خودرو در سطح استان شامل کتیرا، موسیر، شیرین‌بیان، آویشن، بابونه، رازیانه، گل گاوزبان، ریواس، کنگر، بومادران، خاکشیر، نسترن‌های وحشی، مریم گلی و گیاهان بهاری شامل کنگر، پاقزان، ریواس، شنگ، انشک، زرشک و قارچ کوهی است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • برداشت خاکشیر از قطب تولید این محصول در خراسان آغاز شد
  • توسعه کشت گیاهان دارویی در جهرم
  • افزایش ۷۰۰ هکتاری مزارع کشت گیاهان دارویی در اصفهان
  • پزشک قلابی در خاتم یزد دستگیر شد
  • دانه ضد آلرژی و ضد التهاب
  • حضور دانش‌بنیان‌ها در بزرگترین نمایشگاه پزشکی جنوب شرق آسیا
  • تولید سالانه ۱۶ هزار تن گیاهان دارویی در لرستان
  • تولید سالانه ۱۶هزار تن گیاهان دارویی در لرستان
  • گیاهان خوراکی، سوغات بهار در لرستان
  • کشت سماق برای اولین بار در شهرستان اهر