Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-25@15:10:58 GMT

تورم واقعی افزایش قیمت بنزین چقدر است؟

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۱۷۵۷۷

تورم واقعی افزایش قیمت بنزین چقدر است؟

تورم واقعی افزایش قیمت بنزین چقدر است؟ این سوال در چند روز گذشته ذهن مردم را درگیر کرده است.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری برنا، سید حمید پورمحمدی در ارتباط تلفنی با برنامه گفت و گوی ویژه خبری شنبه شب شبکه دو سیما افزود: پس از افزایش قیمت بنزین، برای رفاه حال مردم سهمیه‌هایی برای تاکسی‌ها از جمله تاکسی‌های اینترنتی و سرویس‌های مدارس در نظر گرفته شد که روی کرایه‌ها اثری نداشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: سازمان برنامه و بودجه همه منابع حاصل از تفاوت قیمت ناشی از افزایش قیمت بنزین را در حسابی در نزد خزانه نگهداری می‌کند و آن را عینا به حدود ۶۰ میلیون نفر در قالب حدود ۱۸ میلیون خانوار تقدیم می‌کند.
آقای پورمحمدی درباره میزان تورم احتمالی ناشی از افزایش قیمت بنزین با اشاره به اینکه نظرات مختلفی در این باره مطرح شده است، گفت: با توجه به اختلاف قیمت بنزین در کشورمان نسبت به منطقه، یارانه‌ای که برای بنزین داده می‌شود عادلانه توزیع نمی‌شود و از این یارانه، دهک اول در مقایسه با دهک دهم، ۲۳ برابر بیشتر برخوردار می‌شود بنابراین بسیاری معتقد بودند که باید این موضوع، اصلاح و یارانه، عادلانه توزیع شود.
وی ادامه داد: دیدگاه دیگر این بود که زمانی که تفاوت قیمت بنزین در کشورمان با کشور همسایه بیش از ۱۵ هزار تومان است طبیعتا قاچاق آن زیاد می‌شود و نباید زمینه قاچاق را فراهم کنیم.
آقای پورمحمدی اضافه کرد: نظر دیگر این بود که با اصلاح قیمت بنزین، استفاده از خودرو‌های گازسوز و برقی، بیشتر و آلودگی هوا کم می‌شود.
وی گفت: پس از انقلاب, ۱۵ بار افزایش قیمت بنزین داشتیم که از این تعداد ۸ مرتبه هیچ اثر تورمی ملموس و افزایش سطح قیمتی کالا‌ها نداشت و در ۵ مرتبه هم تورم حدود یک تا ۲ درصد و در برخی موارد هم حتی کاهشی بوده است.
معاون اقتصاد و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه اضافه کرد: از حدود ۲۴ میلیون خانوار ایران فقط ۶ میلیون خانوار به علت درآمد بالایی که دارند از یارانه برخوردار نیستند و ۱۸ میلیون خانوار بقیه که شامل طبقات متوسط و طبقه با درآمد کم هستند از این یارانه برخوردار می‌شوند به عبارتی تفاوت قیمت بنزین، کاملا بین افشار ضعیف و طبقه متوسط، توزیع می‌شود.
وی گفت: برای طبقات بالای درآمدی هم ساز و کاری در نظر گرفته شده است که اگر اشتباهی شد به راحتی بتوانند اعتراض کنند و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به این موضوع رسیدگی می‌کند و یارانه آن‌ها برقرار می‌شود.
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی نیز با حضور در این برنامه با تاکید بر اینکه خیال مردم از بابت آرامش بازار و تامین کالا راحت باشد، گفت: کمبود هیچ کالایی در کشور نخواهیم داشت.
آقای یاسر رایگانی افزود: از روز نخست اجرای طرح مدیریت مصرف، به مدیران تعزیرات حکومتی سراسر کشور ابلاغیه‌های اعلام شد و با دستور وزیر دادگستری و رئیس سازمان تعزیرات حکومتی، تمهیدات اولیه اندیشیده شد.
وی با بیان اینکه مقررات لازم اجرایی شد و گشت‌های کنترل و نظارت بر بازار را دو برابر کردیم، گفت: این طرح جدید که از روز شنبه آغاز شد تا یک ماه ادامه دارد و پس از آن هم رصد و کنترل و نتیجه گیری می‌کنیم و این طرح را تا پایان سال ۱۳۹۸ ادامه خواهیم داد.
آقای رایگانی افزود: بازار آرام است و مشکل خاصی در کشور نداریم.
مدیرعامل اتحادیه تاکسیرانی کشور هم با حضور در این برنامه گفت: به واسطه افزایش قیمت بنزین و سهمیه بندی و تمهیداتی که اندیشیده شد مجموعه دولت این انتظار را از حوزه تاکسیرانی داشت که افزایش قیمت شکل نگیرد و این موضوع به همه سازمان‌های تاکسیرانی در سراسر کشور ابلاغ و همراهی لازم انجام شد.
آقای مرتضی ضامنی افزود: امروز بر اساس گزارش ها، حوزه‌های تاکسیرانی مانند قبل مشغول ارائه خدمت بودند و فقط در تهران به علت بارندگی و آب و هوا مشکلاتی وجود داشت، اما در بخش تاکسیرانی، خدمات به خوبی ارائه شد.
وی با اشاره به اینکه بازرسان سازمان‌های تاکسیرانی در شهر‌ها بر امور تاکسیرانی نظارت می‌کنند، گفت: شهروندان در صورت وقوع تخلف می‌توانند موارد را به شماره‌های اعلام شده اطلاع دهند.

