Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-23@08:23:21 GMT

فارغ التحصیلان علوم پزشکی نباید بیکار باشند

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۲۸۲۸۷

فارغ التحصیلان علوم پزشکی نباید بیکار باشند

معاون آموزشی وزارت بهداشت به شایعاتی که درخصوص صندلی فروشی در رسانه‌ها عنوان شده اشاره کرد و گفت: سازمان سنجش اسامی را به دانشگاه‌ها می‌دهد و دانشگاه‌ها براساس معرفی سازمان سنجش کشور ثبت نام می‌کنند یعنی وزارت بهداشت بعد از ثبت نام در این چرخه قرار می‌گیرد.

 باقر لاریجانی بامقایسه ورودی‌های سال 97 و 98 دانشگاه‌های علوم پزشکی از افزایش این ورودی‌ها در سال 98 سخن گفت و اظهار داشت: کسانی که متقاضی افزایش ظرفیت رشته‌های علوم پزشکی هستند باید این موضوع را در نظر بگیرند که علاوه بر بار مالی بسیار زیاد این افزایش، عده‌ای دانش آموخته بدون رسالت مشخص در آینده روی دست جامعه خواهد ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



 معاون آموزشی وزارت بهداشت و دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی با اشاره به اینکه حوزه آموزش علوم پزشکی در کنار برنامه‌های تحولی و امور جاری، با چالش‌هایی نیز مواجه است گفت: بحثی چندی پیش درخصوص افزایش ظرفیت‌های کنکور سراسری مطرح شد. لازم است دقت شود آموزش علوم پزشکی با سایر حوزه‌های کشور متفاوت است و افزایش نسنجیده ظرفیت‌ها می‌تواند خسارت‌های جبران ناپذیری را به کشور وارد کند.

 لاریجانی با اشاره به اینکه محاسبات نیروی انسانی نظام سلامت به شکلی دقیق صورت گرفته گفت: این محاسبات با در نظر گرفتن نیازهای کشور، منابع و اعتبارات و همچنین استانداردهای آموزشی و تجهیزات صورت گرفته و اگر کسی نظری داشت در بازه‌های یک ساله اصلاح می‌شود.

 وی خاطرنشان کرد: این محاسبات محاسبات دقیقی است و طبق برآوردها نباید کشور را به جایی برسانیم که فارغ التحصیلان علوم پزشکی بیکار باشند در عین حال هم باید به نحوی باشد که نیازهای جامعه پاسخ داده شود.

 معاون آموزشی وزارت بهداشت با بیان اینکه علیرغم خواست و تلاش وزارت بهداشت افزیش چشمگیری در ورودی‌های رشته‌های علوم پزشکی صورت گرفت، گفت: در سال 97 ، حدود 27 هزار نفر ظرفیت اعلام شده است و در سال 98 هم همین ظرفیت را اعلام کردیم. اما آنچه توسط سازمان سنجش کشور به دانشگاه‌ها معرفی شده است، در نهایت سال 97 با 10 درصد افزایش ورودی دانشگاه‌ها و در سال 98 با 32 درصد افزایش روبرو بوده‌ایم.

 دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصص گفت: مشکل ما این است که در برخی دانشگاه‌ها 40 درصد افزایش ورودی در رشته پزشکی، 30 درصد افزایش در دندانپزشکی، 29 درصد در داروسازی و در رشته فیزوتراپی 42 درصد و ... ورودی‌ها افزایش یافته است.

وی عنوان کرد: خیلی تلاش شد تا ظرفیت‌های رشته‌های علوم پزشکی افزایش بی‌رویه نیابد چرا که این امر به صلاح کشور نیست. از طرفی هزینه تربیت نیروی علوم پزشکی بسیار بالا است و نیاز به تجهیزات و فیلد بالینی دارد. اینگونه نیست که دانشجوی پزشکی فقط کلاس درس بخواهد بلکه نیاز به آزمایشگاه، بیمارستان، کلینیک و ... دارد که زیرساخت‌ها برای افزایش ظرفیت فراهم نیست.

