Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-24@06:20:15 GMT

۶ ماده غذایی التهاب‌آور

تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۳۲۷۰۱

آفتاب‌‌نیوز :

التهاب بسته به شرایط می‌تواند خوب یا بد باشد. از یک طرف، روش طبیعی بدن برای محافظت از خود در هنگام آسیب‌دیدگی یا بیمار شدن است که می‌تواند به بدن شما کمک کند تا از خود در برابر بیماری دفاع نماید و بهبودی را تحریک کند و از طرف دیگر، التهاب مزمن و پایدار با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند دیابت‌، بیماری‌های قلبی و چاقی مرتبط است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه شش ماده غذایی به نقل از "اکوواچ" آورده شده که می‌توانند باعث التهاب شوند:

۱) شکر و سیروپ ذرت با فروکتوز بالا:

شکر ساکارز و سیروپ ذرت با فروکتوز بالا دو نوع اصلی شکر اضافه شده در رژیم غذایی غربی هستند. شکر از ۵۰ درصد گلوکز و ۵۰ درصد فروکتوز تشکیل شده است، در حالی که سیروپ ذرت با فروکتوز بالا از حدود ۴۵ درصد گلوکز و ۵۵ درصد فروکتوز تشکیل شده است.

یکی از دلایلی که قند اضافه شده مضر است، این است که می‌تواند التهاب را افزایش داده و منجر به بیماری شود.

قند هم‌چنین از آن رو می‌تواند مضر باشد که مقدار زیادی فروکتوز را به بدن وارد می‌کند. اگرچه مصرف مقادیر کمی فروکتوز موجود در میوه و سبزیجات خوب است اما مصرف مقادیر زیادی از قندهای اضافه شده ایده خوبی نیست.

مصرف مقدار زیادی فروکتوز با بروز چاقی، مقاومت به انسولین، دیابت، بیماری کبد چرب، سرطان و بیماری مزمن کلیه مرتبط است. هم‌چنین محققان خاطرنشان کردند که فروکتوز باعث ایجاد التهاب در سلول‌های اندوتلیال می‌شود که رگ‌های خونی را شکل داده و این یک عامل خطر برای بروز بیماری‌های قلبی محسوب می‌شود.

مطالعات نشان داده است که مصرف زیاد فروکتوز باعث افزایش چندین نشانگر التهابی در موش‌ها و انسان‌ها می‌شود.

غذاهای سرشار از قندهای اضافه شده شامل شیرینی‌ها، شکلات‌ها، نوشابه، کیک، کلوچه، دونات و برخی از غلات هستند.

۲) چربی‌های مصنوعی ترانس:

چربی‌های ترانس مصنوعی احتمالاً ناسالم‌ترین چربی‌هایی هستند که می‌توانید بخورید. این چربی‌ها با افزودن هیدروژن به چربی‌های اشباع نشده که مایع هستند، ایجاد می شوند تا به شکل چربی جامد دربیایند.

در برچسب‌های مواد تشکیل دهنده‌، چربی‌های ترانس اغلب به عنوان روغن‌های هیدروژنه جزئی شناخته می‌شوند. بیشتر کره‌های گیاهی حاوی چربی‌های ترانس هستند و اغلب برای طولانی شدن عمر مفید مواد غذایی به غذاهای فرآوری شده اضافه می‌شوند.

بر خلاف چربی‌های ترانس که به طور طبیعی در لبنیات و گوشت وجود دارد، چربی‌های مصنوعی ترانس باعث ایجاد التهاب و افزایش خطر بیماری می‌شوند. علاوه بر پایین آوردن کلسترول HDL (خوب)، چربی‌های ترانس ممکن است در عملکرد سلول‌های اندوتلیال که در شریان‌های شما قرار دارد، اختلال ایجاد کند که این یک عامل خطر برای بیماری‌های قلبی است.

مصرف چربی‌های ترانس مصنوعی با سطوح بالای نشانگرهای التهابی نیز مرتبط است.

