Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-19@11:36:30 GMT

سرزعیم: جز ۱۰ کشور‌ی هستیم که تورم بالایی داریم

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۲۵۰۵۴

  محمد علی دهقان دهنوی معاون وزیر اقتصاد و سرزعیم کارشناس مسائل اقتصادی امشب ۲۶ آبان ماه با حضور در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری به بررسی اجرایی شدن افزایش و اصلاح قیمت بنزین پرداختند.

اخبار سیاسی- سرزعیم کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی تورم و رشد منفی اقتصاد بر روی دهک‌های پائین جامعه شدید است گفت: آیا مصلحت کشور بود که در یک مقطعی سالی ۳،۴ میلیارد دلار صرف واردات بنزین می‌شد آیا این مسئله برای جامعه رشد ارزش افزوده ایجاد کرده است، بهتر بود بیشتر سختی می‌کشیدیم، اما چند میلیارد دلار را صرف بهبود مدارس می‌کردیم نه اینکه بخواهیم واردات بنزین داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با اشاره به اینکه بیشتر کشور‌های دنیا تورم پایینی دارند و ما متاسفانه جز ۱۰ کشور‌ی هستیم که تورم بالایی داریم افزود: در کشور‌های توسعه یافته قیمت بنزین بالا است، ۱۵ بار قیمت بنزین در سال‌های بعد از انقلاب افزایش یافته است، اما تورم در سه نوبت افزایش داشت.

این کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به اینکه تورم از افزایش قیمت ایجاد نمی‌شود بلکه از کسری بودجه به وجود می‌آید ادامه داد: به رفتار‌هایی که به نفع جامعه است باید یارانه اختصاص پیدا کند و اقداماتی که به زیان جامعه است باید تنبیه در نظر گرفته شود.

او با اشاره به اینکه متاسفانه در سال‌های مختلف قیمت بنزین ثابت ماند بیان کرد: این موضوع باعث شد تا میزان شاخص مصرف را جدی نگیریم و الگوی درهم ریخته شهری داشته باشیم، لذا باید کم کم با ایجاد انگیزه رفتار‌ها را تغییر بدهیم مردم باید انگیزه اقتصادی هم داشته باشند.

سرزعیم با اشاره به اینکه شناسایی فقرا معمولا سخت‌تر از ثروتمندان است گفت: شناسایی اغنیا با خطای کمتری رخ می‌دهد، لذا ثروتمندان را با خطای ناچیز می‌توان شناسایی کرد، باید سیاستی را دنبال کنیم که در آن هزینه دولت کنترل شود پس باید ساختار دولت اصلاح شود تا دچار کسری بودجه نشویم و حتی باید نظام مالیات اصلاح شود و نباید معافیت مالیاتی داشته باشیم، باید فرهنگ معافیت مالیات را حذف کنیم و همه یاد بگیریم که صورت مالی شفافی داشته باشیم.

دهقان دهنوی در ادامه برنامه با اشاره به قیمت بنزین در کشور‌های همسایه ادامه داد: در عربستان قیمت هر لیتر بنزین ۶ هزار و ۴۰۰، در افغانستان ۷ هزار و در امارات ۶ هزار و ۴۰۰ است، لذا شرایط درآمدی جامعه و مردم در سطحی نیست که قیمت ۵ هزار تومان را تحمل کنند، سیاستی که دنبال می‌شود به این معنی نیست که قیمت بنزبن می‌خواهد به ۴،۵ هزار تومان برسد.

معاون وزبر اقتصاد با اشاره به اینکه تغییر قیمت بنزین به اندازه ۲/۵ درصد اقتصاد خانوار را تحت تاثیر قرار می‌دهد گفت: به طور متوالی در سال‌های گذشته تورم بالایی داشتیم، لذا باید اصلاحات را در بخش‌های دیگر به صورت تدریجی داشته باشیم این اتفاقی که رخ داده قطره کوچکی از اقدامات بوده است.

او با اشاره به فشار اقتصادی که ناشی از اعمال تحریم است گفت: تلاش باید در جهت ایجاد اصلاحات باشد تا کمترین فشار به مردم وارد شود، باید به فقرا کمک کرد.

