Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-25@07:55:12 GMT

جاذبه‌های گردشگری قشم را بیشتر بشناسید

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۲۳۲۶۰

جاذبه‌های گردشگری قشم را بیشتر بشناسید

خبرگزاری میزان- جزیره قشم یکی از محبوب‌ترین و بزرگ‌ترین جزایر ایران است که به دلیل زیبایی‌های طبیعی و تاریخی، همچون گوهری مثال‌زدنی در جنوب کشور می‌درخشد در این گزارش به بیان جاذبه های گردشگری قشم می پردازیم. تاریخ انتشار: 23:17 - 26 آبان 1398 - کد خبر: ۵۶۸۴۱۱

به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان، در هر فصلی از سال در بهشت چهار فصل کشورمان برای سفر به برخی مکان‌های دیدنی مناسب‌تر است و با توجه به اینکه هم اکنون در پاییز به سر می‌بریم سفر به برخی استان‌ها مخصوصا به دلیل وضعیت آب و هوایی آن‌ها بهتر و جاذبه‌های گردشگری بسیاری دارد یکی از این مناطق جزیره قشم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به این که فصل تابستان هوای این مناطق گرمتر است این فصل از این لحاظ زمان مناسب تری برای مسافرت است.

جزیره قشم یکی از محبوب‌ترین و بزرگ‌ترین جزایر ایران است که به دلیل زیبایی‌های طبیعی و تاریخی، همچون گوهری مثال‌زدنی در جنوب کشور می‌درخشد. همچنین آب‌وهوای معتدل و مطلوب این منطقه از کشور در فصل زمستان و بهار در کنار فرهنگ غنی ساکنین این جزیره، آن را به یکی از اصلی‌ترین جاذبه‌های گردشگری در جنوب کشور تبدیل کرده است که هر ساله جمع زیادی از هموطنان و توریست‌های سراسر جهان در آن حضور می‌یابند.

در ادامه این گزارش به بیان توضیحاتی پیرامون مناطق دیدنی قشم می‌پردازیم:

تپه کولغان قشم

تپه کولغان قشم واقع بر فراز دره کولغان در بخش شهاب از توابع شهرستان قشم و از نقاط دیدنی استان هرمزگان در جنوب ایران است. بالای یکی از تپه‌های کولغان، آثار معماری و آبراه‌ها (کانالهای) سالمی بادیوار‌های سنگی به طول بیش از صد مترباقی مانده‌است که نوعاً جالب توجه هستند. در قسمت دیگری از قبرستان منظمی با قبر‌هایی در دوردیف و با فاصلهٔ دومتراز یکدیگر وجود دارد. نشانه‌های باقی مانده از اتاقک‌های مجاور تپه گویای آن است که این محل احتمالاً بازاری بوده که رونق بسیاری داشته‌است. در کنار این ویرانه‌ها سه حوض حفر شده در داخل سنگ وجود دارد که بزرگ‌ترین آن‌ها ۱۲ متر طول و ۴ متر عرض دارد. درخت کنار تنومند و زیبایی نیز در جوار آن قرار دارد. تپه‌های کولغان مشرف بر دریا و سد خاکی بالاتل هستند و از زیبایی و چشم‌انداز بسیار جالبی برخوردارند.

مقبره‌ی بی‌بی مریم

مقبره‌ی بی‌بی مریم، آرامگاهی است باقی‌مانده از قرن ۸ هجری قمری که در روستای تم سنیتی جزیره‌ی قشم قرار دارد. این بنای کهن، در بین اهالی روستا به تم سنیتی نیز شهرت یافته است و امروزه یکی از جاذبه‌های گردشگری قشم محسوب می‌شود که معماری آن شبیه به معماری عمارات حکومت سلجوقیان است.

جزایر ناز

یکی از مناطق دیدنی قشم، جزایر موجود در این منطقه از کشور است که به جزایر ناز شهرت یافته و دارای دیواره‌ای صخره‌ای و وسعتی حدود ۳ هکتار است. ویژگی منحصربه‌فرد این جزیره، پیش‌روی با اتومبیل یا به صورت پیاده‌روی تا فاصله‌ی یک کیلومتری داخل آب‌های آن است که به دلیل شرایط جزر ممکن می‌شود و همین امر آن را به یکی از جذاب‌ترین مناطق دیدنی قشم تبدیل کرده است.