 لاریجانی ادامه داد: چنانچه ظرفیت ها بدون محاسبه افزایش یابد کیفیت آموزش در رشته‌های علوم پزشکی بسیار افت می‌کند و از سوی دیگر ظرفیت کار برای این تعداد فارغ التحصیل در رشته‌های علوم پزشکی وجود ندارد و اگر اجازه بدهیم بدون محاسبه ظرفیت‌ها زیاد شود تا چند سال آینده تعداد فارغ التحصیلان بیکار رشته‌های علوم پزشکی بسیار زیاد می‌شود که بار اقتصادی و اجتماعی زیادی را به جامعه تحمیل می‌کند.

 دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی با اشاره به بحث سهمیه‌ها گفت: ایثارگران و خانواده‌های شهدا مورد احترام تمام جامعه هستند و اگر این عزیزان نبودند مرزهای کشور از دست می‌رفت اما باید دقت شود که سهمیه‌ها به نحوی اعمال نشود که اختلاف فاحشی بین پذیرفته شدگان سهمیه و آزاد در دانشگاه‌ها ایجاد شود.

 لاریجانی به شایعاتی که درخصوص صندلی فروشی در رسانه‌ها عنوان شده اشاره کرد و گفت: سازمان سنجش اسامی را به دانشگاه‌ها می‌دهد و دانشگاه‌ها براساس معرفی سازمان سنجش کشور ثبت نام می‌کنند یعنی وزارت بهداشت بعد از ثبت نام در این چرخه قرار می‌گیرد.

 وی افزود: باتوجه به الکترونیکی بودن اطلاعات، تمام معرفی‌ها و ثبت نام‌ها در چند سال گذشته مجدد کنترل می شوند.

 معاون آموزشی وزارت بهداشت خطاب به مسؤولان دانشگاه‌های علوم پزشکی گفت: لازم است مسؤولین دانشگاه‌ها نسبت به این امر هوشیار باشند و افراد معرفی شده سازمان سنجش را با ثبت نامی های دانشگاه چک کنند. ضمن اینکه تیمی هم در وزارت بهداشت این کار را انجام می‌دهیم.

 وی افزود: به دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور تاکید شده تا مواردی که توسط سازمان سنجش و خصوصا با مکاتبات معرفی می شوند نیز بررسی می شود و چنانچه با مورد مشکوکی روبرو شدند از طریق وزارت بهداشت پیگیری کنند./فارس

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۲۸۲۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوامل خطرزای سرطان در زندگی روزمره را بشناسید

