۲۸ آبان ۱۳۹۸
ترامپ فرمان اعزام نیروهای بیشتر به عربستان را صادر کرد
به گزارش روزنامه واشنگتن پست، ترامپ در نامه ای به کنگره اعلام کرد که سربازان بیشتر آمریکایی برای دفاع در برابر ایران در هفتههای آینده به عربستان سعودی اعزام خواهند شد و حدود سه هزار پرسنل ارتش آمریکا تا زمانی که لازم باشد در عربستان خواهند ماند.
رئیس جمهوری آمریکا در نامه خود به رهبران کنگره گفت: نیروها و تجهیزات اضافی که برای اعزام به عربستان سعودی اعلام شده اند شامل سیستم های راداری و موشکی برای بهبود دفاعی در برابر تهدیدهای هوایی و موشکی در منطقه، یک شاخه اعزامی هوایی برای پشتیبانی از عملیات هواپیماهای ایالات متحده در عربستان سعودی و دو اسکادران جنگنده خواهد بود.
به گفته کاخ سفید، اولین دسته از این نیروهای اضافی به عربستان سعودی رسیده اند و نیروهای باقی مانده در هفته های آینده وارد خواهند شد.
ترامپ خاطرنشان کرد: با استقرار جدید تعداد کل نیروهای آمریکایی در عربستان سعودی به سه هزار نفر خواهد رسید.
رییس جمهوری آمریکا افزود: نیروهای نظامی تا زمانی که حضور آنها برای انجام مأموریت ها تا زمانی که نیاز باشد، در منطقه مستقر خواهند بود.
برچسبها إيران ایالات متحده آمریکا ترامپ عربستانمنبع: ایرنا
عارف: ابهاماتی در کشتهها وجود دارد/ با شفافیت اطلاع رسانی شود
حذف تیربرقهای با نشان «شیر و خورشید» در تهران+عکس
ویدیوی جنجالی آزار کودک زبالهگرد/ متهم بازداشت شد؟+فیلم
كيفيت زندگی مردم همچون قيمت بنزين به فوب خليجفارس برسد| مردم به چه شيوهای اعتراض كنند؟
منبع این خبر، وبسایت www.irna.ir است و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه این خبر را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ۲۵۸۴۰۲۴۳ را به همراه موضوع به آدرس info@porsyar.com ارسال فرمایید.
با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع مطلب و کاربران است.
کلیدواژه: إيران ایالات متحده آمریکا ترامپ عربستان إيران ایالات متحده آمریکا ترامپ عربستان
خبر بعدی:
زنگنه: قطعا عربستان سعودی پشت سر ناآرامیهای اخیر عراق بود
تحلیلگر مسائل منطقه با بیان اینکه قطعا ریاض پشت سر ناآرامیهای اخیر عراق بود، گفت: وجود یک عراق مستقل، قوی و منسجم برای عربستان سعودی غیر قابل پذیرش است.
«صباح زنگنه» کارشناس مسائل منطقه در گفتگو با خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس درباره تحولات این روزهای عراق با بیان اینکه عراق برای کشورهای منطقه و قدرتهای بزرگ حائز اهمیت بسیاری است، گفت: چرا که هم میتواند عامل ثبات و امنیت در منطقه باشد و به امنیت کمک کند و هم اگر حاکمیتش دارای جهت گیریهای منفی خاص و سلطه گرانه باشد، مخرب امنیت باشد.
وی به جایگاه جغرافیایی عراق نیز اشاره کرد و افزود: عراق واقع در غرب ایران و در شرق سوریه، با عربستان نیز همسایه است و از سوی دیگر با ترکیه به عنوان عضو ناتو در شمال و با اردن که منطقه خاصی بین عراق و رژیم صهیونیستی است، مرز مشترک دارد که همین وضعیت ترکیب بسیار یگانهای را به آن داده است.
زنگنه خاطرنشان کرد: عراق هم در کنار مراکز قدرت بزرگی مثل ایران و ترکیه قرار گرفته و هم نزدیک به مرکز توطئهها در منطقه و جنگ افروزیها مثل رژیم صهیونیستی است. از سوی دیگر منابع نفت و جریان آب در این کشور که میتواند کشوری حاصلخیز و تولید کننده انواع مواد غذایی باشد، برای همه این کشورها و از جمله آمریکاییها که آمدند و عراق را اشغال کردند، از اهمیت برخودار است.