بام قشم

بام قشم، ارتفاعاتی قرار گرفته در بخش غربی جزیره‌ی قشم است که قسمت‌های مرتفع آن از سنگ آهک و در دامنه‌ها از ماسه سنگ، مارن و سیلت تشکیل شده است. در واقع این ارتفاعات، فلاتی نیمه مرتفع است که سطح وسیعی از جزیره را تشکیل داده و به دلیل چشم‌اندازی زیبا از جنگل‌های حرا و سواحل شمال خلیج فارس، به یکی از جاذبه‌های گردشگری طبیعی در این جزیره تبدیل شده است.

روستای لافت

روستایی تاریخی و کهن در شمال غربی جزیره‌ی قشم است که در نوع خود جالب و منحصربه‌فرد است. از ویژگی‌های این روستا می‌توان به منازل مسکونی آن اشاره کرد که همگی دارای حیاط مرکزی و بادگیر بوده و همین امر سبب شهرت این روستا به بندر بادگیر‌ها شده است. همچنین آثار تاریخی دیگری همچون قلعه‌ی نادری، قلعه‌ی پرتغالی‌ها، گنبد مدون و قبرستان این روستا که دارای سنگ‌نبشته‌هایی به قدمت هزارسال است، این منطقه را به یکی از جاذبه‌های گردشگری و دیدنی جزیره‌ی قشم، تبدیل ساخته است.

سد گوران

در ۷۸ کیلومتری جزیره‌ی قشم و در روستای گوران، سدی به همین نام و به قدمت حکومت پهلوی اول مشاهده می‌شود که برخی از کارشناسان و باستان‌شناسان معتقدند که پی اولیه‌ی این بنا در دوران حکومت هخامنشیان و تاج آن را در دوران ساسانیان احداث کرده‌اند. آب شیرین از ویژگی‌های این سد است که در بین اهالی بسیار مهم و ارزشمند است.

روستای توریان

روستای توریان، روستایی واقع در ۳۱ کیلومتری جنوب غربی جزیره‌ی قشم یکی دیگر از جاذبه‌های گردشگری این منطقه از خلیج فارس است که به دلیل حضور زمین‌های کشاورزی گل آفتاب‌گردان و نخلستان‌های متعدد، از منظره و چشم‌اندازی زیبا و مطلوب برخوردار است.

کاسه سلخ

منطقه‌ای واقع در ساحل جنوبی جزیره‌ی قشم که از آن به کاسه سلخ یاد می‌شود از وسعتی بالغ بر ۳۵ کیلومتر مربع برخوردار بوده که خالی از هر گونه پوشش گیاهی است. این بخش از جزیره، به دلیل حضور چشمه‌ی گوگرد با خاصیت درمانی و چندین هزار تپه‌ی کوچک و بزرگ مخروطی شکل که بر اثر فرسایش و در طول زمان بوجود آمده و باعث ایجاد تپه ماهور‌های متداخل شده است، دیدنی خواهد بود.

تنگه عالی محمد

پدیده‌ای طبیعی و زیبا به فاصله‌ی کمی از تنگه‌ی چاهکو، واقع در جزیره‌ی قشم مشاهده می‌شود که از آن به تنگه‌ی عالی محمد، تنگه‌ی آب‌نما و تنگه‌ی سنگ‌آب یاد می‌شود. انتهای مسیر این جاذبه‌ی طبیعی، به گنبد نمکی نمکدان منتهی می‌شود که تماشای آن خالی از لطف نخواهد بود.

قلعه پرتغالی‌ها

در اوایل قرن ۱۶ میلادی، در بخش شمال جزیره‌ی قشم، یکی از دریانوردی به نام «آلفونسو آلبرکرک»، دستور ساخت قلعه‌ای را صادر کرد که امروزه از آن به عنوان قلعه‌ی پرتغالی‌ها یاد می‌شود. این اثر تاریخی از مساحتی بالغ بر ۲ هزار متر مربع برخوردار بوده و با استفاده از سنگ‌های آهکی، گچی و ساروج محلی ساخته شده است.

تنگه چاهکوه

در فاصله‌ی ۷۰ کیلومتری جزیره‌ی قشم و در نزدیکی روستای چاهوی شرقی، تنگه‌ای جالب وجود دارد که به تنگه‌ی چاهکو شهرت یافته است. این تنگه دارای حفره‌ها، دالان‌ها و اشکال حیرت‌آور و عجیب است که تماشای آن‌ها هیجان‌انگیز است. وجه تسمیه این تنگه به چاهکوه، به علت قرار گرفتن تعدادی چاه حفر شده در ابتدای آن است.

