Web Analytics Made Easy - Statcounter

یوسف ابراهیمی، فعال حوزه تولیدات گلخانه‌ای در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به حدود ۲۵ سال فعالیت در امر صادرات میوه و صیفی جات ، گفت: بصورت خانوادگی در حوزه تولیدات گلخانه ای فعال هستیم و از سال ۷۲ تاکنون محصولات را به کشورهای آذربایجان و روسیه صادر می کنیم. 

وی با اشاره به اینکه در سال ۹۰ یک گلخانه در سطح ۶ هکتار در جیرفت احداث کردیم اما متاسفانه این طرح با موفقیت همراه نبود، افزود: از حدود سال ۹۴ اقدام به تاسیس گلخانه های مدرن و هیدروپونیک در منطقه آزاد ارس کردیم که در این گلخانه محصولاتی مانند گوجه فرنگی، فلفل و بادمجان تولید می شود و قرار است توت فرنگی و سبزی نیز به محصولات تولیدی ما اضافه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این فعال بخش خصوصی ادامه داد: پروژه اول در یک زمین ۵۰ هکتاری و در سطح ۳۱ هکتار اجرا شده است. ظرفیت تولید سالانه آن ۱۴ هزارتن است و بیش از ۸۵ درصد آن صادر می شود. البته بخشی از این صادرات نیز به کشورهای حوزه خلیج فارس انجام می شود که البته حدود ۵ درصد است.

ابراهیمی ادامه داد: از سال قبل نیز یک پروژه جدید را کلید زدیم که در این طرح نیز گلخانه ای در سطح ۵۷ هکتار احداث می شود و تاکنون ۳۲ هکتار آن آماده شده است و در اردیبهشت سال ۹۹ این پروژه به طور کامل به بهره برداری خواهد رسید.

وی  گفت: برای استمرار تولید در فصولی که در ارس امکان تولید وجود ندارد گلخانه دیگری را در سراب احداث کردیم که به دلیل محدودیت منابع آب، فعلا تا ۱۲ هکتار تعریف شده اما برنامه ای برای تامین آب آن داریم و با شرکت آب و فاضلاب استان رایزنی هایی انجام دادیم که آب در اختیار ما قرار بگیرد و آن را تصفیه کنیم بنابراین این گلخانه تا ۶۰ هکتار خواهد رسید.

ابراهیمی با بیان اینکه بزرگترین مشکل ما در زمینه دریافت تسهیلات ریالی بوده است، افزود: با پیگیری هایی که از طریق وزارت جهاد و کمیسیون کشاورزی انجام دادیم طی هفته های آینده بخشی از تسهیلات مورد نیاز در اختیار ما قرار خواهد گرفت.

وی ادامه داد: در زمینه مگاپروژه ها نیز مشکل ما بحث زمین است در همین زمینه حدود ۵ سال قبل قرار بود زمینی به سطح ۲ هزارهکتار در اختیار ما قرار بگیرد و این زمین تبدیل به کشت و صنعت نوین در حوزه باغداری و گلخانه شود که تاکنون این اتفاق رخ نداده است.

ابراهیمی به مزایای تولیدات گلخانه ای اشاره کرد و گفت: افزایش عملکرد در واحد سطح، تولید محصول سالم، کاهش ضایعات، افزایش بهره وری مصرف آب و استفاده بهینه از نهاده های تولید از جمله مزایای این نوع تولید است.

وی با بیان اینکه درخواست های زیادی از مسئولان داشتیم که به نتیجه نرسیده است، افزود: با اینحال ما به تولید خود ادامه می دهیم و در صورتی که دولت حمایت کند عملکرد بسیار بهتری خواهیم داشت و سال آینده حدود ۱۰۰ هکتار گلخانه سرپوشیده نوین در کشور اجرا خواهیم کرد که اولین بار است در ایران چنین پروژه ای انجام می شود؛ مشاوران هلندی در این زمینه با ما همکاری و از هلند این پروژه را کنترل می کنند.

