Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اتاق بازرگانی ایران، شالوا کینکاولیزه رئیس گروه دوستی پارلمانی گرجستان- ایران که همراه با هیاتی به ایران سفرکرده است، با غلامحسین شافعی رئیس اتاق ایران و سفیر ایران در گرجستان دیدار و گفت‌وگو کرد. حاضران بر توسعه همکاری‌های ایران و گرجستان به رغم اعمال تحریم‌ها و محدودیت‌های پیش رو تاکید کردند و خواستار حمایت دولت‌ها از بخش‌خصوصی دو کشور شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شافعی رئیس اتاق ایران در این دیدار با اشاره به پیشینه روابط اقتصادی و سیاسی ایران و گرجستان، خاطرنشان کرد: توسعه اقتصاد آزاد در گرجستان طی سال‌های اخیر با سرعت مناسبی دنبال شده است و گرجستان از جمله کشورهایی است که در اصلاح محیط کسب‌ و کار، جزو کشورهای موفق منطقه محسوب می‌شود.

به اعتقاد رئیس اتاق ایران، توسعه اقتصاد و نرخ سرمایه‌گذاری خارجی در گرجستان حائز اهمیت است و این دو مؤلفه در کنار قرابت فرهنگی ایران و گرجستان برای مشارکت فعالان اقتصادی دو کشور، فرصت ویژه‌ای فراهم کرده است.

شافعی با تأکید بر این نکته که زمینه‌های همکاری ایران و گرجستان بسیار متنوع است، همکاری‌های ترانزیتی دو کشور در منطقه را مهم برشمرد و خاطرنشان کرد: ایران از طریق ارمنستان و گرجستان می‌تواند به دریای سیاه دسترسی پیدا کند. علاوه بر این با راه‌اندازی راه‌آهن ایران به آستارا و آذربایجان، فرصت همکاری‌های پیش‌رو بیشتر خواهد شد.

توسعه همکاری‌های بنگاه‌های کوچک و متوسط و گردشگری از دیگر مواردی بود که رئیس اتاق ایران به‌ عنوان محور همکاری‌های ایران و گرجستان به آن‌ها اشاره کرد و افزود: نگاه ایران برای توسعه همکاری با این کشور صرفاً بر پایه جمعیت گرجستان نیست؛ گرجستان با چین و اتحادیه اروپا موافقت‌نامه تجارت آزاد دارد که همین برای فعالان اقتصادی ایرانی جذابیت محرکی است تا به توسعه همکاری‌ها فکر کنند.

حل محدودیت‌های بانکی و تهاتر کالا از دیگر مواردی بود که رئیس اتاق ایران به منظور افزایش سرمایه‌گذاری‌ها بین ایران و گرجستان مورد توجه قرار داد.

در ادامه، سید جواد قوام شهیدی سفیر ایران در گرجستان به تشریح فرصت‌های همکاری ایران و گرجستان پرداخت و در همین زمینه «کشت فراسرزمینی» را به‌عنوان یکی از مهم‌ترین فرصت‌های همکاری بین فعالان اقتصادی ایران و گرجستان موردتوجه قرار داد.

شهیدی، تحقق فرصت‌های همکاری ایران و گرجستان را در گروی ایجاد یک برنامه‌ جامع و حمایت از بخش خصوصی دو کشور دانست و افزود: در حال حاضر فعالان اقتصادی ایرانی در گرجستان به‌صورت پراکنده فعالیت می‌کنند که لازم است تحت مدیریت واحد این امر کنترل شود و هم دولت ایران و هم دولت گرجستان از فعالان اقتصادی نیز حمایت کنند.

سفیر ایران در گرجستان با توجه به توانایی ایرانی‌ها درکشت فرا سرزمینی به‌ویژه در حوزه گندم، ذرت و دانه‌های روغنی خواهان تخصیص زمین بزرگ از سوی گرجستانی‌ها به فعالان اقتصادی ایرانی شد.

 توسعه همکاری‌ها با ایران، اولویت گرجستان

شالوا کینکاولیزه رئیس گروه دوستی پارلمانی گرجستان-ایران زمینه‌های همکاری ایران و گرجستان را در سه محور مجلس، دولت و بخش خصوصی مورد بررسی قرار داد و خبر داد که در ماه آینده مذاکرات دولت‌ها برای برنامه‌ریزی و توسعه همکاری‌ها صورت خواهد گرفت.

