Web Analytics Made Easy - Statcounter

ماهاتیر محمد روز سه شنبه در جریان یک کنگره بین المللی روغن پالم در کوالالامپور پایتخت مالزی در سخنانی گفت  که به رغم چالش های مختلفی که پیش روی صنعت پالم این کشور قرار گرفته، اما روغن پالم همچنان به عنوان مهمترین کالای صادراتی مالزی به کشورهای مختلف جهان محسوب می شود و این صنعت بیش از ۱۶ میلیارد دلار درآمد ارزی برای مالزی داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صنعت پالم نه تنها یک منبع اصلی درآمد مالزی به شمار می رود بلکه نقش اساسی در رشد و توسعه مناطق روستایی کشور دارد.

نخست وزیر مالزی ادامه داد: در سال ۲۰۱۸ ، روغن پالم و محصولات مبتنی بر این صنعت ۶۷.۵ میلیارد رینگیت (۱۶.۲ میلیارد دلار) برای مالزی درآمد صادراتی و ارزی ایجاد کرده و علاوه بر این برای بیش از ۳ میلیون نفر در کل زنجیره این صنعت اشتغال ایجاد کرده که  بیش از نیم میلیون نفر آنها را صاحبان سرمایه های کوچک تشکیل می دهند.

روغن پالم به عنوان یکی از کالاهای استراتژیک و مهم مالزی محسوب می شود . این کالا اکنون به طور فزاینده ای در اقتصاد و اجتماع این کشور جنوب شرق آسیا رسوخ یافته است.  مالزی درصدد است تا با استفاده از این صنعت تولید ناخالص داخلی خود را از طریق افزایش فرصت های شغلی ، ریشه کن کردن فقر و تقسیم عادلانه تر درآمد بین جوامع شهری و روستایی، افزایش دهد.

ماهاتیر در اظهاراتش تاکید کرد که دولت وی متعهد به حفظ ، پایداری و توسعه این صنعت است.

وی با انتقاد شدید از مواضع اعلام شده اتحادیه اروپا در قبال این صنعت افزود: برخی کشورها انتقادات زیست محیطی علیه این صنعت مطرح کردند که عمدتا با انگیزه های سیاسی  توسط گروه های نفتی ضد پالم و تحت حمایت غرب انجام شده است.

نخست وزیر مالزی تاکید کرد :آیین نامه تفویض شده که به نظر می رسد فاقد شفافیت ، اعتبار علمی و مفروضات دقیق برای منعکس کردن رویه های واقعی پایدار در صنعت پالم بوده، پارلمان اروپا را گمراه کرده است تا اتحادیه اروپا تا سال ۲۰۳۰ از استفاده از سوخت های زیستی مبتنی بر پالم در بخش حمل و نقل دیگر استفاده نکند.

بسیاری از فعالان محیط زیست در اروپا می گویند صنعت پالم سبب جنگل زدایی در مزارع گسترده آن در مالزی، اندونزی و دیگر کشورهای تولید کننده روغن پالم شده که درنهایت این امر ریه های کره زمین را به مخاطره می اندازد.

روغن پالم و محصولات مبتنی بر این روغن در حال حاضر پنجمین کالای عمده صادراتی مالزی می باشد که  در۱۱ ماه سال گذشته میلادی ۶۲.۷ میلیارد رینگیت (۱۵.۲ میلیارد دلار آمریکا) درآمد ارزی برای این کشور جنوب شرق آسیا داشته است.طبق اعلام شورای روغن پالم مالزی ، این کشور دومین تولید کننده این کالا پس از اندونزی در جهان است . کل تولید روغن پالم مالزی ۳۹ درصد از تولید جهانی را به خود اختصاص داده  و ۴۴ درصد از بازار سهام روغن پالم در جهان به مالزی تعلق دارد.

مالزی و اندونزی دومین تولید کننده بزرگ روغن پالم در جهان هستند. این تولید کنندگان در حال حاضر با اتحادیه اروپا در مورد  تجارت روغن نخل با مشکلاتی روبه رو شده اند.

براساس توافق اتحادیه اروپا قرار است این بلوک تا سال ۲۰۳۰ استفاده از  روغن پالم را از چرخه سوخت در صنایع مختلف حمل و نقل در کشورهای عضو پایان دهد. البته طبق متن این توافق ، محدودیتها بر سوخت های زیستی متعارف در سال ۲۰۲۰ در سطوح ملی متوقف می شود، اما نباید از ۷ درصد بیشتر شود.

براین اساس قرار است استفاده از روغن پالم به عنوان سوخت صنایع در میان اعضای این اتحادیه تا سال ۲۰۲۳ درهمان سطح سال ۲۰۱۹ باقی مانده و افزایش پیدا نکند و پس از آن نیز اعضای این اتحادیه ملزم هستند تا در یک برنامه زمان بندی شده، مصارف خود از این سوخت را تا موعد مذکور به صفر برسانند .

