Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-03-29@12:59:43 GMT

برای کاهش وزن سویا مصرف کنید

تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۳۲۰۴۰

برای کاهش وزن سویا مصرف کنید

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از روزنامه خراسان، از فواید سویا و محصولات آن زیاد شنیده‌ایم. اما شاید یکی از بحث برانگیزترین ادعاها درباره محصولات سویا، تاثیر آن بر وزن افراد است؛ در حالی که برخی افراد مدعی تاثیر مثبت سویا بر کاهش وزن هستند، برخی این ادعا را زیر سوال می‌برند اما آیا به راستی سویا می‌تواند به ما کمک کند تا راحت‌تر وزن کم کنیم؟

به تازگی گروهی از متخصصان آمریکایی برای جمع‌بندی این فواید، دست به بررسی تعدادی از مطالعات تجربی زدند تا مشخص کنند آیا گنجاندن سویا در رژیم غذایی، می‌تواند تاثیری بر کاهش وزن داشته باشد؟ برای این منظور آن‌ها 22 مطالعه را انتخاب کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مطالعات انتخابی آن‌ها دارای یک ویژگی مهم بود؛ این که آزمایشی بوده و طی آن دو گروه، مصرف‌کنندگان محصولات سویا و افرادی که سویا را در رژیم خود نداشتند، مورد مقایسه قرار گرفتند. بعد از بررسی محققان متوجه نکات جالبی شدند.

کاهش وزنی ویژه

این بررسی مشخص کرد مصرف منظم فراورده‌های سویا (شامل دانه سویا، شیرسویا، روغن سویا و . . ) می‌تواند به کاهش وزن در افراد دارای اضافه وزن کمک کند. اما مهم‌تر از کاهش وزن، مصرف منظم آن می‌تواند باعث کاهش میزان بافت چربی در بدن شود. در واقع نه فقط افراد کاهش وزن بیشتری را تجربه می‌کنند بلکه این کاهش وزن به کمک کاهش بافت چربی انجام می‌شود. البته درباره زنان بیشترین فایده مصرف سویا در سنین پیش از یائسگی گزارش شده است.

اما افزون بر کاهش وزن و میزان چربی، مصرف فرآورده‌های سویا در افراد دارای اضافه وزن به صورت ویژه فایده دیگری را نیز به دنبال دارد. در این افراد این انتخاب می‌تواند به کاهش اندازه دور شکم منجر شود. توجه داشته باشید که این روزها تخصصان از ارتباط نزدیک چاقی شکمی با بیماری‌های قلبی-عروقی صحبت می‌کنند و بر این اساس مصرف این محصولات می‌تواند به پیشگیری از بیماری‌های قلبی در افراد چاق کمک کند.

آشنایی با رژیم غذایی سویا

اما شاید برای شما سوال باشد که چرا سویا چنین تاثیراتی دارد؟

سویا چطور عمل می‌کند؟

واقعیت این است که چرایی این موضوع حتی برای متخصصان نیز به شکلی کامل روشن نیست. متخصصان برخی ویژگی‌های خاص سویا و محصولات آن را با این موضوع مرتبط می‌دانند؛ ویژگی‌هایی چون بالا بودن میزان پروتئین، داشتن ماده ایزوفلاون (ماده‌ای که تحت عنوان استروژن گیاهی نیز توصیف می‌شود)، بالا بودن میزان فیبر سویا و چربی غیراشباع.

اما این که دقیقا کدام ویژگی و طی چه فرایندی به چنین نتایجی منجر می‌شود، موضوعی است که برای رسیدن به جواب نیازمند پژوهش‌های بیشتری هستیم.

دیگر خواص سویا

سویا برای جلوگیری از پوکی استخوان: بیشتر زنان مستعد ابتلا به پوکی استخوان هستند. این بیماری به علت افزایش سن و ضعف استخوان ایجاد می‌شود.محتوای فیتواستروژن در سویا می‌تواند جذب کلسیم توسط بدن را افزایش دهد و از تحلیل رفتن توده‌های استخوانی جلوگیری کند.

