Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-19@15:22:56 GMT

۲ تغییر غذایی برای پرهیز از سرطان ریه

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۲۱۶۵۹

۲ تغییر غذایی برای پرهیز از سرطان ریه

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سرطان ریه یک بیماری بسیار ترسناک است. سرطان ریه نه تنها یکی از دلایل اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان در مردان و زنان است، بلکه یک بیماری پنهان‌کار نیز محسوب می‌شود، زیرا تا زمانی که سرطان به مرحله‌ای پیشرفته نرسیده است، امکان دارد فرد هیچ نشانه و علامت خاصی را تجربه نکند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مرحله از بیماری نیز احتمال بقای بیمار حتی در صورت درمان کمتر است.

اگرچه افراد بسیاری زمانی که درباره سرطان ریه فکر می‌کنند احتمالا آن را با سیگار کشیدن مرتبط می‌دانند، اما این تنها دلیل ابتلا به سرطان ریه محسوب نمی‌شود، زیرا برخی افراد مبتلا به این بیماری حتی در طول زندگی خود به یک نخ سیگار نیز پک نزده اند.

اگرچه سیگار کشیدن همچنان به عنوان دلیل اصلی ابتلا به سرطان ریه در نظر گرفته می‌شود، عوامل دیگری نیز می‌توانند به بروز جهش‌ها در سلول‌های ریه منجر شوند که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

قرار گرفتن در معرض گاز رادئون - تجزیه اورانیوم می‌تواند به تولید رادئون در خاک منجر شود.

قرار گرفتن در معرض آزبست و دیگر مواد سرطان‌زای سمی - امکان مواجهه با این مواد مضر در خانه یا محل کار وجود دارد.

سابقه خانوادگی - اگر یکی از اعضای خانواده به سرطان ریه مبتلا شده باشد، شما نیز در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به این بیماری قرار خواهید داشت.

اما خبر‌های خوبی نیز وجود دارند...

بنابر نتایج مطالعه‌ای جدید که توسط پژوهشگران مرکز پزشکی دانشگاه وندربیلت انجام شد، تنها با دو تغییر در رژیم غذایی می‌توان خطر ابتلا به سرطان ریه را به میزان ۳۳ درصد کاهش داد.

فیبر و ماست

به نظر می‌رسد افزودن ماست و فیبر بیشتر به رژیم غذایی می‌تواند به مقابله با برخی بیماری‌های خطرناک از جمله سرطان ریه کمک کند.

با مصرف مقداری ماست در وعده غذایی صبحانه و افزودن مقداری دانه چیا به اسموتی که روزانه مصرف می‌کنید، شما می‌توانید دیوار دفاعی خود در برابر ابتلا به سرطان ریه را تقویت کنید.

شاید غیر قابل باور باشد، اما شواهدی در این زمینه وجود دارند. تا پیش از این مشخص شده بود که یک رژیم غذایی سرشار از فیبر و ماست می‌تواند به کاهش خطر بیماری قلبی و سرطان دستگاه گوارش نیز کمک کند، از این رو، پژوهشگران دانشگاه وندربیلت تاثیر آن بر سرطان ریه را نیز مورد بررسی قرار دادند.

متاآنالیز انجام شده توسط پژوهشگران شامل داده‌های مروبوط به حدود ۱.۴ میلیون نفر می‌شد.

پژوهشگران شرکت کنندگان را بر اساس مقدار فیبر و ماست مصرفی به پنج گروه تقسیم کردند. آن‌ها دریافتند خطر سرطان ریه برای افرادی که بیشترین میزان مصرف فیبر و ماست را داشتند در مقایسه با گروهی که ماست مصرف نمی‌کردند و کمترین میزان فیبر را از رژیم غذایی خود دریافت می‌کردند، حدود ۳۳ درصد کمتر بوده است.

این ارتباط درباره افراد سیگاری، افرادی که سیگار را ترک کرده بودند، افراد غیر سیگاری، مردان و زنان و افراد با پس زمینه‌های متفاوت نیز صدق می‌کرد.

چگونه کار می‌کند؟

به گفته پژوهشگران دانشگاه وندربیلت، خواص پروبیوتیکی و پری‌بیوتیکی دلیل احتمالی کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه به واسطه مصرف ماست و فیبر است.