این تحلیلگر مسائل منطقه با اشاره به اظهارات مقامات آمریکایی درباره هزینههایی که در عراق متحمل شدند، عنوان کرد: مقامات آمریکایی بارها اعلام کردهاند که در جنگ علیه عراق هزینههای زیادی را متحمل شدند و دونالد ترامپ رئیس جمهور کنونی آمریکا نیز بارها عنوان کرده که هفت تریلیون دلار هزینه شده است و بارها گفته که آمریکا باید بر منابع نفتی عراق مسلط شده و هزینههایش را از فروش نفت عراق تامین کرده و نیرو گماشته تا از منابع نفتی در عراق و سوریه محافظت و استفاده شود.
زنگنه همچنین به مواضع ترامپ و پامپئو وزیر خارجه آمریکا در حمایت از تظاهرات مردم عراق اشاره کرد و افزود: ترامپ و پامپئو بارها به نحوی از تظاهرات مردم عراق اعلام حمایت کردند که گویی باید این مسیر را ادامه دهند و هر اقدامی که لازم باشد تظاهرکنندگان انجام دهند تا به اهداف مورد نظر آمریکاییها برسند.
* حقوقهای بسیار گزاف و نجومی که پل برمر پیشنهاد داده بود
سفیر و نماینده پیشین ایران در سازمان همکاریهای اسلامی در عین حال یادآور شد: البته ناگفته نماند که همه احزاب و گروههایی که در حکومت عراق مشارکت داشتند از ابتدا با حمایت و انتخاب مقامات آمریکایی همراه بودند؛ از روز اول بعد از سقوط صدام «پل برمر» (حاکم آمریکایی عراق پس از اشغال این کشور) به مقامات، احزاب و گروههایی که برای تشکیل شورای حکومتی توسط آمریکا انتخاب شده بودند پیشنهاد حقوقهای بسیار گزاف و نجومی داده و به نمایندگان پارلمان نیز همین پیشنهاد را داده بود و عملا آغاز فساد مالی را در گروهها شروع و نهادینه کرده بود.
وی با بیان اینکه آمریکاییها در گرفتن پروژهها و انتخاب شرکتهای مجری آن پروژهها دخالت میکردند، اظهار داشت: آمریکا و کشورهای غربی عملا سیستمهای بانکی، بیمهای و بازرسی گمرکات را در دست گرفتند و بنابراین بافت کلی و شبکه کنترلی در اختیار آمریکاییها بود و اگر میخواستند با فساد مبارزه کنند با استفاده از همان امکانات به راحتی میتوانستند مبارزه کنند، ولی گویی آمریکاییها تلهای برای شخصیتهای عراقی قرار داده بودند و متاسفانه اغلب سران، مسؤولان احزاب و گروهها در آن تله افتادند.
زنگنه اضافه کرد: همه این افراد اعم از کرد، شیعه، سنی، ملیگرا و مذهبی در شبکهای بسیار پیچیده از فساد افتادند و خودشان هم به مناسبات مالی فساد برانگیز دامن زدند. طبیعتا تسلط بر ثروت عراق توسط همین احزاب و گروهها هم برای مردم مشاهده میشد و مردم هم همچنان در فقر و نداری گرفتار بودند. بیکاری بیداد میکرد، میلیونها جوان بیکار بودند و هستند، خدمات آب، برق، بهداشت، مدارس، جاده سازی و محیط زیست، وجود هزاران تن زباله و پسماند همه اینها بر اعتراضات مردم و نگرانی آنها میافزود.
وی با بیان اینکه در این مدت رفت و آمد مقامات آمریکایی جریان داشته و دارد، عنوان کرد: آمریکاییها بزرگترین سفارت در منطقه و جهان را شاید در بغداد تاسیس کرده و بزرگترین کنسولگری را در اربیل ساختند که شاید از ساختمانهای وزارت پنتاگون بزرگتر و مجهزتر باشد. تعداد زیادی از پایگاههای نظامی عراق را اشغال کرده و نیرو وارد کردند و رفت و آمد روسای قبلی و رئیس جمهور فعلی جریان داشته و اخیرا هم که شاهد سفر «مایک پنس» معاون اول رئیس جمهور آمریکا به پایگاههای نظامی در حبانیه و اربیل بودیم که حکایت از اهتمام ویژه به امور عراق از سوی آمریکاییها دارد.
سفیر و نماینده پیشین ایران در سازمان همکاریهای اسلامی ادامه داد: تماسهای پنس با سران عشایر و گروههای متنفذ در غرب عراق و احضار آنها به پایگاه نظامی نیز حکایت از طراحی، برنامهریزی و حمایت سیاسی و معنوی از آن گروهها دارد.
زنگنه عنوان کرد: حضور مایک پنس در اربیل و ملاقات با مقامات اقلیم کردستان باز هم حکایت از هماهنگی و حمایت از فعالیتهای ویژهای میکند که این فعالیتها ممکن است شامل تشویق به تشکیل فدراسیون غرب عراق و حمایت از گرایش تشکلهای فدرالی باشد.
