Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-19@00:30:35 GMT

۲۰۰ عنوان رشته برای مدارس استثنایی کشور تدوین شد

تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۱۶۱۷۸

به گزارش خبرنگار ایلنا از قزوین، سیدجواد حسینی روز شنبه در جلسه ای که با حضور مدیران مدارس و کارشناسان ستادی آموزش و پرورش استثنایی استان قزوین در آمفی‌تئاتر علامه امینی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین برگزار شد، اظهار کرد: ۳۸ حوزه و ۲۰۰ رشته فنی و حرفه‌ای و کار و دانش برای نوجوانان استثنایی در کشور تدوین شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون وزیر آموزش و پرورش کشور اضافه کرد: ویژگی‌هایی که مدارس استثنایی باید داشته باشند پیوند با جامعه، ورود به بازار کار و آموزش کاربردی است که باید از خروجی‌های تحصیل دانش‌آموزان استثنایی در مدارس باشد این در حالی است که در بسیاری از موارد آموزش‌ها به شیوه مکانیکی انجام می‌شود.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور مطرح کرد: شیوه آموزش و پرورش کشور باید به شیوه ارگانیک تبدیل شود، ولی در کشور ما آموزش هنوز به صورت مکانیکی است این باعث شده تا محصل پس از پایان تحصیل جذب بازار کار نشود.

حسینی عنوان کرد: یکی از بحران‌های کشور ذهنی بودن آموزش‌های نظام آموزش و پرورش است که دانش آموزان به صورت کاربردی مطالب را یاد نمی‌گیرند.

وی تاکید کرد: باید آموزش‌ها از بعد ذهنی و تئوری به بعد کاربردی تغییر کند تا جوانان بتوانند پس از فارغ‌التحصیلی جذب بازار کار شوند.

این مسئول افزود: در آموزش و پرورش به روش مکانیکی، تنها، وظیفه تربیت نیرو است، اما در آموزش و پرورش ارگانیک افراد پس از تربیت، وارد بازار کار شده و فرد مفیدی برای جامعه می‌شوند.

معاون وزیر آموزش و پرورش کشور توضیح داد: در ایران نسبت به دنیا، چهار هزار و ۹۰۰ ساعت آموزشی مازاد وجود دارد، که این ساعت مازاد آموزشی تنها ذهن دانش آموزان را منجمد می‌کند و برای آنها سودمند نیست.

حسینی ادامه داد: باید دانشگاه‌های علوم پزشکی و بهزیستی تعامل لازم را داشته باشند، همچنین باید مدارس غیر دولتی وابسته به دانشگاه‌ علوم پزشکی و بهزیستی شود چون این دو دستگاه، امکان بیشتری برای ارائه خدمات به دانش آموزان استثنایی را دارند.

رئیس‌سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور خبر داد: طی دو هفته آینده با هدف حمایت از دانش‌آموزان، ۸۰ میلیارد ریال اعتبار به مدارس استثنایی سراسر کشور اختصاص می‌یابد.

وی افزود: همچنین از این مبلغ، ۳۰ میلیارد ریال برای سرویس ایاب و ذهاب، ۳۰ میلیارد ریال برای برنامه ‌های توانبخشی و ۲ میلیارد ریال نیز برای طرح بسته‌های حمایتی تخصیص خواهد یافت.

این مسئول ابراز کرد:همچنین خدمات دندانپزشکی دانش آموزان استثنایی به ۱۵ میلیون ریال و خدمات خرید ویلچر نیز به ۱۰ میلیون ریال افزایش یافته است.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشورخاطر نشان کرد: همه انسان‌ها نسبت به یکدیگر استثنایی هستند و تفاوت‌ها و توانایی‌های منحصر به فردی دارند در حالی که هر انسانی در کنار کاستی‌ها، دارایی محور نیز هست.

حسینی اذعان کرد: هر انسانی دارایی‌هایی دارد که ممکن است افراد دیگر از داشتن نعمات آنها بی‌بهره باشند به همین سبب بهتر است برای رشد و ارتقای افراد به جای تمرکز بر نواقص، بر دارایی‌های شان دقت شود.

معاون وزیر آموزش و پرورش کشور تصریح کرد: همچنین این مساله باید در حوزه آموزش و پرورش استثنایی بیشتر از آموزش و پرورش عادی مد نظر قرار گیرد.

وی  اظهار کرد: به منظور ایجاد فرصت‌های برابر، نهضت بریل آموزی را فعال کرده و این نهضت از روز معلول به طور رسمی آغاز می‌ شود؛ تا معلمان بتوانند خدمات بهتری را به دانش آموزان ارائه دهند.

این مسئول خواستار شد: باید دانشگاه‌های علوم پزشکی و بهزیستی تعامل لازم را داشته باشند، همچنین باید مدارس غیر دولتی وابسته به دانشگاه‌ علوم پزشکی و بهزیستی شود چون این دو دستگاه، امکان بیشتری برای ارائه خدمات به دانش آموزان استثنایی را دارند.

