Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-18@14:31:31 GMT

مسمومیت غذایی چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۲۸۴۴۳

مسمومیت غذایی چیست؟

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، گاستروانتریت یک بیماری است که شامل التهاب غده روده – به ویژه معده و روده‌ها – می‌شود. به طور کلی بدون دارو برطرف می‌شود، اما در بعضی موارد، می‌تواند منجر به بروز عوارض شود.

مسمومیت غذایی یکی از مهمترین علل گاستروانتریت است که منجر به مجموعه شناخته شده‌ای از علائم ناخوشایند می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گاستروانتریت معمولاً توسط ویروس ها، باکتری‌ها یا انگل‌ها ایجاد می‌شود. هنگامی که منشأ چنین آلودگی مواد غذایی آلوده باشد، به آن مسمومیت غذایی گفته می‌شود.

بیشتر موارد گاستروانتریت در اثر عفونت باکتری ها، ویروس‌ها یا انگل‌ها ایجاد می‌شود. اسهال، حالت تهوع، استفراغ و درد شکم علائم معمولی گاستروانتریت است. جدی‌ترین عارضه مسمومیت غذایی و گاستروانتریت، کم آبی بدن است، خصوصاً برای افراد آسیب پذیر مانند کودکان و سالخوردگان.

گاستروانتریت و مسمومیت‌های غذایی معمولاً بدون مداخله پزشکی برطرف می‌شوند. درمان بر روی کاهش علائم و جلوگیری از عوارض به ویژه کم آبی بدن متمرکز است.

راهکار اصلی درمان و پیشگیری از مسمومیت‌های غذایی استراحت و جایگزینی مایعات و الکترولیت‌های از دست رفته است.

موارد زیر ممکن است علائم بیماری را در حین ابتلا به گاستروانتریت بدتر کند: غذا‌های چرب، شیرین، لبنیات، کافئین و الکل.

برای جلوگیری از اثرات خطرناک و بالقوه کشنده کم آبی بدن از اسهال، نمک‌های هیدراتاسیون دهان و دندان (ORS) برای افراد آسیب پذیر توصیه می‌شود.

در کشور‌های توسعه یافته، گرچه تهدید مرگ کمتر است، با این وجود، هیدراتاسیون از اهمیت زیادی برخوردار است.

نمک، گلوکز و مواد معدنی که در اثر کم آبی بدن از بین می‌روند، جایگزین دسته‌های نمک‌های تجویز مجدد دهانی می‌شوند که ار داروخانه‌ها و بصورت آنلاین در دسترس هستند. نمک‌ها در آب آشامیدنی حل می‌شوند و نیازی به تجویز پزشک ندارند.

براساس برخی تحقیقات جدید، پروبیوتیک‌ها (باکتری‌ها و مخمر‌های “خوب” زنده) نیز ممکن است برای معده مفید باشند.

یکی از خطرات مسمومیت غذایی و گاستروانتریت به ویژه در کودکان و سالخوردگان از بین رفتن مایعات ناشی از اسهال و استفراغ است که می‌تواند منجر به کم آبی بدن شود.

منبع :سلامت نیوز

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت دانستنی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۲۸۴۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراقب مسمومیت با این نوع هندوانه‌ها باشید/ چطور هندوانه غیرسالم را تشخیص بدهیم؟

به گزارش قدس آنلاین؛هندوانه یک نوع میوه آبدار است که معمولاً در فصل تابستان مصرف می‌شود.

این میوه محبوب گاهی، می‌تواند نیترات داشته باشد که معمولاً به علت کودهای شیمیایی یا فرآورده‌های کشاورزی استفاده شده در کشت و پرورش آن ممکن است اتفاق بیفتد. با شناخت علائم وجود نیترات در هندوانه که در ادامه خواهیم گفت، از مصرف این هندوانه‌ها خودداری کنید تا دچار عوارض و مسمومیت‌های ناشی از آن نشوید. برای آنکه بدانید آیا هندوانه‌ای که خریداری کرده‌اید، نیترات‌دار است یا خیر، با ما همراه باشید.

