Web Analytics Made Easy - Statcounter

کمتر کارشناسی نظری متفاوت از آنچه دولت در بحث قیمت بنزین داشت به رسانه‌ها ارائه می‌کرد. همگان معتقد بودند باید اقدامی در جهت جلوگیری از قاچاق بنزین، ازدیاد مصرف بنزین و هدررفت آن برداشته شود، اما جامعه نخبگانی نسبت به نحوه کنترل هزینه‌های این اقدام دیدگاه متفاوتی از دولت داشت. هر اقدام و تصمیم بزرگی هزینه‌ها و دستاوردهایی دارد که باید با کار کارشناسی و مشورت با صاحب‌نظران بتوان هزینه‌ها را به حداقل ممکن و دستاوردها را به حداکثر ممکن رساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اینکه دولت به همه الزامات افزایش قیمت بنزین در ۲۴آبان‌ماه سال۹۸پایبند بوده باشد محل بحث است. دولتمردان باید نظرات کارشناسان و بهترین شیوه را برای اجرای طرح حمایت معیشتی به‌کار می‌بستند. دوما اعضای مربوطه کابینه باید مردم را اقناع می‌کردند که برنامه‌شان بهترین راه‌حل است.

مردم چگونه اقناع می‌شوند؟ دولت‌ها تصمیماتی برای تسهیل امور اداره کشور می‌گیرند. اگر این تصمیمات با بحث‌های کارشناسی گسترده در محافل علمی، رسانه‌های مکتوب و تصویری مطرح شوند، جامعه به ضرورت آن پی خواهد برد و منافع کلان کشور را درک خواهد کرد. دولت اگر در موضوع افزایش قیمت بنزین به این اقدامات مقدماتی تن می‌داد، جامعه نیز آمادگی برداشتن این گام بلند را پیدا می‌کرد و حتی همراهی می‌کرد.  

متأسفانه دستگاه اجرایی به‌گونه‌ای عمل کرد که درنظر مردم گویی می‌خواست جامعه را در غفلت قرار دهد. این درست که نباید زمان افزایش قیمت بنزین اعلام می‌شد، اما درباره اصل موضوع باید بحث می‌شد. ضرورت افزایش قیمت بنزین باید به صراحت به جامعه اعلام می‌شد و گفته می‌شد قرار است قیمت بنزین افزایش داده شود و درآمد حاصل از آن به کم‌درآمدها بازگردانده شود. این موارد باید پیشاپیش برای مردم تشریح می‌شد و جامعه نسبت به آن قانع می‌شد. متأسفانه این کار صورت نگرفت.  مثلا  وزیر نفت قبل از اجرای طرح حمایت معیشتی اصلا به تلویزیون نیامد و درباره آن با مردم صحبتی نداشت، درحالی‌که ایشان متولی این بحث بودند. وزیر نفت باید راهکار را برای مردم تشریح می‌کرد ولی صحبتی با جامعه نشد و این مسئله اقناع‌سازی جامعه را بعد از اجرای طرح سخت‌تر کرده است.

دولت سرمایه هنگفتی در این زمینه در اختیار داشت ولی از آن بهره لازم را نبرد. وقتی روسای قوا و در رأس آن رهبر انقلاب همه توان خودشان را در حمایت از دولت قرار دادند، واقعا حیف است که دولت قدردان این میزان از حمایت نباشد و از طریق اقناع و توجه به اقشار محروم برای قانع شدن این سرمایه اقدام نکند. مردم احساس می‌کنند تصمیم مهمی در ارتباط با آنها اتخاذ شده و آنها در غفلت نگه داشته شده‌اند. هم‌اکنون نیز می‌توانیم با اقدامات صحیح بخشی از خسارت‌هایی را که با آگاهی ندادن به مردم ایجاد کردیم جبران کنیم. یکی از راه‌های اساسی جدا کردن آدم‌های شرور از مردمی که احساس می‌کنند در جریان امور قرار نگرفتند، این است که برای جامعه توضیح دهیم و تشریح کنیم. این یکی از راه‌های اساسی برای جدا کردن صفوف مردم و معترضان از افرادی است که قصد شرارت دارند.

اقدام قابل توجه دیگر ضرورت بازگشت به ظرفیت کارشناسی و نخبگانی کشور است. جامعه به کارشناسان نگاه مستقل‌تری دارد و از این اعتماد می‌توان به نحو بهتری در بهبود ناآرامی‌های ایجاد شده استفاده کرد. بنابراین بحث‌های کارشناسی در این زمینه باید در محافل رسانه‌ای، دانشگاهی و همایش‌ها دنبال شود. جامعه از این طریق هم اطلاعات می‌گیرد و هم به این مطلب توجه می‌کند که حاکمیت می‌خواهد به یک نتیجه مطلوب برسد تا منافع شهروندان را به بهترین وجه لحاظ کند.

کد خبر 464224 برچسب‌ها اعتراضات - بنزین

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: اعتراضات بنزین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۳۹۹۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آقای رئیسی! قرار نبود مشکل بورس و دلار یک هفته ای حل شود؟/مقاومت در برابر تغییر وزرای اقتصادی دولت به قیمت بدترشدن معیشت مردم

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روزنامه شرق در گزارشی نوشت؛

در شرایطی که دولت سیزدهم بدون ارائه اطلاعات و جزئیات قابل استناد معتقد است عملکرد مثبتی در اقتصاد داشته اما منتقدان خواستار ترمیم و اصلاح تیم اقتصادی دولت هستند زیرا معتقدند بهبود اقتصادی شاخص‌هایی دارد که قابل لمس و رؤیت توسط مردم است و با وعده و وعید گره‌ای باز نمی‌شود.

