Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-23@09:34:07 GMT

مناسب‌ترین سن غربالگری دیابت ‌چند سالگی است؟

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۴۱۵۶۶

مناسب‌ترین سن غربالگری دیابت ‌چند سالگی است؟

یک ‌فوق تخصص غدد ‌و متابولیسم مناسب ترین سن برای غربالگری دیابت را از سن ۴۵ سالگی اعلام کرد و گفت: افرادی که زمینه ارثی دارند، افراد دارای اضافه وزن و مبتلایان به چربی و فشار خون باید در سنین پایین نسبت به غربالگری دیابت اقدام کنند.

مریم ‌حیدرپور در گفت‌وگو با ‌خبرنگار ایمنا در خصوص اهمیت ‌غربالگری بیماری ‌دیابت، اظهار کرد: ‌بیماری دیابت ‌قابل ‌پیشگیری ‌است، اشخاصی ‌که ‌در خطر دیابت ‌هستند و افراد ‌پیش دیابت ‌می‌توانند با انجام ‌تست‌های آزمایش ‌خون به راحتی متوجه ‌پیش دیابت ‌یا بیماری ‌دیابت خود شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی ‌با ‌بیان اینکه ‌مناسب‌ترین سن برای غربالگری دیابت ۴۵ سالگی است، افزود: اما کسانی ‌که دچار اضافه وزن ‌و چاقی هستند، کسانی ‌که بستگان ‌درجه اول آنها مثل ‌پدر، مادر و خواهر و ‌برادر مبتلا ‌به ‌دیابت بوده، اشخاصی ‌که سابقه ‌ابتلا ‌به دیابت ‌بارداری دارند، افراد مبتلا ‌به فشار ‌خون، اختلالات ‌چربی، کسانی ‌که ‌مصرف کننده داروی ‌کورتون ‌هستند، اشخاص ‌کم تحرک ‌و ‌خانم ‌های ‌مبتلا ‌به ‌بیماری ‌پلی کیستیک تخمدان(تنبلی تخمدان) باید از سنین پایین‌تر غربالگری  ‌دیابت را شروع کنند.

وی در خصوص علل بروز و علائم بیماری دیابت گفت: ‌بیماری دیابت در ابتدا بدون علامت است، در برخی موارد افراد بیمار پس از ابتلا به همه عوارض متوجه بیماری خود می شوند، باید توجه داشت که علائم دیابت ‌به ‌صورت پرنوشی، پر ادراری، احساس ضعف ‌و بی ‌حالی، پرخوری ‌و ‌گاهی ‌اوقات ‌با کاهش ‌وزن ‌و ‌تاری ‌دید ‌همراه ‌است.

این فوق تخصص ‌غدد و متابولیسم با بیان اینکه مطمئن ترین راه تشخیص بیماری دیابت انجام آزمایش ‌خون است، اظهار کرد: با تشخیص نوع دیابت فرایند درمان نیز آغاز می شود.

وی با بیان اینکه تجویز انسولین عموما برای افراد مبتلا به دیابت نوع یک انجام می شود، اضافه کرد: نوع دیگر دیابت ‌غیر وابسته ‌به انسولین است که در ابتدا درمان با استفاده از  ‌داروهای ‌خوراکی پایین آورنده قند ‌خون انجام می شود. در این نوع دیابت ‌هم افراد مبتلا ممکن است که در گذر زمان نیازمند به مصرف انسولین شوند.

حیدرپور ‌در خصوص ‌دیابت بارداری، اظهار کرد: هنگامی ‌خانم‌ها از هفته بیستم بارداری اختلال ‌تحمل ‌گلوکز و یا افزایش ‌قند ‌خون را دارند دچار دیابت بارداری می شوند؛ شیوع دیابت بارداری به دلیل بی ‌تحرکی، روش‌های تغذیه‌ای نامناسب ‌و ناصحیح زندگی، افزایش ‌سن بارداری در ‌حال افزایش ‌است.

وی ‌با ‌بیان ‌اینکه ‌تغییر ‌سبک ‌زندگی ‌مهم ‌ترین ‌روش ‌درمان ‌بانوان ‌مبتلا ‌به ‌دیابت ‌بارداری ‌است، ‌افزود: ‌علاوه ‌بر ‌تغییر ‌سبک ‌زندگی، ‌داشتن ‌رژیم ‌غذایی ‌سالم ‌با ‌تجویزمتخصص ‌زنان، ‌انجام ‌فعالیت ‌ورزشی ‌و ‌افزایش ‌تحرک ‌برای ‌درمان ‌دیابت ‌بارداری ‌ضروری ‌است؛ ‌گاهی ‌اوقات ‌از ‌انسولین ‌و ‌داروهای ‌خوراکی ‌برای ‌کنترل ‌دیابت ‌بارداری استفاده می شود.