غذاهای پرچرب ترانس شامل سیب زمینی سرخ شده و سایر فست فودهای سرخ شده، برخی از انواع پاپ کورن‌های ماکروویوی، برخی مارگارین‌ها (کره‌های گیاهی)، کیک‌های بسته بندی شده و کلوچه‌ها، برخی شیرینی‌ها و کلیه غذاهای فرآوری شده‌ای هستند که روغن نباتی هیدروژنه جزئی را روی برچسب خود نوشته‌اند.

۳) روغن‌های گیاهی و دانه‌ای:

بعضی از دانشمندان بر این باورند که برخی روغن‌های گیاهی مانند روغن سویا به دلیل دارا بودن مقدار زیاد اسید چرب امگا ۶ باعث التهاب می‌شوند. اگر چه اسید چرب امگا ۶ در رژیم‌های غذایی مورد نیاز است اما افراد به طور معمول بیش از حد نیاز آن‌ را مصرف می‌کنند.

متخصصان بهداشتی توصیه می‌کنند که غذاهای غنی از امگا ۳ مانند ماهی‌های چرب را بخورید تا نسبت امگا ۶ به امگا ۳ را بهبود بخشیده و از مزایای ضد التهابی امگا ۳ استفاده کنید. با این حال، شواهد مبنی بر تاثیر میزان زیاد مصرف اسیدهای چرب امگا ۶ بر بروز التهاب در انسان در حال حاضر محدود است و به تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است.

روغن‌های گیاهی و دانه‌ای، به عنوان روغن‌های پخت و پز استفاده می‌شوند و ماده اصلی بسیاری از غذاهای فرآوری شده هستند و استفاده از آن‌ها باید در مقادیر کنترل‌شده صورت گیرد.

۴) کربوهیدرات‌های تصفیه شده:

کربوهیدرات‌ها ممکن است منجر به مشکلات بسیاری شوند اما همه آن‌ها نیز مشکل‌ساز نیستند. مصرف کربوهیدرات تصفیه شده ممکن است منجر به ایجاد التهاب شود.

کربوهیدرات‌های تصفیه شده بیشتر فیبرهای خود را حذف کرده‌اند. فیبر باعث تقویت احساس سیری و کنترل قند خون شده و باکتری‌های مفید موجود در روده شما را تغذیه می‌کند.

محققان اعلام کرده‌اند که کربوهیدرات‌های تصفیه شده در رژیم غذایی مدرن ممکن است رشد باکتری‌های التهابی روده را تحریک کنند که این موضوع می‌تواند خطر چاقی و بیماری التهابی روده را افزایش دهد.

کربوهیدرات‌های تصفیه شده دارای شاخص گلیسمی بالاتر (GI) نسبت به نمونه‌های فرآوری نشده هستند. غذاهای حاوی GI بالا قند خون را با سرعت بیشتری نسبت به غذاهای حاوی GI پایین افزایش می‌دهند.

کربوهیدرات‌های تصفیه شده در آب‌نبات‌ها، نان، ماکارونی، شیرینی، برخی غلات‌، کلوچه، کیک‌، نوشابه‌های شیرین شده با قند و تمام غذاهای فرآوری شده حاوی قند یا آرد اضافه شده یافت می‌شوند.

به طور خلاصه می‌توان گفت کربوهیدرات‌های غیرفرآوری شده همراه با فیبر سالم هستند اما کربوهیدرات‌های تصفیه شده سطح قند خون را بالا برده و التهاب را تقویت می‌کنند که ممکن است منجر به بیماری شود.

۵) الکل:

مصرف الکل می‌تواند منجر به ایجاد مشکلات جدی در سلامت افراد شود. افرادی که الکل مصرف می‌کنند ممکن است با سموم باکتریایی که از روده بزرگ خارج و به بدن داخل می‌شوند، دچار مشکل شوند. این وضعیت که اغلب به آن "روده نشتی" گفته می‌شود، می‌تواند التهاب گسترده را به دنبال داشته باشد که منجر به آسیب دیدن اعضای بدن می‌شود.

