Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-23@15:50:56 GMT

چرا کودکان چاق می‌شوند؟

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۱۷۶۱۶

چرا کودکان چاق می‌شوند؟

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مشکل چاقی با سرعت بیشتری در کودکان و نوجوانان دیده می‌شود. البته علل چاقی در کودکان در چند دسته تقسیم‌بندی می‌شود:

- عوامل مربوط به ژنتیک و ارث؛ خطر ابتلا به اضافه وزن و چاقی در کودکانی که والدین چاق دارند یا از مادران دیابتی متولد می‌شوند، بیشتر از سایر کودکان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کودکانی که یکی از والدین‌شان چاق است حتی با حفظ وزن ایده آل در معرض اضافه وزن و چاقی دوران نوجوانی و جوانی هستند.

- عوامل مربوط به محیط و شیوه زندگی شامل رفتار‌های غذایی نامناسب مانند عادت به مصرف غذا‌های پرکالری، غذا‌های آماده و رستورانی، تنقلات کم ارزش و غذا‌های پرچرب زمینه ساز ابتلا به اضافه وزن و چاقی هستند.

- در دسترس بودن غذا‌های پرکالری در محیط کودک مانند خانه، مهد کودک، مدرسه و محل‌های بازی و تفریح، سبب تشویق کودک به مصرف این مواد و در نتیجه اضافه وزن و چاقی می‌شود.

- بی‌تحرکی کودکان؛ کاهش فعالیت بدنی (استفاده بیش از حد از کامپیوتر، تماشای تلویزیون به مدت طولانی و ...) و کاهش فرصت‌های بازی در خارج از منزل موجب می‌شود تا بخشی از انرژی دریافتی از مواد غذایی در بدن به صورت چربی تجمع پیدا کرده و سبب اضافه وزن و چاقی شود.

باید توجه کرد کودکانی که پنج ساعت در روز تلویزیون تماشا می‌کنند، پنج برابر بیشتر از سایر کودکان به اضافه وزن و چاقی مبتلا می‌شوند.

مشکلات ناشی از اضافه وزن و چاقی در کودکان عبارتند از:

- افزایش میزان ابتلا به بیماری‌های متعدد شامل بیماری‌های قلب و عروق، دیابت، پرفشاری خون، افزایش چربی‌های خون، بیماری‌های کبدی و بیماری‌های تنفسی.

- عوارض اجتماعی شامل اضطراب، افسردگی، اعتماد به نفس پایین و موفقیت‌های تحصیلی کمتر.

- بروز اضافه وزن و چاقی در بزرگسالی.

متاسفانه کودکان چاقِ امروز، بزرگسالان چاق آینده خواهند بود. باید توجه کرد که خانواده نقش مهمی در شکل‌گیری عادات کودک در زمینه غذا، فعالیت بدنی و کنترل وزن به عهده دارد. والدین تصمیم گیرندگان نهایی در انتخاب غذای خانواده هستند و عادات غذایی هر فرد از کودکی شکل می‌گیرد که این عادات متاثر از رفتار‌های تغذیه‌ای خانواده است.

در صورتی که کودک شما مبتلا به اضافه وزن و چاقی است با همکاری متخصص تغذیه و به کارگیری توصیه‌های علمی می‌توانید عادات غذایی او را اصلاح کرده و با ایجاد زمینه برای افزایش تحرک و فعالیت بدنی، کودک خود را به سوی کاهش و کنترل وزن هدایت کنید. به خاطر داشته باشید لازمه موفقیت کودک در کاهش وزن تغییر و اصلاح الگوی تغذیه‌ای و فعالیت بدنی خود شما هستید.

چند توصیه تغذیه‌ای:

- تغذیه کودک در شش ماه اول زندگی فقط با شیر مادر و تداوم آن تا دو سالگی

- مصرف روزانه صبحانه به عنوان یکی از سه وعده اصلی غذایی

- مصرف روزانه حداقل دو میان وعده غذایی مناسب

- صرف غذا به همراه خانواده

- خودداری از دادن غذا یا تنقلات به کودک هنگام تماشای تلویزیون

- خودداری از وادار کردن کودک به اتمام غذا

- ندادن شکلات و شیرینی به عنوان پاداش به کودک

- محدود کردن مصرف غذا‌های آماده

- محدود کردن مصرف غذا‌های چرب، سرخ شده و تنقلات پرکالری و پرچرب مانند سیب زمینی سرخ شده، چیپس، پفک، شکلات، کیک‌های خامه‌ای و شکلاتی، بستنی، شیرکاکائو و ...

- نوشیدن آب یا دوغ کم نمک به جای نوشابه

- مصرف لبنیات کم چرب برای کودکان بزرگتر از دو سال

- محدود کردن مصرف کره، سرشیر، خامه و سس مایونز

- مصرف میوه یا آبمیوه تازه و طبیعی به جای آبمیوه آماده و شربت

- استفاده روزانه از سبزی‌های تازه یا پخته و میوه تازه در برنامه غذایی کودک

- مصرف غذا‌های فیبردار مانند نان سبوس دار (نان سنگک)، بیسکوئیت سبوس دار، خشکبار و میوه‌های خشک، میوه‌ها و سبزی‌های خام

- محدود کردن مصرف آجیل و مغز‌ها به جای تنقلات بی ارزش

- محدود کردن غذا خوردن در خارج از منزل

- اصلاح عادات غذایی والدین

چند توصیه در خصوص فعالیت بدنی:

