Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-23@16:56:52 GMT

عراق مصمم به توسعه انرژی خورشیدی

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۴۲۱۰۳

عراق مصمم به توسعه انرژی خورشیدی

در پی توافقات انجام گرفته میان عراق و شرکت زیمنس، این کشور به منظور توسعه پروژه‌های تولید برق، استفاده از انرژی خورشیدی خود را افزایش می‌دهد.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، افزایش تقاضای برق در عراق نیازمند یک رویکرد مدیریتی تحول‌گرا برای رهبری پروژه‌های تأمین انرژی جدید این کشور و ارتقای فن‌آوری‌های موجود و مورد نیاز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین دلیل این کشور تصمیم گرفت تولیدات نیروی خود را افزایش دهد.

عراق که سالیان طولانی به تولیدات زغال‌سنگ و بنزین وابسته بود و تلاش می‌کرد ظرفیت شبکه ملی خود را در این زمینه افزایش دهد، پس از اطلاعیه ارسالی سازمان ملل به مشاوران وزارت امور خارجه مبنی بر توسعه سیاست انرژی خورشیدی، تصمیم به تغییر رویکرد انرژی خود از سوخت‌های فسیلی به انرژی‌های تجدیدپذیر گرفت.

این تغییر رویه در سال ۲۰۱۷ عملی شد ولی ظرفیت پنل‌های نصب شده در آن تا ۱۱.۳ گیگاوات برآورد شده بود، حال آن‌که میزان تقاضای انرژی در این کشور ۱۷ گیگاوات است. به منظور جبران کمبود در این بخش، عراق در همان سال اقدام به عقد قراردادی به ارزش یک‌ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار با شرکت جنرال الکتریک کرد که شامل سفارشاتی برای وزارت نیرو در راستای ساخت نیروگاه‌های جدید، ارتقا فن‌آوری‌های لازم و هزینه‌های تعمیرات و نگهداری به‌ منظور افزایش ظرفیت تولید برق و بروزرسانی زیرساخت‌های آسیب دیده آن در زمان جنگ می‌شد.

این کشور از زمان تعرضی که در سال ۲۰۰۳ به رهبری آمریکا در آن انجام گرفت تاکنون تولید برق نامشخصی داشته است. جنگ برای بازپس‌گیری مناطقی از کشور که در گذشته تحت کنترل داعش بودند نیز منجر به آسیب‌های زیرساختی بسیاری در این کشور شده است.

جنرال الکتریک متعهد شد که برای کمک به مردم عراق در تقویت اقتصاد، ساخت دوباره مناطق آسیب‌دیده در جنگ‌ها و درگیری‌ها و نیز پیشرفت کشور برای نسل‌های امروز و فردای آن، برای این کشور انرژی کارآمد، مقرون به صرفه و کافی فراهم آورد. به همین دلیل پس از آزاد شدن موصل، اقدام به بازسازی نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی القیارا (Al Qayara) کرد. این شرکت همچنین حامی تولیدات بزرگ‌ترین نیروگاه انرژی کشور شد که در بغداد قرار دارد و در آزادسازی بودجه دو میلیارد دلاری بخش انرژی عراق از وزارت دارایی نقشی کلیدی داشت.

از سوی دیگر پس از عقد قرارداد، جنرال الکتریک از نصب و راه‌اندازی یکی از توربین‌های گازی پیشرفته "۹E" خود در نیروگاه القدوس (Al Qudus) خبر داد. این توربین که حدود ۱۲۵مگاوات به ظرفیت تولید این نیروگاه‌ اضافه می‌کند و توان خروجی آن را تا یک‌هزار و ۲۵۰ مگاوات افزایش می‌دهد، برای کار در شرایط آب و هوایی سخت، از گرمای شدید تا سرمای طاقت‌فرسا طراحی شده است. توربین‌های ۹E می‌تواند با بیش از ۵۰ نوع سوخت به فعالیت بپردازد بنابراین در صورت دسترسی نداشتن به گاز طبیعی، وزارت نیرو می‌تواند این واحدها را با اقتصادی‌ترین سوخت موجود در کشور نیز به کار اندازد. بر طبق قرارداد، خدمات تعمیر و نگهداری نیروگاه مذکور نیز بر عهده جنرال الکتریک قرار دارد و وزارت برق عراق (MOE)  تنها مجری انجام این امور است.

یکی از سریع‌ترین و البته پرهزینه‌ترین راه‌ها برای افزایش تولید انرژی در شبکه ملی عراق، افزایش بهره‌وری از امکانات تولید برق موجود است که این عملیات در نیروگاه جدید القدوس تنها پنج ماه زمان لازم دارد. تولید برق اضافی برای ماه‌های گرم تابستان نیز از اولویت‌های وزارت برق این کشور به حساب می‌آید.