دهقان گفت: به طور متوسط روزانه ۱۰۰ میلیون لیتر بنزین در کشور تولید می‌شود اگر بتوانیم بنا به اتفاق، ۱۰ میلیون لیتر از میزان مصرف سوخت بکاهیم و با نرخ ۵ هزار تومان در خلیج فارس بفروشیم، با در نظر گرفتن تفاوت با نرخ داخل کشور روزانه حدود ۴ میلیارد تومان و در ۱۰ روز ۴۰ میلیارد تومان و سالانه ۱۴ هزار میلیارد تومان درآمد حاصل می‌شود.

او با اشاره به اینکه اگر نرخ بنزین ۵۰ درصد افزایش یابد به این معنا نیست که نرخ خدمات حمل و نقل جاده‌ای هم ۵۰ درصد افزایش می‌یابد افزود: باید بررسی کرد که سهم بنزین چند درصد از این خدمات را شامل می‌شود.

دهقان دهنوی تصریح کرد: کمی قبل تر، ​ بنزین ۵ هزار تومانی را با هزار تومان به مردم عرضه می‌کردیم، حال می‌خواهیم تفاوت ۴ هزار تومانی را عادلانه میان مردم تقسیم کنیم، روش عادلانه این است که به قشر ضعیف‌تر یارانه‌ی بیشتری اختصاص یابد، به این نوع تقسیم "سود باز توزیع درآمد" می‌گویند.

معاون وزیر اقتصاد گفت: طبق این روش، آنها که از سطح درآمد بالاتری برخوردارند باید هزینه بیشتری برای سوخت بدهند، ولی کم درآمد‌ها به درآمد می‌رسند، طبق الگوی ارائه شده دولت، ​ هر خانوار ۴ نفره ماهانه ۱۷۲ هزار تومان یارانه بنزین دریافت خواهد کرد البته ۶۰ لیتر هم سهمیه بنزین برای یک خودرو دریافت می‌کند.

دهقان دهنوی گفت: طبق قانون هدفمندی یارانه‌ها دولت می‌توانست ۲۰ درصد از محل افزایش نرخ بنزین را برای جبران کسری بودجه خود بردارد، اما این کار صورت نگرفت پس دولت هیچ نفعی از این جریان نمی‌برد.

 

 

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: معاون وزیر مسائل اقتصادی بنزین تورم اقتصاد جامعه دلار واردات رشد واردات بنزین تورم فشار اقتصادی اصلاح قیمت بنزین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۲۵۰۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صندوق بین‌المللی پول خوش‌بین شد | تورم ایران وارد کانال ۳۰ درصدی می‌شود

به گزارش همشهری آنلاین، اقتصاد جهانی با ریسک‌های بزرگ انرژی، تنش‌های منطقه‌ای، بحران مالی بانک‌ها و ... مواجه است و همین مسئله، ضرب‌آهنگ تحولات کوتاه‌مدت آن را بالا برده است؛ اما از منظر بلندمدت، صندوق بین‌المللی پول در گزارش جدید خود به رشد اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۴ خوش‌بین شده و برآورد خود را با ۰.۱ درصد افزایش به ۳.۲ درصد رسانده است.

صندوق بین‌المللی پول، رشد اقتصادی ایران در سال جاری را ۳.۳ درصد پیش‌بینی کرده و نرخ تورم مصرف‌کننده را نیز با ۴ واحد درصد به ۳۷.۵ درصد تنزل داده است. همچنین در این گزارش، نرخ بیکاری ایران با بهبود ۰.۱ واحد درصدی نسبت به گزارش سال قبل به ۸.۹ درصد کاهش پیدا کرده است.

این نهاد بین‌المللی اعلام کرده است که سرعت رشد اقتصادی به دلیل عوامل کوتاه‌مدت، مانند هزینه‌های استقراضی همچنان بالا و لغو حمایت مالی همچنین اثرات بلندمدت ناشی از همه‌گیری کووید-۱۹، حمله روسیه به اوکراین، رشد ضعیف در بهره‌وری و افزایش چندپارگی ژئواکونومیک، پایین است و هم‌زمان هشدار داده که تجزیه ژئواکونومیک می‌تواند با موانع بیشتر بر سر جریان کالاها، سرمایه و مردم تشدید شود که حاکی از کاهش سرعت عرضه است.

صندوق بین‌المللی پول، گرچه در گزارش خود رشد پیش‌بینی شده برای اقتصاد آمریکا را ۰.۶ درصد نسبت به ۲.۱ درصد قبلی افزایش داده اما درعین‌حال، برآورد خود از رشد اقتصاد منطقه یورو را با ۰.۱ درصد کاهش به ۰.۸ درصد کاهش داده و تخمین رشد آلمان و فرانسه را نیز هرکدام ۰.۳ درصد پایین آورده و به ترتیب ۰.۲ و ۰.۷ درصد اعلام کرده است.

