Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اواخر سال گذشته با افزایش بارش‌ها برخی از شهر‌ها با پدیده سیل روبه‌رو شدند و با آغاز سال جدید سیلاب بخش‌های وسیعی از غرب، شمال و جنوب شرق کشور را درگیر خود کرد.

براساس بررسی‌های صورت گرفته با آغاز سیلاب حدود ۱۲ میلیون نفر تحت تاثیر این پدیده قرار گرفتند که در کنار خسارات جانی، بسیاری از منازل، جاده‌ها و زیرساخت‌ها ویران شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با گذشت بیش از ۸ ماه از وقوع سیلاب در شهر‌های مختلف کشور هنوز هم آثار این پدیده در نقاط مختلف باقی مانده و برخی از افراد با این معضل دست و پنجه نرم می‌کنند.

پیشگیری از وقوع سیل در اکثر نقاط جهان مقدم بر بازسازی است

در این زمینه چندی پیش ابوالقاسم حسین پور مدیر کل دفتر کنترل سیلاب و آبخوان داری سازمان جنگل‌ها با انتقاد از این که ۷۰ درصد اعتبارات سیل باید صرف پاکسازی خسارات آن شود گفت: پیشگیری از سیل در اکثر نقاط جهان مقدم بر بازسازی است و کشور ما باید با رویکرد جدیدی مدیریت ریسک سیل را پیگیری کند.

براساس نقشه‌های پهنه بندی سیل تنها ۴ درصد مساحت کشور سیل خیزی ناچیزی دارند و بیشتر شهر‌ها با روند صعودی بارش‌ها می‌توانند درگیر مساله سیل و خسارات جبران ناپذیر آن شوند.

با این حال در کنار تاکید بسیاری از مسئولان به موضوع پیشگیری از وقوع سیلاب این مساله تنها با نزدیک شدن به فصل بارش‌ها پررنگ می‌شود و در همین رابطه فقط به هشدار‌ها و پیش بینی‌ها اکتفا می‌شود.

چندی پیش وزیر نیرو با اشاره به پایش مخازن سد‌ها و رودخانه‌ها برای گذر از سیل در استان‌های مختلف گفته بود برای افزایش سطح آمادگی‌ها باید بتوانیم دسترسی مناسب‌تری به اطلاعات سازمان هواشناسی داشته باشیم.

البته کنترل مخازن سد‌ها همان طور که در سیلاب اخیر خوزستان نیز ثابت شد نقش بسزایی در کنترل سیلاب‌ها ایفا کرد و در صورت نبود سد‌ها می‌توانست منجر به افزایش شدید خسارات جانی و مالی در مناطق مختلف کشور شود.

اعلام آماده باش تیم‌های عملیاتی وزارت نیرو

با ورورد سامانه بارشی جدید به کشور و تاثیر مستقیم روند بارندگی‌ها بر روی سد‌ها و رودخانه‌های کشور، تیم‌های عملیاتی وزارت نیرو در حالت آماده باش قرار گرفتند.

وزیر نیرو در جدیدترین صحبت‌های خود به اثر مستقیم بارش‌ها در ورودی سیلاب به سد‌های کشور اشاره کرد و گفت: سد‌های شهر بیجار گیلان، میجران مازندران، کوثر کهگیلویه و بویراحمد، رئیس‌علی دلواری بوشهر و مارون خوزستان از جمله سد‌های هستند که بر اثر وقوع بارش‌های چند روز آینده تحت تاثیر قرار می‌گیرند.

وی افزود: رودخانه‌های ماسوله، پسیخان و مرغک استان گیلان نیز سیلابی خواهند شد و در تلاشیم به گونه‌ای عمل کنیم که بارش‌ها و سیلاب‌های رخ داده در کشور تنها منفعت به همراه داشته باشد و موجب بروز خسارت نشود.

نقش مردم در زمان وقوع سیلاب

چندی پیش وزیر نیرو به نقش مردم در زمان وقوع سیلاب اشاره کرد و گفت: در عرصه مدیریت سیلاب دو بحث پیش‌بینی و هشدار وجود دارد به طوریکه پیش‌بینی‌ها در بازه زمانی طولانی مدت و حدودا سه ماهه است و هشدار‌ها در بازه زمانی کوتاه سه یا چهار ساعت یا حداکثر ۷۲ انجام می‌شود و در این رابطه مردم باید هشدار‌ها را جدی بگیرند.