- افزایش فعالیت بدنی روزانه کودک

- انجام فعالیت بدنی روزانه به مدت ۶۰ دقیقه

- تشویق کودک به پیاده رفتن به مدرسه و استفاده از پله به جای آسانسور

- تشویق کودک به انجام ورزش‌هایی مانند دوچرخه سواری، دویدن و شنا

- استفاده از مشارکت کودک در انجام کار‌های روزمره منزل مانند نظافت خانه

- تشویق کودک به بازی با سایر کودکان

- محدود کردن سرگرمی‌های غیر فعال مانند تماشای تلویزیون یا بازی‌های کامپیوتری به کمتر از دو ساعت در روز

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، باید توجه کرد که انجام فعالیت بدنی در کودکان موجب افزایش قدرت بدنی و تقویت عضلات، کاهش استرس، افزایش اعتماد به نفس، حفظ وزن ایده‌آل، کاهش یبوست و کاهش خطر ابتلا به دیابت، پرفشاری خون و بیماری قلبی – عروقی می‌شود.

منبع:ایسنا

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت اضافه وزن چاقی کودکان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۱۷۶۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پخش «سرسفره خدا» همچنان از شبکه کودک

به گزارش خبرگزاری صداوسیما،  یاسر غفاری، تهیه کننده و کارگردان برنامه «سرسفره خدا» در گفتگو با شبکه خبر در بخشی از سخنانش درباره تغییرات فصل جدید برنامه گفت: امسال به دکور، محله و مسجدی که همیشه درباره اش صحبت می‌شد، بخش‌هایی اضافه کردیم و به واقعیت نزدیکتر و باورپذیر‌تر کردیم، از جمله اضافه کردن اتاق و حوض.

وی افزود: تغییر بعدی اضافه کردن شخصیت‌های جدید بود. سال‌های قبل در این برنامه سه تا شخصیت اصلی داشتیم، به این نتیجه رسیدیم که این هویت محله، مسجد و خانه خان عمو، خللی دارد از احسان یازده ساله صحبت می‌کردیم ولی از خانواده اش صحبت نمی‌شد، امسال خاله و خواهر احسان را رونمایی کردیم در برنامه که نقش خاله را ساقی زینتی بازی می کردند و کوثر حیدی هم نقش خواهر.

وی درباره محتوا و دیالوگ‌ها هم گفت: محور محتوای اصلی این فصل از برنامه، شکرگزاری بود یعنی بچه داشته هایش و نعمت هایش را ببیند و از آن‌ها استفاده درست بکند و یکی از درست استفاده کردن، کمک کردن به دیگران با استفاده از نعمت‌ها و داشته‌هایی که دارد.

وی گفت: یکی از اهداف اصلی در قصه ها، این بود که مستقیم گویی نشود و در لایه‌های زیرین تاثیر داشته باشد.

وی درباره بخش‌های تعاملی برنامه هم گفت: چند بخش تعاملی داشتیم، یک بخشی از قصه ما بود که بچه‌های توی خانه رقم می‌زدند، یکی از بخش‌ها، پیامک‌ها بود که امسال سعی کردیم خیلی از پیامک‌ها را یا بخوانیم یا زیرنویس کنیم و عید فطر به قید قرعه حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ نفر از بچه‌هایی که زیاد پیامک زده بودند به عنوان تماشاگر آوردیم برنامه که اولین بار اتفاق می‌افتد. بخش دیگر تعامل، پویش «ببین و ببخش» در راستای محور محتوای برنامه بود که بچه‌ها نعمت‌هایی که دارند ببینند و نعمت هایی که می‌تواند ببخشند به دوستان شان،  عکس بگیرند و ارسال کنند به برنامه.

وی افزود: اساسا قصه‌های برنامه «سرسفره خدا» با وجود اینکه متن داشت و سیر اصلی قصه براساس متن و محتوا پیش می‌رفت ولی بداهه‌های بچه‌ها خیلی زیاد بود و کمک می‌کرد به برنامه.

وی در پاسخ به این سوال که چرا برنامه مجری داشت گفت: برنامه ترکیبی نمایشی بود، ما گروه سرود داشتیم، مهمان داشتیم، مجری باید اینها را بهم وصل می‌کرد، نمی‌توانست مجری نداشته باشد و کاملا یک برنامه نمایشی باشد.

وی گفت: اگر برنامه ادامه دار باشد و تغییراتی که قرار است اتفاق بیفتد، این خواهد بود که سعی می کنیم هر قسمت یک اتفاق داشته باشیم و برنامه خسته کننده نباشد و از مهمانان و بچه های بیشتری دعوت می کنیم به برنامه . این برنامه در صورت ادامه دار بودن فقط پنج شنبه ها وجمعه ها پخش می شود و روزهای مناسبتی مثل ماه محرم هر روز پخش خواهد شد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

دیگر خبرها

  • ۲۲ درصد دانش آموزان قزوینی دچار اضافه وزن هستند
  • چاق ها، عصرها ورزش کنند
  • ورزش عصرگاهی برای افراد چاق مفیدتر است
  • ظلمی به نام تنبیه بدنی
  • ­چاقی نیمی از کودکان تهرانی
  • برنامه‌ریزی شهری برای مقابله با چاقی شهروندان
  • پخش «سرسفره خدا» همچنان از شبکه کودک
  • بیماری‌های حاد کبدی از عوارض کاهش وزن سریع
  • بیماری‌های حاد کبدی از عوارض کاهش وزن سریع و دمنوش‌های لاغری
  • فریب تبلیغات دمنوش‌های لاغری را نخورید/بیماری‌های حاد کبدی از عوارض کاهش وزن سریع