پری‌بیوتیک‌ها مواد غیر قابل گوارشی هستند که رشد میگروارگانیزم‌های مفید در روده‌ها را افزایش می‌دهند، در شرایطی که پروبیوتیک‌ها به افزایش تعداد باکتری‌های خوب در دستگاه گوارش کمک می‌کنند.

به گفته پژوهشگران، این خواص ممکن است به صورت مستقل یا در قالب یک تیم عمل کرده تا میکروبیوتای روده را به روشی مفید تنظیم کرده و از تغییرات سرطانی پیشگیری کنند.

پس اگر قصد دارید سد دفاعی بدن خود در برابر سرطان ریه را تقویت کنید، افزودن فیبر و ماست بیشتر به رژیم غذایی روزانه خود را مد نظر قرار دهید. به نظر می‌رسد این روشی خوشمزه، ساده و مفید برای کاهش خطر یکی از انواع مرگبار سرطان محسوب می‌شود.

منبع:عصر ایران

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت سرطان ریه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۲۱۶۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت ۷۰ درصد مرگ‌ها بیماری‌های قلبی و عروقی است

به گزارش خبرگزاری مهر، بهرام دلفان در سخنانی، اظهار داشت: سه پروژه مهم بیمارستانی «نیایش» خرم‌آباد، «رازی» کوهدشت و «گهر» دورود، از روند و رشد خوبی برخوردارند که طبق برنامه‌های زمان‌بندی‌شده، پیش می‌روند.

وی افزود: هم اکنون بیمارستان‌های «نیایش» خرم‌آباد با ۶۵ درصد، «رازی» کوهدشت با ۵۰ درصد و «گهر» دورود با ۲۱ درصد پیشرفت فیزیکی نسبت به سال قبل، از روند پیشرفت فیزیکی خوبی برخوردارند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان در ادامه سخنان خود با اشاره به رابطه سلامت، زمین پاک و سلامت خانواده و با اشاره به مشارکت گسترده مردمی و سایر دستگاه‌های اجرایی استان و ظرفیت‌های ذی‌نفع در حوزه بهداشت در طول دهه‌های گذشته، بیان داشت: با مردمی‌سازی سلامت به سمت پوشش همگانی سلامت حرکت می‌کنیم و باتوجه‌به سرمایه مردمی به‌عنوان دریای بی‌پایان توانمندی و ایثار و لزوم توجه به بهداشت و پیشگیری اشاره و ابراز امیدواری کرد که در هفته سلامت نتایج یک سال تلاش بی‌وقفه در پیاده‌سازی برنامه ملی سلامت خانواده و نظام ارجاع با مشارکت مردم به جامعه اطلاع‌رسانی می‌شود.

دلفان همچنین به رژیم غذایی سالم برای زندگی بهتر اشاره کرد و گفت: فواید رژیم غذایی سالم برای پیشگیری از بیماری‌هایی مانند دیابت، پوکی‌استخوان، سرطان، داشتن پوستی سالم، شاداب و جوان، داشتن سیستم ایمنی قوی و پیشگیری از بیماری‌های مسری مانند آنفلوانزا، سرماخوردگی، کرونا و داشتن قلب و عروقی سالم که حدود ۷۰ درصد مرگ‌های اخیر مربوط به مشکلات قلب و عروقی مؤثر است.

کد خبر 6081597

دیگر خبرها

  • اجرای پویش ملی غربالگری سرطان به زودی در کشور
  • این میوه سرشار از آنتی اکسیدان و ویتامین آ و بادیگارد قوی قلب شماست
  • درمان رایگان انواع سرطان‌ها در دست برنامه‌ریزی است
  • این رژیم غذایی پیری مغز را تسریع می‌کند
  • علت ۷۰ درصد مرگ‌ها بیماری‌های قلبی و عروقی است
  • درمان تخصصی انواع بیماری های پوستی در شیراز
  • بهترین رژیم غذایی برای سلامت مغز | غذاهای مفید برای ترمیم سلول های مغز را بشناسید
  • مصرف غذاهای سوخته یا گرم کردن مجدد موادغذایی سرطان‌زا است؟
  • خطر سرطان برای کسانی‌که ته دیگ دوست دارند
  • چند باور رایج و غلط درباره ویتامین‌ها