Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-23@15:10:24 GMT

کاهش قاچاق با آزاد سازی قیمت بنزین مشهود است

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۲۴۵۵۳

 حمید حسینی سخنگوی اتحادیه فرآورده‌های نفتی گفت: در گذشته بحث قاچاق فرآورده‌های نفتی بسیار مطرح بود. اینکه برخی از کالا‌های یارانه ای قابل تبدیل شدن به برخی فرآورده‌های دیگر بودند و باعث اخلال در بازار می‌شد. به عنوان مثال در گذشته یک صادر کننده قیر، وکیوم خریداری کرده و آن را تبدیل به قیر و صادر می‌کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دیگری این امکان را داشت که مازوت یارانه‌ای را دریافت و از آن قیر استخراج کند که این کار باعث عدم مدیریت بازار می‌شد.

اخبار اقتصادی- سخنگوی اتحادیه فرآورده‌های نفتی ادامه داد: رقابت‌های داخلی باعث کاهش شدید قیمت‌ها شده بود که بار‌ها از دولت درخواست کردیم یارانه اقلامی چون نفت، قیر و ال پی جی را بردارد همچنین درخواست دادیم که قیمت بنزین را آزادسازی کند تا قاچاق و مصرف کاهش پیدا کند و امکان صادرات آن را داشته باشیم.

حسینی افزود: افزایش قیمت بنزین به نفع مردم است چرا که دولت بیان کرده مبلغ مابه التفاوت آن را به اقشار ضعیف جامعه برمی گرداند و باعث کاهش بخشی از افزایش مصرف انرژی می شود. برای شدت مصرف انرژی در دنیا هزار دلار که یک و چهار دهم بشکه است هزینه می شود اما در ایران آمار‌ها نشان می‌دهد  که هزینه مصرفی برای انرژی حدود چهار و ۲ دهم بشکه است که این رقم نشان می‌دهد به شدت ضایع کننده منابع انرژی هستیم.

 او گفت: افزایش قیمت بنزین باعث می‌شود در مصرف انرژی صرفه جویی و از قاچاق جلوگیری به عمل آمد. سال گذشته قیمت بنزین ۳۰ سنت بود که امسال ۱۰ سنت شد. این روند نزولی قیمت به دلیل کاهش ارزش دلار بود که به شدت سودآور و منبع فساد تلقی می شود.

سخنگوی اتحادیه فرآورده‌های نفتی تشریح کرد: با افزایش قیمت بنزین دولت به نحوی با فساد جلوگیری کرد و راهی برای کمک به اقشار ضعیف جامعه باز کرد. افزایش قیمت بنزین امکان صادرات را به ۳۰ میلیون لیتر به ارزش ۴ تا ۵ میلیارد دلار ارزآوری برای کشور فراهم کرد. 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: قاچاق یارانه دولت جامعه انرژی دلار ایران صرفه جویی بنزین افزایش قیمت قیمت بنزین کاهش قاچاق آزاد سازی قیمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۲۴۵۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صرفه جویی در بورس انرژی قیمت پیدا می‌کند

علی نقوی مدیر عامل بورس انرژی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان در رابطه با اهمیت بحث گواهی صرفه‌جویی گفت: همه می‌دانیم در کشور ما برای حوزه انرژی با چند مشکل از جمله بیش مصرفی و مصرف بالاتر از استاندارد در صنعت و خانوار برای انواع حامل‌های انرژی مواجه هستیم که برای مدیریت و کاهش این موارد در دنیا روش‌های مختلفی به کار می‌رود یکی از این روش‌ها استفاده از ابزار‌هایی است که مشارکت خود مصرف کننده را در پی دارد یا مشوق‌هایی را برای سرمایه‌گذاری در نظر می‌گیرد که در ایران این موضوع در چارچوب بازار بهینه سازی مصرف انرژی و محیط زیست مطرح شده است که با توجه به پذیرش گواهی‌های صرفه جویی برق و گاز توسط هیئت پذیرش بورس انرژی ایران، امیدواریم شرکت توانیر و شرکت ملی گاز ایران بزودی شاهد آغاز معاملات آن باشیم.

این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: اتفاقی که رخ می‌دهد این است که صرفه‌جویی قیمت پیدا می‌کند و در بازار میزان صرفه‌جویی قابل معامله می‌شود و اگر بازار شکل و عمق خوبی بگیرد انگیزه لازم میان سرمایه‌گذاران ایجاد خواهد کرد.

 نقوی می‌گوید: پس با این گواهی، صرفه‌جویی بها پیدا می‌کند و سرمایه‌گذاران می‌توانند میزان صرفه‌جویی را در یک بازار شفاف رقابتی به فروش برسانند و اگر این بازار بتواند جذابیت خاص خود را داشته باشد می‌تواند انگیزه بیشتری را برای سرمایه‌گذاران جهت صرفه‌جویی و سرمایه‌گذاری در این حوزه ایجاد کند.

او افزود: البته که چالش‌هایی مانند دولتی بودن، قیمت‌های متنوع در بخش‌های مختلف انرژی هم در این زمینه مطرح می‌شود که این مسئله سبب شده این بازار با تاخیری شکل بگیرید.

مدیر عامل بورس انرژی گفت: گواهی صرفه‌جویی جویی در حوزه تمام حامل‌های انرژی قابلیت استفاده دارد و مقرارت آن موجود است و به شکل صریح در آیین‌نامه اجرایی بازار بهینه سازی مصرف انرژی و سوخت بحث گواهی صرفه جویی برق و گاز به عنوان دو عامل انرژی مهم دیده شده خوشبختانه در برنامه هفتم هم احکام خوبی برای توسعه این بازار در نظر گرفته شده است. مطالعاتی را در خصوص بنزین و گازوئیل با نهاد‌های مسئول مطرح کردیم و این آمادگی وجود دارد که در حوزه سایر حامل‌های انرژی هم از این گواهی استفاده کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • عقب‌گرد قیمت کاغذ در بازار آزاد
  • رییس سازمان انرژی اتمی: نیاز به غنی‌سازی بالاتر داشتیم/ به دنیا هم اعلام کرده‌ایم که محل مصرف ما حوزه سلامت و پزشکی است
  • هشدار جدی سعید حجاریان درباره تداوم فعالیت گشت ارشاد و احتمال افزایش قیمت بنزین
  • رشد صادرات فرآورده‌های سلامت محور/ چابک سازی سازمان غذا و دارو
  • حق نداریم بنزین را به قیمت جهانی اما خودروهای ۲ دهه عقب‌تر به مردم بدهیم
  • هشدار؛ انتقال ایدز و هپاتیت با زالو درمانی
  • افزایش ۳۴ درصدی مصرف سوخت جت در منطقه ارومیه
  • انتقال ایدز و هپاتیت با زالو درمانی | پزشک اجازه تهیه و مصرف زالو برای بیمار را ندارد
  • صرفه جویی در بورس انرژی قیمت پیدا می‌کند
  • افزایش چشمگیر قیمت بنزین در آلمان