Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - برگ‌های پاییزی که رنگشان می‌پرد و زرد می‌شود و باد که سوزش را در میان خیابان‌ها و کوچه‌ها رها می‌کند، جدای از همه شاعرانگی‌ها این انواع ویروس‌های آنفلوآنزا هستند که از بدن یکی به دیگری می‌روند و جولان می‌دهند.
واکسن آنفلوآنزا راهی برای پیشگیری از این مشکل است. تا حرف از سرماخوردگی و آنفلوآنزا پیش می‌آید، پیشنهاد اول و آخر خیلی‌ها تزریق این واکسن است، در حالی‌که خیلی‌ها نمی‌دانند این واکسن را چه‌کسانی و در چه زمانی باید استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


با تشکر از: دکتر زینب عابدی-داروساز
آنفلوآنزا یا سرماخوردگی، مساله این است
قبل از این که سراغ خرید واکسن بروید، باید بدانید آنفلوآنزا دارید یا این که نه، سرماخورده‌اید. هر عطسه، گلو درد، گرفتگی بینی و آبریزشی نشانه سرماخوردگی نیست. علائم آنفلوآنزا سریع و ناگهانی سراغتان می‌آید. اگر تا شب قبل، حالتان خوب بوده و در صحت و سلامت به سر می‌بردید، ولی صبح یک‌باره حالتان بد شد، این یعنی به احتمال زیاد، شما آنفلوآنزا گرفته‌اید.
گلو درد، بدن درد و تب شدید، نشانه آنفلوآنزاست؛ علائمی که بعد از چند ساعت از بروز بیماری، رو به بهبود می‌رود. درباره سرماخوردگی اما همه چیز به شکل دیگری است. بیماری با آبریزش و گرفتگی بینی شروع می‌شود و بعد با سرفه و گلو درد ادامه پیدا می‌کند تا زمانی که بیماری تشدید شود.
چرا و چه زمانی؟
شاید بپرسید که چرا باید برای جلوگیری از ابتلا به آنفلوآنزا واکسن زد؟ آنفلوآنزا می‌تواند خطرناک باشد و عوارض جدی هم به همراه دارد. ابتلا به ذات‌الریه و حتی مرگ از اثرات آنفلوآنزاست.
هر سال این ویروس رشد می‌کند و حتی تغییر ماهیت می‌دهد. شاید به خاطر همین است که انواع مختلفی از آن وجود دارد و هر سال هم نمونه جدیدی از ویروس متولد می‌شود. بنابراین بهترین کار این است که هر سال، واکسن خاص آن سال هم تهیه و تزریق شود. این واکسن را همیشه می‌توان تزریق کرد، اما زمان طلایی آن برای فصل سرد سال، از اواسط شهریورماه تا اواخر مهرماه است. البته اگر شروع سرمای هوا به تعویق بیفتد می‌توانید این واکسن را دیرتر هم بزنید.
چه کسانی؟
همه باید احتمال ابتلا به آنفلوآنزا را جدی بگیرند؛ اما اگر جزو افراد رسیستیک به حساب می‌آیید، یعنی از مبتلایان به بیماری‌های دیابت، بیماری‌های قلبی عروقی یا جزو بیماران سرطانی، پیوندی و دیالیزی هستید، سن بالای 50 سال و کمتر از شش سال دارید و در بیمارستان و درمانگاه کار می‌کنید، حتما واکسن آنفلوآنزا بزنید. واکسن آنفلوآنزا فصلی است و برای هر‌فصل هم متفاوت است.
واکسن‌های اینفلوواک هلندی و واکسن گریپ کانادایی از واکسن‌های مورد استفاده در این فصل هستند. واکسن‌هایی که برای تهیه آن، نیازی نیست که از برگه بیمه خود استفاده کنید.
تجویز پزشک لازم نیست و می‌توانید از داروخانه‌ها به صورت آزاد تهیه کنید. البته همه نمی‌توانند واکسن بزنند، اگر به تخم‌مرغ و ترکیبات واکسن حساسیت دارید، نباید به فکر تزریق واکسن بیفتید.
اگر سیستم ایمنی ضعیفی هم دارید، می‌توانید از واکسن آنفلوآنزا استفاده کنید، اما بعد باید داروهای تقویتی مانند بادی کلینز مصرف کنید.
اگر در سه ماهه اول دوره بارداری به سر می‌برید هم نباید واکسن آنفلوآنزا تزریق کنید. منع تزریق برای آنها که در سه ماهه دوم و سوم بارداری قرار دارند، البته با دستور پزشک معالج ایرادی ندارد. اگر هم مادر شیرده هستید، برای تزریق واکسن هیچ منع پزشکی ندارید.
چطور نگه داریم؟
واکسن آنفلوآنزا را باید در یخچال و در دمای بین 2 تا 8 درجه نگه دارید. قبل از استفاده اما این واکسن باید به دمای 25 درجه و درواقع دمای اتاق برسد.
بهترین کار این است که در مراکز درمانی واکسن را تزریق کنید. برای اعضای خانواده‌تان که بیشتر از دو سال دارند، یک دوز کامل از این واکسن باید تزریق شود. فرزندان زیر دو سال هم که باید از واکسن مخصوص به خود استفاده کنند. اگر به سردرد، درد عضلانی و مفاصل، تب و لرز، ضعف و خستگی، تعریق زیاد و سرخی در محل تزریق تا دو روز بعد از تزریق واکسن مبتلا شدید، نگران نشوید، اینها عوارض بعد از تزریق واکسن آنفلوآنزا هستند.
واکسنی برای همه بیماری‌ها
این‌طور نیست که با تزریق واکسن آنفلوآنزا، در برابر همه بیماری‌ها به طور کامل ایمن بمانید. این واکسن شما را در برابر آنفلوآنزاهای خطرناک مانند خوکی و پرندگان که اتفاقا این روزها از بروز دوباره آن در برخی از کشورها خبر می‌رسد، محافظت می‌کند.
با تزریق واکسن آنفلوآنزا شما ممکن است به ویروس سرماخوردگی و حتی به ویروس‌های دیگر آنفلوآنزا مبتلا شوید، پس فکر نکنید با تزریق یک واکسن، شما ابرقهرمان می‌شوید و دیگر قرار نیست به بیماری دچار شوید.
6 تا 12 ماه
بعد از تزریق واکسن آنفلوآنزا به مدت 6 تا 12 ماه می‌توانید از آنفلوآنزا در امان بمانید.
36 تا 41 هزار تومان
قیمت واکسن‌های آنفلوآنزا در بازار هستند.
2 تا 4 هفته
زمان می‌برد تا واکسن تاثیر خودش را بگذارد و در مقابل آنفلوآنزا ایمن بمانید.
2 نوع واکسن‌
برای آنفلوآنزا تعریف شده. یک نوع از واکسن‌های آنفلوآنزا مناسب کودکان زیر دو سال و یک نوع دیگر هم مناسب برای افراد بالای دو‌سال‌است.
5 کشور
واکسن آنفلوآنزایشان را به ایران صادر می‌کنند. واکسن آنفلوآنزای تولید داخل نداریم و همه واکسن‌ها هم خارجی و وارداتی‌ هستند.
هلند، فرانسه، کانادا، کره‌جنوبی و روسیه، پنج کشوری‌هستند که واکسن‌های آنفلوآنزایشان در ایران استفاده می‌شود.
لیلا شوقی - ضمیمه چاردیواری روزنامه جام جم

