Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-19@01:51:12 GMT

واگذاری هفت تپه از طریق وزارت صمت انجام شد

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۲۵۵۶۵

به گزارش خبرنگار ایلنا، محمود حجتی با حضور در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چرا شرکت مغان و هفت تپه به قیمت پایین آن هم با پرداخت طولانی مدت واگذار شده است؟ گفت: در ارتباط با بحث شرکت هفت‌تپه باید بگویم در واگذاری آن هیچ کجای آن نبودیم و واگذاری هفت تپه از طریق وزارت صمت انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درباره شرکت مغان نیز در مدتی که مدیرت آن نیابتی در دست ما بود تولید از  300 هزار تن به 410 هزارتن افزایش یافت.

وی ادامه داد: امروز هم شرکت وضعیت بهتری دارد چراکه ده‌ها میلیارد تومان در آن سرمایه‌گذاری شده و از نظر کارشناس ما، وضعیت شرکت خیلی بهتر از زمانی است که در اختیار وزارتخانه بود.

حجتی اظهار کرد: ما نیز قبول داریم که بهره‌وری در مدیریت دولتی در بنگاه‌ها پایین‌تر است و در این زمینه با شما هم نظر هستم. همچنین موافق این نظر هستم که اگر اراضی آن اجاره داده شود، درآمد آن بیشتر از زمانی است که در اختیار دولت بود.

وی با تاکید بر اینکه از زمانی که سمت وزارت را گرفتم با سازمان خصوصی‌سازی دائم در حال مکاتبه بودم، گفت: تاکید بر این بود که یا واگذار کنید یا اینکه از لیست واگذاری خارج کنید تا امکان مدیریت مناسب آن را داشته باشیم. در ارتباط با زیان باید بگویم سال به سال از 92 تا 96 زیان آن کاهش پیدا کرده و تولید آن نیز افزایش داشته است و 33 درصد در مجموع تولید آن افزایش یافته است که یک اتفاق مثبت است.

حجتی ادامه داد: نکته بعدی در ارتباط با مدیریت در آستانه واگذاری بود، از نظر ما کسی که گذاشتیم 25 سال سابقه کار داشته و تخصص  در مدیریت کشاورزی نیز داشته است، بنابراین تنها سابقه بنگاه‌داری نداشته است. نظرات وزرای محترم اقتصاد و دارای، دادگستری، اتاق بازرگانی و تعاون اینگونه بوده و در نهایت بر اساس نظرات آنها عمل شد.

وی در توضیح اقدامات صورت گرفته در حوزه بهره‌وری آب گفت: یکی از موضوعاتی که در این دوره از وزارت خود به آن پرداخته‌ام بهره‌وری آب بوده است. به عنوان یک کارشناس می‌گویم آنچه در ارتباط با بهره‌وری آب در 6 سال گذشته انجام شد در تاریخ کشور بی‌سابقه بوده است.

وی ادامه داد: بررسی کارشناسان نشان می‌دهد از نظر بهره‌وری آب در سال 92 به ازای هر مترمعکب آب 840 گرم ماده خشک تولید می‌شد که اکنون به 1450 گرم رسیده است. یعنی بیش از 6 درصد افزایش بهره‌وری در آب داشته‌ایم.

حجتی گفت: از نظر بهره‌وری آبیاری و چگونگی انتقال آن بهر‌ه‌وری از 38 درصد به 44 درصد در سال 96 ارتقا یافته است. در سیستم نوین آبیاری نیز سطح از یک میلیون هکتار به 2 میلیون و 100 هزار هکتار رسیده‌ایم.

وی با تاکید بر اینکه طرح‌های که در وزارتخانه در دستور کار قرار گرفته افزایش بهره‌وری آب است، افزود: اگر بحث توسعه گلخانه مورد توجه قرار بگیرد با هدف بهبود بهره‌وری آب بوده است که در همین راستا سطح کشت گلخانه‌ای از 8 هزار هکتار در سال 92 به 20 هزار هکتار رسیده است، البته در این زمینه خیلی عقب هستیم و باید سرعت بیشتر پیش برویم.

حجتی اضافه کرد: از دیگر اقدامات انجام شده برای بهره‌وری آب؛ معرفی ارقام زودرس با رشد بهتر و مصرف آب کمتر با کمک دانشمندان داخلی و خارجی، تغییر الگوی کشت با تغییر زمان کشت، استفاده از ارقام مقاوم به خشکی، کشاورزی حفاظتی، توسعه مکانیزاسیون و توسعه مواد عالی خاک و ترویج محصولات کم آب‌بر است.