تکه‌ای از گوشت هندوانه را در آب قرار دهید

برای بررسی میزان نیترات در هندوانه و جلوگیری از مسمومیت، می‌توانید یک تکه از گوشت هندوانه را در آب تمیز قرار داده و منتظر بمانید.

اگر آب تغییر رنگ داده و به رنگ صورتی تند تبدیل شود، این نشانه‌ای از وجود نیترات‌های زیاد در هندوانه است و بهتر است از مصرف آن خودداری کنید.

رنگ زرد پوست هندوانه نمایانگر میزان بالای نیترات است

نیتروژن یک عنصر اساسی برای رشد گیاهان است اما برخی کشاورزان در پرورش هندوانه از افزودن نیترات به زمین بیش از حد استفاده می‌کنند تا به رشد سریع‌تر هندوانه کمک کنند. این عمل می‌تواند منجر به تجمع نیترات‌های اضافی در گوشت هندوانه شود که مصرف آن می‌تواند به مسمومیت منجر شود.

به همین دلیل باید توجه داشت که زردی پوست هندوانه نشانه‌ای از افزایش نیترات است. هنگام خرید هندوانه، به رنگ داخل پوست آن نیز توجه کنید. اگر رنگ آن زرد باشد، بهتر است از خرید آن خودداری کنید. همچنین، گوشت هندوانه نباید خطوط سفید رنگ داشته باشد.

هندوانه که در وسطش حفره دارد مشکوک است

اگر هندوانه دارای حفره‌ بزرگ و عمیق در وسط آن باشد، این می‌تواند نشانه‌ای از استفاده از هورمون‌های رشد یا مانده در هندوانه باشد. هندوانه‌ای که هورمون‌های رشد دارد ممکن است مواد مضر را در خود جذب کرده باشد و مصرف آن می‌تواند به مسمومیت منجر شود. بهتر است از مصرف هندوانه‌های دارای حفره‌های بزرگ و عمیق خودداری کنید.

برای تشخیص هندوانه‌ای که ممکن است مشکل داشته باشد، باید وزن آن را مورد بررسی قرار دهید. هندوانه باید به نسبت اندازه‌اش، سنگین و سفت باشد. اگر احساس می‌کنید هندوانه خیلی سبک است یا احساس می‌کنید که دارای حجم زیادی هوا درون آن است، احتمالاً مشکلی وجود دارد. هندوانه‌ای که به خوبی رسیده است، هنگام بلند کردن بسیار سنگین خواهد بود.

سوراخ‌های هندوانه را بررسی کنید

تشکیل سوراخ‌ها در هندوانه ممکن است به دلیل ورود حشرات یا مشکلات رشد ایجاد شود. در برخی موارد، این سوراخ‌ها به عنوان نشانه از حشرات تلقی می‌شوند، اما در واقعیت ممکن است مرتبط با مقدار زیاد نیترات باشند. حتی اگر داخل هندوانه خوب باشد، وجود سوراخ می‌تواند باعث خرابی گوشت هندوانه شود. بنابراین بهتر است هندوانه‌ای که سوراخ دارد را خریداری نکنید.

منبع: خبر آنلاین

دیگر خبرها

  • مراقب مسمومیت با این نوع هندوانه‌ها باشید
  • پیشگیری از مسمومیت غذایی
  • خطر مرگ؛ این گیاهان را دیگر نخورید
  • مراقب مسمومیت با این نوع هندوانه‌ها باشید/ چطور هندوانه غیرسالم را تشخیص بدهیم؟
  • مسمومیت ۵ نفر به علت خوردن قارچ سمی در کرمانشاه
  • نسخه‌ای کامل برای خلاص شدن از آلرژی بهاری
  • درمان آلرژی غذایی شدید
  • ثبت ۱۹۳ مورد مسمومیت با گاز مونوکسید کربن
  • کاهش ۳۴ درصدی مسمومیت با گاز مونوکسید کربن
  • مسمومیت ۵ نفر به علت خوردن قارچ سمی