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۲۷۶۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تزریق ۵۸۴ هزار دز واکسن فلج اطفال در خراسان رضوی

مدیر گروه پیشگیری و درمان بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: نزدیک به ۵۸۴ هزار دز واکسن فلج اطفال خوراکی و تزریقی در راستای برنامه جهانی ریشه‌کنی فلج اطفال و حفظ دستاورد‌های آن به جمعیت ایرانی و غیر ایرانی زیر پوشش این دانشگاه در خراسان رضوی خورانده و تزریق شد.
زهرا نهبندانی : بیش از ۵۲۱ هزار دز واکسن فلج اطفال از این تعداد برای جمعیت ایرانی و مابقی برای جمعیت اتباع غیر ایرانی انجام شده است.

وی با بیان اینکه پارسال هیچ مورد مثبت بیماری فلج اطفال در خراسان رضوی ثبت و گزارش نشده است، ادامه داد: واکسیناسیون فلج اطفال برای کلیه نوزادان در بدو تولد، ۲ ماهگی، چهار ماهگی، ۶ ماهگی، ۱۸ ماهگی و ۶ سالگی انجام می‌شود.

مدیر گروه پیشگیری و درمان بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: واکسیناسیون فلج اطفال در مبادی ورودی مرزی زمینی و هوایی جهت اتباع خارجی کشور‌های دارای موارد مثبت فلج اطفال، اجرای برنامه تکمیلی ایمن‌سازی فلج اطفال در حاشیه شهر، مناطق پرخطر از نظر فلج اطفال و مراکزی که جمعیت‌های مهاجرین و اتباع سکونت دارند از جمله برنامه‌های این دانشگاه در راستای ریشه کنی فلج اطفال به شمار می‌رود.