حیدرپور ‌تصریح ‌کرد: ‌خوشبختانه دیابت ‌نوع یک با روش‌های ‌درمانی نوین قابل ‌درمان ‌است، نکته ‌حایز اهمیت ‌اینکه کنترل ‌دقیق ‌قند ‌خون ‌در ‌بین ‌کودکان ‌و ‌نوجوانان ‌به وسیله پزشک معالج است. والدین برای آگاهی از نرمال بودن ‌یا افت قند خون نوجوان مبتلا به دیابت ‌نوع یک باید سه تا پنج بار در روز قند خون فرزندشان ‌را قبل ‌و بعد ‌از غذا کنترل کنند ‌و با چکاب وضعیت قند خون بدن او و مشورت با پزشک از بروز اتفاقات ناخوشایند ‌جلوگیری ‌کنند.

عضو ‌هئیت ‌علمی ‌دانشگاه ‌علوم ‌پزشکی ‌اصفهان، ‌گفت: کاهش وزن برای ‌پیشگیری ‌از ابتلا ‌و کنترل بیماری ‌دیابت ضروری است، افزایش تحرک، انجام ورزش‌های منظم ۳۰ دقیقه در طول روز، اصلاح شیوه تغذیه‌ای، پرهیز از مصرف عذاهای فرآوری شده ‌و چرب، مصرف میوه و سبزی ‌جات در حد مناسب ‌توصیه می ‌شود. همچنین پرهیز از مصرف کربوهیدرات های ساده مثل انواع شیرین کننده ها، کاهش کالری ‌های بدن، عدم مصرف ‌و ترک سیگار، داشتن استراحت ‌و ‌خواب مناسب از روش‌های بسیار موثر در پیشگیری ‌از بروز و کنترل ‌دیابت ‌است.

کد خبر 397345

منبع: ایمنا

کلیدواژه: دیابت غربالگری بیماری سبک زندگی عوامل خطرساز کم تحرکی چاقی بارداری کنترل فشار خون سلامتی درمان ورزش بانوان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۴۱۵۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کم‌خطر اما پردردسر!

  کافی است این روزها نام آبله مرغان را بیاوری تا نفر دوم هم حرف‌هایت را ادامه دهد و از تجربه اخیر این بیماری در دوستان و اطرافیانش بگوید؛ موضوعی که نشان‌دهنده شیوع گسترده این بیماری در این فصل و این موقعیت زمانی است:«‌واقعیت این است که بعد از عبور از پاندمی کووید یا همان کرونا، الگوی خیلی از بیماری‌های ویروسی و حتی باکتریایی، تغییر کرده است. از طرف دیگر، کودکان در یک قرنطینه امن و به دور از محیط بیرون قرار داشتند و این اتفاق باعث شد سیستم ایمنی بچه‌ها برای مقابله با خیلی از ویروس‌ها، ضعیف شود؛ پس حالا که محدودیت‌ها کنار رفته و کودکان در محیط قرار گرفته‌اند با شیوع گسترده انواع بیماری‌ها از جمله آنفلوآنزا و حتی آبله‌مرغان مواجه شده‌ایم.» این را دکتر آمیتیس رمضانی، دبیر انجمن متخصصان عفونی کشور و مدیر گروه تحقیقات بالینی انستیتو پاستور ایران می‌گوید که معتقد است پاندمی کووید باعث شده تماس کودکان با انواع ویروس‌ها به صفر برسد و این اتفاق باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن‌شان و طبیعتا موج گسترده ابتلای آنها به بیماری‌های تنفسی و...شده است: «اتفاقی که توقع وقوعش را داشتیم.» 
   
همان آبله‌مرغان معروف
همه‌چیز از بروز اولین دانه‌های قرمز کمرنگ روی نقاط مختلفی از بدن شروع می‌شود؛ دانه‌هایی که در نگاه اول، اهمیت چندانی ندارند و می‌توانند جوش‌های سطحی تلقی شوند، اما این‌که در مدت زمان کوتاهی شاید چند دقیقه و چند ساعت، تعداد این دانه‌ها بیشتر و بیشتر می‌شود، فقط یک معنی دارد و آن هم ورود ویروس واریسلا زوستر به بدن و بیماری آبله مرغان در کودکان و بیماری زونا در بزرگسالان است. نوعی بیماری که در کودکان شایع‌تر است و ارتباط مستقیمی با سن دارد؛ یعنی هر چه سن ابتلا افزایش یابد، علامت‌های بیماری از جمله دانه‌های تاول‌مانند آن هم شدیدتر است. بروز این دانه‌های متعدد که با گذشت زمان، بر تعداد و قرمزی‌شان افزوده هم می‌شود، نشان می‌دهد که باید چند روزی را با تب و خارش و در قرنطینه بگذرانید. 
   
