Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، عیسی کلانتری در همایش ملی راهبردهای سازگاری با کم‌آبی در مناطق خشک و نیمه‌خشک که در دانشگاه حکیم سبزواری برگزار شد، گفت: قانون جامع آب در سال ۱۳۶۱ تدوین شده است که آن زمان محدودیت منابع آبی در کشور نبود اما این قانون اکنون پاسخگوی نیاز کنونی کشور نیست.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه ایران یک کشور نیمه خشک است، اظهار کرد: آب عنصر اول توسعه، ریسک و پایداری است و محور برنامه‌ریزی و توسعه محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حوزه آب سیاست‌های جزیره‌ای جواب نمی‌دهد؛ با این سیاست‌ها نمی‌توان منابع آبی را مدیریت کرد. بزرگترین محدودیت کشور آب است که در این حوزه نیازمند سیاست‌گذاری هستیم.

وی افزود: محدودیت آب بحرانی است که عواقب آن ناشی از تصمیمات جزیره‌ای است که از سوی بسیاری از کارشناسان غیرتخصصی اتخاذ شده است. در حوزه آب باید از سیاست‌های جزیره‌ای عبور کرد و یک نسخه‌ای کامل برای آب کشور توسط صاحب‌نظران تدوین شود. مواردی چون پدیده‌های گرد و غبار، خالی شدن روستاها از سکنه و قربانی شدن حیات وحش همگی به علت تک بعدی‌نگری در حوزه سیاست‌های مربوط به آب بوده است. مسئله آب را باید فرابخشی نگاه کنیم. امروز حفظ محیط زیست مسئله نیاز انسانی و افزایش جمعیت و تولید و ... همگی وابسته به آب است.

کلانتری در ادامه گفت:‌ سیاستگذاری آب جزیره‌ای بوده است. با وجود سرمایه‌گذاری‌ها در حوزه آب طی ۴۰ سال گذشته، آب پایدار نبوده است. امروز آب‌های تجدیدپذیر از ۱۳۰ میلیارد مترمکعب به پایین‌تر از ۹۰ میلیارد مترمکعب در سال رسیده است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: باید نسخه‌ای مشابه دریاچه ارومیه برای کشور در حوزه آب با محوریت سازمان برنامه و بودجه و وزارت نیرو تدوین شود که برای تدوین این نسخه باید بر مبنای مسائل اجتماعی، زیست محیطی، تجدیدپذیری، پایداری آب در کشور حرکت کنیم.

ایران فقط ۲۰ سال دیگر آب دارد کد خبر 464277 برچسب‌ها آب

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۴۲۱۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت آموزش حفاظت و نگهداری از طبیعت به دانش آموزان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، سید روح الله موسوی بیان کرد: محیط زیست بدون آلودگی در نهایت سلامت انسان‌ها را تضمین خواهد کرد.

وی با بیان اینکه استفاده از پلاستیک به یکی از بحران‌های زیست محیطی کره زمین تبدیل شده است افزود: استفاده از مواد پلاستیکی به حدی زیاد شده که برای زمین بحران ایجاد کرده و زندگی بسیاری از حیوانات به دلیل آلودگی محیط زیست با مواد پلاستیکی به خطر افتاده است.

موسوی اظهار کرد: به همین دلیل باید از دوران دانش‌آموزی کودکان و نوجوانان آموزش ببینند تا از مواد پلاستیکی کمتر استفاده کنند و زباله‌های پلاستیکی را در محیط و طبیعت رها نکنند.

معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش خوزستان تصریح کرد: باید به دانش‌آموزان آموزش داده شود تا به خانواده‌های خود نیز برای حفظ محیط زیست اطلاع رسانی و آگاهی بخشی کنند.

دیگر خبرها

  • سیاست دولت سیزدهم در حوزه فرودگاهی رشد متوازن است
  • پسماند‌ها به معضل محیط زیستی کشور تبدیل شده است
  • اخذ تصمیمات مهم برای تسریع در اجرایی پروژه فیبر نوری استان بوشهر
  • راه‌حل‌های یک پژوهشگر علوم اجتماعی برای افزایش جمعیت
  • ضرورت آموزش حفاظت و نگهداری از طبیعت به دانش آموزان
  • حجاب و چالش خلاقیت در حکمرانی
  • گاهی معضلات به دلیل حل نشدن به بحران‌های بالفعل تبدیل می‌شود
  • در تدوین قوانین به بحران‌ها توجه شود/ آمارها واقعی نیست
  • «مراکز نوآوری» اولین حلقه زنجیره زیست بوم و فناوری/ رشد اقتصاد در گرو مسیر تکنولوژی است 
  • «مراکز نوآوری» اولین حلقه زنجیره زیست بوم و فناوری/ رشد اقتصاد در گروی مسیر فناوری است