سویا مناسب برای غذای کودک: سویا همچنین جایگزین بسیار خوبی برای شیر در فرمول‌های تغذیه نوزاد است و همچنین به عنوان یک جایگزین مناسب برای شیر گاو عمل می‌کند.

منبع: Nutrients

کد خبر 463864 برچسب‌ها غذا - رژیم

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: غذا رژیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۳۲۰۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اما و اگر‌های روزه‌داری برای دیابتی‌ها

هنگام روزه‌داری سطح انسولین خون در طی روز پایین‌تر از روز‌های معمولی است. در واقع بدن از ذخایر انرژی خود یعنی گلیکوژن یا قند حیوانی ذخیره شده در کبد و عضلات و همچنین از چربی موجود در بافت چربی برای تأمین انرژی استفاده می‌کند، که اینها موجب افزایش سطح انسولین خون نمی‌شوند و به همین دلیل هنگام روزه‌داری میزان انسولین خون کمی پایین‌تر از روز‌های دیگر است. کاهش انسولین خون احتمال ذخیره چربی (شروع چاقی) و همچنین احتمال مقاوم شدن سلول‌ها به انسولین (که زمینه ساز شروع دیابت است) را کاهش می‌دهد.

باید توجه کرد که روزه‌داری علاوه بر اینکه منجر به استراحت دستگاه گوارش می‌شود، سوخت و ساز بدن را تنظیم کرده و احتمال ابتلا به بیماری‌ها از جمله افسردگی و استرس، افزایش فشار خون، میگرن، افزایش وزن، بی‌خوابی و گاهی دیابت را کاهش می‌دهد. با این حال در برخی موارد روزه‌داری در افراد بیمار لطماتی را به سلامت فرد وارد می‌کند که به همین دلیل لازم است این افراد برای اطمینان از بی خطر بودن روزه گرفتن با پزشک خود مشورت کنند تا در صورت احتمال لطمه به سلامتی، از روزه گرفتن خودداری کنند.

بنابر اعلام دانشگاه علوم پزشکی تهران، دیابت از جمله بیماری‌هایی است که بسته به میزان شدت و همچنین نوع آن، توصیه‌های متفاوتی برای روزه‌داری دارد. افراد مبتلا به دیابت که دارو دریافت می‌کنند، با توجه به شدت بیماری و با مشورت با پزشک ممکن است مجاز به روزه‌داری باشند. در مبتلایان به دیابت غیر وابسته به انسولین (دیابت نوع ۲) که دارای اضافه وزن بالا باشند (BMI بالاتر از ۲۸ دارند) و با دریافت منظم دارو (به صورت ۲ بار در شبانه روز) قند خون خود را کنترل می‌کنند، روزه‌داری نه‌تن‌ها مضر نیست، بلکه می‌تواند مفیدتر هم باشد.

افراد دیابتی که دارای شرایط زیر هستند (با تشخیص پزشک) لازم است از روزه‌داری خودداری کنند:

- افراد مبتلا به دیابت (چه از نوع وابسته به انسولین و چه غیر وابسته به انسولین) که هنوز بیماری خود را کنترل نکرده‌اند و قند خون آنها هنوز به حد قابل قبولی نرسیده است.

- مبتلایانی که قند خون بالا داشته، اما هنوز از داروی خاص و همچنین فعالیت بدنی مناسب جهت درمان دیابت پیروی نمی‌کنند.

- مبتلایان دیابت نوع ۱ (وابسته به انسولین) که در روز چند نوبت لازم است انسولین تزریق کنند.

- دیابتی‌های مبتلا به عفونت

- افراد مبتلا به پرفشاری خون کنترل نشده و همچنین آنژین (نوعی بیماری قلبی) درمان نشده.

