Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش مرکز خبر حوزه، آیت‌الله علیرضا اعرافی روز سه‌شنبه در دیدار هیات رئیسه سه نفره از علمای اهل سنت از اماره شرعیه هندوستان افزود: هم‌زیستی و گفت‌وگوی سالم و سازنده با همه ادیان و مذاهب برای احیای تمدن اسلامی ضروری است.

وی مقاومت در برابر دشمنان دنیای اسلام به‌ویژه رژیم غاصب صهیونیستی را نیز ضروری دانست و تاکید کرد: مقاومت در برابر ظلم به مسلمین مهم و اساسی است و در این میان رژیم صهیونیستی از همه مهم‌تر است که در مقابلش مقاومت صورت پذیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  وی با اشاره به اهمیت حفظ وحدت و یکپارچگی امت اسلامی گفت: این دیدارها و رفت‌وآمدها میان مراکز علمی کشورهای اسلامی باعث تقویت اخوت اسلامی و تبادل افکار و اندیشه‌ها و از طرفی نیز باعث ارتقای علمی جوامع دینی مسلمانان می‌شود.

امام‌جمعه قم افزود: روابط جمهوری اسلامی ایران با هندوستان روابط خوب و حسنه‌ای است و ما برای این کشور بزرگ و مقتدر آرزوی پیشرفت بیشتر و سعادت داریم.

آیت‌الله اعرافی با اشاره به پیشینه و سابقه درخشان علما و مسلمانان هند خاطرنشان کرد: جامعه مسلمانان هند بسیار بزرگ است و جمعیت کثیر مسلمانان در این کشور و سابقه درخشان علمای آن بسیار مهم و قابل‌توجه است.

وی تفاهم و همگرایی بین مسلمانان هند و ایران را خوب توصیف کرد و گفت: تفاهم و همگرایی خوبی بین مسلمانان دو کشور وجود دارد و این نقطه مثبت خوبی است که لازم است روزبه‌روز تقویت شود.

آیت‌الله اعرافی بابیان اینکه همواره سفارش ما به طلاب و روحانیان، حفظ وحدت و انسجام اسلامی بوده است تاکید کرد: همه ما باید توجه داشته باشیم که همگی یک امت هستیم و همواره توصیه ما به دوستان و فضلا حفظ وحدت و اخوت اسلامی بوده است.

وی در ادامه با اشاره به برخی ویژگی‌های شهر مقدس قم گفت: قم شرایط ویژه و مهمی دارد، حدود یک‌صد هزار نفر از همه جای ایران و ۱۳۰ کشور جهان در قم در حال تحصیل هستند و بیش از ۱۰ هزار محقق و مدرس در رشته‌های مختلف علوم انسانی به تولید علم و فکر مشغول هستند.

وی افزود: وجود بیش از ۳۰۰ مرکز و موسسه دینی و فرهنگی در قم و صدور مجوز برای انجمن‌های علمی و چاپ بیش از یک‌صد مجله در رشته‌های مختلف علمی از دیگر ویژگی‌های این شهر مقدس است.

آیت‌الله اعرافی گفت: در حوزه فقه و شریعت روزانه حدود هزار درس در قم ارائه می‌شود و حدود ۳۰هزار نفر دست‌کم در آن دروس شرکت می‌کنند و همچنین در قلمرو فقه و تخصص‌های جدید رشته‌های خوب و مطابق با نیاز روز تعریف‌شده است.

امام‌جمعه قم افزود: در حوزه قرآن، تفسیر و حدیث نیز رشته‌های مختلفی وجود دارد و مباحث مستشرقین در این مباحث موردتوجه قرارگرفته است.

اماره شرعیه یکی از بزرگ‌ترین نهادهای ملی مسلمانان هند می‌باشد که خدمات آن از صدسال به‌کل کشور هندوستان در زمینه‌های اجتماعی، فرهنگی علمی و حوزوی دینی مشهور و قابل‌ذکر است.

مدیران مرکز اماره شرعیه هندوستان همچنین در دیدار با رئیس جامعه المصطفی العالمیه، همیاری این نهاد حوزوی را در برگزاری کنفرانس مشترک علمای ایران و هند و ارائه رشته‌های مقارن در این کشور خواستار شد.

رئیس جامعةالمصطفی در این دیدار، تقویت وحدت اسلامی را یکی از ضروریات امت اسلامی برشمرد و گفت: انقلاب اسلامی، راهبرد خود را توسعه و تحکیم وحدت اسلامی قرار داده است و براساس آن، جامعةالمصطفی نیز تقویت وحدت جوامع اسلامی را ضروری می‌داند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی عباسی، مساله فلسطین و دفاع از مردم مظلوم آن را در برابر تجاوز اشغالگران، از مهم‌ترین وظایف دنیای اسلام دانست و تصریح کرد: برخلاف برخی دولت‌های اسلامی که به دنبال سازش با اشغالگران هستند و به تکفیر و تفرقه میان مسلمانان دامن می‌زنند، جمهوری اسلامی ایران مسلمانان را به وحدت، تقریب و مقاومت با دشمنان اسلام و ایستادگی در برابر آنان فرامی‌خواند.

وی در بخش دیگری از سخنانش، با اشاره به روابط دیرینه ایران و هند، بر جبران عقب‌ماندگی‌های علمی جهان اسلام به همت مراکز علمی اسلامی تاکید کرد و بخشی از مشکلات امت اسلامی را در شرایط کنونی، ضعف علمی جامعه اسلامی برشمرد.