برچسب‌ها مالزی ماهاتیر محمد اتحادیه اروپا روغن پالم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مالزی ماهاتیر محمد اتحادیه اروپا روغن پالم مالزی ماهاتیر محمد اتحادیه اروپا روغن پالم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۳۷۳۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح گروه ۷ برای محدود کردن برنامه موشکی و پهپادی ایران

رهبران اتحادیه اروپا چهارشنبه تصمیم گرفتند که تحریم‌ها علیه ایران را تشدید کرده و برای «تضعیف» توانایی ایران برای دستیابی، تولید یا انتقال تسلیحات، هماهنگی نزدیک داشته باشند.   به گزارش ایسنا، نشست بروکسل، اولین نشست ۲۷ رهبر ملی اتحادیه اروپا از زمان عملیات «وعده صادق» ایران در پاسخ به جنایات رژیم صهیونیستی علیه کنسولگری تهران در دمشق و بیش از شش ماه از گذشت جنگ میان رژیم صهیونیستی علیه غزه برگزار می‌شود.   سران اتحادیه اروپا بدون در نظر گرفتن تحریکات صهیونیست‌ها، عملیات ۱۳ آوریل ایران را محکوم و بر تعهد خود به «امنیت» رژیم صهیونیستی تاکید کردند و از همه طرف‌ها خواستند از تنش‌های بیشتر از جمله در لبنان جلوگیری کنند.   براساس اعلام روابط عمومی کل سپاه، نیروی هوا فضای سپاه شنبه و یکشنبه به جنایات اخیر رژیم صهیونیستی در حمله به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق و شهادت جمعی از مستشاران کشورمان در سوریه، از جمله با شلیک ده‌ها فروند موشک و پهپاد به اهدافی درون سرزمین‌های اشغالی واکنش نشان داد.   سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اطلاعیه شماره ۲ خود با اشاره به انهدام اهداف نظامی مهم ارتش تروریستی صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی و هشدار به دولت تروریستی آمریکا نسبت به هرگونه پشتیبانی و مشارکت در ضربه به منافع ایران، تاکید کرد: هرگونه تهدید آمریکا و رژیم صهیونیستی از مبدأ هر کشوری با پاسخ متقابل جمهوری اسلامی ایران به منشأ تهدید مواجه می‌شود.   براساس گزارش خبرگزاری رویترز، در بیانیه وزیران گروه هفت آمده است: «ما متعهد می‌شویم که برای تضعیف توانایی ایران برای دستیابی، تولید یا انتقال تسلیحات، هماهنگی نزدیک داشته باشیم.»   «شارل میشل» رئیس اجلاس سران هم در اظهاراتی ضد ایرانی گفت: «احساس می‌کنیم انجام هر کاری برای منزوی کردن ایران بسیار مهم است. تحریم‌های جدید علیه جمهوری اسلامی، شرکت‌های فعال در تولید پهپاد و موشک را هدف قرار خواهد داد.»   «اولاف شولتس» صدراعظم آلمان هم گفت مهم است که تل‌آویو «با حمله گسترده خود پاسخ ندهد.»   ایتالیا قبل از مذاکرات گروه ۷ به طور جداگانه به نفع تحریم‌ها علیه تامین‌کنندگان تسلیحات مرتبط با حمله به رژیم صهیونیستی و همچنین کسانی که در پشت حملات به کشتی‌ها در دریای سرخ بودند، صحبت کرد.   از سوی دیگر آلمان، فرانسه و چندین کشور اتحادیه اروپا به دنبال توسعه طرحی هستند که به دنبال محدود کردن عرضه پهپادها به روسیه و همچنین محدود کردن رسیدن موشک و سایز تجهیزات به دست گروه‌های مقاومت در منطقه غرب آسیا شود.   بلژیک از اعمال تحریم‌ها علیه سپاه پاسداران ایران حمایت کرد، اما شولتس گفت این امر مستلزم بررسی‌های قانونی بیشتر است. دیپلمات ارشد اتحادیه هم گفته است که این کار تنها در صورتی ممکن است که یک نهاد ملی در اتحادیه اروپا به این نتیجه برسد. کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: ادعای گروه ۷ : ایران به روسیه موشک های بالستیک و فناوری‌های مرتبط می دهد امیرعبداللهیان در گفتگو با وزیر خارجه ژاپن: از گروه ۷ انتظار تلاش برای آتش بس داریم هشدار ایران به گروه ۷؛ تصمیمات غیرسازنده باعث افزایش تنش خواهد شد

دیگر خبرها

  • اتحادیه اروپا برای نخستین‌بار چند شهرک‌نشین صهیونیست را تحریم کرد
  • وضع تحریم‌های جدید پهپادی ایران توسط اتحادیه اروپا
  • اتحادیه اروپا تحریم‌های جدیدی را علیه برنامه پهپادی ایران اعمال می‌کند
  • بازی مجدد اتحادیه اروپا با مهره سوخته تحریم‌ها علیه ایران
  • واکنش جدید آمریکا و اروپا در واکنش به پاسخ موشکی ایران
  • طرح گروه ۷ برای محدود کردن برنامه موشکی و پهپادی ایران
  • (ویدئو) نطق جنجالی نماینده پارلمان بریتانیا در انتقاد از سیاست دوگانه انگلیس
  • ایتالیا: اتحادیه اروپا بر سر تحریم ایران به اجماع رسیده است
  • بورل: غزه مثل سطح ماه شده؛ هیچ چیزی برای زندگی نیست
  • اتحادیه اروپا : غزه مثل سطح ماه شده ؛ هیچ چیزی برای زندگی نیست