- افرادی که در طول روز ۲ بار یا بیشتر به افزایش قند خون (هیپرگلیسمی) یا کاهش آن (هیپوگلیسمی) دچار می‌شوند. اگر افراد دچار تعریق، عرق سرد و تپش قلب شوند، این نشانه افت قند خون است که در این صورت باید روزه باز شود.

- خانم‌های باردار یا شیرده مبتلا به دیابت نباید روزه بگیرند.

- افراد سالخورده مبتلا به دیابت نیز نباید روزه بگیرند.

توصیه‌های لازم برای افراد مبتلا به دیابت در طول ماه مبارک رمضان

- افزایش دریافت مواد غذایی پرچرب و پرکربوهیدرات و به طور کلی پرخوری در افراد دیابتی، منجر به افزایش قند خون و افزایش وزن خواهد شد. بیماران دیابتی در طول روز‌های ماه رمضان مانند روز‌های معمولی باید از دریافت کالری بیش از حد و همچنین مواد غذایی حاوی کربوهیدرات ساده مانند قند و شکر بپرهیزند.

- انجام فعالیت بدنی سبک یا متوسط در افراد مبتلا به دیابت غیر وابسته به انسولین، عارضه‌ای نخواهد داشت.

- وزن فرد باید در طول ماه مبارک رمضان روزانه کنترل شده و در صورت هر گونه کاهش وزن شدید یا افزایش وزن بیشتر از دو کیلوگرم حتما با پزشک مشورت شود.

- در صورت احساس هر گونه علایم ناشی از کاهش یا افزایش شدید قند خون باید روزه را باز کنند.

- بعد از پایان ماه مبارک رمضان میزان و نوع داروی مصرفی و همچنین رژیم غذایی به حالت قبل از ماه رمضان بر می‌گردد.

- اگر برای خوردن سحری بیدار نشوند، بهتر است از روزه گرفتن در آن روز منصرف شوند، زیرا احتمال پایین افتادن قند خون و عوارض دیگر افزایش می‌یابد.

- اگر بعد از افطار، قند خون بالای ۲۵۰ باشد لازم است شب بعد ۲۰ درصد از کالری دریافتی کم شود. اگر هنگام سحر نیز قند خون بالای ۲۰۰ باشد باید از غذای سحری دفعات بعدی ۲۰ درصد کم شود. چنانچه قند خون بالای ۳۵۰ باشد توصیه می‌شود اصولا روزه نگیرند.

- چناچه مصرف قرص فراموش شود (خصوصاٌ در صورتی که معمولا قند خون بالاست) بیماران دیابتی بهتر است آن روز را روزه نگیرند.

- بیماران دیابتی که به نحوی دچار عوارض مزمن دیابت بر کلیه‌ها، چشم، قلب و... شده‌اند هر چند ممکن است با روزه گرفتن دچار مشکل حادی نشوند، ولی برای پیشگیری از پیشرفت عوارض مزمن بهتر است روزه نگیرند یا با متخصص مربوطه مشورت کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • تهدید سلامت افراد در استفاده نادرست از فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل
  • پلی به گذشته - بریس رونالدو نازاریو با پیراهن رئال مادرید مقابل سویا (2004/3/28) / فیلم
  • درمان اصلی کبد چرب چیست؟
  • برای حفظ کاهش وزن افراد در ماه رمضان موارد زیر باید رعایت شود
  • چالش‌هایی که در روزه‌ داری با آنها مواجه می‌شویم/ چگونه مشکلات گوارشی را کاهش دهیم؟/ دلایل بروز یبوست و نحوه پیشگیری از آن در افراد روزه‌ دار
  • اما و اگر‌های روزه‌داری برای دیابتی‌ها
  • چالش‌هایی که با روزه‌داری مواجه می‌شویم/ چگونه مشکلات گوارشی را کاهش دهیم؟
  • چالش‌هایی که با روزه‌داری مواجه می‌شویم
  • این غذاها را در بهار بخورید
  • تاثیر مصرف محصولات سویا بر ریسک فاکتور‌های قلبی و عروقی دیابت نوع ۲