علاوه بر این، به‌منظور توسعه ۷۵۵ مگاواتی تولیدات فتوولتائیک در طول هفت پروژه‌ برق جاری، وزارت برق عراق برای تنوع بخشیدن به ترکیبات انرژی کشور، از عملیاتی شدن مزارع خورشیدی شهرهای خود تا پایان سال ۲۰۲۰ خبر داد. بنا بر گزارش MOE، بخش‌های واجد شرایط در این زمینه عبارتند از مزارع خورشیدی کربلا و بابل قدیم به ترتیب با ۳۰۰ و ۲۲۵ مگاوات ظرفیت، دو پارک خورشیدی ۵۰ مگاواتی در (Wasit) با ارائه کلی ۱۰۰ مگاوات نیرو، پروژه‌های ۵۰ و ۳۰ مگاواتی در (Muthanna) و تأسیسات ۵۰ مگاواتی در ال‌دیوانیه (Al Diwaniyah). از سوی دیگر پیش‌بینی می‌شود توافق انجام گرفته میان عراق و زیمنس ظرفیت تولید کشور را در فاز اول یعنی ساخت نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی در زوبیدیه (Zubaidiyah) که در ۴۵ مایلی جنوب بغداد واقع شده است تا ۵۰ درصد افزایش دهد.

جنرال الکتریک همچنین متعهد شده بود که بیش از دو گیگاوات به ظرفیت تولید برق نیروگاه‌های سماوا (Samawa) و (Dhi Qar) عراق بیافزاید که این پروژه با نصب چهار توربین گازی ۹E و ژنراتور بخار برای بازیابی گرما، در دو فاز به انجام رسید. فاز یک آن شامل افزودن بیش از ۷۰۰ مگاوات ظرفیت تولید برای ارتقای زیرساخت‌های موجود و فاز دوم شامل اضافه کردن ۵۸۰ مگاوات به شبکه ملی عراق برای بروزرسانی و بازسازی چهار نیروگاه اصلی کشور می‌شد.  

کد خبر 397471

منبع: ایمنا

کلیدواژه: عراق نیروگاه خورشیدی نیروگاه تولید برق برق انرژی تجدیدپذیر سوخت فسیلی انرژی انرژی خورشیدی انرژی پاک کربلا کلانشهر کلانشهرهای جهان شهرهای جهان زیمنس جنگ داعش زیرساخت شهری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۴۲۱۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه ریزی برای تولید برق خورشیدی در استان تهران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری تهران ، معاون استاندار تهران در حاشیه جلسه کارگروه تولید برق تجدیدپذیر استان تهران گفت: کلنگ احداث ۵۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در استان تهران ۱۴ اردیبهشت در شهرستان‌های شهرری، ورامین و ملارد به زمین خواهد خورد.

محمد علیمهری با اشاره به احداث نیروگاه خورشیدی در استان تهران افزود: اقدامات اولیه و تخصیص زمین مناسب برای احداث ۱۰۰۰ مگاوات نیروگاه‌ خورشیدی در استان تهران انجام شده و تا یک ماه آینده منجر به عقد قرارداد با سرمایه گذاران این طرح خواهد شد.

معاون استاندار تهران با تاکید بر تامین ۲۰ درصد برق ادارات استان تهران از انرژی خورشیدی گفت: همه اداره‌ها موظف هستند ۲۰ درصد برق مصرفی خود را از طریق نیروگاه‌های تجدیدپذیر تأمین کنند و درغیر این‌صورت، برق مصرفی بر اساس قیمت برق در بورس کالا محاسبه خواهد شد.

دیگر خبرها

  • اسلامی: تعداد نیروگاه‌های اتمی ایران افزایش می‌یا‌بد
  • اسلامی اعلام کرد: گام‌های اساسی ایران برای افزایش تعداد نیروگاه‌های اتمی
  • تعداد نیروگاه‌های اتمی افزایش می‌یابد
  • اسلامی:‌ تعداد نیروگاه‌های اتمی افزایش خواهد یافت
  • تعداد نیروگاه‌های اتمی افزایش می‌یا‌بد
  • اسلامی:‌ تعداد نیروگاه‌های اتمی افزایش می‌یا‌بد
  • افتتاح نخستین طرح پیشران اقتصادی کشور با سرمایه‌گذاری «ومعادن»
  • افزایش ۲۱.۵ درصدی تولید انرژی در بلوک سیکل ترکیبی نیروگاه نکا
  • نیمی از برق کشور در بخش تولید مصرف می‌شود
  • برنامه ریزی برای تولید برق خورشیدی در استان تهران