Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-25@05:14:59 GMT

جدال بیهوده بر سر یک مقایسه انحرافی

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۲۳۶۲۸

جدال بیهوده بر سر یک مقایسه انحرافی

هفته کتاب و کتابخوانی از رویدادهای بحث‌برانگیز روزهای اخیر است که افزایش سرانه مطالعه یکی از اهداف اصلی آن محسوب می‌شود. اتفاقی که اگر شامل سینماگران هم بشود می‌تواند آمار فیلم‌های اقتباسی را در سینمای ایران افزایش دهد. خسرو دهقان منتقد سینما

اقتباس خوب یا بد و دعوایی که گاهی اوقات بین فیلمساز و نویسنده شکل می‌گیرد به اعتقاد من بحثی بیهوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کتاب کتاب است و سینما سینما. اگر دنبال آن هستیم که بدانیم شکسپیر چه کار کرده مسلماً باید آثار شکسپیر را بخوانیم اما اگر مثلاً دلمان می‌خواهد بدانیم فلان فیلمساز «اتللو» را چطور ساخته، آن وقت می‌رویم «اتللو» را می‌بینیم. اگر کسی به دنبال «داش آکل» هدایت است باید کتاب «داش آکل» را بخواند چون وقتی «داش آکل» را در سینما می‌بینی دیگر می‌شود «داش آکل» کیمیایی. ارتباط دادن این دو با هم و مقایسه کتاب و اثر سینمایی دعوای بی‌حاصلی است. چیزی دیگر را داریم در چیز دیگری جست‌وجو می‌کنیم. نویسنده دریافت‌های خودش را دارد و فیلمساز دریافت‌های خودش را. کیمیایی به خودش وفادار می‌ماند و هدایت هم به خودش. فراموش نکنیم که داریم راجع به دو جنس مقوله هنری حرف می‌زنیم. هیچ اثر مکتوبی در جهان نیست که به سینما آمده باشد و اثر بهتری شده باشد. طبیعی است که وقتی کلمه تبدیل به تصویر می‌شود و کتاب تبدیل به سینما، تغییراتی در آن حاصل شود. هیچ اقتباس ادبی در سینما همانی نمی‌شود که کتابش وجود دارد.
هر کدام دنیای خودشان را دارند. بنابراین نسبت دادن اینها به همدیگر و اینکه فیلم چقدر به متن وفادار بوده یا نبوده، بحث انحرافی و بیهوده‌ای است. وقتی کتابی تبدیل به فیلمنامه می‌شود همین که حق و حقوق مادی و معنوی مؤلف رعایت شود کافی است. دیگر فیلمساز حق دارد شخصیت را تغییر بدهد و حتی موضوع را عوض کند. در سینمای ایران هم آثار اقتباسی زیادی شکل گرفته که گاهی باعث دلخوری نویسنده کتاب شده است.
با این وجود همیشه ادبیات داستانی مرجعی برای ارجاعات و اقتباس‌های سینمایی است و بسیاری از فیلم‌های ماندگار سینمای ایران فیلم‌های اقتباسی هستند. اما اینکه چرا در سال‌های اخیر کمتر شاهد اقتباس‌های سینمایی هستیم دلیلش را باید هم در شرایط و فضای امروز حوزه کتاب جست‌وجو کرد و هم در احوالات و بی‌حوصلگی سینماگران. زمانی تیراژ دو هزار جلدی را مسخره می‌کردیم اما الآن تیراژ کتاب به زیر 500 جلد رسیده است.ضمن این که اقتباس کار سختی است و اساساً برخی از فیلمسازان خیلی اهل کتاب نیستند. آن هم در وضعیت امروز گرانی کتاب و سلطه فضای مجازی.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۲۳۶۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیرعامل جدید استقلال ازسوی پتروشیمی خلیج‌فارس / ترکیب صداوسیمایی برای جدال حق‌پخش با تلویزیون!

پتروشیمی خلیج فارس مدیرعامل معتمد خود برای اداره باشگاه استقلال را انتخاب کرده است. 

