Web Analytics Made Easy - Statcounter

مرتضی پدریان گفت: سیستم‌های اجتماعی و نظام حاکمیتی باید برای بروز مطالبات قانونی مردم راهکارهایی تعریف کنند و باید مردم اجازه بروز مطالبات و نگرانی‌های خود را در تجمع‌های مسالمت‌آمیز داشته باشند.

مرتضی پدریان، آسیب‌شناس اجتماعی، در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، در خصوص رفتارهای مردم در واکنش به افزایش قیمت بنزین اظهار کرد: در جامعه‌شناسی حرکت‌ها و جنبش‌های اجتماعی و انقلاب‌ها دو علت تاریخی و جامعه‌شناختی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علت تاریخی این است که در یک زمان رخ می‌دهد و باعث جنبش‌های اجتماعی می‌شود و علت جامعه‌شناختی مجموعه عواملی است که طی یک دوره یا فرآیندی باعث می‌شود مطالبات و خواسته‌های مردم روی هم انباشت شود و در برهه‌ای از زمان که از آن به نام علت تاریخی یاد می‌کنیم ظهور و بروز پیدا کند.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: در حال حاضر با توجه به افزایش مطالبات مردم در این فرآیند حرکتی و در طول سالیان متمادی محقق نشدن خواسته‌های مردم در ایجاد رفاه و آسایش اجتماعی باعث شد خواسته‌ها و مطالبات مردم روی هم انباشته شود و این انباشتگی در برهه‌هایی از زمان در قالب جنبش‌های اجتماعی که نمونه آن جنبش‌های سال ۸۸ یا ۹۶ بود بروز کند.

گرانی بنزین تنها علت کوچکی برای یک جنبش اجتماعی بود

وی با بیان اینکه علت تاریخی این رفتارها گران شدن بنزین و علت جامعه‌شناختی آن مجموعه مطالبات سرکوب‌ شده مردم است، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در سال‌های اخیر شاهد افشاگرایی‌هایی در حوزه فساد سازمانی با رقم‌های سنگین بودیم علاوه بر آن مواردی چون مطالبات برآورده نشده، طردهای اجتماعی، احساس بی‌عدالتی‌ها، بی‌اعتمادی مردم به مسئولان همگی باعث شد تا یک عامل به نام گرانی بنزین جنبش اجتماعی در سطح کشور ایجاد کند.

پدریان گفت: وقتی یک جنبش اجتماعی اتفاق می‌افتد در دل این جنبش موضوعی به نام " انبوه خلق" شکل می‌گیرد که این امر چند ویژگی اعم از احساسی، عاطفی شدن و عدم کنترل هیجان شرکت کنندگان دارد  و چون سیستم هیجانی کنترل شده نیست و افراد در " انبوه خلق" احساس گمنامی و بی‌نامی می‌کنند بنابراین بخشی از رفتارهایی که در این زمان رخ می‌دهد تخریب اموال است.

وی با تاکید بر اینکه بخشی از تخریب‌های صورت گرفته در جنبش‌های اجتماعی طبیعی است، گفت: این طور نیست که همه این موضوعات را غیرطبیعی بدانیم چرا که "انبوه خلق" عاطفی، احساسی، هیجانی و همراه با گمنامی است پس شخصیت فرد محو گروه می‌شود و پس از آن چنین اتفاقاتی رخ می‌دهد.

این جامعه‌شناس در خصوص اینکه آیا این شیوه مطالبه گری درست است یا خیر، اظهار کرد: سیستم‌های اجتماعی و نظام حاکمیتی باید برای بروز مطالبات قانونی مردم راهکارهایی را تعریف کنند و اگر راهکارهای بروز مطالبات تعریف نشده باشد مردم به هر روشی برای دسترسی به اظهار مطالبات خود اقدام می‌کنند.

راهکار بروز مطالبه و امنیت مطالبه‌گران باید تامین شود

وی با بیان اینکه باید مردم اجازه بروز مطالبات و نگرانی‌های خود را داشته باشند، افزود: باید مردم بتوانند در تجمع‌های مسالمت آمیز خواسته‌ها و نظرات خود را در مورد موضوعات مختلف ابراز کنند و حاکمیت هم به این نظرات اهمیت دهد و امنیت این افراد هم تامین شود.

پدریان با تاکید بر اینکه تامین امنیت افراد مطالبه‌گر از ضروریات یک جامعه است، اظهار کرد: باید در موضوعات مختلف فراخوان‌ها صورت بگیرد و سیستم حاکمیت اجازه برگزاری تجمع را بدهد و امنیت آن را حفظ کند .

کد خبر 397115

منبع: ایمنا

کلیدواژه: گرانی بنزین جامعه شناسی مردم اعتراضات مردمی اعتراضات بنزینی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۱۹۶۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مطالبه ۱۳۶ مشهدی در دیدار مردمی رسیدگی شد

به گزارش خبرگزاری مهر، محسن داوری صبح دوشنبه در چهارمین جلسه دیدار مردمی اظهار کرد: چهارمین دیدار مردمی امسال است که در امتداد برگزاری ۴۸ نشست در سال گذشته، راهبرد نشست بی‌واسطه و چهره‌به‌چهره با مردم را دنبال می‌کند.

فرماندار مشهد گفت: البته به موازات شکل‌های دیگر ارتباط مردمی، در قالب این دیدارها تلاش داریم تا نفع دوطرفه به مردم و دستگاه‌های اجرایی برسانیم؛ زیرا بسیاری از این مطالبات، مدت‌هاست که در گیرودار مکاتبات اداری و بروکراسی سختگیرانه برخی دستگاه‌هاست و با رسیدگی مستقیم به آن‌ها، هم باری از دوش نهاد مربوطه برداشته می‌شود و هم کار مردم به سرانجام می‌رسد.

وی گفت: در وعده دیدار امروز به درخواست ۱۳۶ نفر رسیدگی شد تا این افراد به شمار بیش از ۸ هزار نفر مراجعه‌کننده در سال ۱۴۰۲ افزوده شوند.

داوری افزود: به‌طورکلی حدود ۲۰ درصد از مطالبات در حوزه مسائل حمایتی، ۲۰ درصد در عرصه تسهیلات، ۳۰ درصد مربوط به بخش اشتغال و مابقی مطالبات در عرصه ساخت‌وساز است.

کد خبر 6085610

دیگر خبرها

  • پرداخت ۲۲۵۰ میلیارد تومان از مطالبات داروخانه‌ها و پزشکان طرف قرارداد تأمین‌اجتماعی
  • پرداخت ۲۲۵۰ میلیارد تومان از مطالبات داروخانه‌ها و مراکز درمانی
  • واریز بخشی از مطالبات مراکز درمانی طرف قرارداد تامین‌ اجتماعی
  • واریزبخشی از مطالبات مراکزدرمانی طرف قرارداد تامین‌اجتماعی
  • واریزبخشی از مطالبات مراکز درمانی طرف قرارداد تامین‌اجتماعی
  • بیماری فردگرایی و افول جنبش دانشجویی
  • مطالبه ۱۳۶ مشهدی در دیدار مردمی رسیدگی شد
  • چه کسی مخاطب تذکر رهبری درمورد گشت نور بود؟
  • عملیات ایران نبوغ‌آمیز بود/ ایران مانند شیر است و اسرائیل مثل یک «سگ چلاق» / نتانیاهو معادل هیتلر است/ آمریکا در آستانه جنگ داخلی قرار دارد
  • نظرات و مطالبات مردم از اقتصاد را در «هشت صبح» بشنوید