۶) گوشت فرآوری شده:

مصرف گوشت فرآوری شده با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، دیابت و سرطان معده و روده بزرگ همراه است. انواع متداول گوشت فرآوری شده شامل کالباس، بیکن، ژامبون، گوشت دودی و تند گاو است.

گوشت فرآوری شده محصولات نهایی پیشرفته گلیکاسیون (AGEs) بیشتری نسبت به گوشت‌های دیگر دارد. AGEs با پختن گوشت و برخی غذاهای دیگر در دماهای بالا تشکیل می‌شود و ثابت شده که باعث ایجاد التهاب می‌شود.

از بین تمام بیماری‌های مرتبط با مصرف گوشت فرآوری شده، ارتباط آن با سرطان روده شناخته‌ترین مورد است. اگرچه عوامل بسیاری در بروز سرطان روده بزرگ نقش دارند اما یک مکانیسم پاسخ التهابی سلول‌های روده بزرگ به گوشت فرآوری شده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: التهاب التهاب بدن سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۳۲۷۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییر سبک زندگی، بهترین درمان کبد چرب / این بیماری تنها مختص افراد چاق نیست

فوق تخصص گوارش و کبد بزرگسالان گفت: کبد چرب بیماری شایع و بدون علامت است، تغییر سبک زندگی مهم‌ترین بخش برای درمان بیماری کبد چرب است، اصلاح شیوه زندگی ۹۰ درصد بخش درمان را به خود اختصاص می‌دهد.

هادی عبداللهی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به اینکه عضو کبد در بدن انسان وظایف متفاوتی را بر عهده دارد، اظهار کرد: مهم‌ترین عملکرد کبد سم زدایی بدن است، ذخایر انرژی، ذخایر منابع گلیکوژن در کبد، تولید پروتئین‌ها و آمینه اسیدهای ضروری بدن، تولید ویتامین‌ها و فاکتورهای پیش انعقادی از دیگر وظایف این عضو در بدن است.

وی با بیان اینکه بیماری کبد چرب ارمغان زندگی شهرنشینی است، افزود: فعالیت بدنی کمتر و کم تحرکی در زندگی شهرنشینی امروز بیشتر است و نوع غذاها پرچرب و پرکالری بوده، بنابراین اضافه وزن و چاقی در بین افراد رواج زیادی دارد و این موارد باعث افزایش بروز بیماری‌هایی مانند کبد چرب می‌شود.

فوق تخصص گوارش و کبد بزرگسالان تصریح کرد: کبد چرب بین بزرگسالان شیوع بیشتری داشت، اما در سال‌های اخیر سن شیوع این بیماری کاهش یافته و بین کودکان هم گسترش پیدا کرده است، به دلیل اینکه نوع بازی کودکان تغییر یافته و در تحرک لازم را ندارند و به سمت بازی‌های نشسته و رایانه‌ای گرایش بیشتری دارند.

وی بااشاره به پنهان بودن علائم خطر بروز این بیماری گفت: لازم است بدانیم تنها ۱۰ درصد چربی این عضو طبیعی است، داشتن چربی بیشتر و جایگزینی بافت طبیعی کبد با چربی می‌تواند علامت خطر باشد، بروز این بیماری در مراحل اولیه علامتی ندارد و بیمارانی که ریسک ابتلاء به این بیماری را دارند، باید مورد بررسی قرار گیرند.

عبداللهی خاطرنشان کرد: خطر ابتلاء به این بیماری در برخی از افراد بیشتر است، بیماران مبتلا به دیابت از مهم‌ترین افراد پرخطر برای ابتلاء به بیماری کبد چرب هستند و حدود ۵۰ تا ۷۰ درصد آنها مبتلا به این عارضه می‌شوند، کبد چرب بیماری شایعی است و حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد عموم افراد جامعه به این عارضه مبتلا می‌شوند و این آمار بالایی است.