البته در کنار دو مقوله پیش بینی و هشدار می‌توان به بحث پیشگیری اشاره کرد که در صورت پرداختن به آن می‌توان از ایجاد بسیاری از خسارات جانی و مالی در این خصوص جلوگیری کرد.

اواخر فروردین ماه بود که عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور با اشاره به درگیر شدن ۲۵ استان در پی سیلاب ابتدای سال جاری رقم خسارت اولیه را حدود ۳۵ هزار میلیارد تومان اعلام کرد.

بدون شک هزینه‌های پیشگری از وقوع سیلاب در مقایسه با خسارات ایجاد شده در بخش‌های مختلف بسیار کمتر است که در این رابطه قبل از وقوع حادثه و ایجاد خسارات جبران ناپذیر باید فکر چاره بود.

منبع: میزان

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار اقتصادی سیلاب افزایش بارش وقوع سیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۲۴۷۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت سیلاب به جاده‌های عشایری گچساران

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: جاده‌های عشایری شهرستان گچساران در بارش‌های سیل آسای اخیر دچار خسارت شدند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از دوگنبدان، سید علی احمدزاده در بازدید از راه‌های عشایری شهرستان گچساران، اظهار داشت: بارش‌های سیل‌آسا خسارت زیادی به بخش‌های مختلف در استان وارد کرد اما خوشبختانه تلفات جانی نداشتیم.

وی با بیان اینکه سیلاب به بخش کشاورزی استان و همچنین راه‌ها خسارت وارد کرد، عنوان کرد: در حال برآورد دقیق خسارت وارد شده به استان هستیم.

احمدزاده با بیان اینکه جاده‌های عشایری در سیلاب خسارت زیادی دیدند، افزود: بیشترین آسیب به مسیر تردد عشایر و پل‌ها در مناطق دریلا، باباکلان، آبگندی، چهار تنگ، هلیگان، کوه گود گل، خشاب، کمر زرد، تنگ دالین، گچ عوض، گچ ترابعلی و سدخاکی واقع شده بودند.

وی خاطرنشان کرد: یک هزار و 100 کیلومتر راه عشایری در شهرستان گچساران وجود دارد که 60 درصد آن در بارش سیل آسای گذشته دچار خسارات شده و عبور و مرور را برای کشاورزان با مشکل مواجه کرده است که نیاز به بازگشایی دارند.

احمدزاده بیان کرد: بیش از 5 هزار کیلومتر راه عشایری در استان وجود دارد که دولت تلاش می‌کند تا در همین دوره با اختصاص اعتبارات مناسب بخش زیادی از این راه بهسازی و ایمن سازی شود.

وی به سیاست‌های دولت سیزدهم در حمایت و رفع مشکلات جامعه عشایری اشاره و عنوان کرد: در اقدامی بی سابقه دو هزار و 500 میلیارد ریال از اعتبارات سفر دور دوم دولت به استان و یک هزار و 600 میلیارد ریال هم از اعتبارات متمرکز سازمان امور عشایر کشور برای ایجاد زیرساخت‌ها در حوزه‌های مخالف عشایر استان اختصاص یافت.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد افزود: از سهم آلایندگی نفت 80 میلیارد ریال برای ابنیه راه‌های عشایری در شهرستان گچساران اختصاص یافت.

احمدزاده با اشاره به اینکه عشایر مشکلاتی اعم از راه، عدم آنتن دهی تلفن همراه و تامین آب شرب در فصول کم بارش داشتند، گفت: تلاش می‌شود تا مشکلات مردم با همکاری دستگاه‌های مربوطه برطرف شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اقدامات موثر شرکت سهامی آب منطقه ای یزد در جلوگیری از خسارات ناشی از سیلاب ها
  • اقدامات موثر شرکت سهامی آب منطقه‌ای یزد در جلوگیری از خسارات ناشی از سیلاب‌ها
  • مسکو: فعالیت ناتو در شرق اروپا به سمت درگیری با روسیه است
  • خسارت سیلاب به جاده‌های عشایری گچساران
  • فعالیت سامانه بارشی در ارتفاعات کشور | از تردد در مسیرهای مستعد وقوع بهمن اجتناب شود
  • فعالیت سامانه بارشی در ارتفاعات کشور/ از تردد در مسیرهای مستعد وقوع بهمن اجتناب شود
  • وقوع سیلاب در مهدی آباد شیرکوه
  • سیلاب شهر شاهرود را هم درنوردید + فیلم
  • بارش باران و جاری شدن سیل در بخش‌های مختلف استان سمنان + فیلم
  • جاری شدن سیلاب در مناطق شمالی استان سمنان+ فیلم