Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-19@05:11:32 GMT

کارت‌خوان‌های ایرانی در استانبول هنوز فعالند

تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۳۲۴۵۷

کارت‌خوان‌های ایرانی در استانبول هنوز فعالند

استفاده‌ از کارت‌خوان‌های ایرانی خارج از کشور مشکلات زیادی را به ویژه در شرایط حساس ارزی برای نظام مالی و پرداخت کشور ایجاد کرد و در همین راستا بانک مرکزی بر آن شد تا جلوی فعالیت این کارت‌خوان‌ها گرفته شود.

این تصمیم بانک مرکزی در راستای محدودسازی فعالیت دلالان بازار ارز بود؛ به گونه‌ای که این دلالان از هر امکانی برای خرید و فروش ارز بهره بردند و یکی از این ابزارها که نقل و انتقال پول را برای آنها ساده می‌کند، دستگاه‌های پوز یا کارت‌خوان است که مبلغ خرید یا فروش ارز را با آن انتقال می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما سفته‌بازان ارزی به این اکتفا نکردند و با انتقال تعدادی از دستگاه‌های کارت‌خوان به خارج از کشور، معاملات ارزی خود را در همان محل انجام می‌دهند.

بر اساس قانون بانک مرکزی، استفاده از کارت‌خوان‌های ایرانی به هر شکلی در خارج از کشور ممنوع است و در همین راستا دسترسی این کارت‌خوان‌ها به نظام بانکی ایران از طریق مخابرات نیز مسدود شده است.

در این میان دو راه دیگر برای ارتباط این دستگاه‌ها با ایران وجود دارد که یکی سیم‌کارت‌ها و دیگری استفاده از اینترنت با وی‌پی‌ان است.

بانک مرکزی در نخستین اقدام خود برای محدودسازی حجم استفاده از این کارت‌خوان‌ها، سقف تراکنش‌های مالی از طریق دستگاه‌های پوز را محدود ساخت که این کار تا حد زیادی جلوی این نقل و انتقالات را گرفت.

در ادامه، با دستور بانک مرکزی شرکت‌های ارائه‌دهندگان خدمات کارتی (پی‌اس‌پی) موظف به شناسایی و مسدودسازی دستگاه‌های کارت‌خوان فعال در خارج از کشور شدند.

محمد مهدی طوبایی، معاون توسعه و نظارت شرکت شبکه الکترونیکی پرداخت‌های کارتی (شاپرک) در پاسخ به این پرسش که دستگاه‌های کارت‌خوان بیشتر به کدام کشورها منتقل شده است؟ گفت: به‌صورت دقیق نمی‌توان نام کشورها را اعلام کرد اما به طور عمده دستگاه‌های کارتخوان برای معاملات ارز به کشورهای همسایه مانند عراق و ترکیه منتقل شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: البته امکان به‌کارگیری دستگاه‌های کارتخوان ایرانی در تمام کشورهای دنیا وجود دارد، چرا که در هر نقطه دنیا که بتوان از طریق اینترنت به شبکه شاپرک متصل شد، این امکان وجود دارد.

طوبایی همچنین با بیان اینکه برخی از دلالان برای اینکه کار شناسایی دستگاه‌های کارت‌خوان در خارج از کشور را مشکل کنند از وی‌پی‌ان یا فیلترشکن استفاده می‌کنند، اظهار کرد: استفاده از وی‌پی‌ان در خارج از کشور دقیقاً عکس آن چیزی است که در داخل اتفاق می‌افتد؛ به این معنا که وقتی از خارج از فیلترشکن استفاده می‌کنند ای‌پی سرورهای داخلی نمایش داده می‌شود و کار شناسایی را دشوار می‌کند.

بر اساس آخرین آماری که شاپرک از مسدودسازی کارت‌خوان‌های ایرانی خارج از کشور اعلام کرده، در اولین سری از این اقدامات ۹۳۰ پایانه طی دی تا نیمه بهمن سال ۹۷ در کشورهای خارجی شناسایی و مسدود شد و با ادامه این اقدامات حدود ۳۷۰ پایانه دیگر شناسایی و مسدود شدند تا به این ترتیب طی سال گذشته در مجموع ۱۳۰۴ پایانه فعال در خارج از کشور غیرفعال شود که از این تعداد پایانه ۱۲۰۷ مورد توسط شرکت‌های پی‌اس‌پی و ۹۷ پایانه نیز توسط شرکت شاپرک شناسایی و مسدود شده‌اند.

پیگیری‌های ایسنا حاکی از آن است که شناسایی کارت‌خوان‌هایی که از وی‌پی‌ان استفاده می‌کنند، نیاز به هماهنگی بانک مرکزی، شرکت‌های پی‌اس‌پی و وزارت ارتباطات دارد که این هماهنگی صورت گرفته و اقدامات آن در حال انجام است.

از سوی دیگر مسئولان در این پیگیری‌ها مدعی شده‌اند که میزان استفاده از کارت‌خوان‌های ایرانی در خارج از کشور کاهش چشم‌گیری یافته و به صورت معدود انجام می‌شود.