سد بالاتل

سد بالاتل واقع در دره کولغان در بخش شهاب از توابع شهرستان قشم و از نقاط دیدنی استان هرمزگان در جنوب ایران است. در سربالایی دره کولغان آثاری از سدی برجای مانده‌است که به نام سد بالاتل مشهور است. این سد ۱۰۰۰ متر طول و۵۰۰ متر عرض داشته‌است و آب باران دره‌های مجاوررا ذخیره می‌کرده‌است. این سد از آثار دوره ساسانیان است چشم اندازی زیبا دارد. ساختمان سد با قطعه سنگ‌های بزرگ و ملاط گچ و ساروج ساخته شده‌است.

غار خربس

از دیگر جاذبه‌های طبیعی جزیره‌ی قشم، غار خربس متعلق به دوران ماد‌ها است که در ۱۵ کیلومتری جنوب جزیره قرار گرفته و از دنباله‌ی چین‌خوردگی‌های رشته‌کوه‌های زاگرس بوجود آمده است. از نکات قابل توجه در مورد این پدیده‌ی طبیعی، می‌توان به معماری منحصربه‌فرد و رمزآلود آن اشاره کرد که در نوع خود زیبا و جالب است. پرستشگاه مهر و الهه‌ی میترا، مکانی برای نگهداری استخوان‌های مردگان و پناهگاه مردم هنگام حمله‌ی دزدان دریایی، از جمله نظریاتی است که در مورد این غار وجود دارد.

جنگل‌های حرا

قطعا یکی از جاذبه‌های طبیعی و زیبای جزیره‌ی قشم، جنگل‌های دریایی حرا با وسعتی حدود ۲۰۰ کیلومتر است که درختان آن در آب‌های شور رشد کرده و در زمانی که پدیده‌ی مد صورت می‌گیرد، تا گلوگاه درون آب می‌روند. از ویژگی‌های منحصربه‌فرد درختان حرا می‌توان به تصفیه و شیرین کردن آب اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: پائیز ۹۸ کجا بریم مسافرت؟/مناطق دیدنی شیراز را بیشتر بشناسید

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: جزیره قشم سفر به جزیره قشم جاذبه های گردشگری قشم جاذبه های گردشگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۲۳۲۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه گردشگری نیازمند توجه به آموزش اصولی است/نبود برنامه ریزی چالش بزرگ گردشگری

به گزارش قدس خراسان، ششمین نشست نوروزی پژوهشکده گردشگری با محوریت "مقاصد نورورزی" صبح امروز در محل پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی خراسان رضوی برگزار شد. در این نشست پژوهشگر گروه اقتصاد گردشگری این پژوهشکده درباره الگوی اسکان زائران در مشهد در سال‌های اخیر عنوان کرد: براساس اطلاعات جمع آوری شده در نوروز سال‌های ۱۴۰۱,۱۴۰۲,۱۴۰۳ که از سرپرست سفر یا گردشگر مطلع از کمیت و کیفیت سفر به صورت تصادفی در اطراف حرم جمع آوری شده است به داده‌هایی رسیده‌ایم که تحلیل آن‌ها کمک کننده است.

علی رهنما ادامه داد: این نتایج براساس پرسش از ۳۹۹ نفر در سال ۱۴۰۱ و ۴۵۰ نفر در سال ۱۴۰۲ و همین تعداد در سال ۱۴۰۳ گردشگر و زائر اطراف حرم به صورت تصادفی جمع آوری شده و این نکته قابل توجه است که در سه سال بعد از کرونا شاهد افزایش سفرها هستیم و این سوال ایجاد می‌شود که میزان ماندگاری زائر و مسافر چه میزان است؟

وی افزود: میانگین ماندگاری در ۱۴۰۱ تقریباً ۵ ممیز صفر ۷ صدم درصدو در ۱۴۰۲ برابر با ۴ ممیز ۸۴ و در سال ۱۴۰۳ برابر با ۵ ممیز ۳۲ صدم درصد است و می‌توان گفت الگوی ثابتی در این سه سال داشته ایم و تقریباً همان ۵ روز که در محافل معمولاً بیان می‌شود در داده‌ها هم قابل تأیید است.

رهنما نحوه مسافرت را برای تحلیل‌های بعدی بسیار مهم دانست و گفت: تقریباً ۹۰ درصد افراد علاقمند هستند به صورت مستقل به مشهد سفر کنند و تقریباً ۱۰ درصد به حالت گروهی، تور یا کاروان مذهبی در شهر مشهد سکونت داشته‌اند.