بیشتر بخوانید: عدم افزایش کرایه مسافر و حمل ونقل در استان اردبیل با هرگونه گرانفروشی بدلیل افزایش قیمت بنزین برخورد شود

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: افزایش قیمت بنزین تورم ذهن قاچاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۱۷۵۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنج هم از تورم جا نماند!

 به گزارش تابناک، جماران نوشت: بازار برنج یکی از بازارهای مواد غذایی و کالای اساسی بوده که طی یک‌سال گذشته نوسانی نداشته و آرامش بر آن حکمفرما بوده است.

در وضعیت فعلی تولید برنج داخلی در ۱۹ استان کشور به حدود ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تا ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن رسیده است، از طرف دیگر در سال گذشته یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن برنج نیز به کشورمان وارد شده که می‌توان گفت موجودی سال گذشته برنج حدوداً ۴ میلیون و ۲۰۰ تن بوده است.

این در حالی است که چندی پیش مرکز آمار رسماً اعلام کرد که هر ایرانی در یک سال، ۳۵ کیلوگرم برنج مصرف می‌کند که به این معنی است که با توجه به حدود ۹۰ میلیون نفر جمعیت کشورمان می‌توان گفت کشورمان سالانه به سه میلیون و ۱۵۰ هزار تن برنج نیاز دارد.

براساس آمار گمرک در سال گذشته، ایران یک میلیون و 117 هزار تن برنج به ارزش یک میلیارد و 360 میلیون دلار وارد کرد، این در حالی است که در سال 1401 چیزی حدود یک میلیون و 780 هزار تن از این کالای اساسی به ارزش 2 میلیارد و 137 میلیون دلار وارد کشور شده بود.

به همین دلیل می‌توان گفت واردات برنج طی یک‌سال اخیر به لحاظ وزنی با کاهشی 37 درصدی و به لحاظ ارزشی حدوداً 40 درصد کاهش یافته است؛ به عبارت دیگر می‌توان گفت با کاهش 660 هزار تنی واردات این محصول ارزبری آن در یک‌سال اخیر 830 میلیون دلار کمتر شده است.

طی این مدت به ترتیب 673 هزار و 942 تن برنج به ارزش 770 میلیون و 932 هزار دلار از مبدأ هند، 336 هزار و 575 تن برنج به ارزش 410 میلیون و 841 هزار دلار از مبدأ پاکستان، 71 هزار و 678 تن برنج به ارزش 80 میلیون و 209 هزار دلار از مبدأ امارات، 33 هزار و 434 تن برنج به ارزش 42 میلیون و 440 هزار دلار از مبدأ مناطق آزاد و ویژه و در مجموع یک هزار و 488 تن برنج به ارزش یک میلیون و 563 هزار دلار برنج از مبدأ سه کشور تایلند، تایوان و عراق به کشورمان وارد شده است.

کاهش قیمت با حمایت بخش خصوصی
دبیر انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران اظهار داشت: سال گذشته بخش خصوصی با حمایت دولت وارد بازار برنج ایرانی شد و حجم بالایی از محصول را که به‌دلیل نبود تقاضا در انبار شالیکاران و تولیدکنندگان انباشته شده بود، خریداری و با قیمت مناسب در بازار عرضه کرد.