به باور این تحلیلگر مسائل منطقه، تشویق به مسلح شدن و ایجاد نیروهای نظامی جدید در غرب عراق ابهامات زیادی دارد و مسائل پنهان آن هنوز به طور کامل منتشر نشده است.
*سیمکارتهای ماهوارهای که در اختیار گروههای خاص گذاشته شد
وی به اقدامات دیگر آمریکاییها اشاره کرد و افزود: تشکیل صدها مؤسسه مردم نهاد و سازمانهای مدنی در عراق شکل دیگری از فعالیتهایشان بود که توسط این مؤسسات و نهادها، هزاران جوان عراقی را دعوت به همکاری کرده و آموزش داده و امکانات در اختیار آنها گذاشتند و حتی چند هزار سیم کارت ماهوارهای در اختیار گروههای خاصی گذاشته شد چون پیش بینی میکردند ممکن است اینترنت در عراق قطع شود آنها بتوانند از طریق ارتباط ماهوارهای تعلیمات و راهنماییهای خاصی بگیرند و اطلاعات و تصاویر اوضاع در عراق را منتشر کرده و انتقال دهند.
این تحلیلگر مسائل منطقه یادآور شد: اینها هیچ کدام به خاطر منافع ملت عراق نبود، بلکه به خاطر ایجاد فضای جدیدی در عراق بود که آن فضای جدید با تشکیل حکومت، انتخابات و پارلمان جدید منافع آمریکا را تامین کرده و از آن حفاظت کند.
*نقش عربستان
صباح زنگنه درباره نقش عربستان در این ناآرامیها نیز عنوان کرد: عربستان قطعا پشت این قضایا بود، ممکن است به صورت مستقیم ظاهر نشده باشد، ولی «سامر السبهان» که قبلا برای سفارت عربستان در بغداد انتخاب شده بود و بعدها به دلیل دخالت در امور عراق و اعتراضات مردمی مجبور شد عراق را ترک کند و بعد به وزیر در دولت سعودی تبدیل شد، در دورهای که در عراق بود و رفت و آمد میکرد، با تعداد زیادی از عشایر و حتی شخصیتهای دینی و مذهبی شیعه ارتباط برقرار کرده بود، آنها را تامین مالی کرده و هنوز هم میکند. السبهان همچنین با عشایر اهل سنت ارتباط زیادی گرفته و همکاری و هماهنگی با آنها را داشته و دارد.
وی با بیان اینکه برای عربستان، وجود یک عراق مستقل، قوی و منسجم غیر قابل پذیرش است، اظهار داشت: به همین خاطر عربستان سعی کرده و میکند که یا عراق را درگیر جنگ و درگیری با کشورهایی مثل سوریه و ایران کند و یا در عراق اختلافاتی به راه بیندازد و اختلافات موجود را بزرگ کند و در نتیجه، عراق به یک کشور پرتنش و مشکلزا تبدیل شده و در نتیجه به کشور ضعیفی تبدیل شود.
این تحلیلگر مسائل منطقه اضافه کرد: این هدف از طرق مختلف میتواند عملیاتی شود، از طریق راهاندازی شبکههای رادیو و تلویزیونی متعدد، تأمین دفاتر آنها، حمایت از گروهها و احزاب و عشایر در عراق و همکاری با امارات عربی متحده برای ورود به شبکههای تماس و هماهنگی در داخل عراق؛ در حقیقت این اقدامات با نیت مثبتی از سوی عربستان انجام نشده است.
* حملات به سرکنسولگریهای ایران در عراق همه از یک آبشخور تغذیه میشود
وی در خصوص حمله اخیر به سرکنسولگری ایران در نجف و اهداف عاملان این گونه اقدامات نیز بیان کرد: حمله به سرکنسولگری ایران در بصره در یک سال و نیم گذشته، حمله به سرکنسولگری در کربلا و بعد حمله به سرکنسولگری در نجف همه اینها از یک آبشخور تغذیه میشود و آن ایجاد فضای تبلیغاتی علیه جمهوری اسلامی ایران است و اینکه نشان داده شود که این حملات به دلیل حضور و دخالت ایران در مسائل عراق بوده و اینکه این دخالت، علت عقب ماندن عراق در مسائل عمرانی و خدماتی بوده است.
زنگنه ادامه داد: معلوم است که این نوع نتایج بسیار دور از منطق است و هیچ دلیلی بر آن وجود ندارد. گروههایی هم که حمله کردند، هیچ کدام تابلوی مشخصی ندارند و همین ابهام را بیشتر میکند.