معاون وزیر آموزش و پرورش کشور در پایان یادآور شد: در هزار و ۵۷۰ مدرسه ویژه در سراسر کشور بیش از ۱۵۰ هزار دانش آموز مشغول به تحصیل هستند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: بهزیستی فنی و حرفه ای وزیر آموزش و پرورش نوجوانان سازمان آموزش و پرورش استثنایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۱۶۱۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۵۰ درصد از دانش آموزان شیر دریافت می‌کنند

حسین اسداللهی، دبیر كمیته ملی شیر وزارت آموزش و پرورش در ارتباط تلفنی با برنامه صبح و گفتگو رادیو گفت و گو در مورد توزیع شیر مدارس در ۱۴۰۳ ضمن تبریک سال نو گفت:  طرح توزیع شیر در مدارس پس از توقف ده ساله از سال گذشته مجددا احیا شد.در این طرح بیش از ۸ میلیون دانش‌‌آموز دوره ابتدایی تحت پوشش شیر رایگان قرار گرفتند. امسال نیز این طرح با برنامه منسجم تری پیگیری می‌شود.

وی یادآور شد: در سال ۱۴۰۲ میانگین توزیع ۲۸ نوبت وعده شیر رایگان در اختیار دانش آموزان ابتدایی مدارس قرار گرفت و در نیمه پایانی سال تحصیلی از پس از تعطیلات عید نوروز، توزیع شیر در مدارس آغاز شده و تا پایان امتحانات نیز شاهد توزیع میانگین ۱۵ نوبت شیر در مدارس خواهیم بود.

دبیر كمیته ملی شیر وزارت آموزش و پرورش اظهار كرد: این برنامه در سال تحصیلی جدید منسجم تر و قوی تر از گذشته برگزار می‌شود و امیدواریم زنگ مهر و مدرسه با زنگ شیر آغاز شود.

وی افزود: از ۲۳ مهر سال گذشته وزارت آموزش و پرورش تمام زیرساخت‌های خود را برای اجرای این طرح فراهم كرد و شركت‌های لبنی در استان‌های مختلف برای كسب آمادگی فرصت خواستند. در برخی از استان‌ها شاهد توزیع شیر از دی آغاز شده اما ۷۰ درصد كشور از آذر تحت پوشش قرار گرفت.

وی با بیان این كه بیش از ۵۰ تا ۶۰ درصد دانش آموز ابتدایی مدارس دولتی كشور شیر دریافت می‌كنند، گفت: در كشور ۵۰۰ واحد تولید لبنی وجود دارد و استانداردهای شیر مدارس بسیار سختگیرانه از شیر بازار است. از بین ۵۰۰ شركت ۸۴ شركت واجد شرایط شدند كه براساس رتبه بندی و تمایل آن‌ها ۲۰ تای آن‌ها وارد طرح شده‌اند. برخی از شركت‌های لبنی نیز در صف انتظار قرار دارند تا در صورت عدم توانایی شركتی در تامین شیر، این مسئولیت بر عهده شركت دیگری نهاده شود.

دبیر كمیته ملی شیر وزارت آموزش و پرورش بابیان این که عمده چالش در تامین شیر مدارس، تامین پاكت استریل است؛ تصریح کرد:  سهم تولید شیر مدارس در كشور تنها ۲۰۰ میلیون پاكت استریل است.  در حالی  كه برای تامین شیر مدارس به ۴۰۰ میلیون پاكت استریل نیاز داریم.

وی افزود: به واسطه تامین شیر مدارس، چند واحد لبنی كه با ظرفیت كمتری كار می‌كردند به ظرفیت آن‌ها اضافه شده و تولید پاكت نیز افزایش یافته است. به دلیل كمبود این پاكت‌ها در هفته‌های منتهی به سال ۱۴۰۳ در شهر تهران به جای توزیع شیر در پاكت ۲۰۰ سی‌سی از پاكت یك لیتری استفاده شد.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی آموزش و پرورش

دیگر خبرها

  • اجرای آموزش «حداقل یک رشته ورزشی برای هر دانش آموز» در مدارس
  • افزایش ۳ درصدی ظرفیت رشته‌های فنی و حرفه‌ای و ریاضی فیزیک در مدارس کهگیلویه و بویراحمد
  • بیش از ۵۰ درصد از دانش آموزان شیر دریافت می‌کنند
  • تدوین طرح مدرسه مجازی در راستای کاهش تنوع مدارس
  • مجوز راه‌اندازی مدارس سمپاد عشایری در سه استان کشور صادر شد
  • آغاز طرح ملی مهارت آموزی رشته‌های ورزشی در مدارس شهرستان گناوه
  • دانش‌آموزان نهم استان‌ تهران به رشته‌های مهارتی روی‌آوردند
  • طرح شهاب آموزش و پرورش بعد از ۱۲ سال چه دستاوردی داشت؟
  • طرح شهاب آموزش و پرورش بعد از ۱۲ سال چه دستاوردی داشت؟ / استعدادیابی تنها روی کاغذ
  • طرح شهاب آموزش و پرورش بعد از ۱۲ سال چه دست‌آوردی داشته؟ / استعدادیابی تنها روی کاغذ