وضعیت نابسامان این روزهای اقتصاد کشور حتی آیت‌الله‌العظمی جوادی‌آملی را هم به انتقاد وا داشته است.

او اولین منتقد ملبس به لباس روحانیت در مقام آیت‌اللهی نیست و چندی پیش هم آیت‌الله نوری‌همدانی با انتقاد از سختی معیشت مردم، گرانی مسکن و پایین‌بودن ارزش پول ملی گفته بود: «باید خدمت‌رسانی و اقدامات در این زمینه در زندگی و سفره مردم نمایان باشد. متأسفانه گرانی مسکن و بالابودن اجاره‌بها یکی از دغدغه‌های مردم شده است. باید متولیان مسکن هر چه سریع‌تر تصمیم و تمهیدات لازم برای رفع مشکلات مسکن و مسائل پیرامون آن داشته باشند.»

در آخرین روز سال ۱۴۰۲ هم آیت‌الله علوی‌بروجردی در انتقاد از وضعیت اقتصادی مردم گفت: «وضع مردم خیلی بد است. کاری بکنید. مردم دیگر نمی‌توانند این وضعیت را تحمل کنند. باید چند فرد متخصص و کار درست بیاورید. تورم زندگی مردم را از بین برده است. چه بخواهیم، چه نخواهیم، مردم این وضعیت را از ما آخوندها می‌بینند.»

در کنار جامعه روحانی و چهره‌های برجسته این طیف، انتقادات کارشناسان و نمایندگان مجلس هم ادامه دارد اما هیچ یک از این انتقادات تاکنون راه به جایی نبرده‌اند. اصرار رئیسی برای حفظ تیم اقتصادی که نتیجه عملکردش کاهش روزافزون ارزش پول ملی و سخت‌شدن معیشت مردم و به رؤیا پیوستن نه فقط خانه‌دارشدن که حتی اجاره‌نشینی در کلان‌شهرها از جمله تهران بوده، ادامه دارد و هفته گذشته گزینه استیضاح خاندوزی از روی میز بهارستان‌نشینان برای چندمین بار کنار گذاشته شد تا آخرین امیدها برای اصلاح کابینه به بن‌بست برسد.

حتی رئیس شورای اطلاع رسانی دولت در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران با ادعای بهبود اوضاع اقتصادی اظهار کرد: «اتفاقات خوبی در اقتصاد رقم خورده و رشد اقتصادی افزایش یافته است. کاهش بی‌کاری را داشتیم، کنترل و کاهش حجم نقدینگی را تجربه کردیم که همه محصول تلاش‌های تیم اقتصادی دولت است. شاید برخی چندان دوست ندارند این اتفاقات رخ دهد و شایعاتی می‌سازند اما قرار نیست تغییری در تیم اقتصادی دولت ایجاد شود.»

این سخنان در حالی بیان شد که مجلس بعد از تعطیلات نوروز مدعی تلاش برای اصلاح تیم اقتصادی بود و سرلیست تغییر هم، طرح استیضاح خاندوزی بود اما به یکباره مانند دفعات قبل این طرح به حاشیه رفت.
بنابراین دراین روزگار نامساعد اقتصادی که شاهد کوچک‌شدن سفره مردم و زیر خط فقر ماندن بخشی از جامعه و بی‌توجهی دولت به ترمیم معیشت طبقه متوسط و ضعیف جامعه هستیم همچنان خبری از رئیسی و همراهانش که قبل از انتخابات قرار بود یک‌هفته‌ای مشکلات بورس و ارز و... را حل کنند، نیست.

۲۷۳۰۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898128

دیگر خبرها

  • عباس عبدی : درمورد زنان چند بار دست در حفره حجاب کردند و گزیده شدند، اما باز هم تکرار می‌کنند!
  • اهمیت مسئله جمعیت به درستی در جامعه تبیین شود
  • سلیمی نمین: توئیت فضائلی درباره حجاب را با توجه به جایگاهش در دفتر رهبری باید لحاظ کرد/ جامعه را به سمت لجبازی نبریم/ برخی تصور می‌کنند با یک اقدام اجرایی می‌توانند مسئله حجاب را حل کنند
  • سلیمی نمین : ۹۹ درصد زنان با هر نوع الزام در حجاب حساسیت ویژه دارند/ جامعه را به سمت لجبازی نبریم
  • سلیمی نمین: توئیت فضائلی درباره حجاب را با توجه به جایگاهش در دفتر رهبری باید لحاظ کرد /جامعه را به سمت لجبازی نبریم
  • هشدار جدی سعید حجاریان درباره تداوم فعالیت گشت ارشاد و احتمال افزایش قیمت بنزین
  • آقای رئیسی! قرار نبود مشکل بورس و دلار یک هفته ای حل شود؟/مقاومت در برابر تغییر وزرای اقتصادی دولت به قیمت بدترشدن معیشت مردم
  • رئیسی هر آرزویی می‌کند کسی به آن اعتنا نمی‌کند | دولت با گفتمان ایدئولوژیک، درکی از مشکلات ندارد
  • آزاد ارمکی: رئیسی هر آرزویی می‌کند کسی به آن اعتنا نمی‌کند
  • حق نداریم بنزین را به قیمت جهانی اما خودروهای ۲ دهه عقب‌تر به مردم بدهیم