این در حالی است که مشاهدات عینی خبرنگار ایسنا از شهر استانبول از این موضوع حکایت دارد که کارت‌خوان‌های ایرانی به وفور در صرافی‌ها، سیم‌کارت‌فروشی‌ها و بعضا رستوران‌های این شهر فعال است و مشکلی هم برای استفاده از آن‌ها وجود ندارد.

به نظر می‌رسد یکی از دلایل راحت‌ بودن این کار برای افراد متخلف این است که صاحبان کارت‌خوان‌هایی که دستگاه‌شان به خارج از کشور منتقل می‌شود، هیچ جریمه و برخوردی برای‌شان وجود ندارد.

1717

کد خبر 1322582

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ترکیه استانبول بانک مرکزی کارت خوان الکترونیکی سهمیه بندی بنزین بنزین ایالات متحده آمریکا بارش برف باران باشگاه پرسپولیس تیم ملی فوتبال ایران عراق تجمعات اعتراضی باشگاه استقلال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۳۲۴۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرخ حمل کالا از حالت توافقی خارج شود

علی‌اکبر سیارمه رییس کانون انجمن‌های صنفی رانندگان استان قزوین گفت: نرخ حمل کالا در جاده طبق مصوبه شورای عالی هماهنگی حمل و نقل کشور در سال‌های گذشته توافقی اعلام شد که به علت برخی مشکلات امکان پذیر نیست.

وی اضافه کرد: اگر یک تن کالا در یک کیلومتر از جاده‌های کشور حمل شود باید نرخ آن با لحاظ شرایط خاص تعیین شود تا بلکه بتوانیم تمامی هزینه‌های حمل، سود، سرمایه کار و نیروی انسانی را لحاظ کنیم.

سیارمه ادامه داد: حرفه‌ای به عنوان حمل و نقل که نقش بسزایی در توسعه اقتصادی کشور دارد، باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد تا اینکه بتواند در این بازار هزینه‌های تعمیر و خرید قطعات سرپا بماند.

به گفته این فعال صنفی، رانندگان خاور و تریلی استان قزوین با وجود درآمد‌های متفاوت به یک شکل حق بیمه پرداخت می‌کنند که همین مساله منجر به وضعیت یک بام و دو هوای پرداخت حق بیمه شده است.

رییس کانون انجمن‌های صنفی رانندگان استان قزوین بیان کرد: بیمه کردن رانندگان بعد از تصویب قانون کار در سال ۸۰ به اجرا درآمد و آیین نامه اجرایی آن نیز به سازمان تامین اجتماعی ارجاع شد تا در نهایت ۲۷ درصد از حداقل دستمزدی که سالانه شورای عالی کار اعلام می‌کند در ۱.۶ ضرب شده و مبنای بیمه کارگران قرار گیرد.

سیارمه ادامه داد: در رابطه با بیمه تکمیلی بعد از وقایع سال ۹۸ و ارایه مطالبات، وزارت راه تصمیم گرفت که رانندگان نیز از بیمه تکمیلی بهره‌مند شوند که هم اکنون بیمه دانا این مساله را به عهده گرفته و کلیه رانندگانی که بیمه تامین اجتماعی دارند، مشمول بیمه تکمیلی هستند.

وی با بیان اینکه در بخش رانندگان کالا و مسافر در استان قزوین ۱۲ هزار و ۵۰۰ راننده وجود دارد، گفت: تعداد رانندگان وانت بار و کامیون داران نیز در استان افزایش یافته و هر کدام که کارت هوشمند داشته باشند نیز از بیمه تکمیلی بهره‌مند خواهند شد.

این فعال صنفی با بیان اینکه رانندگان مطالبات زیادی دارند، ادامه داد: این شغل فرسایشی موجب بیماری‌های جسمی مثل دیسک کمر تا ناراحتی‌های داخلی می‌شود و رانندگان ناوگان عمومی با اینکه به تمام اقتصاد کشور خدمات ارایه می‌دهد، اما هیچ اختیاری در قیمت گذاری قطعات تعمیری نداشته و هیچ خدمات حمایتی نیز دریافت نمی‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • نرخ حمل کالا از حالت توافقی خارج شود
  • دستگاهی ایرانی که پساب‌ها را آنلاین و سریع بررسی می‌کند
  • عجیب‌ترین کارت تاریخ به مهدی طارمی(عکس)
  • کشف برنج و آرد خارج از شبکه در نهاوند 
  • معرفی پوشش ایرانی-اسلامی به خارج از مرز‌های ایران
  • حفاری زیر دریای عمان با ماشین حفاری دانش‌بنیان ایرانی
  • (ویدئو) چگونه از موبایل به جای کارت بانکی استفاده کنیم؟
  • چگونه از موبایل به جای کارت بانکی استفاده کنیم؟
  • راهنمای کامل متروی استانبول به همراه نقشه خطوط
  • ثنای ایرانیان مقیم خارج