ابتلای دوباره؟ نه ممنون!
ویروس عامل بیماری آبله مرغان، ویروسی بسیار مسری است؛ آن‌قدر که کمتر پیش آمده که فردی که دچار آبله مرغان شده، با فرد سالم دیگری، برخورد هرچند کم و کوتاه داشته باشد و نفر دوم به این بیماری مبتلا نشود. تماس و دست دادن و تنفس در محیطی که فرد مبتلا در آن نفس می‌کشد، کافی است که سرایت بیماری صورت بگیرد و این چرخه انتقال ادامه داشته باشد. اما واقعا کسانی که یک‌بار به این بیماری مبتلا شده‌اند، از آن به بعد در‌برابر ویروس آبله مرغان ایمن هستند؟ سوالی که دکتر رمضانی به آن پاسخ می‌دهد‌: «‌بله همین‌طور است؛ یک‌بار ابتلا به بیماری آبله مرغان، فرد را در برابر ابتلای دوباره مصون می‌کند مگر این‌که در موارد بسیار محدود و معدود و در‌صورت تماس جدی با فرد مبتلا، ممکن است به صورت بدون علامت یا کم‌علامت مبتلا شویم که البته اتفاق نادری به حساب می‌آید.» 
   
درمانی به نام گذر زمان
بر کسی پوشیده نیست که آنچه که آبله مرغان برای کودکان مبتلا به همراه دارد، بثورات پوستی، خارش و تب است که همه آنها بیشتر از آن‌که درمان قطعی داشته باشند، باید آرام شوند و به مرور زمان، کاهش پیدا کنند تا به رفع کامل برسند. واقعیت این است که در بین کودکان، درمان دارویی خاصی برای آبله مرغان وجود ندارد و توصیه نمی‌شود؛ هرچه هست باید اجازه بدهیم با گذر زمان و صبر، به آرامی این بیماری بگذرد و بهبود پیدا کند. در این میان، می‌توانیم صرفا از داروهایی مانند استامینوفن برای پایین آوردن تب که اتفاق خوشایندی در کودکی نیست و آنتی‌هیستامین و البته کرم‌ها و پمادهایی برای کم‌کردن التهاب دانه‌های پوستی و خارش آنها استفاده کنیم.

یک سرایت اجباری 
خوب است بدانیم که به عنوان والدین یک کودک مبتلا به آبله مرغان ویا فرد مبتلا، لازم است که چه مدت زمانی در قرنطینه بمانیم تا فرد دیگری به این بیماری مبتلا نشود؛موضوعی دکتر آمیتیس رمضانی،متخصص بیماری‌های عفونی درباره آن به جام‌جم توضیح می‌دهد:« از زمان ابتلا تا زمان ظاهر شدن علامت‌های بیماری، چیزی بین ده تا بیست روز طول می‌کشد که به آن دوره کمون بیماری گفته می‌شود؛ دوره‌ای که امکان سرایت بالا است.بعدازگذشت دروه کمون،برخی ازنشانه‌های خفیف مانند سردرد و شکم‌درد و...آغازمی‌شود که اوج دوره سرایت است وممکن است فرداحتمال آبله مرغان ندهد.ازاین دوره به بعد، علامت‌های اصلی بیماری یعنی دانه‌های کوچک تاول‌مانند خودشان رانشان می‌دهند؛اما پس ازگذشت چندروز این دانه‌ها خشک می‌شوند، زخم می‌شوند و به مرور می‌افتند که دقیقا در همین دوره زمانی، دیگر احتمال سرایت و انتقال وجود ندارد.» 

دیگر خبرها

  • غربالگری ۳ سرطان شایع در خراسان رضوی
  • انجام غربالگری سه سرطان شایع در هفته سلامت در مشهد
  • فشارخون و دیابت، بیماری شایع متقاضیان حج تمتع
  • خطر ابتلا به دیابت چه کسانی را تهدید می‌کند؟/ آب آشامیدنی قاتل دیابت
  • کم‌خطر اما پردردسر!
  • جفت در بروز دیابت بارداری نقش دارد
  • غربالگری بیماری SMA از امسال با کیت تشخیصی ایرانی
  • آغاز واکسیناسیون روتاویروس و پنوموکوک در جنوب و جنوب شرق کشور تا ۱۰ روز آتی
  • سقوط آزاد نرخ باروری متوقف شد / آغاز غربالگری SMA از سال جاری
  • شیوه‌نامه غربالگری SMA سال جاری عملیاتی می‌شود