بیشتر بخوانید:

هشدار صندوق بین‌المللی پول به بانک‌های مرکزی؛ مراقب باشید

فارغ از داده‌های صندوق بین‌المللی پول که شتاب رشد اقتصاد منطقه یورو را کاهشی برآورد می‌کند، داده‌های یورواستات از بهبود صادرات و رشد مازاد تجاری منطقه یورو حکایت دارد که نشان می‌دهد این اتحادیه بدترین وضعیت اقتصادی خود را در قالب ۶ فصل رکود متوالی پشت سر گذاشته و بازگشت آرامی را تجربه می‌کند.

در بازارهای جهانی، قیمت طلا از جهش بازماند؛ زیرا تقاضا برای طلا در بحبوحه تنش‌های خاورمیانه تا حدی فشار ناشی از بازدهی بالاتر خزانه‌داری آمریکا را جبران کرد. در معاملات امروز بازارهای جهانی، بهای هر اونس طلا به ۲۳۸۳ دلار و ۲۹ سنت رسید و هر اونس طلای آمریکا با ۰.۳ درصد کاهش به ۲۳۹۹ دلار و ۶۰ سنت رسید.

همچنین در بازار جهانی نفت نیز قیمت نفت با وضعیت خوبی مواجه نبود و تحت تأثیر نگرانی‌ها نسبت به تقاضای جهانی به دلیل ضعف اقتصادی چین و احتمال رشد ذخایر آمریکا، کاهش یافت. در معاملات امروز، بهای معاملات نفت برنت برای تحویل در ژوئن، با ۵۶ سنت معادل ۰.۶۲ درصد کاهش، به ۸۹ دلار و ۴۶ سنت در هر بشکه رسید. گرچه قیمت‌ها در بازار نفت فعلاً کاهشی شده؛ اما خبرها حاکی از این است که چین برای جبران افزایش اخیر قیمت جهانی نفت، قیمت خرده‌فروشی بنزین و دیزل را افزایش داده است.

یک خبر دیگر در بازار نفت حاکی از این است که بزرگ‌ترین پالایشگر نفت هند در تلاش است محوله‌های نفتی که از آمریکا خریداری کرده است را دوباره به فروش برساند. تحلیلگران معتقدند این اقدام نشان می‌دهد که احتمالاً نفت بیشتری از سوی روسیه به این کشور آسیایی روانه شده و پالایشگاه هندی از خرید نفت آمریکا پشیمان شده است.

شرایط نوسانی بازار رمزارزها نیز خبر دیگری است که به آن نی پردازیم. بیت کوین بعد از افت قیمت اخیر، در معاملات امروز توانست تا حوالی ۴ درصد رشد قیمت را تجربه کند؛ اما این رشد ماندگار نبود و در ادامه دوباره به محدوده منفی برگشت. در زمان نگارش قیمت هر بیت کوین به ۶۱ هزار و ۵۱۹ دلار رسید که حدود ۰.۴ درصد کمتر از قیمت‌های روز سه‌شنبه است.

کد خبر 845312 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها اقتصاد - تورم رشد اقتصادی

دیگر خبرها

  • تورم ماهانه قیمت ماهی بالاتر از گوشت قرمز و مرغ
  • توخل: این برد ارزش بالایی برای من دارد؛ در نیمه‌نهایی مقابل بزرگترین تیم دنیا بازی خواهیم کرد
  • صندوق بین‌المللی پول خوش‌بین شد | تورم ایران وارد کانال ۳۰ درصدی می‌شود
  • چیزی فراتر از یک جنگ در جاده‌ های ایران در حال وقوع است
  • افزایش قیمت بنزین در چین
  • بانک های ناتراز اصلاح شوند تورم کاهش می یابد
  • کـارنامه خوراکی‌ها؛ رشد ۲۰۰ درصدی قیمت خوراکی‌ها در دو سال
  • رکوردشکنی قیمت اجاره مسکن در دولت رئیسی
  • نرخ فعلی خرید تضمینی گندم با میزان تورم هم‌خوانی ندارد
  • اختصاص بنزین به کد ملی قابل اجرا نیست