Web Analytics Made Easy - Statcounter

دیوید پترائوس مدیر سابق اطلاعات مرکزی آمریکا گفت: عربستان با طرح پذیره‌نویسی شرکت نفتی غول‌پیکر آرامکو رو به ورشکستگی است.

به گزارش مشرق، سخنان پترائوس در گفتگو با شبکه "سی ان بی سی" آمریکا درباره تلاش عربستان برای پذیره نویسی شرکت آرامکو به منظور جذب سرمایه گذاری‌های خارجی و با هدف جبران "پول از دست رفته"، و نیز کاهش صندوق ثروت ملی به کمتر از ۵۰۰ میلیارد دلار در حال حاضر، مساله تازه‌ای نیست؛ زیرا مراکز پژوهشی و خبرگزاری‌ها ازمدت‌ها پیش با ارائه آمار و ارقام نشان دادند که سیاست بی پروای بن سلمان ولیعهد عربستان کشور را قطعا به سمت ورشکستگی خواهد کشاند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید:

رفت و آمدهای مشکوک هیئت سعودی به صنعا

در این باره ۷ نکته حائز اهمیت است:

۱-قرار است که آرامکو فردا یکشنبه ۱۷ نوامبر، ۰.۵ % از سهام خود را بفروشد و در حالی که ولیعهد عربستان گمان می‌کرد که قیمت آن به دو تریلیون دلار خواهد رسید؛ اما گزارش‌ها حاکی از آن است که قیمت واقعی آن فقط ۱.۵ تریلیون است و به گفته خبرگزاری بلومبرگ، این امر سبب شد تا بن سلمان بالاخره با پیشنهاد اخیر با قیمتی بسیار کمتر از آنچه که انتظار داشت، موافقت کند.

۲-مجله فوربز امریکا سرمایه گذاری در آرامکو را با خطرات بسیار همراه می‌داند، و این امر سبب شد تا برخی کشورها و شرکت‌ها از سرمایه گذاری منصرف شوند بویژه پس از آنکه آرامکو در ماه سپتامبر گذشته در معرض یک حمله هوایی توسط نیروهای یمنی قرار گرفت و نیمی از تولیدات نفتی عربستان را متوقف کرد و فضای لازم و امن برای سرمایه گذاری را از دست داد؛ به این دلیل موسسه رتبه بندی فیچ با در نظر گرفتن تنش‌های روزافزون ژئوپولتیک در منطقه و نیز ادامه کسری بودجه در کشور، رتبه اعتباری شرکت آرامکو را از A مثبت به A کاهش داد.

۳-علاوه بر این، مجله فوربز بر این باور است که پس از اقدام ولیعهد سعودی در بازداشت ده‌ها نفر از شخصیت‌های میلیاردر سعودی بدون هیچ دلیل و مدرک قانونی و گرفتن ۱۰۰ میلیارد دلار از آن‌ها بدون تدابیر قانونی، باعث شد تا سرمایه گذاری خارجی در این کشور با مشکل مواجه شود و فضای امن برای سرمایه گذاری در این کشور از میان برود؛ زیرا سرمایه گذاران به این نتیجه می‌رسند که در این کشور قانون از آن‌ها حمایتی نمی‌کند.

۴-علاوه بر این، گزارش صندوق بین المللی پول در باره ناامیدی اقتصاد جهانی از عملکرد اقتصاد عربستان که یک شبکه امریکایی منتشر کرد، نشانه دیگری از شکست طرح تحول اقتصادی عربستان موسوم به چشم انداز ۲۰۳۰ می‌باشد. شبکه بلومبرگ به نقل از گزارشی که صندوق بین المللی پول نقل کرده، آورده است که رشد اقتصادی عربستان در سال ۲۰۱۹ برای ۵ بار طی مدت کوتاهی کاهش یافته است و این امر سبب شد تا به یکی از بدترین کشورهای بزرگ جهان در عرصه رشد اقتصادی تبدیل شود.

۵-حقیقتا عربستان به سمت ورشکستگی پیش می‌رود. حتی محمد جدعان وزیر دارایی عربستان نیز به این امر اذعان کرد؛ وی پیش بینی کرده بود که "رشد اقتصادی در عربستان کاهش یابد و کشور پیش از پایان سال جاری، برای جبران کسری بودجه به وام گرفتن روی خواهد آورد". در آگوست گذشته نیز شرکت آرامکو درآمدهای خود را برای اولین بار اعلام کرد و به کاهش این درآمدها تا ۴۶.۹ میلیارد دلار در نیمه نخست سال ۲۰۱۹ اشاره کرد.

۶-پس از آنکه بانک مرکزی، عربستان را از حیث سهولت در انجام فعالیت‌های تجاری از مجموع ۱۹۰ کشور در رتبه ۹۲ قرار داد، بر تیرگی و نابسامانی اوضاع اقتصادی عربستان افزوده شد؛ این درحالی است که گزارش‌ها حاکی از آن است که شاخص رشد اقتصادی عربستان از ۱.۹ درصد به حدود ۰.۲ درصد خواهد رسید. موسسه رتبه بندی مودیز نیز رشد اقتصادی عربستان برای سال جاری را از ۱.۵ درصد به ۰.۳ درصد رساند.