به گزارش جام‌جم‌آنلاین از فارس، یکی از راه‌های درمان بیماری، توسعه علوم پزشکی و تولید واکسن‌ها است. بسیاری از مشکلات و موانع جوامع بشری برای افزایش کیفیت زندگی و بالا بردن طول عمر مفید انسان نیز مرتفع شده است.
بعضی از بیماری‌های همچون سرطان، اگرچه به طور کامل درمان نشده‌اند، اما روش‌هایی برای پیشگیری از پیشرفت سریع آن‌ها ابداع شده که تا چند دهه قبل کم‌نطیر بوده است.
یکی از مشکلات سبک زندگی امروز مردم جامعه است به نحوی که خود در افزایش آمار سرطان‌ها موثر بوده است.
فشارها و اضطراب‌های روزانه، کاهش تحرک به دلیل مشاغل اداری، نداشتن برنامه ورزشی منظم، میل به مصرف غذاهای آماده و فرآوری شده به دلیل کمبود زمان و استعمال دخانیات مهمترین عامل در افزایش آمار سرطان‌هاست.
به همین دلیل نیاز است با داشتن اطلاعات کافی در این زمینه از ابتلا و گسترش این نوع بیماری‌ها در سطح جامعه پیشگیری کرد.
حسین بیگلری، دبیر کارگروه سلامت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه درباره بیماری‌های سرطان، اظهار کرد: طی سال‌های اخیر بعد از بیماری‌های قلبی-عروقی سرطان‌ها یکی از عوامل اصلی تهدید کنند سلامتی انسان‌ها در سرتاسر دنیا، کشور و استان بوده است.
وی ادامه داد: خیلی از سرطان‌ها قابل پشگیری هستند و می‌توان با داشتن یک سبک زندگی سالم از بروز آن‌ها جلوگیری کرد.
دبیر کارگروه سلامت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با تأکید بر بحث آموزش و اطلاع‌رسانی، خاطرنشان کرد: آگاهی مستمر به خانواده‌ها در داشتن سبک زندگی سالم نقش مهمی را در پیشگیری از سرطان‌ها ایفا می‌کند.
وی اضافه کرد: طی سال‌های اخیر با پیشرفت‌های علوم پزشکی، افرادی که هم مبتلا به سرطان شده چنانچه در مراحل اولیه بیماری تشخیص داده شود، امید و شانس درمانی بالایی دارند.
بیگلری شناخت عوامل و علل سرطان‌زا را بسیار مهم دانست و تصریح کرد: مصرف سیگار، قلیان و الکل به تنهایی عامل نیمی از عوامل سرطان در دنیا هستند پس دوری کردن از این عوامل یکی از راه‌های پیشگیری از سرطان‌هاست.
وی ادامه داد: چاقی و اضافه وزن مفرد به خصوص اگر کم‌تحرک هم باشند،  یکی از عوامل بروز خطر سرطان‌هاست و ریسک خطر را افزایش می‌دهد.
بیگلری تصریح کرد: سبک زندگی اشتباه در تغذیه، بدخوابی، استرس، افزایش سن، استفاده از هورمون‌ها و مواد نیروزا، فلزات سنگین، برخی از عوامل میکروبی و عوامل متفرقه مانند سموم کشاورزی و آفت‌کش‌ها؛ ریسک بروز سرطان در درازا مدت را افزایش می‌دهد.
وی ادامه داد: طبق آمار دانشگاه‌های علوم پزشکی و مرکز آمار، سرطان سینه در بانوان و سرطان‌های پرستات و پوست بیشتر در آقایان اتفاق می‌افتد.
دبیر کارگروه سلامت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه خاطرنشان کرد: طی سال‌های اخیر سرطان‌های معده و دستگاه گوارش که ارتباط مستقیم با تغذیه سالم دارد، بیشتر دیده می‌شود.
وی در ادامه به تقسیم سرطان‌ها به دو گروه خوش‌خیم و بدخیم، گفت: خوشبختانه خیلی از سرطان‌ها خوش‌خیم هستند و تهدید مرگ‌آوری برای فرد ندارد و با تشخیص سریع‌تر و اقدامات درمانی به‌موقع فرد می‌تواند به زندگی طبیعی خود را ادامه دهد.
بیگلری با اشاره به انجام غربالگری‌های رایگان در پیشگیری از سرطان پستان، دهانه رحم و سرطان‌های دستگاه گوارش(روده بزرگ) در مراکز جامع سلامت، اضافه کرد: افرادی که سابقه بیماری سرطان را در خانواده دارند غربالگری‌ را جدی بگیرند.
وی در پایان، تأکید کرد: حرک بدنی، ورزش و پیاده‌روی یکی از عوامل پیشگیری از سرطان است.

دیگر خبرها

  • یکی از مسائل جدی کشور فارغ التحصیلان فاقد دانش است
  • افتتاح سرای دانشجویی دخترانه با ظرفیت ۲۵۰ دانشجو
  • حمایت دانشگاه تهران از فارغ التحصیلان و دانشجویان جویای کار
  • شمار پزشکان متخصص در شهرستان‌های همدان افزایش یافت
  • افزایش چشمگیر آمار سرطان در استان
  • کاهش تعداد فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها در آمریکا برای دومین سال متوالی
  • اختصاص ۲۵ درصد کل اشتغال ۱۴۰۳ به فارغ التحصیلان
  • ۴۲ درصد تسهیلات اشتغال به فارغ‌التحصیلان بیکار اعطا می‌شود
  • عوامل خطرزای سرطان در زندگی روزمره
  • عوامل خطرزای سرطان در زندگی روزمره را بشناسید