به گفته ابراهیمی این پروژه نشان می دهد که تولیدات بخش کشاورزی می توانند به شدت اقتصادی باشند و نقش ویژه ای در رونق اقتصادی ایفا کنند.

کد خبر 4774418 زهرا مهدوی

منبع: مهر

کلیدواژه: خلیج فارس کمیسیون کشاورزی آذربایجان روسیه هلند واحد های گلخانه ای کشت گلخانه ای وزارت جهاد کشاورزی قیمت بنزین بانک مرکزی ایران بنزین قیمت دلار وزارت جهاد کشاورزی زلزله تورم برنامه اقدام ملی تولید و عرضه مسکن بورس وزارت صنعت معدن و تجارت کارت سوخت وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی عبدالناصر همتی قیمت یورو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۲۴۰۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۰ هزار هکتار زمین‌کشاورزی در آذربایجان‌غربی زیرپوشش شبکه آبیاری است

خسرو شهبازی رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: از منابع صندوق توسعه ملی ۱۵ هزار میلیارد ریال برای اجرای ۶۰ هزار هکتار زمین‌کشاورزی طرح آبیاری تحت فشار اختصاص یافته که مراحل اجرایی آن تا پایان سال تکمیل خواهد شد.

وی اضافه کرد: ۵۰ درصد اراضی کشاورزی استان در حوضه دریاچه ارومیه و مابقی هم خارج از حوضه و رودخانه ارس قرار گرفته که زیرپوشش شبکه آبیاری قرار خواهند گرفت.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی بیان کرد: طبق طرح شبکه‌های فرعی آبیاری و زهکشی غرب و شمال غرب کشور که مصوبه دولت در سال ۱۳۹۳ است، باید در مجموع در ۴۰۲ هزار هکتار از اراضی کل کشور انجام شود و این طرح در استان در زمینی به مساحت ۶۱ هزار و ۵۷۰ هکتار اجرا می‌شود.

وی با اشاره به اینکه هدف از اجرای این طرح ایجاد اشتغال و استقرار کشاورزان در منطقه است، افزود: جلوگیری از مهاجرت، تثبیت جمعیت و حفاظت از منابع آب و خاک و افزایش بهره‌وری و توسعه پایدار از دیگر اهداف این طرح به شمار می‌رود.

شهبازی گفت: افزایش سطح زیر کشت محصولات باغی و زراعی، ایجاد زیرساخت برای تأسیس گلخانه‌ها، ایجاد نظام بهره برداری مناسب و پایدار و در نهایت امنیت غذایی کشور از دیگر اهداف این طرح است.

وی یادآور شد: در راستای استفاده مناسب و بهینه از منابع آبی کشور تجهیز کردن اراضی کشاورزی به سامانه‌های نوین آبیاری به عنوان راهکاری موثر و کارآمد برای صرفه‌جویی در مصرف آب کشاورزی و افزایش بهره‌وری در دستور کار وزارت جهادکشاورزی است.

باشگاه خبرنگاران جوان مهاباد مهاباد

دیگر خبرها

  • تامین ۲۷۱ هکتار زمین برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن
  • احداث کانال انتقال آب کشاورزی در سوادکوه‌شمالی
  • اعتبار ۲۰ میلیارد تومانی برای احداث فضای سبز بیشه خزایی
  • ۶۰ هزار هکتار زمین‌کشاورزی در آذربایجان‌غربی زیرپوشش شبکه آبیاری است
  • رفع تداخل هزار پلاک از اراضی ملی در لرستان
  • رفع تداخل ۷۰ درصد از زمین‌های کشاورزی و منابع ملی شهرستان سامان
  • دستور استاندار البرز برای مقابله جدی با زمین‌خواری
  • متقاضیان احداث باغ در اراضی شیب‌دار گلستان از نهال رایگان بهره‌مند می‌شوند
  • متقاضیان احداث باغ در اراضی شیبدار گلستان از نهال رایگان بهره‌مند می‌شوند
  • افزایش ۱۰ برابری تولید و اشتغال با توسعه کشت گلخانه‌ای