مسیح کشاورز تصریح کرد: در حالی که پیش‌بینی می‌شد در سال 1402 قیمت برنج ایرانی با تبعیت از نرخ تورم از 200 هزارتومان گذر کند، ورود بخش خصوصی مانع ادامه این مسیر شد و قیمت برنج مرغوب ایرانی تا کیلویی 80 هزار تومان کاهش یافت.

وی با تأکید براینکه بخش خصوصی با قبول ریسک بالای اجرای طرحی که هیچ پیشینه‌ای نداشت و آینده آن نیز مبهم بود، سرمایه خود را به خطر انداخت، اظهار داشت: اعضای انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران با نگاه ملی و حمایت از تولید داخلی خطر کردند و این طرح را اجرا کردند که خوشبختانه با موفقیت اجرا شد.

کشاورز با تأکید براینکه در پایان سال گذشته و پیش از شروع فصل جدید کشت برنج، از ادامه این طرح جلوگیری شد و ناخواسته بازار به‌نفع دلالان شد، افزود: اگر این اتفاق فقط برای اندک محصول باقی‌مانده سال گذشته بود، مشکل‌ساز نمی‌شد، اما افزایش قیمتی که گریبانگیر بازار برنج ایرانی شده است، معیار قیمت محصول سال جدید می‌شود و بیم آن می‌رود قیمت برنج ایرانی دوباره افزایش یابد.

وی ادامه داد: در صورت افزایش بی‌منطق قیمت برنج در بازار، قطعاً شاهد بازگشت رکود به بازار این محصول می‌شویم و تقاضا برای خرید برنج کمتر می‌شود.

قیمت روز برنج در بازار:
 برنج طارم هاشمی دودی  با بسته بندی 10 کیلویی استاندارد: 1340000 تومان

برنج طارم هاشمی دودی با بسته بندی پت 500گرمی  استاندارد: 69000 تومان

برنج طارم هاشمی دوبارکشت فریدونکنار استاندارد: 119000 تومان

برنج طارم هاشمی فریدونکنار استاندارد: 109000 تومان

برنج طارم هاشمی فریدونکنار استانداردتولید روز: 109000 تومان

برنج طارم سنگی فریدونکنار استاندارد: 109000 تومان

برنج طارم هاشمی استاندارد: 107000 تومان

برنج طارم دمسیاه کلاله استاندارد: 109000 تومان

برنج فجر استاندارد: 74000 تومان

برنج فجر استانداردتولید روز: 74000 تومان

برنج شیرودی استاندارد: 79000 تومان

برنج ندا استاندارد : 73000 تومان

برنج عنبربواستاندارد: 63000 تومان

شکسته برنج طارم هاشمی کشت دوم فریدونکنارسورت شده: 69000 تومان

شکسته طارم(هاشمی،سنگی،دمسیاه) سورت شده: 67000 تومان

شکسته برنج فجرسورت شده: 54000 تومان

شکسته برنج عنبربو سورت شده: 44000 تومان

نیمه برنج طارم هاشمی سورت شده: 44000 تومان

نیمه برنج طارم دمسیاه کلاله: 44000 تومان

نیمه برنج فجر سورت شده: 35000 تومان

نیمه برنج عنبربو سورت شده: 35000 تومان

دیگر خبرها

  • خودروسازان؛ متهم ردیف اول ناترازی بنزین
  • برخورد ­سازمان تاکسیرانی شهر تهران با تخلفات در افزایش نرخ کرایه ها
  • درآمدهای نفتی باعث ایجاد تورم می‌شود؟
  • صدور ترور و خشونت به جهان/ کارکرد واقعی اتحادیه اروپا چیست؟
  • رئیس فراکسیون کارگری: عدم افزایش حق مسکن و پایه سنوات کارگران هیچ توجیهی ندارد
  • عدم افزایش حق مسکن و پایه سنوات کارگران هیچ توجیهی ندارد
  • انتقاد عضو شورا از افزایش خارج از مصوب کرایه‌ها در برخی خطوط تاکسیرانی در پایتخت
  • افزایش تعداد جایگاه پمپ بنزین در کهیگلویه و بویراحمد
  • برنج هم از تورم جا نماند!
  • آغاز فروش اقساطی تاکسی برقی کرمان موتور (+قیمت ، جدول فروش و مشخصات و عکس خودرو)