Web Analytics Made Easy - Statcounter

بعد از سهمیه بندی مجدد بنزین و افزایش قیمت آن در ایران و بالطبع، نارضایتی مردم و افزایش اعتراضات، بسیاری انتقاداتی را به اصل یا نحوه اجرای این تصمیم ایراد کردند.

با تصمیم چند روز گذشته سران قوا، قیمت بنزین سهمیه‌ای به ۱۵۰۰ تومان و نرخ بنزین آزاد هم به ۳۰۰۰ تومان رسید.

برخی از نمایندگان معتقدند در شرایط فعلی افزایش قیمت بنزین منطقی نبود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی دیگر با اصل این کار موافق بودند، اما نحوه اجرای آن را نادرست دانستند.

حجت الاسلام مصباحی مقدم در نشست خبری خود که در دفتر خبر فوری برگزار شد، ضمن اشاره به اشتباه دولت در مورد سهمیه بندی بنزین گفت که دولت باید یک ماه زودتر زمینه را برای اطلاع رسانی آماده می‌کرد تا چنین اتفاقی رخ ندهد.

آنچه مشخص است این است که در اجرای قانون سهمیه بندی بنزین اشتباهات فراوانی رخ داده است. بررسی شرایط قیمتی و سهمیه‌ای بنزین در کشور‌های مختلف می‌تواند در این زمینه به ما کمک کند تا بتوانیم شرایط مختلف را بررسی کرده و نمونه‌های خارجی این اتفاق را درک نماییم.

هند شاید نمونه خوبی در این زمینه باشد. کشور هند حدود یک میلیارد جمعیت دارد. با اینکه هند حدود ۵۹۴.۴۹ میلیارد تن نفت خام و ۱۳۳۹.۵۷ میلیارد مکعب گاز طبیعی دارد، اما جمعیت بالای این کشور باعث شده همواره در تامین فراورده‌های نفتی دچار مشکل بوده و وارد کننده این اقلام باشد.

این ضرورت باعث شده هند تدابیر خاصی را در زمینه نفت، گاز و بنزین و گازوئیل به اجرا بگذارد. مهمترین تدبیر دولت برای افزایش قیمت بنزین و کسب درآمد از آن (جهت تامین بودجه لازم برای واردات نفت) افزایش قیمت بنزین در برخی ایالات است. ایالاتی که در آن‌ها خودرو‌های پرمصرف بیشتر است و در عین حال معضل آلودگی دارند معمولا قیمت بیشتری برای تامین بنزین باید بپردازند.

به طور مثال، قیمت بنزین در بنگال (بنگالورا) در سال ۲۰۱۱ به ازای هر لیتر ۷۱.۹ روپیه بود. این در حالی است که در دهلی (که نسبتا خودرو‌های باکیفیت تری دارد) قیمت هر لیتر بنزین کمتر از ۳۰ روپیه بوده است.

این سیاست باعث شده در عین تامین بودجه بنزین و کاهش مصرف بی رویه، مردم نیز اعتراضات گسترده‌ای نداشته باشند.

مالیات بر مصرف کننده‌ها و فروش خودرو هیبریدی
در عین حال، دولت هند با بستن مالیات نسبتا سنگین به خودرو‌های پرمصرف باعث کاهش مصرف بنزین شده است. این تدبیر به حدی موفق بوده که امروزه بسیاری از شهروندان هندی خودرو پرمصرف خود را تغییر داده و از خودرو‌های دوگانه سوز یا باکیفیت هیبریدی استفاده می‌کنند.

البته لازم به ذکر است که قیمت و شرایط فروش خودرو‌های هیبریدی در هند به مراتب از کشورمان ایران آسان‌تر است و جدیدا دولت تعهد داده که به علت بحران آلودگی هوا به صاحبان خودرو فرسوده وام دهد تا خودرو خود را تعویض کنند.

در همین راستا، دولت هند قیمت و سهمیه گاز را بالا برده تا افراد را ترغیب به جایگزینی سوخت خودرو‌های خود نمایند.