وی بیان کرد: همچنین از ابتدای امسال تاکنون ۱۵ هزار و ۱۶۳ دز واکسن فلج اطفال در خراسان رضوی ارائه شده است که از این تعداد ۱۳ هزار و ۴۷۹ دز برای جمعیت ایرانی و مابقی برای اتباع غیرایرانی خورانده و تزریق شده است.

شناسایی ۲ مورد مشکوک به فلج اطفال

نهبندانی ادامه داد: از ابتدای امسال تاکنون ۲ مورد مشکوک به فلج اطفال در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد شناسایی شده که هنوز نتیجه قطعی آن اعلام نشده است.

وی با اشاره به اهمیت برنامه جهانی ریشه کنی فلج اطفال و حفظ دستاوردهای آن بیان کرد: واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال امسال‏ در ۲ نوبت شامل نوبت نخست از دوم تا چهارم اردیبهشت ماه و نوبت دوم از ۳۰ اردیبهشت تا یکم خرداد ماه اجرا می‌شود.

مدیر گروه پیشگیری و درمان بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: هرچند تلاش‌ها برای تحقق اهداف برنامه ریشه کنی فلج اطفال در ۲ کشور همسایه و بومی افغانستان و پاکستان همچنان تداوم دارد، اما افزایش تردد به داخل کشور به دنبال تحولات سیاسی کشورهای همسایه و همچنین پوشش پایین واکسیناسیون جاری و تکمیلی در برخی مناطق این ۲ کشور، نشان دهنده خطر بالای ورود ویروس به کشورمان است.

وی با بیان اینکه تداوم وضعیت عاری از فلج اطفال در سالهای اخیر نشان از تلاش کارکنان بهداشتی برای دستیابی به پوشش بالای واکسیناسیون و عملیات ایمن سازی تکمیلی سالیانه است، ادامه داد: بر اساس توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت، برای حفظ این دستاورد بزرگ و به حداقل رساندن خطر ورود و چرخش مجدد ویروس فلج اطفال، لازم است عملیات ایمن سازی تکمیلی سالانه انجام شود.

نهبندانی عنوان کرد: در این برنامه کلیه مهاجران خارجی که در اردوگاه‌ها و یا خارج از اردوگاه‌های خراسان رضوی اقامت دارند، کلیه خانوارهای ساکن در محل تجمع مهاجران خارجی، کلیه مناطق زیر پوشش تیم های سیار، کلیه کودکان زیر پنج سالی که احتمالاً همراه مادران خود در زندان‌ها اقامت دارند و همچنین کلیه نقاطی که پوشش نوبت سوم فلج اطفال آنها کمتر از ٩٥ درصد است، زیر پوشش واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال قرار می‌گیرند.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۷ شهرستان خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاه‌های علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربت‌حیدریه و دانشکده‌های علوم پزشکی نیشابور و تربت‌جام است.

بر اساس اعلام اداره کل اتباع و مهاجرین خارجی خراسان رضوی، مشهد بعد از تهران دارای بیشترین شمار مهاجران خارجی است و نزدیک به ۴۰۰ هزار تبعه خارجی دارای مدارک شناسایی و اقامت شامل کارت آمایش، گذرنامه، گذرنامه خانواری و برگه سرشماری هستند که مشخصات آنها در سامانه "سیام" وزارت کشور ثبت شده است و به عنوان اتباع قانونی در مشهد اقامت دارند.

همچنین حدود ۳۰۰ هزار تبعه خارجی فاقد مدرک هویتی در مشهد شناسایی شده اند که افراد دارای گذرنامه با تاریخ منقضی شده نیز در این میان هستند و به عنوان اتباع غیرمجاز تلقی می‌شوند که البته در ماه‌های قبل حدود ۱۰۰ هزار نفر از این تعداد به کشورشان بازگردانده شدند.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • واکسیناسیون همگانی گارداسیل انجام می‌شود؟ | مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسیناسیون واکسن اچ‌پی‌وی
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل
  • وزارت بهداشت ضرورتی برای تزریق واکسن گارداسیل نمی بیند
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل/ فعلا الزامی به تزریق همگانی نیست
  • فشارخون و دیابت، بیماری شایع متقاضیان حج تمتع
  • تزریق ۵۸۴ هزار دز واکسن فلج اطفال در خراسان رضوی
  • ۵۸۴ هزار دز واکسن فلج اطفال در خراسان رضوی خورانده و تزریق شد
  • تزریق واکسن مننژیت ۱۲۰ نفر از زائران حج در استان ایلام
  • آغاز تزریق ۲ واکسن جدید کودکان در جنوب کشور تا ۱۰ روز آینده