Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-24@18:48:35 GMT

عرضه ۱۰ میلیارد یورویی صادرکنندگان در سامانه «نیما»

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۴۱۸۴۶

عرضه ۱۰ میلیارد یورویی صادرکنندگان در سامانه «نیما»

به گزارش خبرنگار مهر، طی روزهای گذشته برخلاف انتظار برخی سوداگران، بازار ارز کشور با  نوسانات بسیار جزئی که طبیعت بازار و معاملات است، همراه بوده است. رئیس کل بانک مرکزی نیز دو روز پیش در بازدیدی سرزده از صرافی های میدان و خیابان فردوسی تهران اعلام کرد که ذخایر ارزی کشور از وضعیت مناسبی برخوردار بوده و بخش عمده‌ای از نیازهای ارزی کشور از سوی صادرکنندگان تأمین می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عبدالناصر همتی در گزارش‌های میدانی که طی روزهای گذشته از بازار داشته و جلسات مکرری که با صرافان و تأمین‌کنندگان ارز برگزار کرده، همواره این اطمینان را داده که روند قیمتی ارز در بازار، جهشی نخواهد بود و نوسانات بنابر اقتضای طبیعی بازار رخ داده است. او شرایط کنونی ارز در کشور را مناسب می‌داند و به پشتوانه آمار و تحلیل‌های کارشناسی و اتفاقاتی که در معاملات نفت و فرآورده‌های نفتی ایران رخ داده، بر این موضوع پافشاری می‌کند که جای هیچ‌گونه نگرانی در بازار ارز وجود ندارد.

همتی البته طی روزهای گذشته به دلیل بروز برخی رفتارهای هیجانی در بازار، به مردم هشدار داده که با هدف سرمایه گذاری، وارد بازار ارز نشوند و فقط نیازهای واقعی خود را تهیه کنند. او می‌گوید که مردم باید هوشیار باشند تا مبادا سرمایه‌های خود را در جریان رفتارهای هیجانی در بازار ارز از دست بدهند.

مروری بر قیمت ارز طی روزهای گذشته هم گفته‌های همتی را تائید می‌کند چرا که بانک مرکزی تأکید دارد که اتفاق خاصی در طرف عرضه رخ نداده و البته برخی تقاضای هیجانی ممکن است وارد بازار شده باشد.

 آمار سامانه نیما نیز به خوبی گفته‌های او را تائید می‌کند چرا که همچنان مازاد عرضه در این سامانه وجود دارد و صادرکنندگان روند تحویل ارزهای خود را به این سامانه همچنان ادامه می‌دهند و در طرف مقابل، واردکنندگان نیز به طور طبیعی تقاضاهای خود را در سامانه نیما ارائه کرده و در مدت زمان مناسبی هم تأمین ارز می‌شود.

گزارش‌های خبرنگار مهر از آخرین آمار سامانه نیما حکایت از آن دارد که مجموع معاملات فروش ارز صادراتی از ابتدای امسال تا امروز (۲۹ آبان ماه) معادل ۱۰ میلیارد و ۶۸۰ میلیون یورو بوده که در مقابل مجموع معاملات خرید ارز بابت واردات نیز ۸ میلیارد و ۶۹۷ میلیون یورو در این سامانه بوده است. این در حالی است که نمودارهای روند معاملات فروش ارز حاصل از صادرات حکایت از آن دارد که از ابتدای فروردین ماه امسال، روند سینوسی معاملات فروش ارز صادراتی به طور یکسانی در سامانه نیما وجود داشته و در ۱۸ مهرماه ۹۸ بیشترین عرضه ارز در حدود ۲۴۰ میلیون یورو در این سامانه ارائه شده اما به تناسب در فاصله ابتدای مهرماه، بیشترین تقاضا بابت خرید ارز از سوی واردکنندگان به ثبت رسیده است.