روش دینامیک قیمت سوخت   سیاست دیگری که دولت هند در مورد بنزین پیش گرفته سیاست "روش دینامیک قیمت سوخت" است.

طبق این روش، دولت موظف است قیمت سوخت و بنزین را روزانه تعیین نماید. این سیاست از سال ۲۰۱۷ در هند به کارگرفته شده است. مهمترین فایده و منفعت این سیاست این است که تغییرات قیمت جهانی بنزین (که هندوستان به علت واردات به شدت به آن وابسته است) روزانه بر مصرف رانندگان تاثیر می‌گذارد.

این اتفاق همچنین باعث می‌شود دولت از سیبل حملات خارج می‌شود و افزایش و کاهش قیمت بنزین عملا بر نرخ جهانی بیفتد.

اکنون نظر شما چیست؟ آیا به نظر شما دولت ایران هم می‌تواند چنین تدابیری را اندیشیده و این سیاست‌ها را در ایران اجرا نماید؟

منبع: پارسینه

کلیدواژه: سهمیه بندی بنزین قیمت بنزین گرانی بنزین هند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۴۲۴۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت نفت اندکی بالا رفت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،  بهای معاملات نفت برنت با ۲۷ سنت افزایش، به ۸۷ دلار و ۲۷ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۲۶ سنت افزایش، به ۸۲ دلار و ۱۶ سنت در هر بشکه رسید. هر دو شاخص روز گذشته تحت تاثیر نشانه‌های عدم تشدید تنش‌های ژئوپلیتیکی در خاورمیانه و مختل شدن عرضه نفت این منطقه، ۲۹ سنت کاهش یافتند.
سوگاندها ساچدوا، موسس شرکت تحقیقاتی اس‌اس‌ولث استریت، در این باره گفت: کاهش نرخ اضافی ریسک ژئوپلیتیکی، به قیمت نفت ضربه زده، زیرا عرضه دچار اختلال قابل توجهی نشده است. اما چشم انداز ژئوپلیتیکی همچنان در جهت قیمت نفت، مهم مانده است. تحلیلگران گروه بانکی ANZ، نظر مشابهی را منعکس کردند.
سرمایه‌گذاران منتظر انتشار آمار تولید ناخالص داخلی آمریکا هستند و آمار هزینه مصرفی شخصی در مارس که معیار مورد نظر فدرال رزرو برای ارزیابی تورم است، اواخر هفته جاری منتشر می‌شود و برای ارزیابی مسیر سیاست پولی، به دقت دنبال خواهد شد.
بر اساس گزارش رویترز، تحلیلگران در نظرسنجی رویترز پیش بینی کردند ذخایر نفت آمریکا در هفته گذشته افزایش پیدا کرده است، در حالی که ذخایر محصولات نفتی احتمالا کاهش یافته است.

دیگر خبرها

  • ۱۳ میلیون خودروی فرسوده روزانه ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می‌کنند
  • خودروسازان؛ متهم ردیف اول ناترازی بنزین
  • بیش از پنج هزار خودرو در استان اردبیل دو گانه سوز شد
  • گام اساسی دولت سیزدهم برای اجرای طرح‌های کیفی‌سازی سوخت در پالایشگاه‌ها
  • دشمن برای موضوع حجاب برنامه داشته و نباید بدون برنامه مقابل این دشمن هنجارشکن قرار بگیریم
  • انتقاد روزنامه دولتی ایران از تصمیم ایران خودرو/ بانک مرکزی: ۳۰۲ میلیون دلار نیمایی بدون مشتری ماند/ پیمان پاک: گوشت نه تنها افزایش قیمت نداشت، بلکه ارزان هم شد
  • در هنگام سوخت گیری از کارت سوخت شخصی استفاده کنید
  • تحریم‌های جدید اروپا تأثیری بر تجارت خارجی ایران نخواهد داشت/ افزایش قیمت کالاهای اساسی گران‌فروشی است
  • قیمت نفت اندکی بالا رفت
  • نارضایتی معلمان شاغل و بازنشسته از افزایش حقوق رتبه‌بندی