سفیر و نماینده سابق ایران در سازمان همکاریهای اسلامی اضافه کرد: نیروهایی که پشت این حملهها و عملیات بودند، نیروهایی هستند که از همکاری ایران و عراق به شدت نگرانند و از اینکه منافعشان دچار آسیب بشود، نگران هستند و سعی میکنند مردم عراق را همچنان در ترس و نگرانی قرار دهند و به جای توجه به عوامل اصلی فساد، انحراف و عقب ماندگی عراق، اذهان مردم را منحرف سازند.
*مقصر جلوه دادن ایران بی پایه و اساس و با اغراض سیاسی است
این تحلیلگر مسائل منطقه یادآور شد: البته ممکن است برخی از مجریان سیاستهای جمهوری اسلامی ایران هم بی تقصیر نبوده باشند، ولی هر چه اتفاق افتاد به وسیله احزاب و گروههای عراقی بوده است و هر مسیری را که انتخاب کردند، این خود مردم عراق بودند که انتخاب کردند، بنابراین انداختن تقصیر و متهم کردن جمهوری اسلامی ایران اقدامی بی منطق، بی اساس و بی پایه است و با اغراض سیاسی انجام میگیرد.
زنگنه بیان کرد: البته بعد از آتش زدنها شاهد بودیم که مردم عراق، عشایر، احزاب و گروههای عراقی از اقدامات گروههای اندکی که جاهلانه و یا عامدانه مرتبط با طرحهای دشمنان عراق بودند عذرخواهی کرده و خواستار عدم تاثیرگذاری آن حوادث بر اراده جمهوری اسلامی ایران در کمک به عراق شدند.
* گروههایی که پشت این حملات بودند
وی در پاسخ به این سؤال که نیروهایی که پشت این حملات بودند چه کسانی بودند؟ عنوان کرد: گروههای منحرف، گروههای وابسته به سازمانهای امنیتی خارجی که عمدتا از کشورهای عربی تغذیه میشوند، گروههای آشوب طلب و گروههای غارتگر و در واقع مجموعهای از این تیپها در این حوادث شرکت داشتند.
زنگنه ادامه داد:کافی است 10 نفر با هدف، برنامهریزی، هماهنگ و سازمان یافته در این مراکز حضور یابند. این 10 نفر یکصد نفر غارتگر را میتوانند جذب کنند و همین تعداد کافی هستند که بتوانند 200 تا 300 نفر از نیروهایی که به دنبال انتقام هستند حالا یا به دلایل حزبی، سیاسی، عشیرهای یا مالی را همراه کنند و جمعیتی 500 تا 600 نفره کافی است دست به هر اقدامی بزند و عکسبرداری و تبلیغ کرده و در همه جا مطرح شود. شبکههای رسانهای غربی و برخی از کشورهای عرب و رژیم صهیونیستی نیز به دنبال چنین خوراکی بودند و هستند و بهترین خوراک نصیبشان میشود تا آن را تکرار و مطرح کنند.
*راهنماییهای ارزنده مرجعیت در عراق
صباح زنگنه در ارزیابی از شرایط آینده در عراق با بیان اینکه مدتی مطالبات مردم عراق گوناگون بود و کمکم این مطالبات دارد شکل میگیرد، عنوان کرد: نیروهای معترض کم کم در حال رسیدن به این درک هستند که ممکن است مسائل از دستشان در برود و دخالتهای افراد و گروههای گوناگونی که با کشورهای عربی منطقه ارتباط دارند، همه اینها نیازمند وقت بیشتری است تا مردم از دخالتهای مخرب این نوع گروهها و سوء استفادهچی خلاص شوند و بتوانند خواستههای خود را از طریق مسالمت آمیز و قانونی پیگیر باشند.
وی اضافه کرد: به نظر میآید حوادثی که گذشت، اغلب مردم عراق را به این قناعت رسانده باشد که مسیر انجام تغییرات و اصلاحات، حتما باید یک مسیر مسالمتآمیز، عقلایی و منطقی و از طریق تعامل بین منتخبان مردم در پارلمان و نیروهای اجرایی دولت عراق باشد تا بتوانند تغییرات را طراحی و عملیاتی کنند.
این تحلیلگر مسائل منطقه خاطرنشان کرد: مردم متوجه شدند که مرجعیت در طول مدت این اعتراضات و تظاهرات راهنماییهای ارزندهای داشته است و توانسته حوادث را از اینکه به جنگ خانگی تمام عیار تبدیل شود، به سمت آرامش و کاهش این تنشها هدایت کند و اینکه چه مسیری باید دنبال شود تا تغییرات مسالمت آمیز باشد و عملی بشود.
انتهای پیام/