۲۶ آبان ۱۳۹۸
اینترنت تلفنهای همراه چگونه قطع شد؟/ وزارت ارتباطات: به ما ارتباطی ندارد!
رویداد۲۴ در پی ناآرامیهای کشور به خاطر افزایش قیمت بنزین، اینترنت در برخی شهرهای ایران قطع شد. از بعد از ظهر امروز اینترنت تلفنهای همراه در تهران نیز قطع شد. به این ترتیب کاربران فقط با استفاده از مودم میتوانند از اینترنت استفاده کنند و در غیر اینصورت دسترسی به داده تلفن همراه از ممکن نیست. نکته مهم اینکه مشخص نیست چه ارگانی دستور قطعی اینترنت را صادر کرده است.
برای بررسی بیشتر با سید جمال هادیان زواره مسپول روابط عمومی وزارت ارتباطات داشتیم، او میگوید از قطعی اینترنت اطلاعی ندارد و اگر چنین چیزی باشد، معاونت زیرساخت وزارت ارتباطات باید درباره دلایل آن توضیح بدهد.
با سجاد بنابی مدیر عامل شرکت ارتباطات زیرساخت تماس گرفتیم. او به رویداد۲۴ میگوید: قطعی اینترنت ربطی به شرکت زیرساخت ندارد. قطعی را باید از اپراتورها و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی پیگیری کنید.
او در پاسخ به این سوال که آیا اپراتورها بدون هماهنگی با وزارت ارتباطات اقدام به قطع خطوط اینترنت تلفنهای همراه کردند، میگوید: ما هیچ قطعیای در شبکه نداشتیم و هیچ اطلاعی هم نداریم و این مساله را باید از سازمان تنظیم مقررات پیگیری کنید.
برای بررسی بیشتر با با سازمان تنطیم مقررات تماس گرفتیم. حامد رضا اسماعیلی مدیرکل دفتر ریاست و روابط عمومی این سازمان در گفتوگو با رویداد۲۴ ارجاع بنابی به این سازمان را رد کرد و گفت اختلال در شبکههای اینترنت اپراتورهای تلفن همراه هیچ ارتباطی به این سازمان ندارد و این موضوع به شزکت زیرساخت بر میگردد چراکه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تنها مسئول تعرفههاست.
اسماعیلی میگوید: از اظهارات شرکت زیرساخت تعجب میکنم. ما مسئول تنظیم مقررات اکوسیستم ارتباطاتی هستیم و اساسا اختلال در اینترنت به ما ارتباطی ندارد. ضمن اینکه تا کنون چیزی به اپراتورهای تلفن همراه در رابطه با قطعی و اختلال اینترنت ابلاغ نشده و اگر قرار هم باشد ابلاغ شود، به سازمان تنظیمارتباطات هیچ ارتباطی ندارد بنابراین خود وزارت ارتباطات باید پاسخگوی قطعی اینترنت باشد.
خبر های مرتبطمنبع: رویداد24
سفر مهم رئیسجمهور به ژاپن؛ روحانی در توکیو به دنبال چیست؟ خبری در راه است؟
محمدرضا حیاتی: خوانندگان پیش از انقلاب، به چه جرمی نمیتوانند به کشور برگردند؟
پاسخ عباس عبدی به سردار جعفری؛ در ۴۰ سال گذشته مردم در انتخاب خود به خطا رفتهاند؟
منبع این خبر، وبسایت www.rouydad24.ir است و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه این خبر را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ۲۵۸۲۰۸۸۸ را به همراه موضوع به آدرس info@porsyar.com ارسال فرمایید.
با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع مطلب و کاربران است.
خبر بعدی:
وزیر ارتباطات خبر داد: تهیه لایحهای برای شفافسازی قانون فعلی قطع اینترنت
به گزارش جماران؛ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: اساسنامه سازمان جهانی مخابرات که ما به آن پیوستیم، حق قطع اینترنت را در مواقع امنیت ملی با قوانین محلی برای کشورها به رسمیت شناخته است و این موضوع بهصورت قانون در مجلس وجود دارد، اما ما بهدنبال شفاف کردن این قانون هستیم تا کسبوکارها شرایط خود را در زمان اضطرار بدانند.
محمدجواد آذری جهرمی در حاشیه اختتامیه جشنواره کودکآنلاین، با اشاره به تدوین لایحهای مبنیبر قطع اینترنت تنها با تصویب مجلس شورای اسلامی، گفت: ایده اولیه این طرح با سازمان فناوری است و در حال تهیه این لایحه است. در هر حال اساسنامه سازمان جهانی مخابرات که ما به آن پیوستیم، حق قطع اینترنت را در مواقع امنیت ملی با قوانین محلی برای کشورها به رسمیت شناخته است.
وی با بیان اینکه این لایحه به منظور شفافسازی موضوع و تدوین ضوابط است، افزود: این قانون محلی در قوانین مجلس آمده و موجود است، اما باید شفاف و مدون شود، که اکنون سازمان فناوری اطلاعات متولی است و دارد این کار را میکند، مجلس هم در حال پیگیری است. باید ببینیم تقدم و تاخر زمانی چیست و با همافزایی کاری کنیم که چارچوب این قانون مشخص شود.
وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: همین الان این موضوع قانون مصوب مجلس است، اساسنامه سازمان جهانی مخابرات که وزارت ارتباطات هم به آن پیوسته است، در ماده ۳۴ بند دوم، این قانون را به رسمیت میشناسد، اما این قانون نیازمند یک دستورالعمل است و اینکه شفاف باشد تا کسبوکارها و مجموعههای مختلف بدانند حالتهای اضطراریشان به چه شکل است.
ملاحظات پستی در استفاده از پهپاد رعایت شده است
آذری جهرمی در پاسخ به سوالی مبنیبر طرح استفاده از پهپاد برای انتقال بستههای پستی در سال ۹۵ و اجرایی نشدن این طرح، اظهار کرد: ممکن است در سالهای مختلف این ایده مطرح شده باشد که از پهپاد در حوزه پست یا سایر ماموریتها استفاده شود، آنچه امروز داریم این است که یک شرکت ایرانی طراحی پهپاد پستی را بر عهده گرفته که قابلیت مدیریت متمرکز و مسیریابی دارد و ملاحظات پستی در تحویل بسته در آن رعایت شده است.
وی خاطرنشان کرد: هدف ما این است که از فناوری موجود برای امدادهای خاص و همچنین عرضه خدمات شهری از طریق پست استفاده کنیم. البته یک بسته شامل استفاده از ماشینها، موتورها و دوچرخههای برقی وجود دارد که هدفش سرویس پستپلاس است که به هوای پاک و کاهش آلودگی کمک میکند و یک طراحی نوین است که در شرکت ملی پست استفاده شده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار کرد: امروز مدیرعامل شرکت ملی پست با اورژانس و هلالاحمر مکاتبه کرده و از آنها خواسته مسیرهای پرتکرارشان را که به خدمات نیاز دارد، بفرستند. این خدمات عمدتا بهوسیله هلیکوپتر انجام میشود و هزینههای بسیار بالایی دارد اما با پهپاد مقرونبهصرفه خواهد بود و سرعت عمل بالایی دارد. ما اکنون باید ناوگانمان را تجهیز کنیم و از تمام شرکتهای دانشبنیان که در این عرصه میتوانند محصولی با این مشخصات تولید کنند فراخوان میدهیم.
آذری جهرمی افزود: روز گذشته بعد از رونمایی از این محصول پست ترکیه تماسی با پست ما داشته و درخواست کرده در این حوزه انتقال تجربه شود و حتی کار مشترکی صورت گیرد. این کار بر پایه خلاقیت جوانان ایرانی در عرصه ساخت پهپاد است و همه تولید داخل است.
وی درباره موضوع امنیت استفاده از پهپادهای پستی بیان کرد: طبیعتا برای مسیرهای پروازی باید مجوز گرفته شود که متعاقبا هماهنگیها صورت میگیرد. هرچیزی اصولی دارد، ما اکنون به این فناوری رسیدیم و مسائل و مجورهای لازم مانع از انجام ماموریت نیست، اما هر مسیر پروازی که بخواهد راه بیفتد باید از مراکزی مجوز بگیرد و این کار را خواهد کرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به سوالی مبنیبر اینکه با توجه به تجربه نهچندان موفق استفاده از پهپاد در برخی از کشورها، ایران چه الگویی را پیش گرفته است، گفت: هر کشوری مشخصات خاص خود را دارد؛ از دید ما با توجه به بازاری که در ایران وجود دارد و با اهدافی که ما وظیفه داریم بهخصوص اینکه مناطق محروم و صعبالعبور را پوشش دهیم و خدماترسانی به آنها را تسهیل کنیم، این بازار اقتصادی است و ممکن است موفق شود.
کودکآنلاین، ابزاری برای تبدیل ایده به محصول
آذری جهرمی همچنین درباره فعالیت جشنواره کودکآنلاین گفت: ما فرهنگی غنی داریم و میتوانیم در عرصه داخلی و بینالمللی سهم بزرگی از بازار را از آن خود کنیم اما این ایده و خلاقیت زمینهای میخواهد که به محصول تبدیل شود و در عصر اقتصاد دیجیتال وظیفه حاکمیتها توانمندسازی گروهها بهمنظور خلاقیت و ایده است. کودکآنلاین یک زنجیره توانمندسازی برای کسب وکارها و افراد خلاق است که ایده را به محصول تبدیل کنند.
وی افزود: ما در یک سال گذشته ۱۱۲۰ ایده دریافت کردیم، هیات داوری آنها را بررسی و ارزیابی کرد و تیمهای برتر یک سرمایهگذاری اولیه برای ساخت ایدهشان از ما دریافت کردند و مشاورههای مختلف گرفتند و توانستند با ابزاری که برایشان فراهم کردیم، ایده را به محصول تبدیل کنند. ما امروز ۲۵ محصول فاخر داریم که میتواند در عرصه داخلی و بینالمللی عرضه شود و بازاری را از آن خود کند.