۷-حال به نظر می‌رسد حرکت سریع عربستان به سمت ورشکستگی را دیگر از آن گریزی نیست؛ حتی اگر عربستان سهام آرامکو را با قیمت بسیار پایین به فروش بگذارد، و حتی اگر بن سلمان به سیاست‌های نامتوازن و بی پروای خود در عرصه داخلی و خارجی خواه سیاسی و یا اقتصادی ادامه دهد و یا تجاوزگری علیه ملت یمن و سیاست فرمانبرداری مطلق در برابر امریکا را متوقف کند؛ و این علاوه بر ماجراجویی‌های بن سلمان در صادر کردن تروریسم تکفیری به نقاط مختلف جهان که در راستای تامین منافع صهیونیسم جهانی است و تاکنون هزینه گزافی برای خزانه عربستان به بارآورده است.

منبع: العالم

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار سکه و ارز تحولات عراق تحولات لبنان سهمیه بندی بنزین آرامکو عربستان سعودی بانک مرکزی یمن دیوید پترائوس محمد بن سلمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۱۷۲۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۵۸۳ درصدی درآمد حوزه سرمایه‌گذاری شهرداری قم

معاون مالی و اقتصادی شهرداری قم از رشد ۵۸۳ درصدی بودجه سرمایه‌گذاری در سال ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۱ خبر داد.

مهرداد توکلی مقدم در گفت‌وگو با ایمنا در قم با اشاره به عملکرد درآمدی شهرداری قم در سال ۱۴۰۲، اظهار کرد: در این زمینه اداره کل درآمد شهرداری به سمت هوشمندسازی حرکت کرده و سامانه جامع درآمد شهرداری قم راه‌اندازی شده است.

وی افزود: پس از راه‌اندازی این سامانه، بخش اول کاربری آن در حوزه ثبت چک‌های شهرداری قم مورد استفاده قرار گرفت و مطالبات شهرداری قم به این واسطه شفاف و ثبت شد.

معاون مالی و اقتصادی شهرداری قم خاطرنشان کرد: سال ۱۴۰۲ ما بودجه را با برنامه هشت هزار میلیاردی آغاز کردیم و با ظرفیت‌های که در طول سال ایجاد و روش‌هایی که پیش‌بینی شد توانستیم در پایان فصل سوم سال پیشنهاد ۱۰ هزار میلیاردی بودجه را به شورا ارائه دهیم.

توکلی‌مقدم با اشاره به تحقق ۱۰ هزار و۴۰۰ میلیارد تومان بودجه شهرداری قم در سال ۱۴۰۲ تصریح کرد: این تحقق بیش از میزان متمم بودجه به دلیل ایجاد ساز و کارهای درآمدی و فرایندهای تسهیل صدور پروانه اتفاق افتاد که در کنار تعامل با ادارات همکار، توانست در شرایط سخت اقتصادی به تحقق درآمدهای شهرداری قم کمک کند.

وی با اشاره به تحلیل ۱۰.۴ همت درآمد شهرداری قم در سال ۱۴۰۲ اضافه کرد: از این مقدار ۵/۶ همت از طرف شهرداری مرکز و سرمایه گذاری‌هایی که معاونت سرمایه گذاری داشت تأمین شده است و ۳.۹ همت سهم مناطق هشت‌گانه است.

معاون مالی و اقتصادی شهرداری قم ۳۸ درصد از درآمد کل شهرداری قم در سال ۱۴۰۲ را مرتبط با درآمد مناطق شهرداری دانست و گفت: از این میزان ۲.۱ همت بابت کدها و جرایم ساختمانی است.

توکلی‌مقدم با اشاره به رشد ۵۸۳ درصدی درآمد حوزه سرمایه گذاری شهرداری قم در سال ۱۴۰۲ افزود: در حوزه کمک دولت به پروژه‌های مشخص، تحقق ۴۷ درصدی درآمدها رخ داده است.

کد خبر 745433

دیگر خبرها

  • «موزه دین و زندگی» در بلوار پیامبر اعظم (ص) ایجاد می‌شود
  • شکسته شدن هیمنه پوشالی رژیم صهیونیستی از دستاورد‌های مهم وعده صادق بود
  • کمیسیون مشترک اقتصادی و تجاری ایران و تاجیکستان تشکیل شد
  • درس مهم برنامه اسکار مهران مدیری به مسئولان
  • چرا آثار رشد اقتصادی در زندگی مردم ملموس نیست؟
  • محسن اراکی: در نظام اقتصادی باید طلا و نقره واسطه معامله باشند/ خیانتی که به سرمایه‌های این مملکت می‌شود ضرب سکه‌های طلا است/ یک تکه کاغذ در هر کشور قدرت ارزش متفاوتی دارد؛ این بزرگ‌ترین دزدی است که در آمریکا رقم می‌خورد
  • روابط دوستانه ۲ کشور زمینه ساز تقویت مناسبات است
  • رشد ۵۸۳ درصدی درآمد حوزه سرمایه‌گذاری شهرداری قم
  • سلاح ورزی: بعد از عملیات روز یکشنبه شرایط اقتصادی کشور به سوی آرامش می‌رود
  • مسئولان به جای صندلی «مداخله‌جویی» روی صندلی «حکمرانی» بنشینند