او با تأکید بر این موضوع که تحریم‌ها در حال حاضر برای تقویت همکاری ایران با سایر کشورها مشکل‌ساز شده است، افزود: اطمینان دارم که این مشکل‌ها برطرف خواهد شد و نتیجه به نفع ایران رقم خواهد خورد.

کینکاولیزه با اشاره به کاهش حجم سرمایه‌گذاری‌های ایران و گرجستان در طول سال‌های اخیر، خواستار بررسی علل این موضوع شد.

کد خبر 4774651

منبع: مهر

کلیدواژه: گرجستان توسعه اقتصادی روابط اقتصادی غلامحسین شافعی اتاق بازرگانی قیمت بنزین بانک مرکزی ایران قیمت دلار بنزین وزارت جهاد کشاورزی زلزله وزارت صنعت معدن و تجارت تورم برنامه اقدام ملی تولید و عرضه مسکن بورس عبدالناصر همتی کارت سوخت قیمت یورو قیمت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۲۲۶۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه همکاری با همسایگان جزو اولویت‌های سیاست خارجی ایران است

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام سید ابراهیم رییسی در ادامه برنامه‌های دومین روز سفر خود به پاکستان بعد از ظهر امروز سه‌شنبه به وقت محلی از شهر لاهور مرکز ایالت پنجاب، به شهر کراچی مرکز ایالت سند و بزرگترین شهر و پایتخت اقتصادی پاکستان سفر کرد.

«سید مراد علیشاه» سروزیر ایالت سند و «محمدکامران خان تسوری» استاندار با حضور در فرودگاه کراچی ضمن استقبال از رییس جمهور ایران با دکتر سید ابراهیم رئیسی دیدار و گفتگو کردند.

رییسی در این دیدار با بیان اینکه توسعه همکاری با کشورهای همسایه و مسلمان بویژه کشور دوست و برادر پاکستان جزو اولویت‌های سیاست جمهوری اسلامی ایران است، به گفتگوهای خود با مقامات پاکستان در حوزه مختلفی اقتصادی، تجاری و انرژی اشاره کرد و افزود: امیدواریم توافقات حاصل شده در این سفر با پیگیری مقامات دو طرف هر چه سریع‌تر اجرایی و عملیاتی شود.

«سید مراد علیشاه» سروزیر ایالت سند و «محمدکامران خان تسوری» استاندار نیز در این دیدار ضمن ابراز خوشحالی از انتخاب کراچی به عنوان یکی از مقاصد سفر رئیس جمهور به پاکستان، روابط دو کشور را فراتر از روابط دیپلماتیک متعارف و متکی بر علائق قلبی و اشتراکات فرهنگی و تاریخی عمیق توصیف و تصریح کردند همه تلاش خود را برای تسهیل و تسریع در گسترش مبادلات تجاری و همکاری‌های اقتصادی با ایران به کار خواهند گرفت.

وی همچنین پاسخ مقتدرانه جمهوری اسلامی ایران برای تنبیه رژیم صهیونیستی را باعث خوشحالی و ارتقای عزت و عظمت جهان اسلام دانستند و تاکید کردند که این اقدام مایه افتخار همه مسلمانان جهان شد.

کد خبر 6086983 محمد مهاجرانی

دیگر خبرها

  • ۳۰ کشور آفریقایی برای همکاری اقتصادی به ایران می آیند
  • مرز مشترک پاکستان و ایران باید «مرز صلح و دوستی» باشد
  • توسعه همکاری با همسایگان جزو اولویت‌های سیاست خارجی ایران است
  • در سفر ابراهیم رئیسی به پاکستان چه می گذرد؟/ از تعریف نقشه راه مشترک برای مبارزه با تروریسم تا تلاش برای توسعه تجارت رسمی دوجانبه / لاهور و کراچی میزبان رئیس جمهور ایران
  • قطار روابط تهران - اسلام‌آباد روی ریل توسعه
  • اظهارات جدید رئیسی درباره میز مذاکره و دیپلماسی
  • میز مذاکره را ترک نکرده و مقابل فشارها مقاومت کردیم
  • رئیس‌جمهور: میز مذاکره را ترک نکرده و مقابل فشارها مقاومت کردیم
  • رئیس‌جمهور: میز مذاکره را ترک نکرده و مقابل فشارها مقاومت کردیم | شاهد رشد ۶ درصدی اقتصاد ایران هستیم
  • پاکستان، شریک استراتژیک/ فرصت ۱۰ میلیارد دلاری برای ایران