وی با بیان اینکه در برخی افراد خطر ابتلاء به این بیماری بالاتر است، ادامه داد: طبق بررسی‌ها ابتلاء به بیماری کبد چرب در افرادی که دچار فشارخون، دیابت نوع دو، چاقی شکمی و چربی خون هستند، افزایش دارد و عوارض ناشی از بروز این بیماری بیشتر است، برای مثال در بیماران دیابت نوع دو اگر به سمت بیماری کبد چرب پیش بروند، انتظار بروز فیبروز کبدی نیز وجود دارد.

فوق تخصص گوارش و کبد بزرگسالان گفت: افراد لاغر هم می‌توانند به کبد چرب مبتلا شوند، کسانی که زمینه ژنتیکی دارند و افرادی که چربی شکمی و زندگی کم تحرکی دارند، نیز در معرض خطر ابتلاء به این بیماری هستند و این بیماری تنها مختص افراد چاق نیست.

سیروز کبدی، مرحله آخر درگیری با بیماری کبد چرب

وی در خصوص عوارض بیماری کبد چرب برای سلامتی بدن تصریح کرد: کبد چرب بیماری شایع و بدون علامتی است و احتمال دارد مورد غفلت واقع شود و نگرانی از بروز این بیماری تنها ایجاد چربی کبد نیست و بیشترین نگرانی از بروز سکته و فیبروز کبدی در بیماران است و مرحله آخر درگیری با بیماری سیروز کبدی بوده و پیوند کبد تنها راه نجات این گروه از بیماران است.

عبداللهی ادامه داد: پیوند کبد درمان مؤثری برای سیروز کبد است و کشور بهترین قطب در این زمینه است، اما برای انجام این عمل باید منتظر گرفتن عضو از افراد مرگ مغزی بود و بعد از پیوند باید بیماران مراقبت‌های طولانی مدت داشته باشند و داروها را به طور مرتب مصرف کنند تا دچار عارضه نشوند.

وی درباره روند تشخیص بیماری کبد چرب عنوان کرد: برای تشخیص این بیماری در افراد پرخطر ابتدا با آزمایش خون و سونوگرافی آنزیم‌های کبد مورد بررسی قرار می‌گیرد و در این آزمایش‌ها می‌توان متوجه بروز این بیماری شد و در مراحل پیشرفته‌تر تشخیص مورد تأیید نهایی قرار می‌گیرد.

فوق تخصص گوارش و کبد بزرگسالان با تاکید به شیوه‌های درمانی عارضه کبد چرب گفت: تغییر سبک زندگی مهم‌ترین بخش برای درمان بیماری کبد چرب است، اصلاح شیوه زندگی ۹۰ درصد بخش درمان را به خود اختصاص می‌دهد، در حال حاضر دارو و درمان مؤثری برای این بیماری وجود ندارد و درمان بیماران در مسیر کاهش وزن، جلوگیری از بروز چاقی، انجام فعالیت‌های ورزشی هوازی، پرهیزهای غذایی و کم کردن مصرف کربوهیدرات‌ها، مواد قندی و شکرهای تصفیه شده است.

کد خبر 745059

دیگر خبرها

  • روشی که طول عمر شما را بیشتر می‌کند
  • تغییر سبک زندگی، بهترین درمان کبد چرب / این بیماری تنها مختص افراد چاق نیست
  • برای خلاص شدن از چربی شکم از این مواد غذایی دوری کنید
  • شکم تخت می‌خواهید؟ | ۷ ماده غذایی مفید و موثر برای چربی‌ سوزی شکم
  • اگر یبوست دارید این ماده مغذی را بیشتر مصرف کنید
  • ریشه‌کن شدن یبوست با این ماده غذایی | دلایل یبوست را بشناسید
  • فواید خوردن کره برای بدن
  • قرص جی سی بهتره یا گلوریا
  • راه‌های برطرف کردن سریع گرفتگی بینی
  • غذا‌هایی که ما را نابود می‌کنند