به گزارش تابناک ورزشی؛ بعد از واگذاری قانونی مالکیت باشگاه استقلال تهران به پتروشیمی خلیج فارس و چند شرکت زیرمجموعه آن، حالا رایزنی‌ها در مورد مدیرعامل بعدی آبی‌ها شروع شده و آنچه که مسلم به نظر می‌رسد خروج علی خطیر از جمع مدیران استقلال است.

حالا با بررسی‌ها مشخص شده به احتمال بسیار زیاد سردار احمد شهریاری مدیرعامل سابق باشگاه منحل شده صباباتری که در استقلال هم سابقه عضویت در هیأت مدیره را دارد، به عنوان مدیرعامل جدید معرفی خواهد شد.

ابر هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس مالک ۸۵ درصد مالکیت استقلال است و همه کرسی‌های هیات مدیره در اختیار این مجموعه عظیم اقتصادی با سود سالانه بیش از ۱۴۰ همت قرار دارد و هر فردی که این پتروشیمی بخواهد، بر کرسی مدیرعاملی استقلال تکیه خواهد زد.

رییس فعلی پتروشیمی خلیج فارس کسی نیست جز عبدالعلی علی عسگری رئیس پیشین سازمان صداوسیما... احمد شهریاری نیز در دوره مدیریت علی عسگری ، مرد شماره دو رسانه ملی و معاون پشتیبانی صداوسیما بود.

حالا به نقل از منابع موثق و مستقل، احمد شهریاری با دستور رفیق نزدیک خود مدیرعاملی استقلال را خواهد پذیرفت تا آبی ها دیگر مشکل مالی نداشته باشند و البته با ریخت‌وپاش‌ها و دزدی‌های ریز و درشت مدیران سابقش، بدهی‌های چندصد میلیاردی خلق نکنند.

گفته می‌شود تغییرات مدیریتی استقلال فعلا تا پایان فصل جاری مسابقات انجام نخواهد شد و به دلیل شرایط حساس باشگاه در کورس قهرمانی، قرار نیست تا خردادماه کسی جابجا شود.

همچنین گفته می‌شود با ورود شهریاری، ترکیب هیأت مدیره هم زیر و رو خواهد شد و در بهترین حالت تنها علی آقامحمدی در آن باقی خواهد ماند. از نام هاي بزرگی برای هیأت مدیره نام برده شده که هر کدام از آنها وزنه ای در نهادهای حاکمیتی هستند و اغلب سابقه حضور در استقلال را دارند. 

حالا بیش از هر زمان دیگری، شانس استقلال برای بهره‌برداری از حق پخش تلویزیونی واقعی خود بالا رفته و شهریاری با آشنایی از پیچ و خم قانونی این بحث، می‌تواند آبی‌ها را به حق ديرينه خودشان برساند. طبیعی است که اگر شهریاری و علی‌عسگری موفق شوند، پرسپولیس هم از این امتیاز برخوردار خواهد شد.

دیگر خبرها

  • احمد شهریاری مدیرعامل استقلال می‌شود؟! پتروشیمی خلیج فارس آماده جدال حقوقی با صدا و سیما بر سر حق پخش
  • مدیرعامل جدید استقلال ازسوی پتروشیمی خلیج‌فارس / ترکیب صداوسیمایی برای جدال حق‌پخش با تلویزیون!
  • مجری اسبق برنامه سینمایی هفت: با زور و تهمت و تهدید فیلمساز نمی‌شوید
  • مقایسه کیفیت عکس پرتره آیفون 15 پرو مکس با سامسونگ اس 24 اولترا (عکس)
  • اقتباس بهترین راه ارتباط کودکان با سینما
  • (ویدیو) مقایسه قبل و بعد محل پرتابه اسرائیل به پایگاه هوایی اصفهان
  • رقابت نیازمند و میرزازاد برای جدال برابر پرسپولیس
  • جدال ۸ کشور در رقابت‌های تنیس کمتر از ۱۲سال
  • جدال ۸ کشور در رقابت‌های تنیس کمتر از ۱۲سال غرب آسیا
  • ترکیب احتمالی یوونتوس برای بازی با لاتزیو