وی ضمن تشریح تمایل نحوه اسکان زائران توضیح داد: تقریباً ۶۰ درصد مردم که به مشهد سفر کرده‌اند در اسکان‌های ارزان قیمت که شامل خانه شخصی، مهمان سرا، خانه دوم، کمپ زائر، حسینیه، منزل اقوام و دوستان است سکونت داشته اند و تقریباً ۴۰ درصد در هتل‌ها و هتل آپارتمان ساکن شده‌اند که این به شرایط اقتصادی افراد برمی‌گردد و مردم متناسب با شرایط اقتصادی اقامت خود را انتخاب کرده‌اند.

پژوهشگر پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی خراسان رضوی توضیح داد: سرانه هزینه هر زائر در طول سفر به مشهد در سال ۱۴۰۱ یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان و در سال ۱۴۰۲ تقریباً ۳ میلیون تومان و در سال ۱۴۰۳ سه میلیون و ۴۰۰ هزار تومان بوده که این افزایش با توجه به افزایش تورم در کشور طبیعی است و این شرایط در همه جوانب اثرگذار است. با افزایش هزینه‌ها افراد یا مدت اقامت را کم کرده‌اند و یا کاهش خرید سوغات یا نخریدن سوغات را در برنامه خود قرارداده اند و در کنار آن باید گفت هزینه اسکان و هزینه سوغات در صدر هزینه‌ها قرار داشته است و طی سه سال تقریباً ۳۵٪ مسافران از آنچه فکر می‌کردند، بیشتر هزینه کرده‌اند.

رهنما ضمن اشاره به اینکه بیشتر اقشار با درآمد متوسط به مشهد سفر داشته اند گفت: در سفر به مشهد کمترین درصد مربوط به قشر با درآمدهای بالا بوده و بیشتر زائران امسال با توجه به پرسش نامه مربوط به استان‌های تهران، اصفهان، آذربایجان شرقی و کرمان است.

وی ادامه داد: به عنوان مثال در سال ۱۴۰۱ مازندران، یزد و خوزستان در رتبه‌های بالا بودند و امسال استان مازندران حتی در ده استان مبدا سفر مسافران به مشهد نیست و این نشان دهنده این است که حضور زائران براساس الگوی استان‌ها و سلایق و نظرات مردم متغییر است.

تغییر در الگوی شروع سفر از شهرهای دیگر به مشهد

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی در این نشست عنوان کرد: تغییرات در مبدا سفر ناشی از اقدامات این اداره کل در شهر یا استان مورد نظر نیست مثلاً ما در شیراز یا استان فارس اقدامات خاصی انجام نداده‌ایم تا مردم بیشتر علاقمند شوند تا به مشهد سفر کنند بیشتر باید دید در آن استان‌ها چه اتفاقاتی افتاده که سفر از این استان‌ها بیشتر شده و دلیل کم شدن استان‌های دیگر چیست.

یوسف بیدخوری ادامه داد: براساس آمار میزان ماندگاری تا سال ۹۸ چهار شب بوده و در سال‌های اخیر به ۵ شب رسیده که اتفاق خوبی است.

وی ضمن اشاره به تأثیر کرونا در گردشگری تصریح کرد: در بررسی آمار گردشگری کرونا یک نقطه عطف بود که باید قبل و بعد آن بررسی شود. در سال ۱۴۰۱ به اندازه‌ای در شب سال تحویل مشهد مسافر داشت که تبدیل به بحران و باعث گلایه شد. در سال ۱۴۰۲ سه روز اول فروردین مصادف با ماه رمضان نبود و در این مدت اکثراً به مشهد سفر کردند و باید تحلیل کرد بعد از کرونا چه اتفاقاتی در حوزه گردشگری در حال وقوع است.

در آموزش رسمی و غیر رسمی، گردشگری جایگاهی ندارد

عضو هیأت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ضمن اشاره به جایگاه مهم برنامه ریزی در ساختار گردشگری تاکید کرد: گردشگری اولویت نیست چون ما متکی به نفت بوده‌ایم، به طور متوسط هر گردشگر در دنیا هزار و دویست دلار هزینه می‌کند که چرخش مالی بسیار بالایی است و ما چرا نباید از این مزیت سهمی داشته باشیم؟

ناصر رضایی ادامه داد: در چرخه گردشگری دنیا ایران قابل حذف نیست چون با توجه به وقایع و وجود وابستگی به تاریخ ایران، کل تاریخ دنیا با مشکل مواجه می‌شود بنابراین ما قابل حذف نیستیم و این را مسئولان ما هم می‌دانند و به عنوان یک مزیت به آن نگاه می‌شود. نه فقط ایران که کل دنیا قطب گردشگری دارد اما نیازمند برنامه ریزی برای استفاده از این مزیت هستیم و براساس برنامه ریزی باید همه ذی نفعان بویژه بخش خصوصی را مشارکت داد.