وی یادآور شد: البته ما با جهش نرخ ارز مشکلات جدی پیدا کردیم که بر ساختار کشت و نوع کشت ما تاثیر گذاشت و محدودیت‌های ایجاد نشد که نتوانستیم اعمال مدیریت کنیم. به طور مثال با افزایش نرخ ارز کشاورزان بخشی زیادی از اراضی به کشت گوجه فرنگی اختصاص داد شد به طوری که امسال بیش از 1 میلیون و 200 هزار تن گوجه تولید شد در حالی که سال گذشته 320 هزار تن بود. در حالی که در خیلی از این اراضی باید چغندر کشت می‌شد تا نیاز شکر تامین شود.

وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: از نظر ما باید به کشاورزان آموزش داده شود. امیدواریم روزی برسد که دولت یارانه نکشت یا یارانه کشت مانند کشورهای توسعه یافته پرداخت کند یا کشت توافقی انجام شود. برای اجرای الگوی کشت با توجه به بهبود در بهره‌وری آب نیاز به الزاماتی است. باید ابزار قانونی، مالی و آموزشی به خدمت گرفته شود و با کشاورز به تفاهم برسیم تا الگوی کشت اجرا شود.

حجتی با بیان اینکه الگوی کشت با در نظر گرفتن محدودیت آب و خاک برای کل کشور آماده شده است، گفت: برای اعمال آن باید الزماتی که به آن اشاره کرده‌ام مورد توجه قرار گرفته شود.

وی در مورد انتقاد از کشت هنداونه، گفـت: سطح زیر کشت این محصول در کشور کاهش یافته و میزان مصرف آب از 300 لیتر به 40 لیتر رسیده است. ما باید هندوانه را برای تامین نیاز خود تولید کنیم ما نیز موافق صادرات نیستیم و اما یک محصولی مورد نیاز است که باید بر اساس منطق تولید شود.

ادامه دارد....

منبع: ایلنا

کلیدواژه: اقتصاد جهاد کشاورزی سازمان خصوصی سازی سرمایه گذاری وزارتخانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۲۵۵۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۰ درصد تولید دام سبک در اختیار جامعه عشایر است

فضل خرم در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: سال گذشته تولید قراردادی ۵۰۰ هزار راس دام در ازای تامین ۹۵ هزارتن نهاده دامی با عشایر منعقد شد که براین اساس بخشی از دام‌ها اواخر خرداد و بخش دیگر ۱۵ تیرماه به بازار عرضه می‌شود.

به گفته او، براساس انعقاد قرارداد ۵۰۰ هزار راس دام، ۱۰ هزارتن گوشت قرمز تولید می‌شود.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی عشایر با بیان اینکه سال گذشته ۱۹۵ هزارتن گوشت قرمز تولید شد، افزود: برآوردها حاکی از آن است که امسال حداقل ۴۵ هزارتن به میزان تولید سال قبل افزوده شود.

او با بیان اینکه ۴۰ درصد دام سبک در اختیار جامعه عشایر است، گفت: بنابر آمار مجموع تولید سالانه گوشت قرمز ۸۶۰ هزارتن است که ۴۲۰ تا ۴۳۰ هزارتن آن از دام سبک و مابقی از دام سنگین است.

به گفته خرم, براساس آمار سالانه با احتساب مصرف داخل ۱۰۰ هزارتن کسری نیاز کشور از طریق واردات تامین می‌شود که طی ۵ سال آینده از طریق تولید قراردادی ۵۰ درصد از کسری نیاز کشور از طریق جامعه عشایر تامین می‌شود.

او قیمت کنونی هرکیلو دام زنده را ۲۶۵ هزارتومان و لاشه را ۵۷۵ هزارتومان اعلام کرد و گفت: برآوردها حاکی از آن است که در تیرماه قیمت هرکیلو دام به ۲۴۵ تا ۲۵۰ هزارتومان برسد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • استقلال و پرسپولیس، خلاص!
  • بهره برداری فاز توسعه یک شرکت شیمیایی/۳ بازدید انجام شد
  • مالکان سرخابی‌ها سوم اردیبهشت مشخص می‌شوند
  • کناره‌گیری وزارت از اداره پرسپولیس و استقلال
  • چگونه از موبایل به جای کارت بانکی استفاده کنیم؟
  • مولدسازی دارایی‌های دولت برای پشتیبانی از تولید و مشارکت عمومی
  • مناطق گردشگری کرمان از طریق رسانه های روسیه معرفی شوند
  • اعتراض مدیران استقلال به واگذاری پرسپولیس
  • شکایت از صرافی ارز دیجیتال چگونه است؟
  • ۴۰ درصد تولید دام سبک در اختیار جامعه عشایر است