وی اظهار داشت: علمای هند می‌توانند در دوره‌های کوتاه‌مدت و فرصت‌های مطالعاتی جامعةالمصطفی حضور یابند تا از مباحث علمی و آموزشی مورد نیازشان بهره‌مند گردند.

برچسب‌ها حوزه علميه هند قم علیرضا اعرافی‌

منبع: ایرنا

کلیدواژه: حوزه علميه هند قم حوزه علميه هند قم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۳۸۲۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادای احترام رئیس جمهور به رهبر استقلال پاکستان

به گزارش جام جم آنلاین، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی بعد از ظهر امروز سه‌شنبه در ادامه برنامه‌های دومین روز سفر به پاکستان، پس از سفر به ایالت پنجاب و شهر لاهور، به کراچی مرکز ایالت سند نیز سفر کرد و در بدو ورود با حضور در آرامگاه محمدعلی جناح «قائد اعظم» و پدر استقلال این کشور، با تقدیم تاج گل و قرائت فاتحه به مقام وی ادای احترام کرد.

محمدعلی جناح ملقب به قائد اعظم در ۲۵ دسامبر سال ۱۸۷۶ در یکی از محله‌های کراچی به دنیا آمد. پدرش بازرگان و خواهرش «فاطمه» یکی از مبارزان دوران استقلال پاکستان و هندوستان بود. وی در سال ۱۸۹۵ از دانشگاه انگلیس فارغ التحصیل شد و بعد از دریافت مدرک دکترای قانون، فعالیت سیاسی خود را آغاز کرد.

جناح در سال ۱۸۹۶ به کنگره هند پیوست و در سال ۱۹۱۳ به عضویت «حزب آل اندیا مسلم لیگ» که توسط مسلمانان هند تشکیل شده بود درآمد. وی در سال ۱۹۱۶ بعد از برگزاری اجلاس ویژه حزب مسلم لیگ در شهر «لکهنو» به عنوان رهبر این حزب انتخاب شد.

محمد علی جناح نقش مهمی در نزدیکی کنگره هند با حزب مسلم لیگ برای بیرون کردن انگلیس از هندوستان داشت. در سال ۱۹۲۹ جناح در گزارشی به عنوان «گزارش نهرو» بر ۱۴ نکته اساسی درباره حقوق مسلمانان تأکید کرد که بعدها مقدمه‌ای برای تشکیل یک کشور مسلمان شد.

جناح تمام عمر خود را صرف حمایت از حقوق مسلمانان شبه‌قاره کرد و چون مسلط به قانون بود تلاش‌های وی به ثمر نشست و سرانجام توانست کشور پاکستان را تشکیل دهد.

با ورود محمدعلی جناح به حزب کنگره ملی هند که برای کمک به انگلیسی‌ها تأسیس شده بود، فعالیت‌های این حزب که مقرر بود متناسب با منافع انگلیسی‌ها باشد، مخالف اهداف آنان عمل کرد. مسلمانان هم برای حفظ منافع خود حزبی به نام مسلم لیگ را تأسیس کردند. این دو حزب راه استقلال را هموار نمودند و فعالیت‌های جناح به استقلال پاکستان منجر شد. جناح از تعصب‌های فرقه‌ای دوری می‌کرد و به همین خاطر یکی از بهترین نمایندگان اتحاد مسلمانان با هندوها به شمار می‌رفت.

در مارس ۱۹۲۷ جناح توانست طرح‌های مسلمانان دهلی را تدوین کند اما در طرح مربوط به قانون اساسی حق رأی دادن از مسلمانان گرفته شد و کارهای جناح بی‌نتیجه ماند. در سال ۱۹۲۹ محمدعلی جناح طرح معروفی را در ۱۴ ماده تنظیم کرد و به کنگره داد. گنگره ملی هند به طرح ۱۴ ماده‌ای جناح چندان توجه نکرد. او پس از این ناکامی‌ها به لندن رفت و از دور فعالیت‌های اجتماعی سیاسی شبه قاره را دنبال می‌کرد.

در ۱۹۴۰ محمد علی جناح بیمار شد و در سال ۱۹۴۷ درست یک سال بعد از تشکیل کشور مستقل مسلمان به عنوان پاکستان در سپتامبر سال ۱۹۴۸ دار فانی را وداع گفت، اما فداکاری‌های او برای تشکیل یک کشور مستقل مسلمان همیشه در یاد و خاطره مسلمانان شبه‌قاره باقی خواهد ماند.

دیگر خبرها

  • دشمنان وحدت و تقریب امت اسلامی را هدف گرفته اند
  • مشکلات جهان اسلام در نتیجه عدم توجه به توصیه های علمای جهان اسلام است/ لزوم وحدت و تقریب بین همه ادیان و مذاهب
  • ادای احترام رئیس جمهور به رهبر استقلال پاکستان
  • رئیسی به محمدعلی جناح «قائد اعظم» ادای احترام کرد
  • ادای احترام رئیسی به محمدعلی جناح «قائد اعظم»
  • تشکیل کنسرسیوم مراکز علمی و پژوهشی در حوزه محیط‌زیست آذر بایجان غربی
  • رقابت نیازمند و میرزازاد برای جدال برابر پرسپولیس
  • میرزازاد تنها یک کلین شیت تا رسیدن به نیازمند
  • قدرت امت اسلامی در تحقق امت واحده و ایجاد جبهه واحد در مقابل صهیونیسم جهانی است
  • سپاه پاسداران مظهر اقتدار جهان اسلام