وی افزود: ما سند راهبردی گردشگری و برنامه ملی گردشگری داریم که سال ۸۲ نوشته شده است و برای بازنگری آن هم اقدام شد اما در حال حاضر چون اولویت نیست روی میز نمی‌آید که بخواهد عملیاتی شود. قدم اول ما یعنی برنامه ریزی چالش بزرگی دارد. در آموزش گردشگری دو بعد اجرایی یعنی بخش آموزش رسمی و غیر رسمی داریم.متولی آموزش رسمی آموزش و پرورش و آموزش عالی است و باید پرسید چقدر به گردشگری در آموزش رسمی پرداخته شده و چقدر محتوای آموزش ما برای گردشگری متناسب شده است. ما آموزش را از دیدگاه مخاطب در چند سطح باید اجرا کنیم که مهمترین سطح مسئولان هستند که باید شناخت کافی درباره گردشگری داشته باشند و ذی نفعان حوزه گردشگری هم باید آموزش لازم را ببینند.

عضو هیأت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ضمن اشاره به آسیب‌های مهم در ساختار گردشگری ایران تصریح کرد: نگاه هزینه بر به آموزش و پژوهش آسیب وحشتناک این حوزه است، یعنی آموزش و پژوهش به جای سرمایه محور، هزینه بر تصور می‌شود که آسیب بزرگی است و همزمان نباید از تجربه‌های زیسته مردم در سکونتگاه‌های بومی غافل شد. چه بخواهیم و چه نخواهیم تغییر و تحولات در حال وقوع است و برای احیای مقاصد قبلی و ایجاد مقاصد جدید باید از ابزار و برنامه‌های جدید و مدل‌های کارآمد استفاده کرد.

درآمد زایی آفت آموزش در حوزه گردشگری

رئیس کمیسیون گردشگری و صنایع دستی اتاق بازرگانی خراسان رضوی در ادامه ضمن تاکید بر جایگاه بخش خصوصی در گردشگری استان و شهر مشهد در این نشست گفت: ماندگاری بیشتر زائر در مشهد نتیجه سیاست گذاری‌های بخش خصوصی بوده و مثلاً یکی از این سیاست‌ها این بوده که برای اقامت ده روزه ۳۰ درصد تخفیف به مسافر داده شد که به ماندگاری بسیار کمک کرد.

مژگان ثابت تیموری ادامه داد: باید بحث نیاز به جاذبه‌های مکمل را به صورت جدی دنبال کرد. مطالبه بخش خصوصی وجود نیروی کارآمد، آموزش دیده و متخصص در این حوزه است تا برای افزایش بهره وری در سیستم بتواند نیروی کارآمد جذب کند.

وی ضمن اشاره به نقایص سیستم آموزش در حوزه گردشگری خاطر نشان کرد: آموزش حال حاضر مبتنی بر پرداخت هزینه و دریافت مدرک بدون توجه به بار علمی دوره است و مدرک گرایی صرف مد نظر شده و باید یادآور شد که رشته گردشگری در مقطع هنرستان هم در حال حذف شدن است. متأسفانه انجمن‌های علمی ما هم به سمت کسب درآمد رفته اند. امیدواریم این مشکلات برطرف شود تا اعتماد بخش خصوصی به بخش علمی بیشتر شود و اطلاعات مبتنی بر آمار دقیق بتواند یاری رسان برنامه ریزی‌ها در بخش خصوصی هم باشد.

خبرنگار: طاهره فجرداوودلی

طاهره فجرداودلی

دیگر خبرها

  • (تصاویر) آستیپالیا؛ جزیره‌ای دیدنی در یونان با ۳ هزار نفر جمعیت
  • آستیپالیا ؛ اینجا 3 هزار نفر جمعیت دارد و فوق العاده دیدنی است (+تصاویر)
  • حذف سفر از سبد خانوار صحت ندارد/ اتفاقاً حال مردم خوب است و بیشتر هم سفر می‌روند
  • جومونگ در جزیره، آشوراده چوسان شد/ دستور رییس‌جمهور وتو می‌شود؟
  • توسعه گردشگری نیازمند توجه به آموزش اصولی است/نبود برنامه ریزی چالش بزرگ گردشگری
  • جاذبه تنگه «کفنه لا»در شهرستان بدره
  • در تایلند به کجا‌ها سر بزنیم؟
  • 5 تا از بهترین ایالت‌های آمریکا
  • جاذبه های گردشگری شهرستان آبدانان
  • رودخانه نوا در سن پترزبورگ روسیه