میانگین نرخ خرید دلار در بازار ثانویه(نیما) ۱۰ هزار و ۸۳۶ تومان در تاریخ ۲۸ آبان ماه امسال بوده که ۰.۵۳ درصد افزایش را نشان می‌دهد؛ میانگین نرخ فروش دلار در بازار ثانویه نیز ۱۰ هزار و ۸۸۶ تومان بوده که ۰.۴۸ درصد افزایش داشته است. بررسی این روند حکایت از آن دارد که روند معاملات ارز در سامانه نیما به طور طبیعی در جریان بوده و طی یک هفته اخیر، تغییرات حائز اهمیتی در آن رخ نداده است.  

کد خبر 4776585 محبوبه فکوری

منبع: مهر

کلیدواژه: نوسانات ارزی عبدالناصر همتی یورو دلار سامانه نیما ذخایر ارزی ایران قیمت دلار قیمت یورو بازار ثانویه ارز بانک مرکزی ایران قیمت بنزین بنزین بانک مرکزی ایران قیمت دلار وزارت جهاد کشاورزی زلزله وزارت صنعت معدن و تجارت سازمان برنامه و بودجه برنامه اقدام ملی تولید و عرضه مسکن تورم وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی قیمت یورو بورس محمد اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۴۱۸۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهش قیمتی برخی مدلهای تلفن همراه با وجود تخصیص ارز نیمایی

در اواخر سال گذشته همزمان با افزایش التهابات ارزی در حالی شاهد افزایش قیمت برخی مدلهای تلفن همراه بودیم که تأمین ارز آنها از سامانه نیما با نرخ تقریباً ثابت ۳۸ الی ۴۰ هزار تومان انجام می‌شود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، به‌تازگی در فضای مجازی اخبار انتقادی از سوی برخی فعالان و کارشناسان در خصوص  رشد غیرمنتظره تعدادی از مدلهای تلفن همراه که تأمین ارز آنها از سامانه نیما و با نرخ مرکز مبادله و طلا و ارز انجام شده است، مطرح گردیده است.

لازم به ذکر است: هم‌اکنون تأمین ارز تلفن همراه به‌دوشکل انجام می‌شود؛ برای گوشیهای وارداتی تا قیمت 600 دلار تأمین ارز از سامانه نیما و برای تلفن همراه بالای 600 دلار از جمله آیفون و دو مدل از سامسونگ از طریق رویه واردات در مقابل صادرات خود با نرخ آزاد ارز ثبت سفارش و تخصیص صورت می‌گیرد.

بر این اساس قیمت یکی از مدلهای گوشی چینی ظرف یک ماه حدود 50 درصد افزایش یافته و از حدود 20 میلیون تومان به قیمت تقریبی 30 میلیون تومان در برخی فروشگاههای آن‌لاین، افزایش یافته است،
این در حالی است که در ماههای اخیر در مورد سایر برندهای تلفن همراه چنین نوسان ملموسی دیده نمی‌شود.

گفتنی است حداکثر سودی که به‌صورت قانونی در لایه واردات لحاظ می‌شود 18 درصد است. یکی از گمانه‌ها درخصوص جهش قیمتی مذکور احتمال افزایش ارزش گمرکی مدل مذکور در سامانه tsc است.

انتهای پیام/+

 

دیگر خبرها

  • سامانه روستا بازار در اردبیل راه‌اندازی شد
  • تصویب طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره، راهکاری برای معاملات شفاف در بازار مسکن
  • عرضه ۴۲۶.۸ میلیون دلار حواله ارزی در سامانه نیما
  • قیمت زعفران نجومی شد
  • رشد آرام دلار نیما | امسال دلار نیما چه عددی را به خود خواهد دید؟
  • قیمت «ریرا» چقدر است؟ «ریرا» دقیقا کی عرضه می‌شود؟
  • بورس در راه تصرف تاج و تخت؟
  • افزایش قیمت برخی گوشی‌ها با وجود تخصیص ارز نیمایی
  • جهش قیمتی برخی مدلهای تلفن همراه با وجود تخصیص ارز نیمایی
  • رقابت نابرابر صادرکنندگان با قاچاقچیان زعفران