Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24- یک متخصص تغذیه گفت: آلودگی در فصول سرما می‌تواند اثرات مخربی بر سلامت تمام افراد جامعه به ویژه کودکان بگذارد.

خدیجه رحمانی متخصص تغذیه درباره نکات درباره تغذیه کودکان در فصول سرما و شیوع آلودگی، اظهار کرد: عوامل موثری وجود دارند که می‌توانند بر سلامت تمام اقشار جامعه به ویژه گروه‌های آسیب‌پذیر از جمله کودکان، زنان  باردار و شیرده، نوجوانان، سالمندان اثرات ناگواری را بگذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در ادامه افزود: می‌توان با شناخت عوامل آلودگی موجود، با آن مقابله کرد و باعث ارتقای سلامت شد. معمولاً عوامل آلوده‌کننده که موجب ایجاد مشکل در بدن هستند، به دو دسته تقسیم می‌شوند و عواملی مانند غذایی و محیطی هستند. عوامل محیطی مانند هوای آلوده، دود سیگار یا هر دخانیات دیگر، چوب یا ذغال، عطرها، شوینده‌ها و پاک‌کننده‌ها، کپک‌ها به خصوص زمانی که قابل مشاهده نباشند،‌ آب‌وهوای خیلی گرم یا سرد از عواملی هستند که می‌توانند اثرات مخربی بر سلامت بدن بگذارند.

رحمانی گفت: عامل دیگری که می‌تواند موجب اثرات مخرب آلودگی شود عوامل غذایی هستند که باعث بیماری‌های حساسیت‌زا و آلرژی‌زا در بدن افراد می‌شوند، مانند مواد رنگی و افزودنی‌هایی که در مواد غذایی به کار می‌رود. انواع مواد غذایی که به نوعی صنعتی هستند شامل شیرینی‌ها، چیپس، انواع کیک‌ها، ‌فست‌فودها می‌توانند عوامل موثری در ایجاد حالت آلرژیک و مستعد سرماخوردگی افراد باشند.

متخصص تغذیه بیان کرد: عوامل دیگری که می‌تواند موجب التهاب ریه شود روغن‌های مایع هستند که بیشتر آن‌ها از نوع امگا ۶ و ۹ هستند که بسیار مضر خواهند بود و باعث التهاب ریه خواهند شد. یکی از روغن‌های شایع و مورد استفاده افراد، روغن کنجد است که ترجیحاً باید کمتر مصرف شود. بهترین روغن مصرفی، روغن زیتون است که ترجیحاً باید از این روغن در مواد غذایی بیشتر استفاده شود.

او تاکید کرد: روغنی که به عنوان ضدالتهاب استفاده می‌شود روغن امگا ۳ یا همان روغن‌های ماهی است که ترجیحاً باید در هفته ۲ تا ۳ بار از آنها مصرف شود اگر افرادی به این نوع روغن حساسیت یا آلرژی داشته باشند می‌توانند از کپسول‌های آن استفاده کنند. این نوع روغن‌ها موجب پاکسازی ریه در مقابل آلودگی می‌شوند، زیرا آلودگی می‌تواند موجب التهاب ریه و ترشح بیشتر مخاط شود که این روغن می‌تواند با آلودگی مقابله کند و فرد دچار تنگی نفس و سرفه نشود.
مهار کردن آلودگی هوا و سرماخوردگی با خوردنی ها

رحمانی درباره درمان فرد مبتلا به سرماخوردگی، بیان کرد: افراد بهتر است در این مواقع از مواد مغذی بیشتری برای مبارزه با آلودگی استفاده کنند، اعم از مواد غذایی که حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها، ویتامین A ،k ،E باشد. عناصری مانند آهن، مس، منگنز به عنوان مواد مغذی شناخته نشده‌اند اما به صورت ترکیبات شیمایی موجود در مواد غذایی خاصیت آنتی اکسیدانی دارند که می‌توانند از التهابات جلوگیری کنند.

متخصص تغذیه گفت: این نوع ترکیبات شیمیایی مانند مواد رنگی که در سبزیجات میزان آنتی‌اکسیدانی بیشتری دارند، بهتر است در کنار غذا مصرف شوند و حتی برای جذب آنتی‌اکسیدان، بهتر است این نوع سبزیجات مانند هویج و کلم بروکلی پخته شوند و به میزان نیم لیوان در هر وعده غذایی، صبحانه،‌ ناهار و شام استفاده شوند.

او تاکید کرد: افراد باید مصرف نمک خود را کمتر کنند، زیرا این نوع مواد منجر به آسم می‌شوند. در مواقع آلودگی و فصول سرما بهتر است کمتر از مواد غذایی مانده استفاده شود.

باشگاه خبرنگاران

منبع: ساعت24

کلیدواژه: آلودگی هوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۳۰۵۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محکومیت قاچاقچیان سوخت و مواد خوراکی در خوزستان

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، مهدی طیبی گفت: پرونده قاچاق ۲ هزار و ۵۰۰ لیتر نفت‌گاز به ارزش ۵۶۰ میلیون ریال در شعبه ویژه رسیدگی به تخلفات قاچاق کالا و ارز تعزیرات حکومتی شهرستان بندر ماهشهر رسیدگی شد.

وی افزود: شعبه با تحقیقات لازم، اتهام انتسابی را محرز و علاوه بر ضبط سوخت کشف شده، متهم را به پرداخت یک میلیارد و ۶۸۰ میلیون ریال جزای نقدی محکوم و وصول کرد.

طیبی ادامه داد: ماموران پایگاه دریابانی بندر ماهشهر این محموله را کشف و گزارش آن را برای رسیدگی به تعزیرات حکومتی ارسال کردند

مدیر کل تعزیرات حکومتی خوزستان اضافه کرد: همچنین پرونده قاچاق مواد غذایی شامل؛ انواع کنسروجات، نوشیدنی و مواد خوراکی به ارزش یک میلیارد و ۳۷۰ میلیون ریال در شعبه ویژه رسیدگی به تخلفات قاچاق کالا و ارز تعزیرات حکومتی شهرستان باغملک رسیدگی شد.


وی گفت: شعبه با تحقیقات لازم، اتهام انتسابی را محرز و علاوه بر ضبط کالای کشف شده متهم را به پرداخت ۲ میلیارد و ۷۴۰ میلیون ریال محکوم کرد.

طیبی ادامه داد: ماموران نیروی انتظامی باغملک این محموله را کشف و گزارش آن را برای رسیدگی به تعزیرات حکومتی ارسال کردند.

کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز خوزستان این استان را به واسطه داشتن مرز‌های خاکی و آبی یکی از گذرگاه‌های قاچاق کالا عنوان کرد.

دیگر خبرها

  • کشف ۴۰ تن روغن خوراکی قاچاق و دستگیری یک متخلف در زاهدان
  • سبزیجات سرشار از پروتئین را بشناسید
  • با تغییر رژیم غذایی خود زمین را نجات دهید
  • کشف ۴۰ تن روغن خوراکی قاچاق ودستگیری یک متخلف در زاهدان
  • واژگونی تانکر روغن به دلیل خواب‌آلودگی راننده
  • کدام موادغذایی حاوی سطح خطرناک‌تری از مواد شیمیایی ماندگار هستند؟ چه خوراکی‌هایی را باید کمتر خورد؟
  • قیمت روغن خوراکی در بازار امروز ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • چغاله بادام پلو با مرغ یک غذای متفاوت برای فصل بهار
  • ویژگی‌های یک بشقاب غذای سالم
  • محکومیت قاچاقچیان سوخت و مواد خوراکی در خوزستان